Branza Ricotta. Brânza ricotta este un produs lactat delicios și versatil, originar din Italia. Acesta este produs din zerul rezultat în urma procesului de fabricare a altor tipuri de brânzeturi, cum ar fi brânza mozzarella și brânza provolone. Numele “ricotta” provine din cuvântul italian “ricottare”, care înseamnă “a fi recotată” sau “a fi re-gătită/refiert” . […]
Budinca de varza cu oua
PrinteazaBudinca de varza cu oua din: oua, varza, unt, faina, branza, smantana, sare, piper.
Ingrediente:
- 7 ouă
- 300 g varză
- 50 g unt
- 1 linguriţă rasă făină
- 100 g brânză rasă
- 100 g smântână
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Budinca de varza cu oua: Fierbi varza în apă uşor sărată, până se înmoaie. O scurgi bine şi o zdrobeşti cu furculiţa sau cu pasatorul pentru piure.
Fierbi 5 ouă tari, apoi le cureţi şi le tai în rondele. Mixezi brânza cu piure-ul de varză şi un ou bătut. Ungi cu unt un vas termorezistent, întinzi piureul de varză şi îl acoperi cu feliile de ouă.
Baţi oul rămas cu smântână şi îl torni peste feliile de ou. Coci preparatul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 1/2 oră, până se rumeneşte.
Pofta buna!
Suc natural de soc din: flori de soc, apa, miere, lamaie. Sucul natural de soc este o băutură răcoritoare și plină de arome, cunoscută pentru beneficiile sale potențiale pentru sănătate, inclusiv proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Florile de soc sunt cunoscute pentru aroma lor plăcută și au fost folosite de secole în medicina tradițională pentru proprietățile […]
Imi place budinca asta 🙂