Burgeri din porumb şi fasole cu salsa

Printeaza

Burgeri din porumb şi fasole cu salsa din: boabe de fasole, naut, branza cheddar, porumb, ardei iute, ou, coriandru, ulei, rosii cherry, ceapa rosie, zeama de lime si frunze de salata.

Ingrediente:

  • 400 mix de fasole boabe, din conserva, scursa
  • 400 g naut din conserva, scurs
  • 50 g de branza cheddar, rasa
  • 200 g de porumb din conserva, scurs
  • 1 ardei iute, tocat fin
  • 1 ou, batut
  • 1 legatura mica de coriandru, tocat
  • 2 linguri de ulei
  • 10 rosii cherry, taiate in sferturi
  • 1/2 ceapa rosie, feliata
  • zeama de la 1/2 lime
  • frunze de salata mixta, pentru servire (optional)

 

Mod de preparare:

Foloseşte un robot de bucătărie pentru a mărunţi fasolea şi năutul, până se obţine o pastă.

Răstoarnă într-un bol şi se adaugă oul, porumbul, ardeiul iute şi jumătate din cantitatea de coriandru.

Asezonează şi se mixează bine. Se formează opt burgeri. Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se prăjesc burgerii patru minute pe fiecare parte. Se păstrează la cald.

Se face salsa amestecând roşiile, ceapa, coriandrul rămas şi puţină zeamă de lime.

Asezonează şi se serveşte împreună cu burgerii calzi şi cu frunze de salată.

 

Burgeri din porumb şi fasole cu salsa

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.