Burgeri de miel cu tzatziki
PrinteazaBurgeri de miel cu tzatziki din: bulgur, carne macra de miel, chimion, usturoi, ulei, chifle de burger, castarvete, iaurt, menta.
- 25 g bulgur
- 500 g carne macra de miel, tocata
- cate 1 lingurita de chimion macinat, coriandru macinat si paprika afumata
- 1 catel de usturoi, zdrobit bine (optional)
- ulei, pentru uns
- chifle mari de burger, felii de rosii si de ceapa rosie, pentru servit
pentru tzatziki:
- 1 buacata de castravete (5 cm), curatat de seminte si dat prin razatoarea mare
- 200 g de iaurt
- 2 linguri de menta tocata, plus o mana mica de fruze, pentru servit
Mod de preparare:
Pune bulgurul într-o oală, acoperă-l cu apă şi fierbe-l 10 minute. Scurge-I foarte bine într-o strecurătoare, apăsând pe el pentru a îndepărta excesul de apă.
Pentru a prepara tzatziki, stoarce castravetele, aruncând zeama, apoi încorporează-l în iaurt, alături de menta tocată şi de puţină sare.
Adaugă bulgurul la carnea tocată, împreună cu condimentele, usturoiul (în cazul în care foloseşti), sare şi piper, apoi modelează 4 burgeri.
Unge-i cu puţin ulei şi prăjeşte-i într-o tigaie sau pune-i pe grătar câte 5 minute pe fiecare parte, până sunt bine pătrunşi.
Serveşte-i în chifle (prăjite, dacă preferi), cu tzatziki, roşii, ceapă şi câteva frunze de mentă.
Burgeri de miel cu tzatziki
Pofta buna!