Ciorbita de perisoare cu tarhon

Ciorbita de perisoare cu tarhon din: ceapa, cartofi, morcovi, rosii, ardei gras, telina, smantana, oua, verdeata, tarhon, cimbru, foaie de dafin, ulei, ardei iute, carne de pasare, orez, patrunjel. Ingrediente: 2 cepe 2 cartofi 2 morcovi 2 rosii 1 ardie gras 1 telina mica 1 pahar smantana 2 oua verdeata 1 legatura tarhon cimrbu si […]

Porumbei cu legume

Porumbei cu legume din: porumbei, inima, ficat, morcov, radacina de patrunjel, patrunjel verde, ou, ciuperci champignon, boabe de piper, foaie de dafin, piper, nucsoara, sare, vin, ulei de masline, rosii cherry, foi de palcinta, unt, amestec de legume, ulei de masline, seminte de susan, condimente.   Ingrediente: 2 porumbei inima si ficatul porumbeilor 1 morcov […]

Piftie de pasare

Piftie de pasare cu legume

Piftie de pasare cu legume din: pasare, morcovi, pastarnac, ceapa, telina, patrunjel verde, gogosar murat, usturoi, sare. Ingrediente: 1 pasare 4-5 morcovi 1 pastarnac 1 ceapa 2 telina 4-6 tije de patrunjel verde 1 gogosar murat taiat felii 4-6 catei usturoi sare   Mod de preparare: litri de apă rece într-o oală mare şi pui […]

Rată cu mere la cuptor

Rată cu mere la cuptor din: rata, mere, vin rosu, unt, rozmarin, usturoi, boia dulce, scortisoara, ulei de masline, piper, sare. Ingrediente: 1 rata 4 mere 100 ml vin rosu 50 g unt 2 crengute de rozmarin 2-3 catei de usturoi 2 lingurite cu boia dulce 1/2 lingurita cu scortisoara 2-3 linguri cu ulei de […]

Piept de rata in sos dulce-acrisor

Reteta zilei: Piept de rata cu sos dulce acrisor

Piept de rata cu sos dulce acrisor din: piept de rata, praf de anason, chimen, ghimbir, coriandru, piper alb, chili, ulei de nuca de cocos, ceapa, miere, suc de portocale, suc de lamaie, unt, sare.   Ingrediente: 1 piept de rata 1/2 lingurita praf de anason 1/2 lingurita chimen macinat 1 lingurita ghimbir 1/2 lingurita […]

Gâscă umplută cu mere

Gasca umpluta cu prune si mere

Gasca umpluta cu prune si mere din: gasca, sare, piper, paine alba, mere acrisoare, prune uscate, cimbru, ceapa, morcov, praz, telina, vin rosu sec, supa de pasare. Ingrediente: 1 gasca gata curatata (circa 4,5 kg) sare piper 250 g paine alba 250 mere acrisoare 250 g prune uscate fara samburi 2 legaturi cimbru proaspat 1 […]

Terină de carne şi vinete în crustă de aluat

Terina din carne de pasare cu slaninuta si piept de porc

Terina din carne de pasare cu slaninuta si piept de porc din: carne de pasare, slanina, coniac, vin alb, foaie de dafin, cimbru, ciuperci, ceapa, ulei, oua, piept de porc, portocala, sare, piper, coriandru, boia iute, foi de placinta. Ingrediente: 1250 g carne de pasare (rata, pui, curcan, gasca) 300 g slaninuta 4 linguri coniac […]

Gaina cu legume si smantana

Piept de gaina cu legume

Piept de gaina cu legume din: ceapa, ardei gras rosu, ardei galben, creveti, suc de rosii, sare, piper, lapte de cocos, coriandru. Ingrediente: piept de găină ceapă ardei gras roşu,verde şi galben creveţi suc de roşii sare piper lapte de cocos coriandru Mod de preparare: Pieptul de găină se curăţă, se spală şi se trage […]

Ficat de gasca la gratar

Ficat de gasca cu carnati si slanina

Ficat de gasca cu carnati si slanina din: ficat de gasca, untura de gasca, carnati, ceapa, faina, ardei grasi, rosii, sare, piper, orez, patrunjel. Ingrediente: 500 g ficat de fasca 120 g untura de gasca 150 g carnati picanti 4 felii slanina cu sorici 2 cepe 60 g faina 4 ardei grasi 3 rosii sare […]

Gasca la cuptor cu galuste de cartofi

Gasca la cuptor cu galuste de cartofi din: gasca, supa de legume, ceapa, mere, pelin, rozmarin, vin, salvie, sare, piper, cartofi, oua, pesmet, nucsoara, faina si ulei. Ingrediente: 1 gasca 700 ml supa de legume 3 cepe mari 3 mere 2-3 crengute de pelin 2-3 crengute de rozmarin 100 ml vin alb 2-3 crengute de salvie […]

