retete

Cum se prepara Piept de porumbel cu foie gras, pe pat de duxelle de ciuperci (video)

Cum se prepara Piept de porumbel cu foie gras, pe pat de duxelle de ciuperci: Carnea de porumbel, deși mai puțin cunoscută și consumată pe scară largă comparativ cu alte tipuri de carne, reprezintă o delicatesă culinară apreciată în multe culturi din întreaga lume. Această carne, fină și aromată, a fost savurată încă din timpuri […]

retete

Pateu de ficat, de casa

Pateu de ficat, de casa din: cartofi, ficat de pasare, unt, lapte, smantana, sare. Ingrediente: 3 cartofi 4 ficăţei de pasăre 1 linguriţă unt 50 ml lapte 1 linguriţă smântână puţină sare   Mod de preparare: Cartofii îi speli, îi cureţi de coajă si îi fierbi la foc domol, până când devin sfârâmicioşi. Ficăţeii îi […]

Friptura de pasare cu cartofi

Friptura de pasare inabusita cu cartofi

Friptura de pasare inabusita cu cartofi din: carne de pasare, ulei, usturoi, cartofi, sare. Ingrediente: 150 g carne de pasare (gaina) 15 g ulei 1/4 catei de usturoi 2 cartofi sare   Mod de preparare: Carnea de găină se curăţă, se spală şi se pune într-o crăticioară cu uleiul şi puţină apă caldă cu sare. […]

retete

Supă de porumbel cu taitei

Supă de porumbel cu taitei: porumbel,taitei, morcov, radacina de patrunjel, cartofi, usturoi, ceapa, ardei rosu, legume, sare, boabe de piper negru, marar, patrunjel.   Ingrediente: 1 porumbel tânăr de 250-300 g şi măruntaie 2 cuiburi de tăiţei cu ou 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 cartofi 2 căţei de usturoi 1 ceapă 1 ardei roşu […]

Salata de varza noua

Salata de varza noua din: varza noua, ceapa verde, busuioc, boia dulce, carne de pasare, iaurt, curry, mustar iute, zeama de lamaie, seminte de chimen negru. Ingrediente: 1/4 varza noua mica 2 fire ceapa verde 1/2 lingurita busuioc uscat maruntit 1 praf de boia dulce 1 lingurita carne de pasare fiarta si fin tocata pentru […]

retete

Lipii umplute cu legume si piept de pasare

Lipii umplute cu legume si piept de pasare din: lipii, piept de pasare, crema de branza, rosii, castravete, ardei, marar verde, sare, ulei de masline, lamaie, masline. Ingrediente: 4 lipii 1 piept de pasare 1 cutie crema de branza rosii castravete ardei marar verde sare ulei de masline 1 lamaie cateva masline Mod de preparare: […]

Gaina cu menta si usturoi

Gaina cu menta si usturoi din: gaina, sare, piper, menta, usturoi, branza de vaca, unt, vin alb, supa de pui. Ingrediente: 1 gaina (circa 1 kg) sare piper 1 legatura menta 1 catel de usturoi 100 g branza grasa de vaca 1 lingura unt 250 ml vin alb 250 ml supa de pui   Mod […]

Sarmalute moldovenesti de porc si vita

Sarmalute moldovenesti din piept de pasare

Sarmalute moldovenesti din piept de pasare din: piept de gasca, ceapa, orez, ou, rosii, bulion, sare, piper, smantana, varza murata, grasime de pasare. Ingrediente: 500 g piept de gasca 1 -2 cepe 50 g orez 1 ou 2-3 rosii (sau bulion) sare piper smantana 1 varza murata grasime de pasare Mod de preparare: Desprinzi foile […]

Foitaj cu ficatei si verdeturi

Foitaj cu ficatei si verdeturi din: leurda, urzici, macris, spanac, ficatei de pasare, aluat, ceapa, ulei, morcov, oua, sare, smantana, piper. Ingrediente: 500 g verdeturi (leurda, urzici, macris, spanac) 500 g ficatei de pasare 500 g aluat pentru foitaj 1 ceapa 3 linguri ulei 1 morcov 2 oua sare 2-3 linguri smantana piper Mod de […]

Tocanita cu maruntaie de pasare

Tocăniţă din măruntaie de pasăre – usor de preparat

Tocăniţă din măruntaie de pasăre din: maruntaie de pasare, ceapa, ardei grasi, gogosar, rosii, vanata, untura de pasare, unt, zeama de carne, sare, verdeata. Ingrediente: circa 400 g maruntaie de pasare 2 cepe 2 ardei grasi 1 gogosar 3-4 rosii 1 vanata mica 100 g untura de pasare unt sau 100 ml ulei 1 ceasca […]

Ficatei de pasare in aluat

Ficatei de pasare in aluat din: aluat pentru foitaj, ficatei de pasare, mustar picant, faina, smantana, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 400 g aluat pentru foitaj 500 g ficatei proaspeti de pasare 2 lingurite mustar picant 1 lingura faina 125 g smantana ulei sare piper negru macinat   Mod de preparare: Speli ficăţeii, îi laşi […]

