Chiftelute de curcan cu broccoli

Chiftelute de curcan cu broccoli  din: file de piept de curcan, morcovi, ceapa, cartof, ou, cimbru, patrunjel, broccoli, sare, pesmet, ulei.   Ingrediente: 300 g file de piept de curcan 2 morcovi 1 ceapa mica 1 cartof mic 1 ou 1 praf de cimbru 1/2 legatura patrunjel 150 g broccoli sare 3 linguri pesmet 2 […]

Perişoare cu mei şi piept de pasăre

Perişoare cu mei şi piept de pasăre din: file de piept de pasare, mei, ou, patrunjel, morcov, ceapa verde, sare, piper, iaurt.   Ingrediente: 250 g file de piept de pasare 50 g mei decorticat 1 ou proaspat 1 legatura patrunjel verde 1 morcov mic 2 fire ceapa verde sare piper 200 g iaurt natural […]

Ciorbă de găină – usor de preparat

Ciorbă de găină din: carne de pasare, morcov, pastarnac,  ceapa, rosii decojite, patrunjel, leustean, ou, smantana, fidea, bors, sare.   Ingrediente: o găină potrivită 2 mor­covi 1 păstârnac 2 cepe 1 cutie cu roşii decojite 1 legătură de pătrunjel 1 legă­tură de leuştean 1 ou 3 linguri cu smântână 50 g fidea bors sare   […]

Ciorba de legume cu carne de vita

Ciorba cu carne de rata si legume

Ciorba cu carne de rata si legume din: apa, rata, morcov, radacina de telina, ceapa, praz, varza, cartofi, ou, lapte, bors acru, sare, foi de dafin, piper, verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă ½ raţă 1 morcov 1 rădăcină ţelină 2 cepe ¼ praz ¼ căpăţână de varză 3 cartofi 1 ou (gălbenuș) ½ pahar lapte […]

Ciulama de praz

Ciulama cu carne de porumbel si ciuperci

Ciulama cu carne de porumbel si ciuperci din: porumbel, ceapa, ciuperci, condimente, ulei, faina si marar. Ingrediente: 1 porumbel 2 cepe 6-7 ciuperci proaspete 1 lingură condimente, uscate de legume 3 linguri ulei 2 linguri făină mărar       Mod de preparare: Pui la fiert într-un litru de apă porumbelul şi cepele pentru 30 […]

Supa de pasare cu legume si taitei de casa

Supa de pasare cu legume si taitei de casa din: carne de pasare, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, gulie, ceapa, cartofi, boabe de piper, sare, faina, oua.   Ingrediente: 1 kg carne de pasare 300-400 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel sau 4-5 fire/frunze de patrunjel 1 felie de radacina de […]

Sufleu de ficat de pasăre

Sufleu de ficat de pasăre din: ficat de pasare, faina, oua, unt, lapte, sare si piper. Ingrediente: 300 g ficat pasare 100 g faina 6 oua 150 g unt 300 ml lapte sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Cureţi ficatul, îl speli, îl zvânţi bine cu un prosop şi îl înăbuşi în […]

Rulou cu carne de gâscă şi leurdă

Rulou cu carne de gâscă şi leurdă din: foi de placinta, carne de gasca, leurda, telemea, ceapa, ulei, ou, sare si piper. Ingrediente: 300 g foi de placinta 500 g carne de gasca 4 legaturi leurda 300 g telemea 1 ceapa 150 – 200 ml ulei 1 ou sare piper     Mod de preparare: […]

Peperonata cu piept de gaina

Peperonata cu piept de gaina din: piept de faina, ardei grasi, ceapa rosie, rosii in bulion, ulei de masline, seminte de coriandru, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de gaina 2 ardei grasi rosii 2 ardei rgasi galbeni 2 ardei grasi verzi 300 g ceapa rosie 400 g rosii in bulion 50 […]

Bors moldovenesc de gaina

Bors de gaina cu legume si taitei

Bors de gaina cu legume si taitei din: faina, ceapa, morcovi, ardei iute, ardei capia, cartofi, rosii, bors, leustean, patrunjel, piper, ou, faina si sare. Ingrediente: o gaina 2 cepe 2 morcovi un ardei iute 2 ardei capia 2 cartofi 4 rosii un litru bors o legatura leustean sare o legatura patrunjel piper pentru taitei: un […]

Bors cu perisoare de pasare

Bors cu perisoare de pasare din: piept de gaina, ou, orez, ceapa, morcovi, telina, cartofi, ardei gras, leustean, bors, sare si piper. Ingrediente: 600-700 g piept de gaina 1 ou 2 linguri orez 1 ceapa 2 morcovi 1 telina mica rasa 3-4 cartofi 1 ardei gras 1 legatura leustean 500 ml bors fiert separat sare […]

