Carnati de porc cu boia si rozmarin
PrinteazaCarnati de porc cu boia si rozmarin din: mate de porc, pulpa de porc, piept de porc, usturoi, cimbru, enibahar, piper, rozmarin, boia de ardei dulce, sare.
- 5 m mate de porc
- 1 kg pulpa de porc
- 1 kg piept de porc
- 1 capatana de usturoi
- 1 lingura cimbru
- 1 lingurita enibahar
- 1 lingura piper
- 1 lingurita rozmarin
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- sare
Mod de preparare:
Intoarceţi matele de porc pe dos şi cu partea neascuţită a lamei unui cuţit curăţaţi bine, apoi frecati-le cu sare şi lăsaţi-le câteva ore în apă rece. între timp, daţi pulpa de porc prin maşina de tocat, iar pieptul tocaţi-l cât mai mărunt, din cuţit.
Amestecaţi carnea cu mirodeniile şi cu zeama usturoiului pisat şi ţinut 20 de minute în puţină apă caldă. Amestecaţi bine până obţineţi o compoziţie omogenă.
După ce aţi umplut cârnaţii, lăsaţi-i câteva ore la rece, de preferat ar fi de pe o zi pe alta, într-unloc unde să-i bată vântul.
Carnati de porc cu boia si rozmarin
Pofta buna!