Rulade de porc umplute cu castraveti

Rulade de porc umplute cu castraveti Ingrediente: 1 kg de carne 2 castraveţi muraţi (mijlocii) 100 g smântână 1 lingură de untură 2 cepe mijlocii 1 pahar de vin alb 1 ceaşcă zeamă de carne o foaie de dafin boabe de piper   Mod de preparare: Rulade de porc umplute cu castraveti: Alegi carnea macră […]

Rulouri de carne

Rulouri de carne

Rulouri de carne Ingrediente: carne de porc slabă slăninuţă afumată cârnăciori de casă muştar usturoi piper verdeaţă 1 gogoşar murat ulei   Mod de preparare: Rulouri de carne: Carnea o tai felii şi o baţi ca pentru şniţele. Ungi apoi fiecare felie cu muştar, pui puţin piper şi verdeaţă tocată, aşezi o felioară de slănină, […]

Friptura de porc marinata la gratar

Friptura de porc marinata in vin rosu

Friptura de porc marinata in vin rosu din: pulpa de porc, ceapa, usturoi, vin rosu, ulei, sare, piper, cimbru, condimente. Poate te intereseaza si Friptura de porc cu sos gustos Ingrediente: 500 g pulpă de porc 2 cepe 2 căţei de usturoi 250 ml vin roşu ulei sare piper cimbru condimente   Mod de preparare: […]

Crap cu sos de vin

Crap cu sos de vin – Reteta usor de preparat

Crap cu sos de vin din: crap, vin alb sec, bulion, ceapa, usturoi, sare, piper, faina, apa, ulei. Crapul are un corp oval, acoperit cu solzi mari și o piele cu nuanțe variate de verde, maro și auriu. El este cunoscut și pentru mustățile sale sensibile, numite barbilli, care îi ajută să găsească hrana pe […]

Purcel umplut

Purcel la protap

Purceuşul pârlit şi curăţat bine îl spinteci pe burtă, îi scoţi măruntaiele, îl speli bine cu apă rece şi-l laşi atârnat cu capul în jos, la rece, timp de 24 de ore. Il ştergi cu un şervet curat, îl ungi cu zeamă de lămâie şi rom şi-l presari bine pe dinăuntru cu sare. Faci jar […]

Pachetele de porc

Pachetele de porc Ingrediente: 1,2 kg file de porc 200 g creier de vită 200 g mazăre 2 morcovi 3-4 căţei de usturoi 2 linguri pastă de tomate 100 ml ulei 1 ou bătut sare piper 1 lingură de pătrunjel tocat   Mod de preparare: Pachetele de porc: Tai din fileul de porc 4 bucăţi […]

Muşchiuleţ de căprioară cu boabe de ienupăr

Barcute din pulpa de porc cu mere

Barcute din pulpa de porc cu mere Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1/2 kg şuncă de porc 4-5 roşii 3-4 mere galbene 400 ml ulei ardei gras roşu condimente (sare, piper, cimbru, usturoi)   Mod de preparare: Pulpa de porc o tai bucăţi cât palma de mari şi groase cam de 1 cm. Apoi […]

Rulada cu omleta

Rulada cu omleta si carnati afumati

Rulada cu omleta si carnati afumati Ingrediente: 6 ouă 200 g caşcaval 1 cârnat afumat 100 g smântână sau unt ulei   Mod de preparare: Faci o papară (omletă) din cele 6 ouă, o pui în tava unsă bine cu ulei, după care o dai la cuptor să se rume­nească puţin. Apoi o scoţi şi […]

Pateu de naut

Pateu de năut

Pateu de năut Ingrediente: 1 cană cu năut 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 1 lingură cu suc de lămâie 1 lingură cu ulei   Mod de preparare: Speli năutul şi îl laşi la înmuiat 12-24 de ore. Apoi arunci apa, îl clăteşti bine şi îl pui la fiert în […]

Strudel cu sos de vanilie

Ştrudel umplut cu cartofi

Ştrudel umplut cu cartofi din: margarina, smantana, faina, cartofi fierti, ceapa, ulei, galbenus, sare, piper.   Ingrediente: 100 g margarină 150 g smântână 2 pahare făină Pentru umplutură ai nevoie de: 500 g cartofi fierţi 1 ceapă 1 lingură ulei 1 gălbenuş sare piper   Mod de preparare pentru aluat: Faci un aluat din toate […]

retete

Chilcă prăjită

Chilcă prăjită Ingrediente: 700 g cliilcă 100 g făina 100 g lapte 300 g ulei Mod de preparare: Se spală chilcă în apă multă ca să se desăreze. Se trece prin laple şi se tăvăleşte bine prin făină. Se scutură puţin de făină şi se pune la prăjit în cantităţi mai mici în ulei bine […]

