Rasol de gaina cu sos de hrean din: gaina, morcovi, telina, ceapa, varza, cartofi, costita, otet, zahar, unt, faina, sare, hrean. Ingrediente: 1 găină sare 30 g hrean 200 g morcovi 2 telina 1 ceapă 1 varză 300 g cartofi 50 g costiţă afumată 1 lingură oţet zahăr 50 g unt 1/2 lingură făină […]
Carne rasol cu sos de hrean
PrinteazaCarne rasol cu sos de hrean din: carne, hrean, franzela, lapte, sare, otet, marar.
- carne fiartă în supă (rasolul)
- 1 rădăcină de hrean
- 1 felie de franzelă
- 1 pahar cu lapte
- sare
- 2 linguri cu oţet
- mărar tocat
Mod de preparare:
Daţi hreanul pe râzătoare, puneţi peste el sare. Fărâmiţaţi miezul de franzelă, puneţi-l în laptele cald, daţi-l în clocot 2 min, apoi scoateţi-l şi mărunţiţi-l cu lingura de lemn.
Amestecaţi încet, ca să se încorporeze laptele, puneţi oţetul, turnaţi peste hrean şi omogenizaţi.
Turnaţi sosul acesta peste feliile de carne din rasolul de vită sau viţel fiert în supă, decoraţi cu mărar tocat, serviţi cu pâine proaspătă şi vin alb.
Carne rasol cu sos de hrean
Rasol de gaina in sos de hrean
Rasol de vitel cu sos de hrean
Rasol de vitel cu sos de hrean din: rasol de vitel, hrean, smantana, sare, zahar, morcovi, cartofi, telina, patrunjel, pastarnac, piper. Ingrediente: 1 rasol de viţel (2-3 kg) 4-6 bucăţi de hrean 1 pahar cu smântână 1 lingură de saree 1 lingură de zahăr Petru supă: 4-6 morcovi mijlocii 2 cartofi 1 telină 2 rădăcini […]
Rasol de macrou cu sos de hrean
Rasol de macrou cu sos de hrean din: macrou, condimente pentru peste, dafin, piper, lamaie, iaurt, hrean, miere, patrunjel. Ingrediente: 1 kg macrou (congelat sau proaspăt) 1 lingură condimente pentru peşte 1 foaie de dafin 5-6 boabe de piper 1 lămâie 150 g iaurt 2-3 rădăcini de hrean 1 linguriţă miere sare câteva frunze de […]
Limba rasol cu sos de hrean
Limba rasol cu sos de hrean din: limba, morcovi, patrunjel, ceapa, piper, sare. Ingrediente: 1 kg limbă (1-2 bucăti) 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe piper boabe sare Mod de preparare: Limba se curătă şi se spală bine. Se fine apoi în apă rece cel putin o jumătate de oră. Se ia o […]
Pofta buna!