Eleganță pe Farfurie. Acest preparat combină gustul dulce și suculent al homarului proaspăt cu aroma vibrantă și ușor acidulată a risotto-ului de lămâie, creând un echilibru perfect de arome. Deși poate părea un fel de mâncare complex, cu câteva trucuri și ingrediente de calitate, vei reuși să pregătești un […]
Budinca de macaroane cu parmezan
PrinteazaBudinca de macaroane cu parmezan din: macaroane, franzela, oua, lapte, parmezan, unt, smantana, pesmet, sare.
Ingrediente:
- 500 g macaroane
- 2 franzele mici
- 3 ouă
- 2 ceşti lapte
- 100 g parmezan
- 50 g unt
- o ceaşcă smântână
- 2 linguri pesmet
- sare
Mod de preparare:
Macaroanele se rup în bucăţi foarte mici şi se fierb în apă clocotindă cu sare. După ce au fiert, se pun într-o strecurare, se lasă să se scurgă, apoi se clătesc într-un şuvoi de apă.
Paralel, franzelele se taie în felii, feliile în cuburi mici, iar cuburile se sting în unt încins.
După ce s-au răcit, se pun impreună cu macaroanele, într-un castron, se toarnă peste ele laptele, apoi ouălele bătute bine, parmezanul ras, sarea şi se amestecă totul uşor, dar continuu.
Amestecul se toarnă într-un ras de Jena uns cu unt şi tapetat cu pesmet, deasupra se pune restul de unt tăiat în cuburi mici.
Vasul de Jena se pune într-o tavă cu apă caldă şi totul se bagă în cuptor. După ce s-a copt circa 45 de minute, la foc domol, se scoate din cuptor şi se răstoarnă pe un platou.
Se serveşte caldă, cu smântână.
Pofta buna!
Rețeta Perfectă pentru Sărbători. Cozonacul este un simbol al sărbătorilor românești, nelipsit de pe mesele de Crăciun și Paște. Acest desert pufos și aromat, umplut cu nucă, cacao sau rahat, este iubit de toată lumea și reprezintă o tradiție care aduce familia împreună. Urmează această rețetă detaliată pentru a obține un […]