Budinca de ciocolata neagra

Printeaza

Budinca de ciocolata neagra din: amidon, zahar, lapte, ciocolata, sare.

Ingrediente:

  • 30 g amidon plus o lingură
  • 100 g zahăr
  • 700 ml lapte
  • 170 g ciocolată neagră
  • esenţă de vanilie
  • un praf sare

Pentru servit:

ciocolată, după gust

 

Mod de preparare:

Laptele cu amidonul, sarea şi zahărul se pun pe foc. Se ţine vasul la foc mediu timp de 10 minute, amestecând.

Când compoziţia se îngroaşă, se pune ciocolata. Se amestecă 2-3 minute şi se adaugă vanilia.

Se pune apoi budinca în forme care se lasă 2-3 ore la rece. După ce se răcesc, se scot şi se serveşte budinca ornată cu ciocolată, după preferinţe.

Budinca de ciocolata neagra

Budinca_de_ciocolata_neagra

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.