Ciorba de potroace de pasare

Ciorba de potroace cu zeama de varza

Ciorba de potroace cu zeama de varza din: carne, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, orez, sare, piper, zeama de varza, leustean, oua.   Ingrediente: 1 kg bucăţi carne de pasăre (aripi, spate, pipote, inimi) 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină mică 2 linguri orez sare piper 2 l zeamă de varză leuştean 2 gălbenuşuri […]

Cornuri cu carnati de pasare

Cornuri cu carnati de pasare

Cornuri cu carnati de pasare din: aluat, carnati, cascaval, suc de rosii. Ingrediente: un pachet aluat decongelat de foitaj 300 g cârnaţi de curcan sau pui 50 g caşcaval ras suc de roşii     Mod de preparare Cornuri cu carnati de pasare: Aluatul se pune pe masa presărată cu un praf de făină şi […]

Rasol de prepelita

Prepelita cu sos

Prepelita cu sos din: prepelite, unt, ulei, sare, piper, boia, vin, scortisoara.   Ingrediente: 4 prepeliţe 200 g unt 2 linguri ulei sare piper boia dulce 100 ml supă de pui 100 ml vin alb demidulce 2 linguri suc de portocale 1 vârf cuţit scorţişoară măcinată 1 felie mică coajă de portocală   Mod de preparare: […]

Porumbei umpluţi cu mere şi mure

Porumbei cu arpagic caramelizat

Porumbei cu arpagic caramelizat din: porumbei, dafin, usturoi, sare, piper, morcov, arpagic, vin, zahar.   Ingrediente: 2 porumbei tineri 2 foi de dafin 2 căţei de usturoi sare piper 1 morcov 250 g arpagic murat 100 ml vin roşu 1 lingură zahăr 50 ml supă (în care au fiert porumbeii) 50 ml ulei   Mod […]

Carne de pasare cu pilaf

Carne de pasare cu pilaf

Carne de pasare cu pilaf din: carne de pasare, orez, ardei, morcov, roie, sare, verdeata, unt. Ingrediente: 200 g piept de pasăre sau 1 copan 1 ceaşcă mare cu orez 1/2 ardei gras 1 morcov 1/2 roşie sare verdeaţă tocată 1 linguriţă cu unt   Mod de preparare: Spălaţi carnea, puneţi-o la fiert cu apă […]

Salata de pui cu legume

Salata de legume cu carne de pasare

Salata de legume cu carne de pasare din: carne de pasare, legume, anghinare, piper, ulei, otet, ou, mustar. Ingrediente: carne de pasăre, dezosat 1 kg cartofi legume (roşii, ceapă) miez de anghinare piper ulei oţet (sau zeamă de lămâie) muştar un ou   Mod de preparare: Se curăţă, se spală, se fierb şi se taie […]

Ficatei cu bulete

Ficatei de pasare cu sos de vin

Ficatei de pasare cu sos de vin din: ficatei de pasare, ceapa, ulei de susan, unt, usturoi, patrunjel, sare, piper, cuisoare, vin. Ingrediente: 500 g ficăţei de pasăre 100 g ceapă 100 ml ulei de susan unt usturoi pătrunjel proaspăt piper sare piper boabe cuişoare vin alb   Mod de ptreparare: Ficăţeii se spală bine, […]

Chiftelute de crab

Chiftele de pasare cu sos de rosii

Chiftele de pasare cu sos de rosii din: pui, ceapa, faina, praz, ulei, oua, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 pui mai mare 2 cepe 4 linguri făină 4 fire praz 1 cană ulei 4 ouă sos de roşii sare piper   Mod de preparare: Puiul dezosat se toacă şi se prăjeşte în ulei, […]

Ciulama de pasare cu usturoi

Ciulama de pasare cu nuca

Ciulama de pasare cu nuca din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt, ulei. Ingrediente: carne de pasăre 1 kg nuci 2 căpăţâni usturoi 2 linguri făină sare piper unt ulei   Mod de preparare: Ciulama de pasare cu nuca: Se fierbe carnea de pasăre într-o oală, pe jumătate. Nucille curăţate se pisează împreună […]

Salata cu ficatei de pasare

Salata cu ficatei de pasare din: cartofi, ficatei, ceapa, usturoi, ulei, salata, lamaie, marar. Ingrediente: 1 kg cartofi noi foarte mici 500 g ficăţei de pui 4-6 fire de ceapă verde 4-6 fire de usturoi verde 2-3 linguri cu ulei de salată 1 salată verde 1 lămâie sare 6-8 tije de mărar   Mod de […]

Salată de ouă cu ceapă verde

Salata cu carne de pasare

Salata cu carne de pasare din: piept de pui, nuci, compot, suc de grapefruit, banana, oua, salata, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 10 nuci 1 cutie de compot de ananas suc de grapefruit 1 banană 1 salată verde 2 ouă fierte tari sare piper ulei   Mod de preparare: Ouăle fierte se […]

