Bors de telina cu taitei

Bors din maruntaie si tacamuri de pasare

Bors din maruntaie si tacamuri de pasare din: tacamuri de pasare, morcovi, ceapa, ardei, rosii, bors, smantana, sare, leustean. Ingrediente: tacâmuri şi măruntaie de la două păsări 2 morcovi 2 cepe 2 ardei 2 roşii 1 l borş 1 ou 1 pahar cu smântână sare leuştean   Mod de preparare: Curăţaţi tacâmurile de fulgii mărunţi, […]

Ciulama de pui

Ciulama din carne de gaina

Ciulama din carne de gaina din: gaina, morcovi, cartofi, telina, patrunjel, unt, faina, lapte, supa de gaina, sare, piper. Ingrediente: Pentru ciulama: 1 găină grasă 2 morcovi 2 cartofi 1 telină 2-3 rădăcini de pătrunjel 2 linguri cu unt 4 linguri cu faina 1 cană cu lapte 1 cană cu supă de găină sare piper […]

Ostropel de dovlecei

Ostropel de pasare

Ostropel de pasare din: pui sau gaina, ulei, faina, bulion, sare, usturoi, dafin, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 pui mare sau 1/2 găină mare (sau 1 boboc de raţă) 3 linguri cu ulei 2 linguri cu făină 2 linguri cu bulion de roşii sare 4-5 căţei de usturoi 1 foaie de dafin piper boabe 3-4 tije […]

Budinca de carne cu varza murata

Budinca cu carne de pasare

Budinca cu carne de pasare din: piept de pui, orez, ou, ceapa, ardei, rosie, morcov, sare, piper, suc de rosii, ulei, telina, marar. Ingrediente: 1 piept mare de pui 250 g orez (1 cană) 1 ou 1 ceapă 1 ardei 1 roşie mare 1 morcov sare piper 1 pahar cu suc de roşii 2-3 linguri […]

Supa cu ficatei de pasare si parmezan

Supa de legume cu ficatei de pasare

Supa de legume cu ficatei de pasare din: telina, varza, morcovi, praz, gulii, unt, ficatei de pasare, sare, piper, macaroane, parmezan. Ingrediente: 1 ţelină 1/2 varză dulce 2 morcovi 2 gulii 1 praz 2 linguri cu unt 6 ficaţei de pasare sare piper boabe 200 g macaroane 100 g parmezan ras   Mod de preparare: […]

Ciorba de potroace cu zeama de varza si leustean

Ciorba de potroace cu leustean verde

Ciorba de potroace cu leustean verde din: maruntaie de pasare, zarzavat, ceapa, orez, zeama de varza, verdeata, piper, sare.   Ingrediente: 500 g măruntaie de pasăre zarzavat (rădăcini de morcov, păstârnac, pătrunjel, ţelină) o ceapă 2 linguri orez 500 ml zeamă de varză verdeaţă (mărar, leuştean) piper sare     Mod de preparare: Măruntaiele de […]

Ciorba de gaina cu taitei

Bors de gaina cu tocmagei (taitei)

Bors de gaina cu tocmagei (taitei) din: gaina, morcovi, ceapa, telina, rosii, patrunjel, bors, leustean, sare, smantana, ou, faina, apa. Ingrediente: 1/2 găină mare 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină 2 roşii 2 rădăcini de pătrunjel cu frunze 1 l borş 2-3 ramuri de leuştean sare smântână 1 ou 1 pahar cu faină 1/2 pahar […]

Ciulama de gaina cu verdeata

Ciulama de gaina cu verdeata din: gaina, morcovi, cartofi, telina, unt, faina, lapte, sare, malai, smantana. Ingredinete: 1 găină grasă 2 morcovi 2 cartofi 1 felină albitură 2 linguri cu unt 4 linguri cu făină 300 ml lapte sare piper 300 g mălai 4 linguri cu smântână 1 lingură cu unt   Mod de preparare: […]

Sarmale

Sarmalute de pasare in foi de vita

Sarmalute de pasare in foi de vita – o reinterpretare delicioasă a clasicelor sărmăluțe, oferind o variantă mai ușoară și cu o textură delicată. Acestea combină carnea de pasăre cu aromele subtile ale foilor de viță, rezultând un fel de mâncare apetisant și aromat. Ingrediente: Carne de pasăre: 500 g (pui sau curcan) – Carnea […]

Perisoare de pasare cu sos de rosii

Perisoare de pasare cu sos de rosii

Perisoare de pasare cu sos de rosii din: chiftelute de pasare, bulion, verdeata, ulei, sare, piper. Ingrediente: 20-30 chifteluţe de pasăre 5-8 linguri bulion (sau 1/4 l suc de roşii) verdeaţă (mărar, pătrunjel, tarhon) ulei sare piper   Mod de preparare Perisoare de pasare cu sos de rosii: Se pregăteşte un sos de tomate: într-o […]

