Supa aromata de pasare cu galuste

Supa aromata de pasare cu galuste din: morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, gulie, ardei, usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: părţile osoase de la un pui 3 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 felie ţelină 1 păstârnac 1 felie gulie sau varză 1 ardei 2 căţei de usturoi 1 ceapă mică boabe de piper 1/2 linguriţă seminţe […]

Rasol de prepelita

Rasol de prepelita

Rasol de prepelita din: prepelite, mujdei de usturoi, sare.   Ingrediente: 8 prepeliţe mujdei de usturoi sare         Mod de preparare: Prepeliţele, curăţate, se fierb în apă cu sare 20 de minute. Se servesc cu mujdei de usturoi.   Pofta buna!           poate iti place si: Salata cu […]

Rata in untura

Rata in untura din: rata, slanina, untura, otet, vin, cartofi. Ingrediente: 2 raţe sălbatice marinată de vânat slănină untură oţet vin cartofi   Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm bine 2 raţe sălbatice, le ţinem 2 zile într-o marinată de vânat, apoi le scoatem, le sărăm puţin şi le împănăm cu slănină. Le lăsăm să […]

Placinta cu ficatei de pasare

Placinta cu ficatei de pasare din: faina, ulei, sare, lapte, drojdie, ceapa, morcovi, ficatei, cimbru, ulei. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 3 linguri ulei un praf sare 100 ml lapte 5 g drojdie uscată umplutură: 2 cepe 2 morcovi 600 g ficăţei de pasăre 2 linguri ulei un gălbenuş cimbru sare piper   Mod […]

Carnea de fazan

Carnea de fazan – Până în secolul XVI, fazanii se creşteau în gospodării ca puii de găină. Carnea lor fragedă şi albă era deosebit de apreciată în perioada Renaşterii. O pereche de fazani gătiţi perfect pot constitui o experienţă culinară inegalabilă. Tot secretul stă în timpul de preparare, întrucât dacă este ţinută prea mult la […]

Rata afumata

Rata afumata – Aceasta este o specialitate culinară specifică provinciei Sichuan. Ceaiul se cultivă aproape peste tot în China, fiecare provincie producând aproximativ cincizeci de sortimente de ceai. Ca şi în cazul altor mâncăruri chinezeşti clasice din raţă, şi pentru aceasta este necesar un timp de preparare destul de lung. Mai întâi, raţa se lasă […]

Prepelite crocante cu sfecla rosie si mere

Carne de pasare salbatica

Aceste păsări, foarte active seara, sunt greu de vânat, prinderea lor constituind un titlu de mândrie pentru orice vânător. Spre deosebire de alte păsări sălbatice, sitarii şi becaţele se gătesc proaspete. Se curăţă de pene, dar nu se scot măruntaiele (deşi unii preferă să le scoată). Becaţele sunt mici şi pot fi făcute la grătar, […]

Carnea de gasca

Carnea de gasca – Friptura de gâscă are un gust senzaţional. Ea este savurată peste tot în Europa, în special de 11 noiembrie, ziua Sfântului Martin sau în ajunul acestei zile. Potrivit legendei, Sfântul Martin se ascundea pentru a nu fi făcut episcop, dar a fost trădat de gâgâitul gâştelor. Tradiţia de a servi friptură […]

Gasca cu mere caramelizate

Friptura de gasca cu mere caramelizate

Friptura de gasca cu mere caramelizate din: gasca, sare, piper, usturoi, mere, zahar, scortisoara. Ingrediente: 1 gâscă de 6 kg, fără măruntaie şi fără gât sare piper negru proaspăt măcinat 3 căţei de usturoi tăiaţi în felii subţiri 8 mere Golden, curăţate de coajă şi tăiate în sferturi 50 ml suc de lămâie proaspăt 6 […]

Piept de gasca cu pere caramelizate

Piept de gasca cu pere caramelizate din: piept de gasca, pere, zahar, ulei, sare, piper, faina, lamaie. Ingrediente: 1 kg piept de gâscă 4 pere nu prea coapte 250 g zahăr 3 linguri ulei sare piper 1 linguriţă făină 1 lingură zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se taie pieptul de gâscă în două […]

Piept de gasca cu pere in caramel

Piept de gasca cu pere in caramel

Piept de gasca cu pere in caramel din: piept de gasca, pere, zahar, ulei, sare, piper, faina, lamaie. Ingrediente: 1 kg piept de gâscă 4 pere nu prea coapte 250 g zahăr 3 linguri ulei sare piper 1 linguriţă făină 1 lingură zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se taie pieptul de gâscă în […]