Chiftele din piept de pasare

Chiftele din piept de pasare

Chiftele din piept de pasare din: pui/carne de pasare, ceapa, faina, praz, ulei, oua, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 pui mai mare 2 cepe 4 linguri făină 4 fire praz 1 cană ulei 4 ouă sos de roşii sare piper   Mod de preparare: Puiul dezosat se toacă şi se prăjeşte în ulei, […]

Bors de telina cu taitei

Bors din maruntaie si tacamuri de pasare

Bors din maruntaie si tacamuri de pasare din: tacamuri de pasare, morcovi, ceapa, ardei, rosii, bors, smantana, sare, leustean. Ingrediente: tacâmuri şi măruntaie de la două păsări 2 morcovi 2 cepe 2 ardei 2 roşii 1 l borş 1 ou 1 pahar cu smântână sare leuştean   Mod de preparare: Curăţaţi tacâmurile de fulgii mărunţi, […]

Ciulama de pui

Ciulama din carne de gaina

Ciulama din carne de gaina din: gaina, morcovi, cartofi, telina, patrunjel, unt, faina, lapte, supa de gaina, sare, piper. Ingrediente: Pentru ciulama: 1 găină grasă 2 morcovi 2 cartofi 1 telină 2-3 rădăcini de pătrunjel 2 linguri cu unt 4 linguri cu faina 1 cană cu lapte 1 cană cu supă de găină sare piper […]

Ostropel de dovlecei

Ostropel de pasare

Ostropel de pasare din: pui sau gaina, ulei, faina, bulion, sare, usturoi, dafin, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 pui mare sau 1/2 găină mare (sau 1 boboc de raţă) 3 linguri cu ulei 2 linguri cu făină 2 linguri cu bulion de roşii sare 4-5 căţei de usturoi 1 foaie de dafin piper boabe 3-4 tije […]

Budinca de carne cu varza murata

Budinca cu carne de pasare

Budinca cu carne de pasare din: piept de pui, orez, ou, ceapa, ardei, rosie, morcov, sare, piper, suc de rosii, ulei, telina, marar. Ingrediente: 1 piept mare de pui 250 g orez (1 cană) 1 ou 1 ceapă 1 ardei 1 roşie mare 1 morcov sare piper 1 pahar cu suc de roşii 2-3 linguri […]

Supa de legume cu ficatei de pasare

Supa de legume cu ficatei de pasare din: telina, varza, morcovi, praz, gulii, unt, ficatei de pasare, sare, piper, macaroane, parmezan. Ingrediente: 1 ţelină 1/2 varză dulce 2 morcovi 2 gulii 1 praz 2 linguri cu unt 6 ficaţei de pasare sare piper boabe 200 g macaroane 100 g parmezan ras   Mod de preparare: […]

Ciorba de potroace cu zeama de varza si leustean

Ciorba de potroace cu leustean verde

Ciorba de potroace cu leustean verde din: maruntaie de pasare, zarzavat, ceapa, orez, zeama de varza, verdeata, piper, sare.   Ingrediente: 500 g măruntaie de pasăre zarzavat (rădăcini de morcov, păstârnac, pătrunjel, ţelină) o ceapă 2 linguri orez 500 ml zeamă de varză verdeaţă (mărar, leuştean) piper sare     Mod de preparare: Măruntaiele de […]

Ciorba de gaina cu taitei

Bors de gaina cu tocmagei (taitei)

Bors de gaina cu tocmagei (taitei) din: gaina, morcovi, ceapa, telina, rosii, patrunjel, bors, leustean, sare, smantana, ou, faina, apa. Ingrediente: 1/2 găină mare 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină 2 roşii 2 rădăcini de pătrunjel cu frunze 1 l borş 2-3 ramuri de leuştean sare smântână 1 ou 1 pahar cu faină 1/2 pahar […]

Ciulama de gaina cu verdeata

Ciulama de gaina cu verdeata din: gaina, morcovi, cartofi, telina, unt, faina, lapte, sare, malai, smantana. Ingredinete: 1 găină grasă 2 morcovi 2 cartofi 1 felină albitură 2 linguri cu unt 4 linguri cu făină 300 ml lapte sare piper 300 g mălai 4 linguri cu smântână 1 lingură cu unt   Mod de preparare: […]

Sarmale

Sarmalute de pasare in foi de vita

Sarmalute de pasare in foi de vita – o reinterpretare delicioasă a clasicelor sărmăluțe, oferind o variantă mai ușoară și cu o textură delicată. Acestea combină carnea de pasăre cu aromele subtile ale foilor de viță, rezultând un fel de mâncare apetisant și aromat. Ingrediente: Carne de pasăre: 500 g (pui sau curcan) – Carnea […]

