Cum se prepara Copane de rață pe varză (VIDEO)

Cum se prepara Copane de rață pe varză – o rețetă savuroasă și ușor de preparat, perfectă pentru o masă festivă sau o cină specială. Carnea suculentă de rață se combină perfect cu varza gătită, oferind un preparat plin de savoare și tradiție. Iată cum poți prepara copane de rață pe varză în mod simplu […]

Supa de pui cu taitei de casa

Supa cu taitei de casa si carne de pasare

Supa cu taitei de casa si carne de pasare din: tăiţei de casă, morcovi, rădăcină pătrunjel, rădăcină păstârnac, sare, piper, pătrunjel verde, carne de pasăre.   Ingrediente: 1/2 kg tăiţei de casă 2 morcovi mari 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac sare piper câteva fire pătrunjel verde 1 kg carne de pasăre   Mod de preparare: Fierbi carnea, morcovii […]

Carne de curca in sos de ciuperci si smantana

Carne de curca in sos de ciuperci si smantana din: felii de curcă, sare, piper, faian, unt sau margarina, ceapa, ciuperci proaspete, zeama de lamaie, vin alb, smantana dulce, nucşoară. Ingrediente: 2 felii de curcă a 200 g sare, piper negru 3 linguri făină 3 linguri unt sau margarină 1 ceapă 150 g ciuperci proaspete zeamă de la 1/2 lămâie […]

Prepelita cu slanina la tava in foi de vita

Prepelita cu slanina la tava in foi de vita din: prepeliţe, unt, foi de viţă, slănină, vin, piper, sare.   Ingrediente: 12 prepeliţe 100 g unt 12 foi de viţă mai mari 200 g slănină 400 ml vin piper sare     Mod de preparare: Speli bine prepeliţele, le freci cu piper măcinat şi le presari cu puţină sare. […]

Supă cu găluşte si cuburi de soia

Supa gustoasa de gaina cu galuste

Supa gustoasa de gaina cu galuste din: carne sau grasime de gaina, morcovi, ceapa, pastarnac, cartof, condiment din legume, oua, praf de copt si gris.   Ingrediente: 1 găină sau doar grăsimea de la ea 2 morcovi potriviţi 1 ceapă 1 păstârnac 1 cartof condiment din legume Pentru găluşte: 2 ouă 1 vârf cuţit praf de […]

Lasagna cu spanac, carne si cimbru

Lasagna cu spanac, carne si cimbru din: foi de lasagna, sare, ulei de masline, ceapă franţuzească, unt, usutroi, carne tocată (de pasăre sau de vită), ou, piper, frunze de spanac, lapte, foaie de dafin, boabe piper, ceapă, cimbru, pătrunjel, făină, nucşoară,  caşcaval. Ingrediente: 12 foi de lasagna sare 1/2 lingură ulei de măsline 1 ceapă franţuzească 1 lingură unt 3 căţei de […]

Piept de bibilica cu manatarci

Piept de bibilica cu manatarci din: piept de bibilica, ulei de masline, manatarci, vin alb, slanina, patrunjel, trufe, sare, piper.   Ingrediente:  4 felii piept de bibilică 1 linguriţă ulei de măsline 300 g de mânătarci 1/2 pahar de vin alb sec 50g de slănină 1 linguriţă de pătrunjel tocat 40 g de trufe negre […]

retete

Mancare din tacamuri de pasare cu trufe si capere

Mancare din tacamuri de pasare cu trufe si capere din: tacâmuri de pasăre (fazan, potâmiche, becaţă, curcan etc.), ouă, unt, trufa negra, coaja de lămâie, nucşoară, pesmet, pătrunjel, fileuri de anşoa, capere, sare, piper.   Ingrediente:  500 g tacâmuri de pasăre (fazan, potâmiche, becaţă, curcan etc.) 7 ouă 50 g unt 1 trufă neagră coaja de la 1 lămâie 1 praf de nucşoară 30 […]

retete

Prepelita cu ciuperci si vin alb

Prepelita cu ciuperci si vin alb din: prepeliţe, ulei de măsline, ceapa, tulpine de felină, roşii mici, coniac,  vin alb sec, apă, foi de dafin, ciuperci (de preferinţă mânătărci), sare, piper negru.   Ingrediente:  2 prepeliţe ulei de măsline 2 cepe 2 tulpine de felină 2 roşii mici bine coapte puţin coniac 1 pahar de vin alb sec 500 ml apă 1 […]

retete

Porumbel cu sofran, maghiran si cimbru

Porumbel cu sofran, maghiran si cimbru din: porumbel,  inimi de ceapă, ulei de masline, otet, maghiran, bob, pistiluri de şofran, cimbru, piper-roşu, sare, piper. Ingrediente: 1 porumbel gras şi dolofan 100 g inimi de ceapă ulei de măsline oţet câteva fire de maghiran 100 g bob 2-3 pistiluri de şofran 150 g cimbru 1 praf de piper-roşu sare piper […]

