Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar

Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar din: piept de rata, salata verde, pulpa de dovleac, ulei de masline extravirgin, mustar iute, otet de vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de raţă salată verde 200 g pulpă de dovleac 200 ml ulei de măsline extravirgin 1 lingură muştar […]

Pulpa umpluta cu ficat

Pulpa umpluta cu ficat de pasare, ceapa, usturoi, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper alb, piper negru, vin alb dulce, dulceata de cirese amare si ulei. Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 500 g ficat de pasăre şi miel 1-2 legături ceapă 1-2 legături usturoi o legătură mărar 2 ouă 100 g unt rozmarin sare […]

Tocana de ficat de pasare

Tocana de ficat de pasare

Tocana de ficat de pasare din: ficat de pasare, praz, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel, vin.   Ingrediente: 500 g de ficat de pasăre 2 fire de praz 50 g de pastă de tomate sare piper o legătură de pătrunjel vin alb     Mod de preparare: Căleşti ficăţeii, îi condi­mentezi, adaugi prazul tăiat […]

Aspic cu legume si tacamuri de curcan

Aspic cu legume si tacamuri de curcan din: tacamuri de curcan, gelatina, morcovi, sparanghel, coniac, piper, sare. Ingrediente: 1,5 kg tacamuri de curcan gelatină 500 g morcovi mititei fierţi 3-4 legături sparanghel proaspăt 20 ml coniac 10 boabe piper sare   Mod de preparare: Aspic cu legume si tacamuri de curcan: Fierbe tacâmurile. Ai grijă […]

Gaina umpluta cu garnitura de cartofi

Gaina umpluta cu garnitura de cartofi

Gaina umpluta cu garnitura de cartofi din: gaina, ficati de pasare, unt, ceapa, ciuperci, cartof, ou, nuci, vin alb sec, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 gaina mare de 1,500 kg 4 ficatei de pasare 100 g unt 1 ceapa 300 g ciuperci 1 cartof mic 1 ou 5 nuci 150 ml vin alb sec […]

Rata pe varza calita

Rata pe varza calita din: rata, varza acra, untura, unt, piper, dafin, ardei iute, marar. Ingrediente: 1 rata 1 varza acra untura sau ulei pentru varza unt pentru rata piper negru piper rosu foi de dafin ardei iute marar   Mod de preparare: Rata pe varza calita: Gusti varza si daca e prea acra o […]

Medalion din piept de pasare

Medalion din piept de pasare

Medalion din piept de pasare din: piept de gaina, pesmet, lapte, galbenus, smantana, ulei, lamaie, faina, sare, piper Ingrediente: 1 piept de gaina fiert 3 linguri de pesmet o cescuta cu lapte 1 galbenus o lingura de smintina 5 linguri de ulei o lamiie o lingura de faina sare piper   Mod de preparare: Dati […]

Supa de pasare

Supa de pasare din: carne de gaina, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3-4 l apa 3-4 kg carne de gaina 1ceapa 1 morcov 2 pastarnac patrunjel piper sare dupa gust   Mod de preparare: Pentru supa se alege o gaina grasa si nu prea tinara. Gaina, curatata si spalata, se aseaza intr-o oala […]

Omleta cu ficat de pasare

Omleta cu ficat de pasare din: oua, unt, untdelemn, sare, piper, ficat, ceapa, patrunjel. Ingrediente: 4-5 oua 40-50 g unt 50 ml untdelemn sare piper 100 g ficat 1 ceapa mica patrunjel Mod de preparare: Omleta cu ficat de pasare: Ceapa taiata marunt se caleste un minut, in unt sau untdelemn si se adauga ficatul […]

Pateuri cu ficatei si piept de pui

Pateuri cu ficatei si piept de pui din: aluat foitaj, piept de pui, ficatei, cascaval, smantana, ulei, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 pachet de aluat de foitaj congelat 1 piept de pui 350 g ficăţei de pui 300 g caşcaval 120 g smântână ulei piper condiment tip Vegeta 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Pateuri […]

Salata de varza cu ficatei de pasare

Salata de varza cu ficatei de pasare din: morcov, ceapa, ulei de masline, varza acra, vin, otet, ficatei de pasare, usturoi, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 morcov mare 2 cepe mici 4 linguri ulei masline 250g varza acra 3 linguri vin alb 1 lingura otet de vin 300g ficatei de pasare 1 catel de usturoi […]

