Rata_cu_portocale_si_mere

Rata cu portocale si mere

Rata cu portocale si mere din: rata, supa de pui, portocale, mere, migdale, miere, lichior, lamaie, cimbru, rozmarin, ienibahar, amidon, sare, piper. Ingrediente: 1 raţă (de aproximativ 2 kg) 300 ml supâ fierbinte de pui 8 portocale 2 mere 80 g migdale mâcinate 2 linguri cu miere 40 ml lichior de portocale 2 linguri cu zeamă […]

Friptura de gaina

Friptura de gaina din: carne de gaina, faina, usturoi, bulion, boia, piper, ulei, ceapa, vin, rosii, cimbru, sare. Ingrediente: 900 g carne de găină 40 g făină 20 g usturoi 60 g bulion 5 g boia de ardei 9 g piper 100 ml ulei 150 g ceapă 200 ml vin alb 150 g roşii 3 […]

Cocos si porc in sos de vin

Cocos si porc in sos de vin din: cocos, ceapa, morcovi, usturoi, telina, patrunjel, frunze de dafin, piper, ulei, carne de porc, cimbru, vin, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 cocoş 2 cepe 2 morcovi 2 căţei de usturoi 1 ţelină mică 1 rădăcină de pătrunjel 2-3 frunze de dafin 1 linguriţă piper boabe 100 ml ulei […]

Rata cu portocale si vin

Rata cu portocale si ierburi

Rata cu portocale si ierburi din: rata, supa, portocale, mere, migdale, miere, lichior, cimbru, rozmarin, amidon, ienibahar, sare, piper. Ingrediente: 1 raţă de aproximativ 2 kg 300 ml supă clară fierbinte de pui 8 portocale 2 mere 80 g migdale măcinate 2 linguri cu miere 40 ml lichior de portocale 2 linguri cu zeamă de […]

Gutui

Gutui cu carne de pasare

Gutui cu carne de pasare din: carne de pui, ulei, gutui, zahar, apa, faina.   Ingrediente: 500 g carne de pui 2-3 linguri ulei 2 gutui coapte Pentru sos: 1 lingură zahăr 1 ceaşcă apă 1 linguriţă făină   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite. Le prăjeşti în cratiţă, cu câteva linguri de […]

Ficăţei de pasăre a la provencale

Ficatei de pasare cu sos de rosii – usor de preparat

Ficatei de pasare cu sos de rosii din: ficatei, rosii, morcov, ardei gras, pastarnac, concentrat de legume, pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kilogram ficăţei de pasăre 4 roşii coapte 2 morcovi 1 ardei gras 1 păstârnac 1 lingură concentrat de legume 1 lingură pastă de tomate 1 lingură ulei sare piper […]

Sarmale cu miez de nuca si scortisoara

Sarmale cu pui si ciuperci

Sarmale cu pui si ciuperci din: carne tocata, ciuperci, unt, ou, ceapa, orez, cartof, boia, sare, piper, varza sau frunze de vita, foi de dafin, rosie, telina, patrunjel, bulion, cimbru, marar. Ingrediente: 600 g carne tocată de pasăre 300 g ciuperci proaspete un cub de unt 1 ou 1 ceapă verde 3 linguri orez 1 […]

Drob cu ficat de pasare

Drob moldovenesc din ficat de pasare cu verdeata

Drob moldovenesc din ficat de pasare cu verdeata din: oua, ficat de pasare, marar, patrunjel, praz, usturoi, condimente, sare, piper, concentrat de legume, ulei, praf de copt. Ingrediente: 5 ouă 1 kg ficat de pasăre 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 4 bucăţi praz 6 căţei usturoi condimente sare piper concentrat legume 1/4 l ulei […]

Supa - crema de legume cu friganele

Supa crema de rosii cu ficat de pasare

Supa crema de rosii cu ficat de pasare din: ficat de pasare, rosii, ceapa, patrunjel, pastarnac, dovlecel, ou, sare. Ingrediente: 1 kg ficat de pasăre 1 kg roşii 2 cepe 2 rădăcini pătrunjel 1 păstârnac 1 dovlecel frunze de pătrunjel 1 ou sare   Mod de preparare: Speli ficăţeii şi îi cureţi de pieliţe, apoi […]

Crochete de salau

Crochete din carne de pasare cu legume

Crochete din carne de pasare cu legume din: piept de pasare, zarzavat, albus de ou, sare, verdeata   Ingrediente: 100-150 g piept de pasare 1 lingura de zarzavat fiert si tocat marunt 1 albus sare verdeata   Mod de preparare: Crochete din carne de pasare cu legume: dă carnea fiartă prin maşina de tocat de […]

Gasca la cuptor

Gasca la cuptor din: gasca, chimen, mere, ceapa, miere, marmelada de portocale, suc de portocala, vin alb, supa, cimbru, portocala, sare, piper, unt, faina, zahar brun, otet de fructe. Ingrediente:  1 gâscă de 3 kg chimen 3 mere 4 cepe 1 lingură miere fluidă 1 lingură marmeladă de portocale sucul de la 1 portocală 200 […]