Tocanita simpla de rata

Tocanita de rata cu ceapa si bulion

Tocanita de rata cu ceapa si bulion din: rata, ulei sau untura, ceapa, faina, bulion, sare.   Ingrediente: 1 raţă mijlocie 1 lingură ulei sau untură 4 cepe 1 linguriţă făină 1 lingură bulion sare   Mod de preparare: Prăjeşti bucăţile de raţă doar cu o jumătate de lingură de ulei (un­tură), deoarece carnea de […]

Prepelite cu slanina la tava

Prepelite cu slanina la tava din: prepelite, unt, foi de vita, slanina, vin, piper, sare. Ingrediente: 12 prepelite 100 g unt 12 foi de vita mai mari 200 g slanina 400 ml vin piper sare   Mod de preparare: Speli bine prepeliţele, le freci cu piper măcinat şi le presari cu puţină sare. Le acoperi […]

retete

Gat de gasca umplut cu fasole si morcov

Gat de gasca umplut cu fasole si morcov din: gât de gâscă, pipote de gâscă, carne de porc slabă, ceapă, ulei, orez, zare, piper, pătrunjel, fasole boabe, morcov, foaie de dafin, bulion, tarhon. Ingrediente: gât de gâscă pipote de gâscă 100 g carne de porc slabă 1 ceapă 2 linguri ulei 1 lingură orez sare piper pătrunjel 250 g fasole boabe 1 morcov 1 […]

Bors de telina cu taitei

Bors de pasare cu telina si morcov

Bors de pasare cu telina si morcov din: pasăre de curte (găină, raţă sau curcă), rădăcină de ţelină, morcovi, tulpini de ţelină, cartofi, orez, varză acră, oua, bors. Ingrediente: 1 pasăre de curte (găină, raţă sau curcă) 1 rădăcină de ţelină 4 morcovi câteva tulpini de ţelină  3 cartofi de dimensiune medie  1 ceşcuţă orez opţional, 1 far­furioară de varză […]

retete

Pregătirea fazanului pentru preparare

Pregătirea fazanului pentru preparare: Fazanul trebuie ţinut câteva zile, mai ales dacă este bătrân, atârnat cu capul în jos, pentru fezandare. Durata ţinerii la frăgezire, depinde de vârsta fazanului şi de temperatura la care se ţine. Pe timp rece, se ţine atârnat 2-5 zile, iar pe timp mai puţin răcoros, 1-2 zile. Ca şi celelalte […]

retete

Prepeliţe la tavă

Prepeliţe la tavă din: prepelite, foi de vita, slanina, unt, vin, supa de oase, coniac, sare. Ingrediente: 3 prepeliţe 5 foi de viţă 3 felii de slănină 100 g unt 1 pahar de vin sau supă de oase 1 lingură de coniac sare Mod de preparare: Prepeliţele se jumulesc, se pârlesc, se şterg, li se […]

retete

Lişiţă la tavă cu sos picant

Lişiţă la tavă cu sos picant din: lisita, slanina, untura, castraveti murati, mustar, pasta de tomate, faina, ceapa, otet, vin, sare, cimbru, dafin, piper. Ingrediente: 1 lişiţă 100 g slănină proaspătă 100 g untură 200 g castraveţi muraţi 1 linguriţă muştar 50 g pastă de tomate 1 lingură făină 100 g ceapă 100 ml zeamă […]

Ciorbă gustoasa de potroace cu verdeata

Ciorbă gustoasa de potroace cu verdeata din: maruntaie de pasare, zarzavat pentru ciorba, ceapa, orez, rosii, pasta de tomate, leustean, zeama de varza, bord, sare. Ingrediente: 800 g măruntaie de pasăre zarzavat pentru ciorbă 2-3 cepe 60 g orez roşii pastă de tomate leuştean zeamă de varză sau borş sare Mod de preparare: Măruntaiele se […]

Friptura de pasare cu merisoare si rozmarin

Friptura de pasare cu merisoare si rozmarin din: prepeliţe sau pui mici, sare, piper, supa de pui, unt, merisoare, rozmarin, sirop de artar.     Ingrediente: 4 prepeliţe sau 2 pui mici sare, piper 250 ml supă de pui 100 ml unt 200 g merişoare 3 fire rozmarin 2 linguri sirop de arţar Mod de preparare: porţionează […]

Reteta zilei: Prepelite in crusta de porumb prajite

Prepelite in crusta de porumb prajite din: prepelite, usturoi, ghimbir, sos de soia, vin de orez, faina de porumb, condimente chinezesti, ardei iute, sare, ulei. Poate te intereseaza si Prepeliţe cu frunze de sfeclă şi mămăligă   Ingrediente: 4 prepelițe 2 catei de usturoi, tocat marunt 2 cm bucata de ghimbir proaspat, ras 4 linguri […]

retete

Cum se prepara Piept de porumbel cu foie gras, pe pat de duxelle de ciuperci (video)