Ciorba de potroace de pasare

Ciorba de potroace cu zeama de varza

Ciorba de potroace cu zeama de varza din: carne, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, orez, sare, piper, zeama de varza, leustean, oua.   Ingrediente: 1 kg bucăţi carne de pasăre (aripi, spate, pipote, inimi) 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină mică 2 linguri orez sare piper 2 l zeamă de varză leuştean 2 gălbenuşuri […]

Cornuri cu carnati de pasare

Cornuri cu carnati de pasare din: aluat, carnati, cascaval, suc de rosii. Ingrediente: un pachet aluat decongelat de foitaj 300 g cârnaţi de curcan sau pui 50 g caşcaval ras suc de roşii     Mod de preparare Cornuri cu carnati de pasare: Aluatul se pune pe masa presărată cu un praf de făină şi […]

Rasol de prepelita

Prepelita cu sos

Prepelita cu sos din: prepelite, unt, ulei, sare, piper, boia, vin, scortisoara.   Ingrediente: 4 prepeliţe 200 g unt 2 linguri ulei sare piper boia dulce 100 ml supă de pui 100 ml vin alb demidulce 2 linguri suc de portocale 1 vârf cuţit scorţişoară măcinată 1 felie mică coajă de portocală   Mod de preparare: […]

Porumbei umpluţi cu mere şi mure

Porumbei cu arpagic caramelizat

Porumbei cu arpagic caramelizat din: porumbei, dafin, usturoi, sare, piper, morcov, arpagic, vin, zahar.   Ingrediente: 2 porumbei tineri 2 foi de dafin 2 căţei de usturoi sare piper 1 morcov 250 g arpagic murat 100 ml vin roşu 1 lingură zahăr 50 ml supă (în care au fiert porumbeii) 50 ml ulei   Mod […]

Carne de pasare cu pilaf

Carne de pasare cu pilaf

Carne de pasare cu pilaf din: carne de pasare, orez, ardei, morcov, roie, sare, verdeata, unt. Ingrediente: 200 g piept de pasăre sau 1 copan 1 ceaşcă mare cu orez 1/2 ardei gras 1 morcov 1/2 roşie sare verdeaţă tocată 1 linguriţă cu unt   Mod de preparare: Spălaţi carnea, puneţi-o la fiert cu apă […]

Salata de pui cu legume

Salata de legume cu carne de pasare

Salata de legume cu carne de pasare din: carne de pasare, legume, anghinare, piper, ulei, otet, ou, mustar. Ingrediente: carne de pasăre, dezosat 1 kg cartofi legume (roşii, ceapă) miez de anghinare piper ulei oţet (sau zeamă de lămâie) muştar un ou   Mod de preparare: Se curăţă, se spală, se fierb şi se taie […]

Ficatei cu bulete

Ficatei de pasare cu sos de vin

Ficatei de pasare cu sos de vin din: ficatei de pasare, ceapa, ulei de susan, unt, usturoi, patrunjel, sare, piper, cuisoare, vin. Ingrediente: 500 g ficăţei de pasăre 100 g ceapă 100 ml ulei de susan unt usturoi pătrunjel proaspăt piper sare piper boabe cuişoare vin alb   Mod de ptreparare: Ficăţeii se spală bine, […]

Chiftelute de crab

Chiftele de pasare cu sos de rosii

Chiftele de pasare cu sos de rosii din: pui, ceapa, faina, praz, ulei, oua, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 pui mai mare 2 cepe 4 linguri făină 4 fire praz 1 cană ulei 4 ouă sos de roşii sare piper   Mod de preparare: Puiul dezosat se toacă şi se prăjeşte în ulei, […]

Ciulama de pasare cu usturoi

Ciulama de pasare cu nuca

Ciulama de pasare cu nuca din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt, ulei. Ingrediente: carne de pasăre 1 kg nuci 2 căpăţâni usturoi 2 linguri făină sare piper unt ulei   Mod de preparare: Ciulama de pasare cu nuca: Se fierbe carnea de pasăre într-o oală, pe jumătate. Nucille curăţate se pisează împreună […]

Salata cu ficatei de pasare

Salata cu ficatei de pasare din: cartofi, ficatei, ceapa, usturoi, ulei, salata, lamaie, marar. Ingrediente: 1 kg cartofi noi foarte mici 500 g ficăţei de pui 4-6 fire de ceapă verde 4-6 fire de usturoi verde 2-3 linguri cu ulei de salată 1 salată verde 1 lămâie sare 6-8 tije de mărar   Mod de […]

Salată de ouă cu ceapă verde

Salata cu carne de pasare

Salata cu carne de pasare din: piept de pui, nuci, compot, suc de grapefruit, banana, oua, salata, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 10 nuci 1 cutie de compot de ananas suc de grapefruit 1 banană 1 salată verde 2 ouă fierte tari sare piper ulei   Mod de preparare: Ouăle fierte se […]