Supa din maruntaie de pasare cu ciuperci

Supa din maruntaie de pasare cu ciuperci din: ficăţei, pipote, rinichi, ciuperci, unt, faina, ceapa, patrunjel, apa, sare, piper.   Ingrediente: 100 g ficăţei 100 g pipote 100 g rinichi 1 cană ciuperci tocate 1 lingură unt 1/2 lingură făină 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 1/2 l apă sare piper Mod de preparare: Supa din maruntaie de […]

Supa de pasare cu ciuperci si mazare

Supa de pasare cu ciuperci si mazare din: măruntaie de pasăre,  zarzavat asortat, mazăre proaspătă sau din conservă, ciuperci, ceapă, ulei sau untură, pătrunjel verde, ou, smântână, sare. Ingrediente: 250 g măruntaie de pasăre 200 g zarzavat asortat 100 g mazăre proaspătă sau din conservă 50 g ciuperci 1 ceapă mică 1 1/2 linguri ulei […]

Supa din carne de gaina cu bureti

Supa de gaina cu zarzavat si usturoi

Supa de gaina cu zarzavat si usturoi din: găină, zarzavat, ceapă, usturoi, boabe de piper, sare.   Ingrediente: 1 găină 1/2 kg zarzavat 20 g ceapă 1 căţel de usturoi 1-2 boabe de piper sare   Mod de preparare: Supa de gaina cu zarzavat si usturoi: Gaina se spală bine în apă călduţă, după care […]

Cum se prepara Copane de rață pe varză (VIDEO)

Cum se prepara Copane de rață pe varză – o rețetă savuroasă și ușor de preparat, perfectă pentru o masă festivă sau o cină specială. Carnea suculentă de rață se combină perfect cu varza gătită, oferind un preparat plin de savoare și tradiție. Iată cum poți prepara copane de rață pe varză în mod simplu […]

Supa de pui cu taitei de casa

Supa cu taitei de casa si carne de pasare

Supa cu taitei de casa si carne de pasare din: tăiţei de casă, morcovi, rădăcină pătrunjel, rădăcină păstârnac, sare, piper, pătrunjel verde, carne de pasăre.   Ingrediente: 1/2 kg tăiţei de casă 2 morcovi mari 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac sare piper câteva fire pătrunjel verde 1 kg carne de pasăre   Mod de preparare: Fierbi carnea, morcovii […]

Carne de curca in sos de ciuperci si smantana

Carne de curca in sos de ciuperci si smantana din: felii de curcă, sare, piper, faian, unt sau margarina, ceapa, ciuperci proaspete, zeama de lamaie, vin alb, smantana dulce, nucşoară. Ingrediente: 2 felii de curcă a 200 g sare, piper negru 3 linguri făină 3 linguri unt sau margarină 1 ceapă 150 g ciuperci proaspete zeamă de la 1/2 lămâie […]

Prepelita cu slanina la tava in foi de vita

Prepelita cu slanina la tava in foi de vita din: prepeliţe, unt, foi de viţă, slănină, vin, piper, sare.   Ingrediente: 12 prepeliţe 100 g unt 12 foi de viţă mai mari 200 g slănină 400 ml vin piper sare     Mod de preparare: Speli bine prepeliţele, le freci cu piper măcinat şi le presari cu puţină sare. […]

Supă cu găluşte si cuburi de soia

Supa gustoasa de gaina cu galuste

Supa gustoasa de gaina cu galuste din: carne sau grasime de gaina, morcovi, ceapa, pastarnac, cartof, condiment din legume, oua, praf de copt si gris.   Ingrediente: 1 găină sau doar grăsimea de la ea 2 morcovi potriviţi 1 ceapă 1 păstârnac 1 cartof condiment din legume Pentru găluşte: 2 ouă 1 vârf cuţit praf de […]

Lasagna cu spanac, carne si cimbru

Lasagna cu spanac, carne si cimbru din: foi de lasagna, sare, ulei de masline, ceapă franţuzească, unt, usutroi, carne tocată (de pasăre sau de vită), ou, piper, frunze de spanac, lapte, foaie de dafin, boabe piper, ceapă, cimbru, pătrunjel, făină, nucşoară,  caşcaval. Ingrediente: 12 foi de lasagna sare 1/2 lingură ulei de măsline 1 ceapă franţuzească 1 lingură unt 3 căţei de […]

Piept de bibilica cu manatarci

Piept de bibilica cu manatarci din: piept de bibilica, ulei de masline, manatarci, vin alb, slanina, patrunjel, trufe, sare, piper.   Ingrediente:  4 felii piept de bibilică 1 linguriţă ulei de măsline 300 g de mânătarci 1/2 pahar de vin alb sec 50g de slănină 1 linguriţă de pătrunjel tocat 40 g de trufe negre […]

retete

Mancare din tacamuri de pasare cu trufe si capere

Mancare din tacamuri de pasare cu trufe si capere din: tacâmuri de pasăre (fazan, potâmiche, becaţă, curcan etc.), ouă, unt, trufa negra, coaja de lămâie, nucşoară, pesmet, pătrunjel, fileuri de anşoa, capere, sare, piper.   Ingrediente:  500 g tacâmuri de pasăre (fazan, potâmiche, becaţă, curcan etc.) 7 ouă 50 g unt 1 trufă neagră coaja de la 1 lămâie 1 praf de nucşoară 30 […]

