Budincă de Chia: Desert Sănătos și Ușor de Preparat din: seminte de chia, lapte de migdale, miere, extract de vanilie, fructe, nuci. Budinca de chia este un desert delicios și sănătos, perfect pentru cei care doresc să se bucure de ceva dulce fără a compromite nutriția. Semințele de chia sunt recunoscute pentru beneficiile lor remarcabile […]
Budinca cu mere si alune
PrinteazaBudinca cu mere si alune din: mere, lamaie, scortisoara, miere, unt, oua, miere, alune de padure.
Ingrediente:
- 400 g mere
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 1/2 de linguriţă de scorţişoară măcinată
- 1 lingură de miere
- unt pentru uns forma
- 4 ouă
- 3 linguri de miere
- 80 g alune de pădure măcinate
Mod de preparare Budinca cu mere si alune:
Merele se spală, se cojesc, se taie în sferturi şi se curăţă de sâmburi. Pulpa se taie felii.
Se unge cu unt o formă termorezistentâ, în care se aşează feliile de măr.
Acestea se amestecă rapid într-un castron cu zeama de lămâie, scorţişoara, o lingură de miere şi 3 linguri de apă.
Amestecul se sotează apoi circa 5 minute, după care se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C.
Se separă ouăle, iar gălbenuşurile se bat până când se obţine o spumă groasă. In aceasta se încorporează apoi alunele măcinate.
Albuşurile se bat spumă tare şi se înglobează în crema de gălbenuşuri.
Compoziţia se toarnă apoi peste feliile de măr şi se netezeşte. Budinca se ţine la cuptor circa 20 de minute.
Cei care doresc şi mai multe mere, pot prepara la cuptor mere coapte.
Deoarece în cazul acestora timpul de coacere este mai lung, ele trebuie băgate la cuptor cu 10 minute înaintea budincii.
Pofta buna!
Budincă Delicioasă de Castane cu Ciocolată
Budincă Delicioasă de Castane cu Ciocolată din: castane, ciocolata neagra, oua, zahar, lapte, extract de vanilie, sare, frunze de menta. Este un desert rafinat și reconfortant, perfect pentru a vă încânta papilele gustative în zilele reci de toamnă sau iarnă. Această rețetă îmbină aroma dulce a castanelor cu indulgența ciocolatei pentru o experiență culinară remarcabilă. […]