Ficat de pasare la gratar

Ficat la grătar

Ficat la grătar Ingrediente: 1 kg ficat de vită sau de porc 1 bucată mică de kaizer afumat sare piper condimente   Mod de preparare: Cureţi ficatul şi îl tai felii. Il crestezi cu cuţitul şi-n crestături pui bucăţele mici de kaizer afu­mat. Condimentezi cu piper, pui bucăţile la fript pe gră­tarul încins şi le […]

Lapte de pasare cu rom

Lapte de pasare cu rom

Lapte de pasare cu rom Ingrediente: 1 l lapte 6 ouă 200 g zahăr vanilie 1 linguriţă de făină 1 lingură de rom   Mod de preparare: Lapte de pasare cu rom: La foc potrivit, într-o cratiţă pui laptele cu vanilia. Baţi într-un castron albuşurile la care adaugi, după ce s-au făcut spumă, 100 g […]

Mancare de cartofi cu varza de Bruxelles la cuptor

Mancare de cartofi cu chimen si cuşcuş

Mancare de cartofi cu chimen si cuşcuş Ingrediente: 1 ceapă mare 3 linguri ulei 1 kg cartofi 1 căţel de usturoi boia sare piper 1 linguriţă chimen 1/4 kg cuşcuş   Mod de preparare: Căleşti bine ceapa în ulei, adaugi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cuburi mici, sare, boia (1 linguriţă). Pui apă să depăşească […]

Chiftele de pui

Chiftele de pui cu masline

Chiftele de pui cu masline Ingrediente: 500 g piept de pui 250 g măs­line negre 3 ouă 1 ceapă 1 morcov 1 cartof 2 felii de pâine 5-6 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Chiftele de pui cu masline: Pieptul de pui îl dai prin maşina de tocat […]

Mămăliguţă cu ou

Mămăliguţă cu ou

Mămăliguţă cu ou –  o reţetă tradiţională, simplă şi rapidă, perfectă pentru un mic dejun sățios sau o cină ușoară. Iată cum să o prepari: Ingrediente: Mălai: 200 g, pentru a face mămăliga. Apă: aproximativ 800 ml, pentru fierberea mămăligii. Sare: un vârf de cuțit, pentru gust. Unt: 50 g, pentru a adăuga cremozitate mămăligii. […]

Crochete sarate

Crochete cu griş si ciuperci

Crochete cu griş si ciuperci Ingrediente: 500 ml lapte 1 cănuţă de griş 1 ou caşcaval 100-150 g ciuperci   Mod de preparare: Crochete cu griş si ciuperci: Laptele îl amesteci pe foc cu grisul până se îngroaşă, apoi îl laşi la răcit. Separat amesteci oul, caşcavalul ras şi ciupercile tocate. Compoziţia rezultată o amesteci […]

Mazare cu orez

Mazare cu orez Ingrediente: 300 g mazăre 1 cană orez 50 ml ulei sare pătrunjel verde condimente   Mod de preparare: Căleşti în ulei orezul ales şi spălat, adaugi 3/4 l apă, condimente, sare şi verdeaţă. Fierbi totul la foc mic, 15 minute, fără să amesteci. După aceea pui mazărea fiartă, amesteci şi mai laşi […]

Sufleu de ştevie

Sufleu de ştevie: Alegi şi speli 1-1,5 kg de frun­ze de ştevie proaspete, le fierbi bine, apoi le toci. Intr-o tigaie pui 3-4 linguri de unt (sau ulei) şi, când s-a încins, adaugi 2 linguri de făină. După ce făina s-a rumenit uşor, adaugi ştevia tocată fin şi o laşi să se călească timp de […]

Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval

Colţunaşi cu gem de prună

Colţunaşi cu gem de prună: 200- 300 g făină, 2 ouă, puţină sare şi 2 linguri o foaie şi pe o jumătate din ea pui, în rând, câte o jumătate de linguriţă de gem cu 2 cm distanţă între ele. Pui apoi cealaltă jumătate a foii peste partea cu gem. Tai pătrate şi le fierbi […]

Tartă cu opintici

Tartă cu opintici Ingrediente aluat: 150 g margarina 300 g făină 1 gălbenuş 2 linguri de apă sare marar tocat l frămânţi şi îl laşi la rece timp de 1 oră. La această umplutura pentru tartă   Mod de preparare: Tartă cu opintici: Intinzi aluatul cu mâna într-o tavă (rotundă, de tartă) unsa cu mar­garină […]

Tocană de pui cu sos pesto şi găluşte cu brânză

Mancare de cartofi noi cu mazare

Mancare de cartofi noi cu mazare Ingrediente: 1 kg de cartofi noi, curăţaţi şi tăiaţi în sferturi 500 g mazăre nouă un pahar de orez 3 linguri de ulei 1 legătură de pătrunjel verde o ceapă mică tocată mărunt sare   Mod de preparare: Intr-o cratiţă înăbuşi în ulei şi câteva linguri de apă ceapa […]