Retete Peste

Pastă de chilcă

Pastă de chilcă  Ingrediente: chilcă sărată 150 g unt 450 g margarina Pentru decor: 20 g măsline 50 g lămîie   Mod de preparare: Pastă de chilcă : Chilca se spală, se taie capul şi coada, se amestecă cu unt şi mărgărină. Se trece de cîteva ori prin maşina de tocat cu sita deasă. După […]

Retete

Chilcă cu ceapă

Chilcă cu ceapă  Ingrediente: 300 g chilcă 300 g ceapă 80 g ulei 20 g oţet 50 g morcov 20 g verdeaţă 50 g măsline 50 g lămîie   Mod de preparare: Chilca se spală în multă apă, se taie capul şi coada, se scurge bine; ceapa, după ce s-a curăţat şi s-a tăiat foarte […]

Şalău cu roşii provansal

Şalău cu roşii provansal

 Şalău cu roşii provansal Ingrediente: şalău sare ulei usturoi piper roşii vin sos de roşii pătrunjel verde   Mod de preparare: Şalău cu roşii provansal: Se curăţă şalăul, se taie in felii, se sărează, se pune într-o tavă şi se unge cu ulei. Se presară deasupra usturoi tocat mărunt şi piper pisat, apoi se dă […]

Şalău cu maioneză

Şalău cu maioneză  Ingrediente: şalău maioneză sare gogoşar lămiie măsline salată verde sos de maioneză   Mod de preparare: Şalău cu maioneză: După ce şalăul este fiert, sărat şi apoi răcit, se curăţă de piele, se scoate şira spinării, apoi ţinîndu-l într-un şervet, se curăţă de toate oasele. Se strînge apoi cu atenţie şervetul, alăturînd […]

Creier pane

 Creier pane Ingrediente: creier făină sare ouă pesmet ulei Mod de preparare: Creier pane: Se fierbe creierul, se lasă să se răcească, se taie în felii mai groase, se sărează, se dau prin făină şi ou bătut, apoi se trec prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins pe ambele părţi. Se servesc calde sau reci. […]

Păstrăvi in aspic

Păstrăvi in aspic

 Păstrăvi in aspic Ingrediente: păstrăvi sare oţet aspic de peşte vin roşu aspic   Mod de preparare: Se fierbe păstrăvul, se curăţă de piele şi se aranjează pe un platou deasupra unui strat de aspic de peşte, de grosimea unui deget. Aspicul pentru păstrăvi se colorează şi se aromează cu vin roşu de calitate superioară. […]

Retete simple si rapide

Creier cu legume

Creier cu legume  Ingrediente: 800 g creier 100 g ceapă 50 g oţet 200 g castraveţi verzi 80 g sos viiiegretă 300 g cartofi 200 g mazăre 200 g sfeclă 500 g roşii 1 foaie de dafin sare Mod de preparare: Se curăţă creierul, se fierbe în apă sărată cu o foaie de dafin, se […]

Creier pane cu cartofi prăjiţi şi morcovi caramelizaţi

Creier in aspic

Creier in aspic  Ingrediente: creier sos remulad aspic sare Mod de preparare: Se fierbe creierul în apă sărată, avînd grijă să nu se sfărame, se pune pe un platou şi după ce s-a răcit bine, se glasează de cîteva ori cu aspic şi se modelează cu aspic tocat. Se serveşte cu sos remulad.   Pofta […]

Limbă cu sos de castraveciori

Limbă cu sos de castraveciori din: limba de vita, sare, zarzavat, sos de castraveciori. Ingrediente: limbă de vacă sare zarzavat sos de castraveciori Mod de preparare: Limbă cu sos de castraveciori: Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare. După ce a fiert, se pune într-un alt vas cu apă rece sărată şi se […]

Vinete umplute cu rosii si orez

Fricando de morun sau nisetru in foietaj

Fricando de morun sau nisetru in foietaj din: morun, sare, ulei, ciuperci, parmezan, aluat, sos.   Ingrediente: morun sau nisetru sare ulei ciuperci înăbuşite pesmet sau parmezan aluat franţuzesc un sos oarecare     Mod de preparare Fricando de morun sau nisetru in foietaj: Se taie o bucată de morun sau nisetru de formă drept­unghiulară, […]