Reteta zilei: Ciorba de gaina cu conopida si iaurt

Ciorba de gaina cu conopida si iaurt din: carne de gaina, telina, pastarnac, ceapa, morcovi, ardei, conopida, bulion, iaurt, oua, sare, bors, verdeata.     Ciorbă de găină Ciorba de gaina cu ardei iute murat Ciorba de gaina       Ingrediente: 700g carne de gaina (aripi, spate, gat, pulpe) o telina un pastarnac o […]

Fazan la cuptor cu garnitura de cartofi prajiti si salata verde

Piept de fazan cu ficat

Piept de fazan cu ficat din: bacon, ceapa, slaninuta, piept de fazan, sare, piper, cuisoare, nucsoara, supa, ficat de vitel, chifle, smantana, galbenusuri.   Ingrediente: 150 g bacon 1 ceapa 200 g slaninuta 500 g piept de fazan sare piper asortat cuisoare macinate nucsoara macinata 100 ml supa 150 g ficat de vitel 2 chifle […]

Ficatei de pasare cu ciuperci

Ficăţei de pasăre, în sos de roşii

Ficăţei de pasăre, în sos de roşii din: ficatei de pasare, rosii coapte, morcovi, ardei gras, pastarnac, concentrat de legume, pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kilogram ficatei de pasare 4 rosii coapte 2 morcovi 1 ardei gras 1 pastarnac 1 lingura concentrat de legume 1 lingura pasta de tomate 2 linguri […]

Dovlecei umpluti cu carne de pasare

Dovlecei umpluti cu carne de pasare din: dovlecei, piept de pasare, ou, verdeata, sare, piper, slanina, ulei, smantana. Ingrediente: 6 dovlecei mijlocii 1 piept de pasare 1 ou verdeata tocata sare piper macinat 100 g slanina 2 linguri cu ulei 1 pahar cu smantana   Mod de preparare: Tăiaţi fiecare dovlecel în două pe lungime, […]

Supa din carne de pasare cu mere

Supa din carne de pasare cu mere din: pui, mere, smantana, sare, lamaie, zahar, morcov, telina, ou. Ingrediente: 1/2 pui 1 kg mere 1 pahar cu smantana sare 1/2 lamaie 1 lingurita cu zahar 1 morcov 1 telina mica 1 ou   Mod de preparare: Spălaţi puiul, îl tăiaţi bucăţi, îl opăriţi în apă clocotită. […]

Ficătei caramelizaţi

Ficătei caramelizaţi din: ficatei de pasare, zahar, smantana, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficatei de pasare 2 linguri zahar 100 ml smantana 1 ardei iute sare piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie pui zaharul la caramelizat. Cand devine auriu, adaugi ficăţeii şi îi laşi, amestecând, pentru 6-8 minute. Pui sare, piper şi […]

Reteta zilei: Ciorba taraneasca de gaina cu legume

Ciorba taraneasca de gaina cu legume din: carne de gaina, dovlecel, ardei, ceapa, telina, pastarnac, cartofi, bulion, sare, bors, patrunjel, leustean.   Ingrediente: 700g carne de gaina (aripi, spate, gat, pulpe) 1 dovlecel 2 ardei 2 cepe 1 telina 1 pastarnac o mana de fideluta cativa cartofi o cana de bulion sare bors sau zeama […]

Rata cu sos de branza si broccoli

Rata cu sos de branza si broccoli din: piept de rata, broccoli, faina, lapte dulce, branza cu mucegai, ceapa, rozmarin, sare, piper, paine prajita.   Ingrediente: 1 piept de rata mai mare 500 g broccoli o lingura cu faina 300 ml lapte dulce 200 g branza cu mucegai o ceapa alba un for de romzarin […]

Gulas de pasare cu praz

Gulas de pasare cu praz din: piept de pasare, praz, ardei grasi, ulei, faina, pasta de tomate, boia dulce, piper, sare. Ingrediente: 500 g piept de pasare 250 g praz 2 ardei grasi 2 linguri ulei 1 lingurita faina 3 linguri pasta de tomate boia dulce piper sare   Mod de preparare: Spălaţi pieptul de […]

Musaca din tăiţei cu piept de pasăre

Musaca din tăiţei cu piept de pasăre din: taitei, piept de pasare, sare, piper, unt, verdeata, oua, lapte. Ingrediente: 300 g taitei 1 piept de pasare sare piper macinat 2 linguri cu unt sau grasime de pasare verdeata tocata 2 oua 1 pahar cu lapte   Mod de preparare: Fierbeţi pieptul de pasăre cu apă […]

Ciorba de pasare cu legume

Ciorba de pasare cu legume si verdeata

Ciorba de pasare cu legume si verdeata din: pasare, morcovi, apa, telina, pastarnac, rosii, ardei gras, ceapa, pasta de tomate, bors, orez, ulei, tarhon, sare, piper. Ingrediente: o pasare de un kilogram 200 g morcovi 2500 ml apa 150 g telina 150 g pastarnac 500 g rosii 100 g ardei gras 250 g ceapa 50 […]

