Burgeri cu carne de vita si sos de ceapa din: carne tocata de vitel, paine, ceapa, oua, patrunjel, ulei, sare, piper, ceapa rosie, unt, ulei de masline, sare, zahar, piper boabe, vin rosu.
Ingrediente:
500 g carne tocata de vitel
150 g paine veche de o zi
1 ceapa
3 oua
3 linguri de patrunjel tocat
2 linguri de ulei
sare
piper
pentru sos:
4 cepe rosii
1 lingura de unt
1 lingura de ulei de masline
1/2 lingurita de sare
1 lingura de zahar
1/2 lingurita de piper boabe
200 ml vin rosu
Mod de preparare:
Tine pâinea în apă la înmuiat. Stoarce şi pune peste carnea tocată.
Adaugă ceapa tocată mărunt, ouăle, pătrunjelul. Nu uita de sare şi de piper. Modelează în formă de burgeri şi prăjeşte.
Pentru sos, căleşte în unt şi ulei ceapa tăiată solzişori, până devine sticloasă.
Adaugă piperul boabe şi sarea, zahărul, acoperă, redu focul şi lasă timp de trei minute. Toarnă vinul şi mai lasă la scăzut.
Când s-a răcit, introdu la blender ca să obţii un sos cremos.
Serveşte burgerii în chifle, cu salată creaţă, rondele de ceapă roşie, ardei şi felii de caşcaval.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.