Carne de curcan cu cartofi si sos de iaurt

Printeaza

Carne de curcan cu cartofi si sos de iaurt din: cartofi noi, carne curcan dezosată, ulei, busuic, usutroi, iaurt cremos, zeamă de lămâie, patrunjel, sare, piper.

Carne_de_curcan_cu_cartofi_si_sos_de_iaurt

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi noi
  • 1 kg carne curcan dezosată
  • ulei
  • busuioc
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 5 căţei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 200 g iaurt cremos
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pui iaurtul la scurs. Speli bine cartofii şi îi laşi în coajă.

Zdrobeşti usturoiul, torni ulei în fir subţire şi la fel proce­dezi şi cu zeama de lămâie, încorporezi iaurtul şi ames­teci până când sosul devine pufos. Potriveşti de sare şi piper şi adaugi verdeaţa.

Ungi cu puţin ulei o for­mă termorezistentă în care aşezi carnea de curcan. Torni sosul de iaurt atât cât să aco­peri toată carnea.

Dai cartofii printr-un amestec de ulei cu sare şi piper, după gust, şi îi aşezi în tavă.

Dai la cuptor până când carnea este bine făcută, iar cartofii s-auTumenit. Serveşti mâncarea caldă; decorată cu frunze de busuioc.

Carne de curcan cu cartofi si sos de iaurt

Carne_de_curcan_cu_cartofi_si_sos_de_iaurt

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.