Budinca cu sos de merisoare

Printeaza

Budinca cu sos de merisoare din: smantana, zahar, clementine, lamaie, aluat, unt, scortisoara, zahar, merisoare, portocala, lichior.

 

Ingrediente:

  • 600 ml de smântână pentru frişca
  • 200 g de zahăr
  • coaja şi zeama de la 2 clementine
  • coaja şi zeama de la 1/2 de lămâie
  • 400 g aluat de foitaj din comerţ
  • 50 g de unt
  • 1 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată
  • 3 linguri de zahăr

sos:

  • 200 g de merişoare congelate
  • 85 g de zahăr
  • coaja de la 2 clementine sau 1 portocală
  • 2 linguri de lichior

 

Mod de preparare:

Budinca cu sos de merisoare: Pune smântână, zahărul şi coaja de clementine şi lămâie într-o cratiţă şi dă-o în clocot la foc mic.

Măsoară toată zeama: ar trebui să fie 100 ml.

Măreşte flacăra şi lasă să fiarbă timp de exact 3 minute, apoi adaugă zeama şi amestecă.

Strecoară sosul într-o cană, apoi toarnă-l în 4 pahare. Refrigerează-l timp de 4 ore iau până se stabilizează.

Pentru a prepara sosul, pune toate ingredientele într-o cratită, apoi dă-le în clocot la foc mic şi lasă-le să fiarbă 10 minute, până când sosul se îngroaşă şi are aspect de sirop.

Lasă-l să se răcească, apoi refrigerează-l până când îl vei servi. Incinge cuptorul la 200°C şi tapetează 2 tăvi cu hârtie de copt. Intinde aluatul.

Omogenizează untul cu zahărul şi scorţişoara, apoi întinde compoziţia pe suprafaţa aluatului.

Rulează aluatul de la ambele laturi mai lungi, astfel încât să se întâlnească în mijloc.

Taie ruloul în bucăţi de 1 cm, apoi aşază-le, cu partea tăiată în sus, în tăvile tapetate, aplatizându-le uşor cu palma.

Coace “palmierii” 20 de minute, până când se umflă şi sunt aurii, apoi lasă-i la răcit pe un grătar pentru prăjituri. Serveşte budincă cu o lingură de sos şi palmieri.

 

Pofta buna!

 

 

Pachetele de Primăvară – Rețetă Delicioasă și Ușor de Făcut

din: foi de placinta, vermicelli, morcov, ardei gras, varza, ciuperci, creveti, ulei de susan, sos de soia, sos de peste, zahar, piper alb, ulei. Ingrediente: 10 foi de placinta 100g vermicelli de orez 1 morcov, tăiat julienne 1 ardei gras, tăiat fâșii subțiri 100g varză […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.