Perisoare de pasare cu sos de rosii

Perisoare de pasare cu sos de rosii

Perisoare de pasare cu sos de rosii din: chiftelute de pasare, bulion, verdeata, ulei, sare, piper. Ingrediente: 20-30 chifteluţe de pasăre 5-8 linguri bulion (sau 1/4 l suc de roşii) verdeaţă (mărar, pătrunjel, tarhon) ulei sare piper   Mod de preparare Perisoare de pasare cu sos de rosii: Se pregăteşte un sos de tomate: într-o […]

Mancarica de perisoare

Perisoare de pasare cu smantana

Perisoare de pasare cu smantana din: chiftelute de pasare, smantana, faina, marar. Ingrediente: 20-30 chiftelute de pasăre 1/2 kg smântână 1 lingură făină mărar verde 1 lingură unt sare piper   Mod de preparare Perisoare de pasare cu smantana: Se pregăteşte un sos de smântână: într-o cratiţă de 2-3 I se pune o lingură din […]

Friptura de gaina la cuptor

Friptura de gaina la cuptor din: carne de gaina, untura sau ulei, vin, usturoi.   Ingrediente: 1-2 kg carne de pasăre (o găină întreagă sau copane şi/sau piept) 2-3 linguri untură sau ulei sare opţional: 1 pahar de vin, 4-5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Friptura de gaina la cuptor: Carnea se curăţă, […]

Salata de fasole cu hrean

Pasare cu fasole alba

Pasare cu fasole alba din: carne de pasare, fasole alba, morcov, usturoi, ceapa, ulei, bulion, sare. Ingrediente: 1 kg carne de pasăre 1 cană fasole albă 1 morcov 2-3 căţei de usturoi 2 cepe 2 linguri ulei (untură) 2-3 linguri bulion sare   Mod de preparare Pasare cu fasole alba: Carnea de pasăre se curăţă, […]

Sufleu cu carne de pasare

Sufleu cu carne de pasare

Sufleu cu carne de pasare din: carne de pasare, gris, unt, oua, sare. Ingrediente: 1 pasăre potrivit de mare (cca 0,8-1 kg) 100 g griş 4 albuşuri 25 g unt sare unt pentru uns   Mod de preparare: Sufleu cu carne de pasare: Pasărea, curăţată şi spălată, se fierbe în apă cu sare; cînd este […]

Ficăţei de pui la capac

Ficatei de pasare cu orez

Ficatei de pasare cu orez din: ciuperci, ficatei, orez, verdeata, vin, ceapa, suc de rosii, unt, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 500 g ficăţei 250 g orez sare piper verdeaţă 100 ml vin alb o ceapă mare suc de roşii 2 linguri unt   Mod de preparare: Ficatei de pasare cu orez: spală ciupercile în […]

Salata de bame cu miere

Gaina cu bame

Gaina cu bame din: gaina, bame, ceapa, unt, patrunjel, bulion, vin, sare. Ingrediente: o jumătate găină 500 g bame o ceapă o lingură unt (sau untdelemn) pătrunjel verde bulion de rcoşii un păhărel vin sare   Mod de preparare Gaina cu bame: Se taie căpăcelele de la bame, se spadă în două-trei ape calde, şi […]

Bors de pui cu loboda

Bors de pasare

Bors de pasare din: gaina, apa, bors, morcov, patrunjel, ceapa, leustean, ou, smantana, sare, patrunjel. Ingrediente: 0 găină 2 l apă 500 ml borş un morcov un pătrunjel o ceapă o crenguţă leuştean un ou 2-3 linguri smântână sare pătrunjel verde   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine găina; se taie bucăţi. […]

Salata de andive cu legume

Salata de andive cu piept de pasare si maioneza

Salata de andive cu piept de pasare si maioneza din: andive, untdelemn, lamaie, piept de pasare, maioneza.   Ingrediente: 500 g andive 2-3 linguri untdelemn zeamă de lămâie un piept de pasăre fiert maioneză   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală repede andivele în apă rece, se taie bucăţi şi se amestecă bine […]

Gasca la cuptor cu ciuperci

Gasca la cuptor cu ciuperci din: gasca, cirese, visine, cartofi, oua, unt, zahar, sare, faina, vin, amidon, morcov, ciuperci. Ingrediente: 1 gâscă de 3,5 kg 1 kg de cireşe 500 g vişine bine coapte 400 g cartofi 2 ouă 20 g unt 50 g zahăr sare 1 linguriţă cu făină 1 pahar de vin negru […]

Pilaf cu ficat de vitel, reteta chinezeasca

Pilaf cu ficat de gasca

Pilaf cu ficat de gasca din: orez, ceapa, ficat de gasca, untura, faina, smantana, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 700 g orez 2 cepe 2 ficaţi de gâscă sare piper 300 g untură de gâscă 2 linguri cu făină 1 1/2 l supă 5 linguri cu smântână 80 g caşcaval   Mod de preparare: Puneţi la […]