Specialitate cu ficatei

Specialitate cu ficatei din: ficatei de pasare, ulei de masline, unt, sare, piper, faina, usturoi, smantana, ulei, cartofi si patrunjel. Ingrediente: un kg ficatei de pasare 2-3 linguri ulei de masline 50 g unt sare piper 3 linguri faina o capatana usturoi 200 ml smantana 30 ml ulei pentru prajit un kg cartofi noi mici […]

retete

Copane de cocos umplute

Copane de cocos umplute din: copane de cocos, carne de porc, mar, prune uscate, castane dulci, ou, paine uscata, lapte, vin, ulei de masline, supa de pui, maghiran, rozmarin, sare, piper, ciuperci si castane.   Ingrediente: 2 copane mari de cocos sau cuca (circa 1 kg amandoua) 300 g carne de porc tocata (sau piept […]

retete

Cocos umplut

Cocos umplut din: cocos, lebar, ananas, piure de castane, paine, unt, patrunjel, coaja de lamaie, oua, brandy, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1 cocoș mare 200 g lebăr 5 felii de ananas 200 g piure de castane neîndulcit 200 g pâine albă 2 linguri unt 1 legătură pătrunjel 2 linguri coajă rasă de lămâie 3 […]

Friptura de rata cu prune

Friptura de gasca

Friptura de gasca din: gasca, chimen, sare, mere si ceapa.   Ingrediente: 1 gasca tanara 1 lingura chimen sare 2 mere 1 ceapa       Mod de preparare: Se taie aripile gâştei, apoi se spală, se şterge şi se sărează în interior şi în exterior. Se umple pasărea cu mere decojite şi tăiate bucăţi, […]

Macaroane cu pui şi varză

Macaroane cu sos tomat şi ficăţei de pasăre

Macaroane cu sos tomat şi ficăţei de pasăre din: margarina, ficat de pasare, unt, pasta de rosii, morcovi, telina, ceapa, cascaval, zahar si sare. Ingrediente: 400 g margarina 250 g ficat de pasare 100 g unt 75 g pasta de rosii 75 g morcovi 25 g telina 25 g ceapa 100 g cascaval 25 g […]

retete

Friptură de prepeliţă cu praz, cartofi şi vinegretă

O reteta savuroasa de Friptură de prepeliţă cu praz, cartofi şi vinegretă din: cimbru, prepeite, ulei de masline, miere, oua de prepelite, praz, cartofi, mustar cu boabe, otet de cidru si ulei de nuci. Ingrediente: 2 crengute de cimbru 2 prepelite ulei de masline, pentru uns si stropit putina miere lichida 4 oua de prepelita […]

Ciulama de pasare cu usturoi

Ciulama cu carne de pasăre şi nuci

Ciulama cu carne de pasăre şi nuci din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt si ulei. Ingrediente: 500 g carne de pasare (piept) 500 g nuci 1 capatana usturoi 2 linguri faina sare piper unt ulei   Mod de preparare: Pui carnea la fiert. Nucile curăţate le pisezi împreună cu usturoiul, piperul […]

Gulaş de pui cu praz

Gulas de pui cu praz din: piept de pasare, praz, ardei grasi, ulei, faina, pasta de tomate, boia, piper si sare.   Ingrediente: 500 g piept de pasare 250 g praz 2 ardei grasi 2 linguri ulei 1 lingurita faina 3 linguri pasta de tomate boia dulce piper si sare   Mod de preparare: Gulaş […]

Barbecue de pasăre

Barbecue de pasare din: miere, sos barbecue, suc de lamaie, boia de ardei dulce, sare, piper, ulei, aripi curcan, pulpe de pui, porumb, usturoi, ulei si sare.   Ingrediente: marinata: 3 linguri miere 4 linguri sos barbecue 1 lingura suc de lamaie 1 1/2 lingurita boia de ardei dulce sare piper 4 linguri ulei 1/2 […]

Piept de pasăre cu prune

O reteta de piept de pasare cu prune din: piept de pui, prune, ulei de masline, nuci, marar si sare. Ingrediente: 800 g piept de pui (curcan) 20 prune 2 linguri ulei de masline 10 nuci 1 legatura marar sare   Mod de preparare: Tăiaţi carnea de pui în fâşii. Condimentaţi-le cu sare şi piper […]

retete

Salată cu friptură

Salata cu friptura din: carne de vita, rosii cherry, salata verde, ulei de masline, sare, piper, maioneza, iaurt, gorgonzola, suc de lamaie si germeni de soia. Ingrediente: 600 g felii de carne de vita marinate (se pot folosi si felii de porc sau de piept de pasare) 300 g rosii cherry 200 g salata verde […]