Ghiveci cu carne de pasăre

Ghiveci cu carne de pasăre Ingrediente: 1/2 carne de pasare 2 cepe 1 dovlecel 1 mana pastai de fasole verde 1 morcov 1 telina 1 radacina de patrunjel 1 vanata 2-3 ardei grasi 1 felie de varza alba 1 conopida 6-7 rosii 160 ml ulei frunze de patrunjel si telina sare piper   Mod de […]

Ficat cu paste si smantană

Ficat cu paste si smantană

Ficat cu paste si smantană Ingrediente: 300 g ficat 350 g paste 1 pahar smântână 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Ficat cu paste si smantană: Pui pastele la fiert în apă puţin sărată, cureţi apoi ficatul, îl tai în bucăţi potrivite şi îl fierbi pe baie de aburi. După ce au […]

Ficatei de pasare cu ciuperci

Ficatei de pasare cu ciuperci din: ficatei, ciuperci, ceapa, kaizer, ulei, vin, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pasăre 2-300 g ciuperci 1 ceapă 100 g kaizer 150 ml ulei 1 ceşcuţă cu vin alb 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi toci ceapa pe care o pui la prăjit în ulei. […]

Gaina machedoneasca

Gaina machedoneasca din: gaina, usturoi, untura, branza, sunca afumata, oua, lapte acru, piper, cimbru, busuioc, sare. Ingrediente: 1 găină 1 căpăţână usturoi 1 lingură untură (untdelemn) 400 g brânză (ori caşcaval) 200 g şuncă afumată 4 ouă 200 ml lapte acru (iaurt) piper cimbru busuioc 1 linguriţă sare (dacă n-au destulă sare brânza şi şunca) […]

Pulpe de pui la cuptor cu sos de soia

Pulpe de pasare cu hribi si smantana

Pulpe de pasare cu hribi si smantana Ingrediente: 4 pulpe pasăre 1 kg hribi 4 cepe 200 g unt 2 linguri de făină 300 g smântână sare piper delicat verdeaţă 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Fierbem pulpele în apă cu sare, topim untul, punem bureţii tăiaţi julien, ceapa tocată mărunt şi lăsăm […]

Rulada de piept de pasare cu spanac

Rulada de piept de pasare cu spanac Ingrediente: 6 bucăţi de piept 6 fâşii de morcov fiert 1 kg spanac unt 100 g caşcaval ulei condimente 200 g suc de roşii   Mod de preparare: Rulada de piept de pasare cu spanac: dezosează carnea, se bate cu ciocanul, se condimenteazăşi se pune peste carne pastă […]

Cocos cu sos de vin

Cocos cu sos de vin Ingrediente: 1 cocoş 2 cepe sau arpagic 2 căţei de usturoi 5-6 ciuperci 1 pahar de vin 1 linguriţă de făină unt   Mod de preparare: Cocos cu sos de vin: Cocoşul se taie bucăţi şi se pune cu ceapa tăiată felii în unt să se rumenească, apoi se adaugă […]

Ficat de vita la gratar

Ficat de rata cu mere

Ficat de rata cu mere Ingrediente: 4 mere ionatane 1 ficat de raţă 100 g ulei unt crochete de cartofi   Mod de preparare: Ficat de rata cu mere: scobesc merele de sâmburi, se taie rondele care se prăjesc în ulei, apoi punem ficatul la prăjit fără sare, tot în uleiul în care am prăjit […]

Coltunasi

Coltunasi cu pasare si sos alb Maggi

Coltunasi cu pasare si sos alb Maggi Ingrediente: 300 g făină 4 ouă 3 gălbenuşuri sare 150 g unt 1 pui mic 2 linguri sos alb Maggi   Mod de preparare: Coltunasi cu pasare si sos alb Maggi: Aluatul se prepară din 260 g făină, sare, 2 ouă, 3 gălbenuşuri, 50 g unt şi puţină […]

Friptura de prepelita pe gutui

 Friptura de prepelita pe gutui Ingrediente: 10-15 prepeliţe tinere (de 120 g, la 40-50 de zile) câte 2-3 prepeliţe pentru o persoană 1 ceşcuţă de coniac 2-4 gutui mari 5 linguri de unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi prepeliţele întocmai ca pe puii cu pene. După ce le-ai spălat bine, pui prepeliţele într-un […]

