Caltabosi cu sange si orez
PrinteazaCaltabosi cu sange si orez din: carne grasa de porc, sange de porc, sare, cimbru, piper, orez, mate de porc.
- 1 kg carne grasă de porc de la guşă
- 1 l sânge de porc conservat cu sare
- cimbru cernut
- piper
- 1/4 kg orez
- maţe groase de porc
Mod de preparare:
Fierbi carnea, o laşi să se răcească şi o tai cubuleţe, o amesteci cu sângele păstrat la rece şi cu orezul fiert 1/4 oră, scurs şi răcit. Adaugi cimbu, piper măcinat, alte condimente dorite, omogenizezi amestecul şi umpli intestinele mai groase, bine curăţate şi ţinute la rece.
Pui caltaboşii să fiarbă în apă caldă, la foc domol, timp de 1 oră. îi înţepi ici şi colo cu furculiţa ca să nu rămână aer în caltaboşi. îi scoţi, îi laşi să se răcească.
Ii serveşti cruzi, tăiaţi felii – cu muştar sau sos de roşii picant.
Ii poţi frige în tavă la un loc cu câmaţii şi-i serveşti ca friptură cu garnitură de legume.
Pofta buna!