Budinca de conopida cu cartofi si carnati
PrinteazaBudinca de conopida cu cartofi si carnati din: conopidă, ceapa, usutroi, cartofi, carnati subţiri şi picanţi (tip cabanos), ulei de măsline, caşcaval, oua, smântână degresată, sare, piper negru macinat, unt şi pesmet.
- 1 conopidă de dimensiune mijlocie (circa 600 g)
- 1 ceapă mare
- 2 căţei de usturoi
- 3 cartofi mari
- 200 g cârnaţi subţiri şi picanţi (tip cabanos)
- 2 linguri ulei de măsline
- 150 g caşcaval
- 4 ouă
- 200 g smântână degresată
- sare
- piper negru măcinat
- câte 1 lingură unt şi pesmet, pentru vas
Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi fierbi fără să-i cureţi de coajă, timp de 20 de minute, în apă uşor sărată. Fierbi în apă cu sare conopida desfăcută bucheţele. O scurgi şi o laşi să se răcească.
In uleiul încins, căleşti puţin usturoiul şi ceapa curăţată şi tocată. Decojeşti cartofii fierţi şi îi tai în rondele groase de 1 cm.
Ungi cu unt şi tapetezi cu pesmet un vas termore- zistent. Aşezi în vas rondele de cartofi, bucheţele de conopidă, cârnaţii tăiaţi în rondele şi ceapa călită.
Baţi ouăle cu smântână şi caşcavalul ras. Torni amestecul peste conopidă. Introduci vasul în cuptorul încălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute, până se rumeneşte. Serveşti preparatul cald, presărat cu pătrunjel tocat.
Budinca de conopida cu cartofi si carnati
Pofta buna!