Mancarica de perisoare

Perisoare de pasare cu smantana

Perisoare de pasare cu smantana din: chiftelute de pasare, smantana, faina, marar. Ingrediente: 20-30 chiftelute de pasăre 1/2 kg smântână 1 lingură făină mărar verde 1 lingură unt sare piper   Mod de preparare Perisoare de pasare cu smantana: Se pregăteşte un sos de smântână: într-o cratiţă de 2-3 I se pune o lingură din […]

Friptura de gaina la cuptor

Friptura de gaina la cuptor din: carne de gaina, untura sau ulei, vin, usturoi.   Ingrediente: 1-2 kg carne de pasăre (o găină întreagă sau copane şi/sau piept) 2-3 linguri untură sau ulei sare opţional: 1 pahar de vin, 4-5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Friptura de gaina la cuptor: Carnea se curăţă, […]

Salata de fasole cu hrean

Pasare cu fasole alba

Pasare cu fasole alba din: carne de pasare, fasole alba, morcov, usturoi, ceapa, ulei, bulion, sare. Ingrediente: 1 kg carne de pasăre 1 cană fasole albă 1 morcov 2-3 căţei de usturoi 2 cepe 2 linguri ulei (untură) 2-3 linguri bulion sare   Mod de preparare Pasare cu fasole alba: Carnea de pasăre se curăţă, […]

Ficăţei de pui la capac

Ficatei de pasare cu orez

Ficatei de pasare cu orez din: ciuperci, ficatei, orez, verdeata, vin, ceapa, suc de rosii, unt, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 500 g ficăţei 250 g orez sare piper verdeaţă 100 ml vin alb o ceapă mare suc de roşii 2 linguri unt   Mod de preparare: Ficatei de pasare cu orez: spală ciupercile în […]

Salata de bame cu miere

Gaina cu bame

Gaina cu bame din: gaina, bame, ceapa, unt, patrunjel, bulion, vin, sare. Ingrediente: o jumătate găină 500 g bame o ceapă o lingură unt (sau untdelemn) pătrunjel verde bulion de rcoşii un păhărel vin sare   Mod de preparare Gaina cu bame: Se taie căpăcelele de la bame, se spadă în două-trei ape calde, şi […]

Bors de pui cu loboda

Bors de pasare

Bors de pasare din: gaina, apa, bors, morcov, patrunjel, ceapa, leustean, ou, smantana, sare, patrunjel. Ingrediente: 0 găină 2 l apă 500 ml borş un morcov un pătrunjel o ceapă o crenguţă leuştean un ou 2-3 linguri smântână sare pătrunjel verde   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine găina; se taie bucăţi. […]

Salata de andive cu legume

Salata de andive cu piept de pasare si maioneza

Salata de andive cu piept de pasare si maioneza din: andive, untdelemn, lamaie, piept de pasare, maioneza.   Ingrediente: 500 g andive 2-3 linguri untdelemn zeamă de lămâie un piept de pasăre fiert maioneză   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală repede andivele în apă rece, se taie bucăţi şi se amestecă bine […]

Pilaf cu ficat de vitel, reteta chinezeasca

Pilaf cu ficat de gasca

Pilaf cu ficat de gasca din: orez, ceapa, ficat de gasca, untura, faina, smantana, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 700 g orez 2 cepe 2 ficaţi de gâscă sare piper 300 g untură de gâscă 2 linguri cu făină 1 1/2 l supă 5 linguri cu smântână 80 g caşcaval   Mod de preparare: Puneţi la […]

Spaghete cu sos de migdale

Spaghete cu ficat de pasare

Spaghete cu ficat de pasare din: spaghete, broccoli, tomate, ficat de pasare, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 g spaghete integrale 300 g bucheţele de broccoli 3 tomate 300 g ficat de pasăre 2 linguri ulei de măsline sare piper   Mod de preparare Spaghete cu ficat de pasare: Spălaţi tomatele, tăiaţi-le în patru, […]

Supa de pasare cu sparanghel

Supa de pasare cu sparanghel din: carne de pasare, sparanghel, salata, frisca, unt, faina, ceapa, sare.   Ingrediente: 1, 2 kg carne de pasăre 250 g sparanghel 1 salată verde 180 g frişcă dulce 60 g unt 1 lingură cu făină 1 ceapă sare 1 cub de Knorr 2 gălbenuşuri 1 l supă 3 l apă […]

Supa de pasare cu smantana

Supa de pasare cu smantana din: carne de gaina, sfecla, orez, oua, leustean, ardei, ceapa, smantana.   Ingrediente: 500 g carne de găină 1 1/4 l supă concentrată de pasăre zeamă de sfeclă roşie 100 g orez 1/4 l zeamă de castraveţi muraţi 3 ouă fierte tari leuştean verde 2 ardei graşi 1 ceapă 200 […]

