Carnati in sos de vin alb din: carnati, vin alb, patrunjel, ulei. Ingrediente: 1/2 kg carnati 1 pahar vin alb patrunjel verde 3 linguri ulei Mod de preparare: Carnatii ii speli si ii usuci intr-un prosop curat, apoi ii tai bucati mari, pe care le prajesti in ulei fierbinte. Cand ii […]
Carnat alb (Weißwurst)
PrinteazaCarnat alb (Weißwurst) din: carne de vitel, slanina de porc, hrean, ceapa, ghimbir, nucsoara, patrunjel, coaja de lamaie rasa, mate de porc, sare si piper.
- 1 kg de carne de viţel
- 550g slănină de porc
- 1 lingură hrean dat pe răzătoarea mică
- 1 ceapă mare
- 1 linguriţă ghimbir dat pe răzătoarea mică
- un vârf de linguriţă nucşoară
- 1 leg. pătrunjei
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
- maţe de porc curăţate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de viţel de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o bine de apă şi daţi-o prin maşina de tocat, împreună cu slănina, de 2 ori.
Puneţi carnea tocată într-un castron şi adăugaţi ceapa dată pe răzătoarea mică, hreanul ras, ghimbirul, nucşoara, pătrunjelul tocat cât mai mărupt şi coaja de lămâie rasă.
Potriviţi de sare şi piper după gust şi omogenizaţi bine compoziţia. Umpleţi maţele de porc cu amestecul de came şi puneţi cârnaţii astfel pregătiţi la rece pentru 24 de ore.
Weißwurst se consumă fierţi în apă la foc foarte mic, circa 20- 25 de minute, cu diverse garnituri sau, în modul tradiţional german cu muştar dulce, covrig şi bere rece.
Carnat alb (Weißwurst)
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!
Incoming search terms:
- Carnati nemtesti
- carnati albi germani
- weisswurst reteta
Mie nu-mi plac carnatii astia
esti proasta