Burgeri de vita cu branza si ananas
PrinteazaBurgeri de vita cu branza si ananas din: carne tocata de vita, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, ketchup, sos de stridii, galbenusuri, bacon, ananas, branza cheddar, chifle, maioneza, sfecla rosie, rosii, salata verde.
- l,5kg de carne tocata de vita, cu grasime
- 2 cepe rosii, tocate
- 5 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 mana mare de patrunjel, tocat
- 75ml de ketchup
- 50ml sos de stridii
- 2 galbenusuri
Ingrediente pentru servit:
- 6 felii de bacon afumat
- 6 felii de ananas proaspat
- 6 felii de branza cheddar sau cascaval
- 6 chifle de burger, taiate pe lungime
- 2 linguri de maioneza
- 12 felii de sfecla rosie murata
- 2 rosii feliate
- 1 salata verde, frunzele separate unele de celelalte
Mod de preparare:
Pentru a pregati burgerii, combina toate ingredientele si framanta bine carnea, pentru ca aromele sa se intrepatrunda, imparte amestecul in 6 parti, modeleaza fiecare bucata intr-o chiftea mare, apoi da-i forma de burger.
Pune burgerii in frigider si, daca poti, lasa-i cel putin 1 ora.
Pentru a gati burgerii, incinge carbunii si gratarul. Nu-i nevoie sa pui ulei pe burgeri.
Asaza-i pe gratar si lasa-i cateva minute, pana ce marginile incep sa-si schimbe culoarea, apoi intoarce-i pe partea cealalta.
Repeta procesul, apoi intoarce-i din nou. Muta-i pe partea mai rece a gratarului si lasa-i 15 minute, daca iti plac bine facuti.
Intre timp, pune pe gratar baconul si ananasul.
Asaza deasupra burgerilor feliile de bacon, apoi pe cele de branza si pune-i din nou pe gratar pentru ca branza sa se topeasca.
Daca vrei, incalzeste pe gratar si chiflele.
Unge partea de jos a chiflelor cu maioneza si pune deasupra ei burgerii.
Adauga ananasul, sfecla rosie, rosiile si salata, apoi partea de sus a chiflelor.
Burgeri de vita cu branza si ananas
Pofta buna!