Tocana de pasare cu mamaliguta

Tocana de pasare cu mamaliguta Ingrediente: 1 pui mai mărişor 4 cepe mari 5 căţei de usturoi ulei sare piper 1 cană pastă de roşii (sau bulion) 1 pahar mare de vin alb 1 lingură de boia de ardei dulce   Mod de preparare: Tocana de pasare cu mamaliguta: Intr-o tigaie pui uleiul la încins, […]

Ciorba de pasare cu taitei de casa

Ciorba de pasare cu taitei de casa Ingrediente: aripile, coastele, spatele şi gâtul de la 1 pui 1/2 l borş ceapă ardei morcovi ţelină rădăcină de pătrunjel roşii 1 ou sare făină   Mod de preparare: Ciorbă de pasare cu tăiţei de casa: Dintr-un ou, sare şi făină cât cuprinde frămânţi aluatul pentru tăieţei pe […]

Sitar la Cuptor cu Ierburi Aromatice

Sitar la Cuptor cu Ierburi Aromatice – Sitarul, o pasăre de câmp cu un gust delicat, este o alegere excelentă pentru o masă specială. Prepararea sitarilor la cuptor cu ierburi aromatice este o rețetă care evidențiază aromele naturale ale cărnii. Această rețetă nu doar că îmbină tradiția culinară cu ingrediente proaspete, dar oferă și o […]

Potarnichi cu legume

Potarnichi cu legume din: potarnichi, cuisoare, sare, vin, bureti, arpagic, rosii, marar, oua, supa, ardei iute, cimbru, lamaie. Ingrediente: 2 potarnichii 4 bucăţi cuişoare sare 1/41 vin 250 g bureţi uscaţi 300 g arpagic 300 g roşii 1 legătură mărar 4 ouă 1/21 supă 200 g ulei 1 ardei iute cimbru 1 lămaie   Mod […]

Prepelite la cuptor cu vin roze

Prepelite la cuptor cu garnitura de cartofi chips

Prepelite la cuptor cu garnitura de cartofi chips din: pepelite, sare, piper, ulei, slanina, cartofi, patrunjel, coniac, vin, crutoane prajite,   Ingrediente: 9 prepeliţe sare piper 120 g ulei 180 g slănină crudă 500 g cartofi 1 le­gătura pătrunjel 1 păhărel coniac 3 linguri vin 9 crutoane prăjite   Mod de preparare: Se prepară prepeliţele […]

Crema de smantana cu marmelada

Smantana cu carne de gaina cu garnitura de pilaf

Smantana cu carne de gaina cu garnitura de pilaf din: carne de gaina, smantana, faina, unt, sare, lapte, orez, supa de pasare, ceapa.   Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 250 g smîntînă 1 lingură de făina 140 g unt sare 1/2 pahar lapte 250 g orez 1/2 l supă de pasăre sau apă 1/2 […]

Gaina cu galuste

Gaina cu galuste Ingrediente: 1,500 kg găină 1 linguriţă boia dulce sare 2 cepe 150 g faină 2 oua 150 g unt sau margarină 200 g smantană   Mod de preparare: Gaina cu galuste: Carnea se taie in 12 bucăţi egale, se sotează cu ceapă tocată, se fierb circa 35 minute cu 1/2 1 supă […]

Supa cu piept de pui si orez

Supa de piept de gaina cu anghinare

Supa de piept de gaina cu anghinare din: supa de pasare, piept de pasare, anghinare, castraveti, sare, piper alb, galbenusuri, condimente, faina, vin rosu. Anghinara poate ajuta la detoxifierea ficatului și la creșterea producției de bile, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea funcției hepatice. Conține compuși antioxidanți, care pot ajuta la reducerea riscului de cancer. […]

Rasol de gaina cu garnitura de legume si sos de hrean

Rasol de gaina cu garnitura de legume si sos de hrean

 Rasol de gaina cu garnitura de legume si sos de hrean Ingrediente: 1 găină de circa 1,500 kg sare 30 g hrean 200 g morcovi 2 telina 1 ceapă 1 varză 300 g cartofi 50 g costiţă afumată 1 lingură oţet zahăr 50 g unt 1/2 lingură făină   Mod de preparare: Găina se spală […]

Supa din carne de gaina cu castraveti murati

Supa din carne de gaina cu castraveti murati Ingrediente: 1 găină mică 350 g castraveţi în saramură 1 ţelină 2 cepe sare 3 cartofi 3 linguri de smantană 2 gălbenuşuri 3 l apă   Mod de preparare: Supa din carne de gaina cu castraveti murati: pune găina la fiert, se spumează, apoi se pun zarzavatul […]