Mancare de stevie - simpla si buna

Ştevie cu orez

  Opăreşti ştevia. Prăjeşti în puţin ulei 2-3 fire de ceapă tăiată mărunt, adaugi o parte orez şi una de ştevie (de exemplu: o ceaşcă de orez şi una de ştevie). Apoi pui apă de patru ori cât cantitatea de orez. Adaugi şi puţine condimente şi laşi să scadă. Poţi pune după gust şi puţin […]

Ciorbă de lobodă cu cartofi

Ciorbă de lobodă cu cartofi din: frunze de loboda, cartofi, ceapa verde, patrunjel, marar, leustean, rosii, sare de lamaie, ulei. Ingrediente: 1/2 kg frunze de lobodă 2 cartofi 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 legătură de leuştean 2-3 roşii din conservă oţet sau sare de lămâie ulei […]

Oua umplute cu carne de pui

Ouă umplute pe pat de varză

Ouă umplute pe pat de varză. Fierbi 10 ouă (tari), le cureţi de coajă, le tai în două pe lungime şi le scoţi gălbenuşurile. Pe acestea le pui într-un castron şi le sfărâmi cu furculiţa, adaugi un pateu de ficat (100 g) şi le amesteci bine cu o lingură de lemn, după ce ai pus […]

Clatite cu spanac si ricotta

Clătite cu opintici

Cureţi 1 kg de bureţi de impurităţi, îi speli bine şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Ii scurgi şi îi treci prin maşina de carne. Separat aureşti 2-3 cepe în 2-3 linguri de ulei, pui 4-5 căţei de usturoi zdrobiţi pe care apoi îi scoţi, peste care răstorni bureţii tocaţi şi amesteci continuu […]

Rulouri din carne de viţel

Rulouri din carne de viţel Ingrediente: 4 felii carne de viţel (pulpă) 200 g jambon afumat 80 g ciuperci 2 ouă fierte tari pătrunjel tarhon ceapă 100 g unt 1 pahar de vin alb sare şi piper 1 felie de pâine 1 legătură de ceapă verde 200 g mor­covi mici (carate)   Mod de preparare: […]

Pirosti cu branza si pate

Pirosti din aluat de gogoşi

  Facem un aluat de gogoşi. Tă­iem rondele cu un pahar. Punem umplu­tura la mijloc, la distanţă de 1 cm de la margine. Lipim marginile, întorcîndu-le una peste alta (fără să for­măm creastă). Le prăjim în grăsime, le scoatem şi le aşezăm pe hîrtie.   Pofta buna! Incoming search terms:https://www restaurantedelux ro/pirosti-din-aluat-de-gogosi html

Maioneza dietetica

Maioneza dietetica Ingrediente: 1 l lapte 70 g amidon 200 ml ulei de măsline 3 gălbenuşuri 200 ml zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: Maioneza dietetica: Opreşti o cană de lapte (150 ml), iar restul îl pui la fiert cu puţină sare. In laptele oprit (rece) dizolvi amidonul şi-l pui peste lapte când […]

Friptura de vacă in sos de vin

Friptura de vacă in sos de vin

Friptura de vacă in sos de vin din: carne de vaca fara os, grasime, ceapa, morcov, foaie de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi, vin alb, sare. Ingrediente: 1 kg came de vacă fără os 2 linguri grăsime 2 cepe (de mărime mijlocie) 1 morcov 1 foaie de dafin piper boabe 1 crenguţă de cimbru 3 […]

Rulouri

Rulouri crocante cu umplutură picantă

Rulouri crocante cu umplutură picantă: Intr-o tavă unsă cu puţin ulei întinzi 300 g de foi de plăcintă şi le tai în formă de triunghi (ca o felie de tort). Pentru compoziţia care va veni peste ele, faci aşa: cureţi o ceapă şi o dai pe răzătoarea mică. O legătură de pătrunjel (spălată şi curăţată) […]

Stevie prajita

Pilaf cu ştevie

Pilaf cu ştevie din: orez, stevie, ceapa, ceapa verde, pasta de tomate, ulei, condimente, apa, sare, piper. Poate iti place si: Mancare de stevie Bors gustos de stevie Cum se prepara Suc de Papadie si Stevie (VIDEO) Sufleu de pui cu ciuperci si stevie Bors de stevie   Ingrediente: 1 cană orez 2 legături ştevie […]

Pirosti cu branza si pate

Pirosti din aluat cu drojdie

Pirosti din aluat cu drojdie Ingrediente: aluat cu drojdie umplutură   Mod de preparare: Pregătim aluat cu drojdie, în­tindem o foaie groasă de 1 cm. Tăiem rondele cu un pahar, întindem umplutura. Lipim rondelele ca şi col­ţunaşii, în formă de creastă de cocoş, colţunaşii stau însă culcaţi, pe cind pirostile stau drepte, cu creasta în […]

