Carne de vita cu morcovi si cimbru
PrinteazaCarne de vita cu morcovi si cimbru din: carne de vita, morcovi, ceapa, vin rosu, unt, ulei, cimbru, sare, piper.
- un kilogram vita de gtit
- 6 morcovi
- 4 cepe medii
- 100 ml vin rosu
- 50 g unt
- o lingurita ulei
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă cu fund dublu se topeşte untul şi apoi se adaugă uleiul. Când s-a încins, se pune carnea şi se călesc cât să-şi schimbe culoarea, să se rumenească uşor. Se pune ceapa tăiată peştişori şi se lasă să se înmoaie alături de carne.
După ce s-a înmuiat, se pune vinul, se potriveşte de sare şi piper, se adaugă cimbrul şi se toarnă apă cât să acopere ingredientele. Se acoperă cratiţa şi se lasă să fiarbă la foc mic pentru 30 de minute. Apoi, se adaugă morcovii tăiaţi rondele mai late şi se continuă fierberea încă 90 de minute.
Se serveşte eventual cu piure de cartofi sau cu paste fierte.
Carne de vita cu morcovi si cimbru
Pofta buna!
O sa incerc carnea de vita cu morcovi, sa vedem ce iese