Carne de cocos condimentata

Cum se prepara Carne de cocos cu legume si gogosi din cartofi

Cum se prepara Carne de cocos cu legume si gogosi din cartofi   Carne de cocos condimentata din: cocosi, untură, ceapa, boia, supă de carne, smântână, făină, sare. Ingrediente: 2 cocoşi 100 g untură topită 2 cepe 1 linguriţă de boia 1/2 ceaşcă de supă de carne 15 g smântână acră 1/2 lingură de făină sare   Mod de preparare: Se […]

Bors de cocos cu taitei de casa

Bors de cocos cu taitei de casa din: carne de cocos, morcovi, telina, patrunjel, telina, ceapa, ardei, suc de rosii, bors, patrunjel, leustean, sare, ou, faina. Ingrediente: carne de cocos (maruntaie: aripi, spata cu gat) 2 morcovi 1 bucatica telina 1 raadcina patrunjel 1 ceapa 2 ardei 200 ml suc de rosii 1 l bors […]

Piept de cocoş cu miere şi mentă pe pat de spanac

Piept de cocoş cu miere şi mentă pe pat de spanac din: piept de cocos, spanac, ceapa verde, miere, lamaie, menta, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente: 800 g piept de cocos 500 g spanac 2 legaturi ceapa verde 2 linguri miere 1 lamaie 1 lingura menta uscata maruntita 50 ml ulei […]

retete

Copane de cocos umplute

Copane de cocos umplute din: copane de cocos, carne de porc, mar, prune uscate, castane dulci, ou, paine uscata, lapte, vin, ulei de masline, supa de pui, maghiran, rozmarin, sare, piper, ciuperci si castane.   Ingrediente: 2 copane mari de cocos sau cuca (circa 1 kg amandoua) 300 g carne de porc tocata (sau piept […]

retete

Coq au vin (Cocos in vin)

Coq au vin (Cocos in vin) din: cocos, vin rosu, piept de porc, untura, ciuperci, ceapa, arpagic, telina, morcovi, patrunjel, usturoi, cimbru, foi de dafin, cognac, faina, sare si piper.   Ingrediente: 1 cocos 700 ml vin rosu 400 g piept de porc crud uscat 2 linguri untura 300 g ciuperci mici 2 cepe 200 g […]

Clapon cu crema de portocale

Clapon cu crema de portocale din: clapon, portocale, stafide, pasta de tomate, grand marnier, zeama de lamaie, zahar, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 clapon 4 portocale 100 g stafide 2 linguri pasta de tomate 150 ml grand Marnier zeama de la o lamaie 1 lingura zahar 200 ml smantana lichida 50 g unt […]

Cocos cu sos de vin

Cocos cu sos de vin Ingrediente: 1 cocoş 2 cepe sau arpagic 2 căţei de usturoi 5-6 ciuperci 1 pahar de vin 1 linguriţă de făină unt   Mod de preparare: Cocos cu sos de vin: Cocoşul se taie bucăţi şi se pune cu ceapa tăiată felii în unt să se rumenească, apoi se adaugă […]

Piftie de cocos

Piftie de cocos – Cureţi şi speli pasărea. Apoi o tranşezi în bucăţi egale şi le pui la fiert fără sare, pentru a-i lua uşor spuma. Când începe să fiarbă, adaugi sare după gust, 6-7 boabe de enibahar, câteva frunze de dafin, 2-3 morcovi mari, 2 cepe şi 10 căţei de usturoi. Laşi să fiarbă […]

Cocos de munte la cuptor cu garnitura de ficat prajit si pilaf cu bureti

Cocos de munte la cuptor cu garnitura de ficat prajit si pilaf cu bureti – Cocosul de munte, o delicatesă apreciată în gastronomia rustică, este o alegere excelentă pentru o masă festivă sau un prânz de duminică împreună cu familia. Acest preparat combină savoarea unică a cărnii de cocos cu texturile bogate ale ficatului prăjit […]