Budinca de miel cu ciuperci si conopida
PrinteazaBudinca de miel cu ciuperci si conopida din: carne macră de miel, ceapa, oua, paine lapte, smantana, unt, ciuperci, conopidă sau mazăre boabe, sare, piper, verdeata.
- 1 kg carne macră de miel
- 1 ceapă
- 4 ouă
- 1 felie pâine înmuiată în lapte
- 2 linguri smântână
- 100 g unt
- 150 g ciuperci
- 1 conopidă mică sau 150 g mazăre boabe
- sare
- piper
- 1 legătură verdeaţă
Mod de preparare:
Tai carnea în bucăţi şi o pui la fiert împreună cu ceapa, puţină sare, un cubuleţ de unt şi puţină apă (cât să treacă peste carne).
După ce a fiert, o scoţi din lichid şi o laşi să se răcească, apoi o treci prin maşina de tocat, împreună cu pâinea înmuiată şi stoarsă.
Amesteci apoi cu puţin unt, cu ouăle şi verdeaţa tocată, sărezi şi piperezi după gust.
Iei o formă de budincă sau o cratiţă potrivită, o ungi cu unt, pui o parte din compoziţie şi netezeşti suprafaţa.
Deasupra aşezi ciupercile, apoi un strat de compoziţie, peste care pui conopida spălată, desfăcută bucheţele sau mazărea şi restul compoziţiei, pe care o netezeşti frumos.
Stropeşti cu zeama în care a fiert carnea şi cu unt topit.
Coci budinca în cuptorul încins, la foc potrivit, timp de 50-60 de minute, să se rumenească frumos. Serveşti budinca fierbinte, cu sos de roşii sau salată verde.
Pofta buna!