Cum se prepara Piept de porumbel cu foie gras, pe pat de duxelle de ciuperci: Carnea de porumbel, deși mai puțin cunoscută și consumată pe scară largă comparativ cu alte tipuri de carne, reprezintă o delicatesă culinară apreciată în multe culturi din întreaga lume. Această carne, fină și aromată, a fost savurată încă din timpuri […]

retete

Pateu de ficat, de casa

Pateu de ficat, de casa din: cartofi, ficat de pasare, unt, lapte, smantana, sare. Ingrediente: 3 cartofi 4 ficăţei de pasăre 1 linguriţă unt 50 ml lapte 1 linguriţă smântână puţină sare   Mod de preparare: Cartofii îi speli, îi cureţi de coajă si îi fierbi la foc domol, până când devin sfârâmicioşi. Ficăţeii îi […]

Friptura de pasare cu cartofi

Friptura de pasare inabusita cu cartofi

Friptura de pasare inabusita cu cartofi din: carne de pasare, ulei, usturoi, cartofi, sare. Ingrediente: 150 g carne de pasare (gaina) 15 g ulei 1/4 catei de usturoi 2 cartofi sare   Mod de preparare: Carnea de găină se curăţă, se spală şi se pune într-o crăticioară cu uleiul şi puţină apă caldă cu sare. […]

retete

Supă de porumbel cu taitei

Supă de porumbel cu taitei: porumbel,taitei, morcov, radacina de patrunjel, cartofi, usturoi, ceapa, ardei rosu, legume, sare, boabe de piper negru, marar, patrunjel.   Ingrediente: 1 porumbel tânăr de 250-300 g şi măruntaie 2 cuiburi de tăiţei cu ou 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 cartofi 2 căţei de usturoi 1 ceapă 1 ardei roşu […]

Salata de varza noua

Salata de varza noua din: varza noua, ceapa verde, busuioc, boia dulce, carne de pasare, iaurt, curry, mustar iute, zeama de lamaie, seminte de chimen negru. Ingrediente: 1/4 varza noua mica 2 fire ceapa verde 1/2 lingurita busuioc uscat maruntit 1 praf de boia dulce 1 lingurita carne de pasare fiarta si fin tocata pentru […]

retete

Lipii umplute cu legume si piept de pasare

Lipii umplute cu legume si piept de pasare din: lipii, piept de pasare, crema de branza, rosii, castravete, ardei, marar verde, sare, ulei de masline, lamaie, masline. Ingrediente: 4 lipii 1 piept de pasare 1 cutie crema de branza rosii castravete ardei marar verde sare ulei de masline 1 lamaie cateva masline Mod de preparare: […]

Gaina cu menta si usturoi

Gaina cu menta si usturoi din: gaina, sare, piper, menta, usturoi, branza de vaca, unt, vin alb, supa de pui. Ingrediente: 1 gaina (circa 1 kg) sare piper 1 legatura menta 1 catel de usturoi 100 g branza grasa de vaca 1 lingura unt 250 ml vin alb 250 ml supa de pui   Mod […]

Sarmalute moldovenesti de porc si vita

Sarmalute moldovenesti din piept de pasare

Sarmalute moldovenesti din piept de pasare din: piept de gasca, ceapa, orez, ou, rosii, bulion, sare, piper, smantana, varza murata, grasime de pasare. Ingrediente: 500 g piept de gasca 1 -2 cepe 50 g orez 1 ou 2-3 rosii (sau bulion) sare piper smantana 1 varza murata grasime de pasare Mod de preparare: Desprinzi foile […]

Foitaj cu ficatei si verdeturi

Foitaj cu ficatei si verdeturi din: leurda, urzici, macris, spanac, ficatei de pasare, aluat, ceapa, ulei, morcov, oua, sare, smantana, piper. Ingrediente: 500 g verdeturi (leurda, urzici, macris, spanac) 500 g ficatei de pasare 500 g aluat pentru foitaj 1 ceapa 3 linguri ulei 1 morcov 2 oua sare 2-3 linguri smantana piper Mod de […]

Tocanita cu maruntaie de pasare

Tocăniţă din măruntaie de pasăre – usor de preparat

Tocăniţă din măruntaie de pasăre din: maruntaie de pasare, ceapa, ardei grasi, gogosar, rosii, vanata, untura de pasare, unt, zeama de carne, sare, verdeata. Ingrediente: circa 400 g maruntaie de pasare 2 cepe 2 ardei grasi 1 gogosar 3-4 rosii 1 vanata mica 100 g untura de pasare unt sau 100 ml ulei 1 ceasca […]

Ficatei de pasare in aluat

Ficatei de pasare in aluat din: aluat pentru foitaj, ficatei de pasare, mustar picant, faina, smantana, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 400 g aluat pentru foitaj 500 g ficatei proaspeti de pasare 2 lingurite mustar picant 1 lingura faina 125 g smantana ulei sare piper negru macinat   Mod de preparare: Speli ficăţeii, îi laşi […]