Gaina cu ciuperci

Gaina cu ciuperci si costita in sos de vin

Gaina cu ciuperci si costita in sos de vin din: vin rosu, costita afumata, pasta de rosii, gaina, ceapa, ciuperci, patrunjel, sare, piper, boia de ardei.   Ingrediente: 400 ml vin roșu 200 g costiță afumată 100 g pastă de roșii 1 găină 8 cepe mici 8 ciuperci pătrunjel proaspăt sare piper boia de ardei […]

Burgeri cu fulgi de ovaz

Burgeri cu fulgi de ovaz din: piept de curcan, fulgi de ovaz, ceapa, pasta de tomate, ou, chimen, boia dulce, condimt.   Ingrediente: 250 g piept de curcan 200 g fulgi de ovaz 1 ceapa 50 g pasta de tomate 1 ou 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita condiment din legume […]

Chiftelute de curcan cu broccoli

Chiftelute de curcan cu broccoli  din: file de piept de curcan, morcovi, ceapa, cartof, ou, cimbru, patrunjel, broccoli, sare, pesmet, ulei.   Ingrediente: 300 g file de piept de curcan 2 morcovi 1 ceapa mica 1 cartof mic 1 ou 1 praf de cimbru 1/2 legatura patrunjel 150 g broccoli sare 3 linguri pesmet 2 […]

Perişoare cu mei şi piept de pasăre

Perişoare cu mei şi piept de pasăre din: file de piept de pasare, mei, ou, patrunjel, morcov, ceapa verde, sare, piper, iaurt.   Ingrediente: 250 g file de piept de pasare 50 g mei decorticat 1 ou proaspat 1 legatura patrunjel verde 1 morcov mic 2 fire ceapa verde sare piper 200 g iaurt natural […]

Ciorbă de găină – usor de preparat

Ciorbă de găină din: carne de pasare, morcov, pastarnac,  ceapa, rosii decojite, patrunjel, leustean, ou, smantana, fidea, bors, sare.   Ingrediente: o găină potrivită 2 mor­covi 1 păstârnac 2 cepe 1 cutie cu roşii decojite 1 legătură de pătrunjel 1 legă­tură de leuştean 1 ou 3 linguri cu smântână 50 g fidea bors sare   […]

Ciorba de legume cu carne de vita

Ciorba cu carne de rata si legume

Ciorba cu carne de rata si legume din: apa, rata, morcov, radacina de telina, ceapa, praz, varza, cartofi, ou, lapte, bors acru, sare, foi de dafin, piper, verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă ½ raţă 1 morcov 1 rădăcină ţelină 2 cepe ¼ praz ¼ căpăţână de varză 3 cartofi 1 ou (gălbenuș) ½ pahar lapte […]

Ciulama de praz

Ciulama cu carne de porumbel si ciuperci

Ciulama cu carne de porumbel si ciuperci din: porumbel, ceapa, ciuperci, condimente, ulei, faina si marar. Ingrediente: 1 porumbel 2 cepe 6-7 ciuperci proaspete 1 lingură condimente, uscate de legume 3 linguri ulei 2 linguri făină mărar       Mod de preparare: Pui la fiert într-un litru de apă porumbelul şi cepele pentru 30 […]

Supa de pasare cu legume si taitei de casa

Supa de pasare cu legume si taitei de casa din: carne de pasare, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, gulie, ceapa, cartofi, boabe de piper, sare, faina, oua.   Ingrediente: 1 kg carne de pasare 300-400 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel sau 4-5 fire/frunze de patrunjel 1 felie de radacina de […]

Sufleu de ficat de pasăre

Sufleu de ficat de pasăre din: ficat de pasare, faina, oua, unt, lapte, sare si piper. Ingrediente: 300 g ficat pasare 100 g faina 6 oua 150 g unt 300 ml lapte sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Cureţi ficatul, îl speli, îl zvânţi bine cu un prosop şi îl înăbuşi în […]

Rulou cu carne de gâscă şi leurdă

Rulou cu carne de gâscă şi leurdă din: foi de placinta, carne de gasca, leurda, telemea, ceapa, ulei, ou, sare si piper. Ingrediente: 300 g foi de placinta 500 g carne de gasca 4 legaturi leurda 300 g telemea 1 ceapa 150 – 200 ml ulei 1 ou sare piper     Mod de preparare: […]

Peperonata cu piept de gaina

Peperonata cu piept de gaina din: piept de faina, ardei grasi, ceapa rosie, rosii in bulion, ulei de masline, seminte de coriandru, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de gaina 2 ardei grasi rosii 2 ardei rgasi galbeni 2 ardei grasi verzi 300 g ceapa rosie 400 g rosii in bulion 50 […]