Chiftele din piept de pasare

Chiftele din piept de pasare

Chiftele din piept de pasare din: pui/carne de pasare, ceapa, faina, praz, ulei, oua, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 pui mai mare 2 cepe 4 linguri făină 4 fire praz 1 cană ulei 4 ouă sos de roşii sare piper   Mod de preparare: Puiul dezosat se toacă şi se prăjeşte în ulei, […]

Bors de telina cu taitei

Bors din maruntaie si tacamuri de pasare

Bors din maruntaie si tacamuri de pasare din: tacamuri de pasare, morcovi, ceapa, ardei, rosii, bors, smantana, sare, leustean. Ingrediente: tacâmuri şi măruntaie de la două păsări 2 morcovi 2 cepe 2 ardei 2 roşii 1 l borş 1 ou 1 pahar cu smântână sare leuştean   Mod de preparare: Curăţaţi tacâmurile de fulgii mărunţi, […]

Ciulama de pui

Ciulama din carne de gaina

Ciulama din carne de gaina din: gaina, morcovi, cartofi, telina, patrunjel, unt, faina, lapte, supa de gaina, sare, piper. Ingrediente: Pentru ciulama: 1 găină grasă 2 morcovi 2 cartofi 1 telină 2-3 rădăcini de pătrunjel 2 linguri cu unt 4 linguri cu faina 1 cană cu lapte 1 cană cu supă de găină sare piper […]

Ostropel de dovlecei

Ostropel de pasare

Ostropel de pasare din: pui sau gaina, ulei, faina, bulion, sare, usturoi, dafin, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 pui mare sau 1/2 găină mare (sau 1 boboc de raţă) 3 linguri cu ulei 2 linguri cu făină 2 linguri cu bulion de roşii sare 4-5 căţei de usturoi 1 foaie de dafin piper boabe 3-4 tije […]

Budinca de carne cu varza murata

Budinca cu carne de pasare

Budinca cu carne de pasare din: piept de pui, orez, ou, ceapa, ardei, rosie, morcov, sare, piper, suc de rosii, ulei, telina, marar. Ingrediente: 1 piept mare de pui 250 g orez (1 cană) 1 ou 1 ceapă 1 ardei 1 roşie mare 1 morcov sare piper 1 pahar cu suc de roşii 2-3 linguri […]

Supa de legume cu ficatei de pasare

Supa de legume cu ficatei de pasare din: telina, varza, morcovi, praz, gulii, unt, ficatei de pasare, sare, piper, macaroane, parmezan. Ingrediente: 1 ţelină 1/2 varză dulce 2 morcovi 2 gulii 1 praz 2 linguri cu unt 6 ficaţei de pasare sare piper boabe 200 g macaroane 100 g parmezan ras   Mod de preparare: […]

Ciorba de potroace cu leustean verde

Ciorba de potroace cu leustean verde din: maruntaie de pasare, zarzavat, ceapa, orez, zeama de varza, verdeata, piper, sare.   Ingrediente: 500 g măruntaie de pasăre zarzavat (rădăcini de morcov, păstârnac, pătrunjel, ţelină) o ceapă 2 linguri orez 500 ml zeamă de varză verdeaţă (mărar, leuştean) piper sare     Mod de preparare: Măruntaiele de […]

Ciorba de gaina cu taitei

Bors de gaina cu tocmagei (taitei)

Bors de gaina cu tocmagei (taitei) din: gaina, morcovi, ceapa, telina, rosii, patrunjel, bors, leustean, sare, smantana, ou, faina, apa. Ingrediente: 1/2 găină mare 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină 2 roşii 2 rădăcini de pătrunjel cu frunze 1 l borş 2-3 ramuri de leuştean sare smântână 1 ou 1 pahar cu faină 1/2 pahar […]

Ciulama de gaina cu verdeata

Ciulama de gaina cu verdeata din: gaina, morcovi, cartofi, telina, unt, faina, lapte, sare, malai, smantana. Ingredinete: 1 găină grasă 2 morcovi 2 cartofi 1 felină albitură 2 linguri cu unt 4 linguri cu făină 300 ml lapte sare piper 300 g mălai 4 linguri cu smântână 1 lingură cu unt   Mod de preparare: […]

Sarmale

Sarmalute de pasare in foi de vita

Sarmalute de pasare in foi de vita – o reinterpretare delicioasă a clasicelor sărmăluțe, oferind o variantă mai ușoară și cu o textură delicată. Acestea combină carnea de pasăre cu aromele subtile ale foilor de viță, rezultând un fel de mâncare apetisant și aromat. Ingrediente: Carne de pasăre: 500 g (pui sau curcan) – Carnea […]