Omleta de primăvară

Omleta de primăvară

Omleta de primăvară Ingrediente: 4 ouă 15 ml ulei 4-5 roşii 1 legă­tură ceapă verde 1-2 felii tele­mea verdeaţă piper sare   Mod de preparare: Pui uleiul la încins şi prăjeşti ceapa tocată mărunt, roşiile opărite, curăţate de coji şi seminţe şi stoarse de zeamă, tăiate în cubuleţe şi verdeaţa tocată mărunt. Adaugi apoi ouăle […]

Budincă de cozonac

Budincă de cozonac Ingrediente: 1 farfurie de cozonac 3/4 l lapte 3 ouă 3 linguri de zahăr ars 1 praf de zahăr vaniliat   Mod de preparare: Budincă de cozonac: Zahărul, gălbe­nuşurile şi vanilia le pui într-un cas­tron şi le freci bine cu lingura de lemn. Adaugi laptele, albuşurile bătute spumă tare şi amesteci uşor […]

Mancare de cartofi cu naut

Mancare de cartofi cu pipote

Mancare de cartofi cu pipote Ingrediente: 2 kg de cartofi 1 pungă de pipote 2 linguri de condimente 1 lingură de bulion 1 foaie de dafin câteva frunze de ţelină ulei pen­tru prăjit 5-6 căţei de usturoi apă verdeaţă   Mod de preparare: Cartofii tăiaţi ca pentru mân­care îi pui la fiert împreună cu condimente, […]

Urdă cu smantană si mărar

Urdă cu smantană si mărar

Urdă cu smantană si mărar Ingrediente: 300 g urdă (grasă) 25 g smîntînă 50 g unt mărar verde sare   Mod de preparare: Punem smîntînă proaspătă într-un ti­fon, legăm şi acoperim cu mălai, cu două ore înaintea mesei. Frecăm untul ca o cremă, presărînd sare, adăugăm urda şi frecăm cu o lingură de lemn. Cînd […]

Sărăţele cu branză

Sărăţele cu branză

Sărăţele cu branză Ingrediente: 300 g unt 100 g făină 300 g şvaiţer 1 gălbenuş 1 lingură apă putină sare un varf de cutit boia 50 g cester Pentru sos alb: 3 linguriţă unt putină făină 1/2 pahar lapte 1 gălbenuş şi un vîrf de cutit de boia   Mod de preparare: Frecăm untul cu […]

Gogoşele de şvaiţer

Gogoşele de şvaiţer

Gogoşele de şvaiţer Ingrediente: 250 g şvaiţer 3 albuşuri 200 g unt 200 g ulei   Mod de preparare: Radem şvaiţerul pe o râzătoare deasă şi îl punem într-un castron. Batem spu­mă trei albuşuri pînă se ţin bine pe tel şi le turnăm peste şvaiţer. Amestecăm cu lingura pînă se uneşte albuşul cu şvaiţerul. Cu […]

Fish fingers in pesmet

Crutoane de caşcaval

  Tăiem o bucată de caşcaval in formă de triunghiuri cu baza de 3 cm şi înăl­ţimea de 6 cm. Grosimea crutonului 1 cm. Le dăm prin ou şi prin pesmet. Inainte de masă, le prăjim în grăsime îticinsă, la foc viu, şi le servim ca aperitiv.   Pofta buna!

Crenvursti prajiti

Crenvursti prajiti

Crenvursti prajiti din: crenvursti, vin, grasime. Crenvurștii sunt de obicei fierți în apă sau aburi, dar pot fi și prăjiți sau grătați. Se servesc adesea într-o chiflă ca un hot dog, cu diverse condimente precum muștar, ketchup sau maioneză. În România, sunt adesea acompaniați de murături și se găsesc în majoritatea supermarketurilor și magazinelor alimentare. […]

Sarmale cu urda in foi de stevie

Sarmale cu urda in foi de stevie Ingrediente: 500 g urdă 2 ouă 2 linguri cu griş pătrunjel şi mărar verde 2 linguri de condimente foi de ştevie 1 legă­tură de ceapă verde 1 lingură unt 1/2 l borş sare   Mod de preparare: Sarmale cu urda in foi de stevie: Amesteci urda cu ceapa […]

Găluşte de cartofi cu umplutură de spanac

Găluşte de cartofi cu umplutură de spanac

Găluşte de cartofi cu umplutură de spanac Ingrediente: 8 cartofi 1 linguriţă cu unt 2 ouă 500 g piure de spanac 2 linguriţe condimente pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi, îi dai prin maşina de tocat, apoi îi amesteci cu ouăle bătute, condimente, pătrunjel şi unt şi potriveşti […]