Bureti marinati din: bureti, sare, piper, dafin. Ingrediente: bureti sare piper foi de dafin Mod de preparare: Bureţii se spală în mai multe ape, şi se lasă să se zvânte. Se pune la fiert un vas cu apă şi sare, după gust şi, când clocoteşte, se bagă şi bureţii, lăsându-i să dea şi ei în […]
Bureti cu usturoi
PrinteazaBureti cu usturoi din: bureti, sare grunjoasa, otet, zahar, boabe de piper, usturoi, flori de marar.
- 2 kg bureti
- 4 lingurite sare grunjoasa
- otet
- 8 lingurite zahar
- 2 lingurite boabe de piper
- 2 capatani de usturoi
- 4 flori de marar
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile, le speli în mai multe ape şi le fierbi 5 minute în apă uşor sărată.
Le scurgi în strecurătoare, timp de 10 minute.
Speli şi sterilizezi în cuptor borcane de 720-800 ml.
In fiecare borcan torni câte un deget de oţet şi pui 2 linguriţe cu zahăr, 1/2 linguriţă boabe de piper şi 1 linguriţă cu sare grunjoasă.
Pui ciupercile în borcane de 800 ml, cu usturoi printre ele. Deasupra aşezi câte o floare de mărar. T
orni apă în fiecare borcan, astfel încât să rămână un spaţiu gol până la gura borcanului.
Aşezi borcanele’ într-un vas, pe un şervet.
Pui ziare printre borcane, torni apă în vas până ajunge la un nivel cu 2 cm mai jos decât capacul. Le fierbi la bain- marie, pentru 15-20 de minute.
După ce s-au răcit complet în vasul în care au fiert, etichetezi borcanele şi le păstrezi în cămară.
Bureti cu usturoi
Pofta buna!
poate iti place si:
Bureti marinati
Pofta buna!