File de peste cu sos pesto

File de morun in aspic

File de morun in aspic morun din: morun, salata, aspic, sare.   Ingrediente: morun sau nisetru salată a la rus sau de legume aspic sare   Mod de preparare: Se fierbe o bucată de morun sau nisetru, se lasă să se răcească bine, apoi se taie în felii. Se sărează. Se formează pe un platou […]

Fricando de viţel

Fricando de viţel  Ingrediente: carne de viţel aspic (facultativ) sare Mod de preparare: Bucata de carne de viţel se sărează, se frige şi se ser­veşte întreaga bucată ca o piesă, sau tăiată în felii. Se poate servi şi în aspic, ca muşchiul de vacă.   Pofta buna!

retete

Creier de vacă fiert

Creier de vacă fiert din: creier, ceapa, foi de dafin, piper, sare.   Ingrediente: creier ceapă foi de dafin piper sare   Mod de preparare: Se ţine creierul cîteva ore în apă rece, apoi se curăţă de pieliţă şi se pune la fiert într-un vas cu apă clocotită adău­gind ceapă, foi de dafin, piper şi […]

retete

Limbă cu măsline si sos de rosii

Limbă cu măsline si sos de rosii din: limba, masline, sos de rosii, arpagic, lamaie, vin, cimbru, foaie de dafin, sare, piper, zarzavat. Ingrediente: 800 g limbă 150 g măsline 1 kg sos de roşii 400 g arpa­gic 1/2 lămîie 50 g vin 1/2 fir cimbru 1 foaie de dafin sare piper zarzavat   Mod […]

retete

Biftec tartar

 Biftec tartar din: muschi de vaca, oua, verdeata, piper, ceapa, unt, boia de ardei, sare. Ingrediente: 750 g muşchi de vacă 5 ouă 1 legătură verdeaţă 2 g piper pisat 200 g ceapă 60 g unt 5 g boia de ardei 25 g sare   Mod de preparare: Muşchiul de vacă se curăţă de grăsime […]

retete

Chiftele de carne de porc si de vaca

O reteta de chiftele cu carne de vaca, carne de porc, piper, ceapa, franzela, cartofi, verdeata, sare, ou, faina si ulei. Ingrediente: 400 g carne de vacă 200 g carne de porc 200 g fran­zelă 1 g piper 100 g ceapă 200 g cartofi 1 legătură verdeaţă sare 1 ou făină ulei Mod de preparare: […]

Muşchi de vacă tocat rece

 Muşchi de vacă tocat rece Ingrediente: 1 kg carne 2 cepe 200 g franzelă 3 ouă sare piper 200 g slănină opărită 3 ouă fierte tari 1 prapur ulei salată de cartofi Mod de preparare: Carnea de vacă fragedă, de la capul muşchiului, se trece de două ori prin maşina de tocat, împreună cu cepele […]

retete

Pui la cuptor, umplut cu ficăţei de pasare

Pui la cuptor, umplut cu ficăţei de pasare din: pui, ficatei de pasare, kaizer, ulei, oregano, sare, piper, cimbru.   Ingrediente: 1 pui întreg 500 g ficăţei de pasăre 200 g kaizer ulei oregano sare piper cimbru, busuioc sau măgheran după gust   Mod de preparare: Speli bine puiul, îl pârleşti pe flacără ca să capete […]

Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru

Marinată de morun sau nisetru

Marinată de morun sau nisetru din: peste, morcov, faina, piper, ulei, bulion, otet, vin, cimbru, foaie de dafin, sare, ceapa.   Ingrediente: 1 kg peşte 100 g morcov 50 g făină 1 g piper 150 g ulei 100 g bulion 100 g oţet 100 g vin 1 fir cimbru 1 foaie de dafin sare 100 […]

Crap cu vin negru

Crap cu vin negru din crap: sare, ulei, vin negru, piper, rosii, arpagic. Ingrediente: crap sare ulei vin negru piper roşii sau bulion arpa­gic înăbuşit sau ciuperci umplute cu roşii   Mod de preparare: Crap cu vin negru: curăţă crapul, se spală şi se taie în bucăţi. sărează şi se pune într-o tavă cu ulei. […]

Cubulete de crap cu dovlecei

Crap provansal

Crap provansal  Ingrediente: crap sare ulei usturoi roşii pătrunjel verde Mod de preparare: Crap provansal : Se curăţă crapul, se spală bine şi se taie în bucăţi, care se sărează şi se pun într-o tavă unsă bine cu ulei. Se dă tava Ia cuptor bine încins, ungîndu-se din cînd in cînd peştele cu uleiul din […]