Tocanita de ficatei

Tocanita de ficatei din: ficatei de pasare, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g ficatei de pasare 3-4 cepe 1 ardei gras 2-3 rosii 3-4 catei de usturoi ulei sare piper 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Tocanita de ficatei: Iei 2 tigai. Intr-o tigaie pui ficateii de […]

Salată de raţă marinată cu bulgur

Salată de raţă marinată cu bulgur din: bulgur, piept de rata, usturoi, boia, cumin, busuioc, coaja de portocala, zeama de portocala, ulei de masline, fructe de kumquat, zahar, ceapa verde, coriandru, piper, frunze de salata, otet balsamic, castavete si rosie. Contrastul dintre citricele dulci, ardeiul iute, cerealele cu gust aspru, busuiocul astringent si carnea fragedă […]

Rulouri din piept de pui

Piept de pasăre cu bacon servit pe plăcintă de cartofi

O reteta de piept de pasare cu bacon din: bacon, ceapa, ardei gras, rosii, piept de pui si condiment. Ingrediente: 150 g bacon 1 ceapa 1 ardei gras verde 2 rosii 1 piept de pui 1 lingurita condiment vegetal   Mod de preparare: Pui la prăjit baconul tăiat mărunt, apoi pui ceapa tocată, ardeiul tă­iat […]

Ciorba de gaina

Reteta zilei: Ciorba de gaina

Ciorba de gaina din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, ardei rosu, praz, cartofi, mazare, suc de rosii, patrunjel, sare si smantana.   Ingrediente: 1/2 gaina 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 1 ardei rosu 1/2 fir praz 2-3 cartofi 1 cana mazare congelata 5 linguri suc de rosii patrunjel sare smantana (optional)   Mod de preparare: […]

Supă-cremă de pasăre

Supă-cremă de pasăre din: pui, morcovi, ceapa, unt, galbenusuri, lapte, faina si sare. Ingrediente: 1 pui 2 morcovi 2 cepe 100 g unt 3 gălbenuşuri 200 ml lapte 2 linguri făină sare   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi puiul şi îl fierbeţi la foc mic, în 3 litri de apă uşor sărată, timp de […]

Friptura de pasare cu mere

Friptură de pasăre cu afine şi mere

O reteta delicioasa de friptura de pasare cu afine si mere din: gaina sau pui, slanina, unt, ceapa, cimbru, foaie de dafin, smantana, afine, mere, sare si piper. Ingrediente: 1 găină sau 1 pui 250 g slănină 40 g unt 3 cepe 1 linguriţă cimbru 1 foaie de dafin 1/2 kg smântână 250 g afine […]

Ficat de pasare la gratar

Ficat aromat la grătar

O reteta delicioasa de ficat aromat la gratar din: ficat de vita sau pasare, unt, maghiran, busuioc, oregano si sare. Ingrediente: 1 kg ficat vită sau pasăre 100 g unt maghiran busuioc oregano sare   Mod de preparare: Spălaţi ficatul de mai multe ori, până când apa rămâne curată. Îl tăiaţi în felii groase de […]

Gaina cu aroma de scortisoara

O reteta delicioasa de gaina cu aroma scortisoara din: gaina, ceapa, morcov, foi de dafin, praz, scortisoara, usturoi, cimbrisor, rozmarin, ulei si sare. Ingrediente: 1 gaina 1 ceapa 1 morcov 2 foi de dafin 1 fir de praz (2-3 fire de ceapa verde scortisoara 5 capatani de usturoi cimbrisor rozmarin ulei sare   Mod de […]

Cuscus cu legume si piept de curcan

Cuscus cu legume si piept de curcan din: piept de curcan, morcovi, supa de pasare, mazare, cuscus, unt, sare si piper. Ingrediente: 280 g piept de curcan 2 morcovi 600 ml supa de pasare mazare congelata cuscus 1 lingura unt sare piper   Mod de preparare: Carnea se taie cuburi. Se taie cubulete morcovii. Se […]

Omletă cu ficăţei de pasăre şi pipote

Omleta cu ficatei de pasare si pipote din: oua, unt, ficat si pipote, sare si piper. Ingrediente: 6 ouă 50 g unt 250 g ficat şi pipote de găină sare piper   Mod de preparare: Fierbi pipotele, după care le dai prin maşina de to­cat. Ficatul îl înăbuşi în unt, apoi adaugi şi pipotele tocate, […]