Budinca cu bezea
PrinteazaBudinca cu bezea din: branza dulce, zahar, oua, pere, lapte, stafide, nuci.
Ingrediente:
- 500 brânză dulce
- 500 g zahăr
- 5 ouă
- 500 g pere
- 500 ml lapte
- 100 g şţafide
- 100 g nuci
- 2 pliculeţe zahăr vanilaţ
Pentru bezea:
- 3 albusuri
- 250 g zahăr
Mod de preparare:
Intr-un castron, pui branza, adaugi zahărul, două ouă şi omogenizezi totul foarte bine. Tai bagheta in felii de 1 cm grosime.
Cureţi perele de coajă şi le dai pe răzătoarea mare. Intr-un castron, amesteci foarte bine laptele şi trei ouă
Inmoi fetii de baghetă în lapte şi le aşezi într-un vas termorezistent mai mic uns, cu unt.
Torni peste stratul de pâine compoziţia de brânză, pui perele rase şi presari stafidele, nucile tocate şi zahărul vanilat.
Aşezi la final un strat de baghetă înmuiată în lapte, iar lichidul rămas îl torni deasupra. Introduci vasul la cuptor pentru 15 minute.
Topeşti zahărul în puţină apă pe foc şi când fierbe torni siropul peste albuşurile bătute. Intinzi bezeaua pe budincă şi pui forma la cuptor pentru 20-30 de minute.
Budinca cu bezea
Pofta buna!