Bulion de rosii cu miere pentru iarna
PrinteazaBulion de rosii cu miere pentru iarna din: rosii, miere.
Ingrediente:
- 10 kg rosii
- 10 linguri miere
Mod de preparare:
Speli roșiile, le cureți de cotoare și le treci prin separatorul de semințe și coji sau treci cantități mici printr-o sită.
Torni sucul obținut într-o oală mare sau în 2-3 vase mici. Fierbi sucul până scade la jumătate.
Apreciezi cantitatea de suc și adaugi pentru fiecare litru, o lingură de miere.
Continui fierberea amestecând cu o lingură de lemn, până când bulionul se îngroașă.
Torni bulionul fierbinte în sticle de 500 ml, așezate pe suporturi metalice.
Legi sticlele cu celofan sau le închizi cu capace metalice. Le lași să se răcească acoperite cu pături, până a doua zi.
Iarna, când deschizi o sticlă cu bulion, o păstrezi în frigider și o consumi cât mai repede, în 2-3 zile.
Bulion de rosii cu miere pentru iarna
Pofta buna!