retete

Prepelita cu ciuperci si vin alb

Prepelita cu ciuperci si vin alb din: prepeliţe, ulei de măsline, ceapa, tulpine de felină, roşii mici, coniac,  vin alb sec, apă, foi de dafin, ciuperci (de preferinţă mânătărci), sare, piper negru.   Ingrediente:  2 prepeliţe ulei de măsline 2 cepe 2 tulpine de felină 2 roşii mici bine coapte puţin coniac 1 pahar de vin alb sec 500 ml apă 1 […]

retete

Porumbel cu sofran, maghiran si cimbru

Porumbel cu sofran, maghiran si cimbru din: porumbel,  inimi de ceapă, ulei de masline, otet, maghiran, bob, pistiluri de şofran, cimbru, piper-roşu, sare, piper. Ingrediente: 1 porumbel gras şi dolofan 100 g inimi de ceapă ulei de măsline oţet câteva fire de maghiran 100 g bob 2-3 pistiluri de şofran 150 g cimbru 1 praf de piper-roşu sare piper […]

Tocanita de rata cu ceapa si bulion

Tocanita de rata cu ceapa si bulion din: rata, ulei sau untura, ceapa, faina, bulion, sare.   Ingrediente: 1 raţă mijlocie 1 lingură ulei sau untură 4 cepe 1 linguriţă făină 1 lingură bulion sare   Mod de preparare: Prăjeşti bucăţile de raţă doar cu o jumătate de lingură de ulei (un­tură), deoarece carnea de […]

Prepelite cu slanina la tava

Prepelite cu slanina la tava din: prepelite, unt, foi de vita, slanina, vin, piper, sare. Ingrediente: 12 prepelite 100 g unt 12 foi de vita mai mari 200 g slanina 400 ml vin piper sare   Mod de preparare: Speli bine prepeliţele, le freci cu piper măcinat şi le presari cu puţină sare. Le acoperi […]

retete

Gat de gasca umplut cu fasole si morcov

Gat de gasca umplut cu fasole si morcov din: gât de gâscă, pipote de gâscă, carne de porc slabă, ceapă, ulei, orez, zare, piper, pătrunjel, fasole boabe, morcov, foaie de dafin, bulion, tarhon. Ingrediente: gât de gâscă pipote de gâscă 100 g carne de porc slabă 1 ceapă 2 linguri ulei 1 lingură orez sare piper pătrunjel 250 g fasole boabe 1 morcov 1 […]

Rata cu hagina si chili

Rata cu hagina si chili din: raţă, hagina, chili uscaţi, praf de chili, sos de soia, sare, vin, bicarbonat,  zahăr, ulei de arahide. Ingrediente: 1 raţă 3 bucăţi hagina 10 chili uscaţi 1 lingu­riţă praf de chili 2 linguri sos de soia sare 2 linguri vin 1 lin­guriţă bicarbonat 3 linguriţe zahăr 1 1/2 ceaşcă ulei […]

Bors de telina cu taitei

Bors de pasare cu telina si morcov

Bors de pasare cu telina si morcov din: pasăre de curte (găină, raţă sau curcă), rădăcină de ţelină, morcovi, tulpini de ţelină, cartofi, orez, varză acră, oua, bors. Ingrediente: 1 pasăre de curte (găină, raţă sau curcă) 1 rădăcină de ţelină 4 morcovi câteva tulpini de ţelină  3 cartofi de dimensiune medie  1 ceşcuţă orez opţional, 1 far­furioară de varză […]

Pregătirea fazanului pentru preparare

Pregătirea fazanului pentru preparare: Fazanul trebuie ţinut câteva zile, mai ales dacă este bătrân, atârnat cu capul în jos, pentru fezandare. Durata ţinerii la frăgezire, depinde de vârsta fazanului şi de temperatura la care se ţine. Pe timp rece, se ţine atârnat 2-5 zile, iar pe timp mai puţin răcoros, 1-2 zile. Ca şi celelalte […]

Prepeliţe la tavă

Prepeliţe la tavă din: prepelite, foi de vita, slanina, unt, vin, supa de oase, coniac, sare. Ingrediente: 3 prepeliţe 5 foi de viţă 3 felii de slănină 100 g unt 1 pahar de vin sau supă de oase 1 lingură de coniac sare Mod de preparare: Prepeliţele se jumulesc, se pârlesc, se şterg, li se […]

Lişiţă la tavă cu sos picant

Lişiţă la tavă cu sos picant din: lisita, slanina, untura, castraveti murati, mustar, pasta de tomate, faina, ceapa, otet, vin, sare, cimbru, dafin, piper. Ingrediente: 1 lişiţă 100 g slănină proaspătă 100 g untură 200 g castraveţi muraţi 1 linguriţă muştar 50 g pastă de tomate 1 lingură făină 100 g ceapă 100 ml zeamă […]