Bors de salata cu piept de pasare

Bors de salata cu piept de pasare din: piept de pasare, cartofi, morcovi, telina, pastarnac, salate, oua, unt, orez, bors, leustean, smantana. Ingrediente: 1 piept de pasare 2 cartofi 2 morcovi 1 telina 1 pastarnac 3-4 salate 2 oua 1 lingura cu unt 2 linguri cu orez 1/2 1 bors leustean tocat smantana   Mod […]

Drob cu branza de oaie si legume

Drob cu branza de oaie si legume: organe de miel, pipote de pui, pateu de ficat de rata, ceapa verde, usturoi verde, oua, marar, sare, piper, alune, ulei de masline, branza de oaie, pesmet, ardei gras rosu, ardei gras galben. Ingrediente: organele de la 1 miel (ficat, rinichi, plamani, splina, inima) sau 600 g ficatei […]

Pilaf cu carne de pasare

Pilaf cu carne de pasare din: copan, orez, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 copan 1 ceasca de orez 2 linguri cu ulei patrunjel tocat sare     Mod de preparare Pilaf cu carne de pasare: Se tine carnea in apa cu sare 10-15 minute. Se arunca apa, se spala carnea si se pune la fiert […]

Pulpe de găină cu năut şi legume

Pulpe de găină cu năut şi legume din: pulpe de gaina, smantana, naut, ceapa, morcovi, dovlecei, gogosari, rosii, coriandru, foi de dafin, sare, piper negru, ulei.   Ingrediente: 2 pulpe de gaina 2 linguri smantana 400 g naut 2 cepe 2 morcovi 2-3 dovlecei tineri 2 gogosari 2-3 rosii 1/2 lingurita coriandru macinat 2 foi […]

Budinca de orez cu carne de pasare

Budinca de orez cu carne de pasare din: orez, carne de pasare, sare, ou, ceapa, morcov, telina, ardei gras, unt, pesmet. Ingrediente: 3-4 linguri cu orez resturi de carne de pasare 1 praf de sare 1 ou 1 ceapa 1 morcov 1 telina 1 ardei gras 1 lingura cu unt pesmet     Mod de […]

Sufleu de paste cu rosii si parmezan

Sufleu de paste cu rosii si parmezan din: paste, ulei de seminte de dovleac, ceapa, usturoi, carne de pasare, vin alb, suc de rosii, busuioc, rosii uscate, parmezan.   Ingrediente: 400 g paste 4 linguri ulei de seminte de dovleac 1 ceapa 2 catei de usturoi 400 g carne de pasare tocata 100 ml vin […]

Ruladă de pasăre

Rulada din carne de pasare cu fistic

Rulada din carne de pasare cu fistic din: piept de pasare, sunca feliata, carne de pasare, fistic, sare, piper, coriandru, ulei. Ingrediente: 1 piept dezosat pasare 10 g sunca feliata 250 g carne tocata de pasare 50 g fistic prajit si descojit sare piper coriandru 1 lingura ulei   Mod de preparare: Tai pieptul de […]

Prepeliţă cu mazăre şi sos brun

Prepeliţă cu mazăre şi sos brun din: prepelita, mazare, patrunjel, sare, ulei, cuisoare, faina, morcov, telina, ceapa, usturoi, foaie de dafin, cimbru, bulion, piper, sare, oase. Ingrediente: o prepelita 300 g mazare o legatura de patrunjel sare ulei cuisoare pentru sos: 75 g unt sau ulei 75 g faina un mrocov o jumatate de telina […]

Prepeliţă cu varză, învelită în bacon

Prepeliţă cu varză, învelită în bacon din: prepelita, varza de bruxelles, bacon, sare, unt, ceapa, usturoi, ulei, sare, ardei iute, rosii. Ingrediente: o prepelita cateva verze de bruxelles 7-8 bucati de bacon sare unt ingrediente pentru sos: o ceapa 5-6 catei de usturoi ulei sare 200 g ardei iuti cam 500 g de rosii   […]

Cum se prepara Momite crocante cu creveti

Ficatei de primavara

Ficatei de primavara din: rosii, nasturei, otet aromat, ulei de masline, lichior de portocale, ficatei de pasare, unt, sare, piper, supa de legume, vin rosu, unt, oua, otet de vin. Ingrediente: 200 g rosii nasturei 4 linguri otet aromat 4 linguri ulei de masline 1 lingura lichior de portocale 400 g ficatei de pasare 2 […]

Clatite cu ficatei de pasare si branza

Clatite cu ficatei de pasare si branza din: oua, faina, apa minerala, ulei, sare, piper, branza, smantana, marar, pasta de rosii, ficatei de pasare, salata verde, frunze de busuioc, rosii. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 12 linguri faina cate 1/2 lapte si apa minerala 6 linguri ulei sare piper pentru umplutura: cate 400 g branza […]

