Budinca de paine cu stafide si nucsoara
PrinteazaBudinca de paine cu stafide si nucsoara din: pâine toast, zeamă de portocale, unt, oua, zahar, lapte, esenta de vanilie, stafide, nucsoara.
Ingrediente:
- 4 felii de pâine toast
- 2 cuburi mari de unt (cam 75 g)
- 2 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 1 cană de lapte
- esenţă de vanilie
- stafide
- nucşoară (rasă)
- zeamă de portocale
Mod de preparare:
Pune stafidele la hidratat 10-15 minute în zeama de portocale. între timp, pregăteşte budinca. Unge feliile de pâine cu unt la temperatura camerei (ca să se întindă uşor). Bate energic gălbenuşurile cu zahăr, până când obţii o cremă albicioasă.
Adaugă laptele fierbinte şi esenţa de vanilie, amestecând continuu. Unge o tavă de cozonac cu unt. Aşază feliile de pâine în tavă. Toarnă peste ele amestecul de lapte şi ouă şi lasă zece minute ca să îl absoarbă. Coace la bain-marie timp de 20 de minute. Serveşte preparatul rece, cu stafide.
Budinca de paine cu stafide si nucsoara
Pofta buna!