Caramele simple
PrinteazaO reteta de caramele simple din: zahar tos, zahar brun, frisca, zahar vanilat si unt.
- 250 g zahăr tos
- 250 g zahăr brun
- 400 g frişcă/smântână grasă
- 3 plicuri cu zahăr vanilat
- 300 g unt/margarină
Mod de preparare:
Topeşte untul într-o crăticioară, adaugă zahărul şi lasă pe foc mic, amestecand continuu, pana se caramelizeaza. Ia de pe foc, adauga frisca si zaharul vanilat.
Amestecă bine şi lasă să clocotească la foc mic 40 de minute, până când compoziţia se desprinde de fundul vasului.
Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau celofan. Lasă să se răcească complet. După ce s-a răcit, taie bucăţi mici.
Foloseşte un cuţit bine ascuţit, pe care îl introduci sub jet de apă rece înainte de fiecare tăietură.
Caramele simple
Pofta buna!
Incoming search terms:
- reteta caramele