 Pilaf la tava cu legume

Gaina cu pilaf

Gaina cu pilaf din: carne de gaina, orez, unt, sofran, chimen, cascaval, sos, sare. Ingrediente: 1,2 kg carne de găină 250 g orez 200 g unt sare 10 g şofran 10 g chimen 50 g caşcaval sos suprem   Mod de preparare Gaina cu pilaf: Curăţaţi găina, treceţi-o prin flacără, spălaţi-o foarte bine, apoi tăiati-o în […]

Vita cu bame

Bame cu carne de gaina

Bame cu carne de gaina din: carne de gaina, bame, pasta de rosii, faina, otet, patrunjel, ulei, vin, sare. Bamele, cunoscute și sub numele de “okra” sau “gombo”, sunt o legumă verde folosită în bucătăria din Africa, America de Sud, Asia și Orientul Mijlociu. Acestea sunt cultivate în principal în zonele cu climă caldă și […]

Ostropel de pui (varianta)

Ostropel de gaina

Ostropel de gaina din: carne de gaina, ulei, pasta de rosii, faina, ceapa, usturoi, otet, sare.   Ingrediente: 1, 2 kg carne de găină 120 ml ulei 1 lingură cu pastă de roşii 1 lingură cu făină 1 ceapă 1 căpăţână mare de usturoi 1 lingură cu oţet sare   Mod de preparare: Tăiaţi carnea […]

Supa crema cu gris

Supa din carne de gasca

Supa din carne de gasca din: carne de gasca, ciuperci, sparanghel, vin, nucsoara, ficat, smantana, ceapa, amidon, verdeata.   Ingrediente: 1,2 kg carne de gâscă 300 g ciuperci 250 g sparanghel 1 pahar cu vin roşu nucşoară rasă 120 g ficat de pasăre 2 linguri bune cu smântână 3 l apă 1 ceapă 1 linguriţă […]

Gaina in foaie de taitei

Gaina in foaie de taitei

Gaina in foaie de taitei din: carne de gaina, piept de porc, ciuperci, ceapa, pasta de rosii, patrunjel, taitei, faina, sare, piper. Ingrediente: 1, 4 kg carne de găină 200 g piept afumat de porc 300 g ciuperci sare piper o ceapă sos englezesc Worcester 1/2 lingură pastă de roşii pătrunjel verde o foaie de […]

Rasol de gaina in sos de hrean

Gaina cu galuste si smantana

Gaina cu galuste si smantana din: carne de gaina, boia, ceapa, faina, oua, unt, smantana, sare.   Ingrediente: 1, 2 kg carne de găină 1 linguriţă cu boia de ardei iute sare 2 cepe 150 g făină 2 ouă 150 g unt 200 g smântâna   Mod de preparare: Tăiaţi carnea în 12 bucăţi egale, […]

Supa de galuste cu gris

Supa de pasare cu galuste

Supa de pasare cu galuste din: pulpa de pui, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, gulie, ardei, usturoi, ceapa, piper, sare, chimion, concentrat de legume, ou, malai, gris, bicarbonat. Ingrediente: Supă: 2 pulpe de pui cu spate 3 morcovi 1 păstârnac 2 rădăcini de pătrunjel 1 felie rădăcină de ţelină 1 felie gulie 1 ardei gras 2 […]

Friptura de pasare cu cartofi

Friptura de pasare inabusita

Friptura de pasare inabusita din: carne de pasare, ulei, usturoi, cartofi.   Ingrediente: 150 g carne de pasâre (găină) 15 g ulei 1/4 căţel de ustu­roi 2 cartofi   Mod de preparare: Carnea de găină se curăţă, se spală şi se pune intr-o crăticioară cu uleiul şi puţină apă caldă. Se acoperă şi se lasă […]

Curry de peste

Carne de pasare cu chili si curry

Carne de pasare cu chili si curry din: ardei, chili, piept de curca, ulei de susan, ulei de chili, condimente, pasta de curry, sos de peste, sos de soia, lamaie, suc de lamaie. Ingrediente: 6 ardei verzi dulci 3 chili roşii 1 ardei galben 1 ardei roşu 1 file de piept de curcă 4 linguri […]

Supă picantă cu sos de soia

Supa picanta de rata

Supa picanta de rata din: pulpa de rata, ulei de arahide, chili, usturoi, hasme, sos de peste, ciuperci, sos de chili, lapte de cocos, busuioc. Ingrediente: 400 g pulpă de raţă sau resturi de friptură de raţă 1-2 linguri ulei de arahide 3 buc. chili roşu 3 căţei de usturoi 3 hasme 3 linguri sos […]

Bors manastiresc

Ciorba dobrogeana cu bors

Ciorba dobrogeana cu bors din: carne de pasare, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, apa, ulei, orez, bors pudra, leustean, sare, rosii in bulion, concentrat de pasare.   Ingrediente: 600 g carne de pasăre 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 1/2 ţelină 4 l apă 2-3 linguri ulei 50 g orez 1,5 […]