Tagliatelle cu legume mediteraneene din: tagliatelle, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, ardei rosu, dovlecel, rosii cherry, busuioc, oregano, sare, piper, branza feta, frunze de busuioc. Această rețetă combină tagliatellele proaspete cu o varietate de legume colorate și arome mediteraneene. Este o opțiune sănătoasă și echilibrată pentru cină sau prânz, plină de nutrienți și culoare. […]
Budinca de legume cu sos de smantana
PrinteazaBudinca de legume cu sos de smantana din: ceapă, dovlecei, vinete, rosii, ardei gras, usturoi, cascaval ulei, sare, piper, unt, faina, smântână pentru gătit, lapte cald.
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 2 dovlecei
- 2 vinete
- 5 roşii
- 2 ardei graşi
- 2 căţei usturoi
- 250 g caşcaval
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
sos:
- 2 linguri unt
- 2 linguri făină
- 50 g smântână pentru gătit
- 150 ml lapte cald
Mod de preparare:
Budinca de legume cu sos de smantana: Speli vinetele, le tai rondele, le dai cu sare şi le laşi la scurs o oră. Tai ceapa julien, o căleşti în ulei şi o aşezi într-o tavă.
Tai roşiile şi dovleceii rondele, ardeii fâşiuţe şi mărunţeşti usturoiul. Aşezi legumele peste ceapă, în straturi, dai cu sare şi piper după gust.
Pentru sos, combini făina cu laptele cald, apoi o aşezi pe foc şi amesteci ca să nu se formeze cocoloaşe. Dai de pe fot, adaugi untul şi smântână, amesteci şi asezonezi cu sare şi piper după gust.
Torni sosul peste legume şi dai la cuptorul bine încins. încerci-şi dacă legumele sunt moi, presari caşcavalul şi mai dai la cuptor încă 20 de minute sau până când se gratinează frumos.
Pofta buna!
Tagliatelle cu legume mediteraneene