Rulouri din piept de pui

Piept de pasăre cu bacon servit pe plăcintă de cartofi

O reteta de piept de pasare cu bacon din: bacon, ceapa, ardei gras, rosii, piept de pui si condiment. Ingrediente: 150 g bacon 1 ceapa 1 ardei gras verde 2 rosii 1 piept de pui 1 lingurita condiment vegetal   Mod de preparare: Pui la prăjit baconul tăiat mărunt, apoi pui ceapa tocată, ardeiul tă­iat […]

Ciorba de gaina

Reteta zilei: Ciorba de gaina

Ciorba de gaina din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, ardei rosu, praz, cartofi, mazare, suc de rosii, patrunjel, sare si smantana.   Ingrediente: 1/2 gaina 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 1 ardei rosu 1/2 fir praz 2-3 cartofi 1 cana mazare congelata 5 linguri suc de rosii patrunjel sare smantana (optional)   Mod de preparare: […]

Supă-cremă de pasăre

Supă-cremă de pasăre din: pui, morcovi, ceapa, unt, galbenusuri, lapte, faina si sare. Ingrediente: 1 pui 2 morcovi 2 cepe 100 g unt 3 gălbenuşuri 200 ml lapte 2 linguri făină sare   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi puiul şi îl fierbeţi la foc mic, în 3 litri de apă uşor sărată, timp de […]

Friptura de pasare cu mere

Friptură de pasăre cu afine şi mere

O reteta delicioasa de friptura de pasare cu afine si mere din: gaina sau pui, slanina, unt, ceapa, cimbru, foaie de dafin, smantana, afine, mere, sare si piper. Ingrediente: 1 găină sau 1 pui 250 g slănină 40 g unt 3 cepe 1 linguriţă cimbru 1 foaie de dafin 1/2 kg smântână 250 g afine […]

Ficat de pasare la gratar

Ficat aromat la grătar

O reteta delicioasa de ficat aromat la gratar din: ficat de vita sau pasare, unt, maghiran, busuioc, oregano si sare. Ingrediente: 1 kg ficat vită sau pasăre 100 g unt maghiran busuioc oregano sare   Mod de preparare: Spălaţi ficatul de mai multe ori, până când apa rămâne curată. Îl tăiaţi în felii groase de […]

Gaina cu aroma de scortisoara

O reteta delicioasa de gaina cu aroma scortisoara din: gaina, ceapa, morcov, foi de dafin, praz, scortisoara, usturoi, cimbrisor, rozmarin, ulei si sare. Ingrediente: 1 gaina 1 ceapa 1 morcov 2 foi de dafin 1 fir de praz (2-3 fire de ceapa verde scortisoara 5 capatani de usturoi cimbrisor rozmarin ulei sare   Mod de […]

Ciorbă de perişoare din pasăre, acrită cu corcoduşe

Retete traditionale: Ciorbă de perişoare

O reteta delicioasa de ciorba de perisoare din: rasol de vita sau tacamuri de pasare, orez, dovlecel, rosii, morcovi, bors, smantana, leustean, sare, carne tocata, cartof, rosie, ceapa, orez, ou, patrunjel, marar, sare si piper.   Ingrediente: 1  rasol de vită sau 1/2 kg tacâmuri de pasăre 2  linguri orez 1 dovlecel 2  roşii decojite […]

Tocana de ficat de pasare

Tocana de ficat de pasare

Tocana de ficat de pasare din: ficat de pasare, praz, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel, vin.   Ingrediente: 500 g de ficat de pasăre 2 fire de praz 50 g de pastă de tomate sare piper o legătură de pătrunjel vin alb     Mod de preparare: Căleşti ficăţeii, îi condi­mentezi, adaugi prazul tăiat […]

Gaina umpluta cu garnitura de cartofi

Gaina umpluta cu garnitura de cartofi

Gaina umpluta cu garnitura de cartofi din: gaina, ficati de pasare, unt, ceapa, ciuperci, cartof, ou, nuci, vin alb sec, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 gaina mare de 1,500 kg 4 ficatei de pasare 100 g unt 1 ceapa 300 g ciuperci 1 cartof mic 1 ou 5 nuci 150 ml vin alb sec […]

Rata pe varza calita

Rata pe varza calita din: rata, varza acra, untura, unt, piper, dafin, ardei iute, marar. Ingrediente: 1 rata 1 varza acra untura sau ulei pentru varza unt pentru rata piper negru piper rosu foi de dafin ardei iute marar   Mod de preparare: Rata pe varza calita: Gusti varza si daca e prea acra o […]

