Burgeri cu salsa

Printeaza

Burgeri cu salsa din: cartofi dulci, ulei de masline, carne tocata de pui, pasta de curry rosu, ceapa verde, coriandru, ananas, zeama de lime, ardei iute, sos dulce de ardei iute, chifle de burger.

Ingrediente:Burgeri_cu_salsa

  • 4 cartofi dulci, curatati de coaja si taiati in bastonase groase
  • 1 linguri ulei de masline
  • 400-500 g carne tocata de pui (sau de curcan)
  • 2 linguri pasta de curry rosu
  • 6 cepe verzi, tocata
  • 1 legatura mica de coriandru, tocata
  • 200 g ananas, tocat
  • zeama de la 1/2 lime
  • 1 ardie iute rosu, curatat de semitne si tocat fin
  • 2 linguri sos dulce de ardei iute, plus extra pentru servit
  • 4 chifle de burger, prajite si 1 salata verde mica, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Pe o hârtie de copt, tăvăleşte cartofii prin ulei, sare şi piper. Dă-i la cuptor 40-45 de minute, până când devin aurii şi crocanţi.

Combină carnea tocată cu pasta de curry, jumătate din cantitatea de ceapă verde, jumătate din cea de coriandru, sare şi piper. Modelează amestecul sub forma a 4 burgeri.

Amestecă restul de ceapă verde şi de coriandru cu ananasul, zeama de lime, ardeiul iute şi sosul dulce de ardei iute. Cu 10 minute înainte de a scoate cartofii din cuptor, încinge o tigaie nonaderentă sau o tigaie-grill şi găteşte burgerii câte 5 minute pe fiecare parte, cât să se pătrundă.

Serveşte-i în chifle cu frunze de salată şi salsa de ananas, iar alături cu sos de ardei iute suplimentar şi cartofii dulci prăjiţi.

Burgeri cu salsa

Burgeri_cu_salsa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.