Gaina umpluta cu paste si sunca

Gaina umpluta cu paste si sunca din: gaina, taitei, sunca, cascaval, ou, patrunjel, unt, supa de legume, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 1 gaina de aproximativ 1 1/2 kg 150 g taitei sau alte paste 100 g sunca presata 50 g cascaval 1 ou 1 legatura patrunjel 50 g unt sau margarina 250 ml supa […]

Ciorbita de perisoare cu tarhon

Ciorbita de perisoare cu tarhon din: ceapa, cartofi, morcovi, rosii, ardei gras, telina, smantana, oua, verdeata, tarhon, cimbru, foaie de dafin, ulei, ardei iute, carne de pasare, orez, patrunjel. Ingrediente: 2 cepe 2 cartofi 2 morcovi 2 rosii 1 ardie gras 1 telina mica 1 pahar smantana 2 oua verdeata 1 legatura tarhon cimrbu si […]

Porumbei cu legume

Porumbei cu legume din: porumbei, inima, ficat, morcov, radacina de patrunjel, patrunjel verde, ou, ciuperci champignon, boabe de piper, foaie de dafin, piper, nucsoara, sare, vin, ulei de masline, rosii cherry, foi de palcinta, unt, amestec de legume, ulei de masline, seminte de susan, condimente.   Ingrediente: 2 porumbei inima si ficatul porumbeilor 1 morcov […]

Piftie de pasare

Piftie de pasare cu legume

Piftie de pasare cu legume din: pasare, morcovi, pastarnac, ceapa, telina, patrunjel verde, gogosar murat, usturoi, sare. Ingrediente: 1 pasare 4-5 morcovi 1 pastarnac 1 ceapa 2 telina 4-6 tije de patrunjel verde 1 gogosar murat taiat felii 4-6 catei usturoi sare   Mod de preparare: litri de apă rece într-o oală mare şi pui […]

Friptura de prepelita cu fructe

Retete de Sarbatoare: Friptură de prepeliţă

O reteta savuroasa de Friptură de prepeliţă  din: cimbru, prepeite, ulei de masline, miere, oua de prepelite, praz, cartofi, mustar cu boabe, otet de cidru si ulei de nuci. Ingrediente: 2 crengute de cimbru 2 prepelite ulei de masline, pentru uns si stropit putina miere lichida 4 oua de prepelita 3 fire de praz, curatate si taiate […]

Gaina umpluta cu cartofi 

Retete de Sarbatoare: Gaina umpluta

O reteta simpla si delicioasa de gaina umpluta cu carne de porc din: gaina, ceapa, carne tocata de porc, bacon, maruntaie de gaina, galbenusuri, unt, sare, piper, nucsoara, paprica, coniac, zeama de carne, unt si patrunjel. Ingrediente:  1 gaina mare 2 cepe 200 g carne tocata de porc 75 g bacon maruntaiele de la gaina […]

Gâscă umplută cu mere

Gasca umpluta cu prune si mere

Gasca umpluta cu prune si mere din: gasca, sare, piper, paine alba, mere acrisoare, prune uscate, cimbru, ceapa, morcov, praz, telina, vin rosu sec, supa de pasare. Ingrediente: 1 gasca gata curatata (circa 4,5 kg) sare piper 250 g paine alba 250 mere acrisoare 250 g prune uscate fara samburi 2 legaturi cimbru proaspat 1 […]

Terină de carne şi vinete în crustă de aluat

Terina din carne de pasare cu slaninuta si piept de porc

Terina din carne de pasare cu slaninuta si piept de porc din: carne de pasare, slanina, coniac, vin alb, foaie de dafin, cimbru, ciuperci, ceapa, ulei, oua, piept de porc, portocala, sare, piper, coriandru, boia iute, foi de placinta. Ingrediente: 1250 g carne de pasare (rata, pui, curcan, gasca) 300 g slaninuta 4 linguri coniac […]

Ficat de gasca la gratar

Ficat de gasca cu carnati si slanina

Ficat de gasca cu carnati si slanina din: ficat de gasca, untura de gasca, carnati, ceapa, faina, ardei grasi, rosii, sare, piper, orez, patrunjel. Ingrediente: 500 g ficat de fasca 120 g untura de gasca 150 g carnati picanti 4 felii slanina cu sorici 2 cepe 60 g faina 4 ardei grasi 3 rosii sare […]

Gasca la cuptor cu galuste de cartofi

Gasca la cuptor cu galuste de cartofi din: gasca, supa de legume, ceapa, mere, pelin, rozmarin, vin, salvie, sare, piper, cartofi, oua, pesmet, nucsoara, faina si ulei. Ingrediente: 1 gasca 700 ml supa de legume 3 cepe mari 3 mere 2-3 crengute de pelin 2-3 crengute de rozmarin 100 ml vin alb 2-3 crengute de salvie […]