Medalion din piept de pasare

Medalion din piept de pasare

Medalion din piept de pasare din: piept de gaina, pesmet, lapte, galbenus, smantana, ulei, lamaie, faina, sare, piper Ingrediente: 1 piept de gaina fiert 3 linguri de pesmet o cescuta cu lapte 1 galbenus o lingura de smintina 5 linguri de ulei o lamiie o lingura de faina sare piper   Mod de preparare: Dati […]

Supa de pasare

Supa de pasare din: carne de gaina, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3-4 l apa 3-4 kg carne de gaina 1ceapa 1 morcov 2 pastarnac patrunjel piper sare dupa gust   Mod de preparare: Pentru supa se alege o gaina grasa si nu prea tinara. Gaina, curatata si spalata, se aseaza intr-o oala […]

Ghiveci cu carne de pasăre

Ghiveci cu carne de pasăre Ingrediente: 1/2 carne de pasare 2 cepe 1 dovlecel 1 mana pastai de fasole verde 1 morcov 1 telina 1 radacina de patrunjel 1 vanata 2-3 ardei grasi 1 felie de varza alba 1 conopida 6-7 rosii 160 ml ulei frunze de patrunjel si telina sare piper   Mod de […]

Ficat cu paste si smantană

Ficat cu paste si smantană

Ficat cu paste si smantană Ingrediente: 300 g ficat 350 g paste 1 pahar smântână 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Ficat cu paste si smantană: Pui pastele la fiert în apă puţin sărată, cureţi apoi ficatul, îl tai în bucăţi potrivite şi îl fierbi pe baie de aburi. După ce au […]

Ficatei de pasare cu ciuperci

Ficatei de pasare cu ciuperci din: ficatei, ciuperci, ceapa, kaizer, ulei, vin, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pasăre 2-300 g ciuperci 1 ceapă 100 g kaizer 150 ml ulei 1 ceşcuţă cu vin alb 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi toci ceapa pe care o pui la prăjit în ulei. […]

Gaina machedoneasca

Gaina machedoneasca din: gaina, usturoi, untura, branza, sunca afumata, oua, lapte acru, piper, cimbru, busuioc, sare. Ingrediente: 1 găină 1 căpăţână usturoi 1 lingură untură (untdelemn) 400 g brânză (ori caşcaval) 200 g şuncă afumată 4 ouă 200 ml lapte acru (iaurt) piper cimbru busuioc 1 linguriţă sare (dacă n-au destulă sare brânza şi şunca) […]

Pulpe de pui la cuptor cu sos de soia

Pulpe de pasare cu hribi si smantana

Pulpe de pasare cu hribi si smantana Ingrediente: 4 pulpe pasăre 1 kg hribi 4 cepe 200 g unt 2 linguri de făină 300 g smântână sare piper delicat verdeaţă 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Fierbem pulpele în apă cu sare, topim untul, punem bureţii tăiaţi julien, ceapa tocată mărunt şi lăsăm […]

Coltunasi

Coltunasi cu pasare si sos alb Maggi

Coltunasi cu pasare si sos alb Maggi Ingrediente: 300 g făină 4 ouă 3 gălbenuşuri sare 150 g unt 1 pui mic 2 linguri sos alb Maggi   Mod de preparare: Coltunasi cu pasare si sos alb Maggi: Aluatul se prepară din 260 g făină, sare, 2 ouă, 3 gălbenuşuri, 50 g unt şi puţină […]

Friptura de prepelita pe gutui

 Friptura de prepelita pe gutui Ingrediente: 10-15 prepeliţe tinere (de 120 g, la 40-50 de zile) câte 2-3 prepeliţe pentru o persoană 1 ceşcuţă de coniac 2-4 gutui mari 5 linguri de unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi prepeliţele întocmai ca pe puii cu pene. După ce le-ai spălat bine, pui prepeliţele într-un […]

Tocana de pasare cu mamaliguta

Tocana de pasare cu mamaliguta Ingrediente: 1 pui mai mărişor 4 cepe mari 5 căţei de usturoi ulei sare piper 1 cană pastă de roşii (sau bulion) 1 pahar mare de vin alb 1 lingură de boia de ardei dulce   Mod de preparare: Tocana de pasare cu mamaliguta: Intr-o tigaie pui uleiul la încins, […]

Ciorba de pasare cu taitei de casa

Ciorba de pasare cu taitei de casa Ingrediente: aripile, coastele, spatele şi gâtul de la 1 pui 1/2 l borş ceapă ardei morcovi ţelină rădăcină de pătrunjel roşii 1 ou sare făină   Mod de preparare: Ciorbă de pasare cu tăiţei de casa: Dintr-un ou, sare şi făină cât cuprinde frămânţi aluatul pentru tăieţei pe […]

