Bulgur cu carne de berbecut
PrinteazaBulgur cu carne de berbecut din: masline, feta, carne de berbecut, usturoi, vanata, bulgur, rosii, supa de vita, oregano si iaurt.
Bulgurul este o sursă excelentă de carbohidrați complecși, proteine, fibre și vitamine din complexul B. De asemenea, conține minerale importante, cum ar fi fierul, magneziul și zincul.
Bulgurul poate fi utilizat într-o varietate largă de mâncăruri, cum ar fi pilafuri, salate, supă și umpluturi pentru legume sau pentru prepararea clasicului tabbouleh din bucătăria libaneză. De asemenea, bulgurul poate fi folosit ca înlocuitor al orezului sau al pastelor în anumite preparate.
Consumul regulat de bulgur poate avea multiple beneficii pentru sănătate. Datorită conținutului său ridicat de fibre, bulgurul poate contribui la menținerea sănătății intestinale și poate ajuta la menținerea unui nivel sănătos al colesterolului.
- 240 g amestec de masline negre si feta, la borcan, curse bine, pastreaza uleiul
- 700 g carne de berbecut, taiata cubulete
- 1 vanata tocata
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 250 g de grau bulgur
- 1 conserva de 400 g de rosii tocate
- 500 ml supa de vita
- frunzele de la 1 legatura mica de oregano
- 3 linguri de iaurt grecesc degresat
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6.
Incinge într-o tigaie 1 lingură din uleiul pus deoparte, apoi adaugă carnea şi rumeneşte-o 5 minute.
Adaugă vânătă şi mai lasă 5 minute. Adaugă jumătate din cantitatea de usturoi, încă puţin ulei, bulgurul şi amestecă astfel încât totul să se acopere cu un strat fin de ulei.
Pune apoi roşiile, supa, majoritatea frunzelor de oregano şi adu totul la punctul de fierbere.
Acoperă cu folie de aluminiu şi dă la cuptor 20 de minute.
Scoate folia în ultimele 5 minute.
Amestecă iaurtul cu restul de usturoi şi îndeajyns ulei de la măsline cât să obţii un dressing gros.
Asezonează şi pune într-un bol. Când este gata amestecul de carne, presară măslinele, feta şi restul de oregano.
Serveşte cu dressing de iaurt alături.
Pofta buna!