Sitar la Cuptor cu Ierburi Aromatice

Sitar la Cuptor cu Ierburi Aromatice – Sitarul, o pasăre de câmp cu un gust delicat, este o alegere excelentă pentru o masă specială. Prepararea sitarilor la cuptor cu ierburi aromatice este o rețetă care evidențiază aromele naturale ale cărnii. Această rețetă nu doar că îmbină tradiția culinară cu ingrediente proaspete, dar oferă și o […]

Potarnichi cu legume

Potarnichi cu legume din: potarnichi, cuisoare, sare, vin, bureti, arpagic, rosii, marar, oua, supa, ardei iute, cimbru, lamaie. Ingrediente: 2 potarnichii 4 bucăţi cuişoare sare 1/41 vin 250 g bureţi uscaţi 300 g arpagic 300 g roşii 1 legătură mărar 4 ouă 1/21 supă 200 g ulei 1 ardei iute cimbru 1 lămaie   Mod […]

Prepelite la cuptor cu vin roze

Prepelite la cuptor cu garnitura de cartofi chips

Prepelite la cuptor cu garnitura de cartofi chips din: pepelite, sare, piper, ulei, slanina, cartofi, patrunjel, coniac, vin, crutoane prajite,   Ingrediente: 9 prepeliţe sare piper 120 g ulei 180 g slănină crudă 500 g cartofi 1 le­gătura pătrunjel 1 păhărel coniac 3 linguri vin 9 crutoane prăjite   Mod de preparare: Se prepară prepeliţele […]

Crema de smantana cu marmelada

Smantana cu carne de gaina cu garnitura de pilaf

Smantana cu carne de gaina cu garnitura de pilaf din: carne de gaina, smantana, faina, unt, sare, lapte, orez, supa de pasare, ceapa.   Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 250 g smîntînă 1 lingură de făina 140 g unt sare 1/2 pahar lapte 250 g orez 1/2 l supă de pasăre sau apă 1/2 […]

Gaina cu galuste

Gaina cu galuste Ingrediente: 1,500 kg găină 1 linguriţă boia dulce sare 2 cepe 150 g faină 2 oua 150 g unt sau margarină 200 g smantană   Mod de preparare: Gaina cu galuste: Carnea se taie in 12 bucăţi egale, se sotează cu ceapă tocată, se fierb circa 35 minute cu 1/2 1 supă […]

Supa cu piept de pui si orez

Supa de piept de gaina cu anghinare

Supa de piept de gaina cu anghinare din: supa de pasare, piept de pasare, anghinare, castraveti, sare, piper alb, galbenusuri, condimente, faina, vin rosu. Anghinara poate ajuta la detoxifierea ficatului și la creșterea producției de bile, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea funcției hepatice. Conține compuși antioxidanți, care pot ajuta la reducerea riscului de cancer. […]

Rasol de gaina cu garnitura de legume si sos de hrean

Rasol de gaina cu garnitura de legume si sos de hrean

 Rasol de gaina cu garnitura de legume si sos de hrean Ingrediente: 1 găină de circa 1,500 kg sare 30 g hrean 200 g morcovi 2 telina 1 ceapă 1 varză 300 g cartofi 50 g costiţă afumată 1 lingură oţet zahăr 50 g unt 1/2 lingură făină   Mod de preparare: Găina se spală […]

Supa din carne de gaina cu castraveti murati

Supa din carne de gaina cu castraveti murati Ingrediente: 1 găină mică 350 g castraveţi în saramură 1 ţelină 2 cepe sare 3 cartofi 3 linguri de smantană 2 gălbenuşuri 3 l apă   Mod de preparare: Supa din carne de gaina cu castraveti murati: pune găina la fiert, se spumează, apoi se pun zarzavatul […]

Supa din carne de gaina cu salata

Supa din carne de gaina cu salata

Supa din carne de gaina cu salata din: carne de gaina, salata verde, ceapa verde, praz, telina, mazare, sare, galbenusuri, lapte, patrunjel verde.   Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 2 salate verzi 12 fire ceapă verde 2 fire praz 1 ţelină mică 300 g mazăre verde boabe sare 2 gălbenuşuri 1/2 pahar lapte 1 […]

retete

Pilaf de vrabii

Pilaf de vrabii Ingrediente: 25 vrăbii 50 g slănina 150 g unt sau untură 1 ceaşcă orez 2 ceşti zeamă de carne sare piper Mod de preparare: Pilaf de vrabii: Curăţăm vrăbiile, le dăm sare şi piper, le învelim in slănină .şi le frigem în unt sau în untură, la cuptor sau pe plită, la […]