Carne Rata

Friptură de Rață cu Portocale

Friptură de Rață cu Portocale din: piept de rata, sare, piper, portocale, vin, miere, amidon de porumb, supa, otet balsamic, ulei de masline. Redescoperă eleganța bucătăriei clasice cu o rețetă de friptură de rață cu portocale, un exemplu de rafinament culinar ce îmbină texturi și arome contrastante într-o simfonie de gusturi. Carnea de rață, cunoscută […]

Carne Rata

Friptură de Rață cu Miere și Lavandă

Friptură de Rață cu Miere și Lavandă din: piept de rata, miere, lavanda, vin alb sec, ulei de masline, sare, piper. Descoperiți o rețetă sofisticată și plină de gust cu această friptură de rață, gătită într-un amestec rafinat de miere și lavandă. Aroma delicată și florală a lavandei adaugă o notă unică și interesantă fripturii […]

Supă de Rață cu Tăiței – Un Deliciu Culinar

Supă de Rață cu Tăiței – Un Deliciu Culinar din: rata, apa, morcovi, telina, ceapa, usturoi, ghimbir, anason stelat, sos de soia, sare, piper, taitei asiatici, ceapa verde, coriandru. Supa de rață cu tăiței este un deliciu culinar asiatic, apreciat pentru gustul său bogat și aroma profundă. Această rețetă clasică combină carnea de rață suculentă […]

Carne Rata

Piept de Rață cu Legume la Wok – Deliciu Asiatic Gătit Rapid

Piept de Rață cu Legume la Wok – Deliciu Asiatic Gătit Rapid din: piept de rata, morcovi, ardei gras, ceapa, usturoi, ghimbir, ciuperci, sos de soia, miere, ulei de susan, sare, piper, ceapa verde. Pieptul de rață cu legume la wok este o rețetă delicioasă și sănătoasă care aduce aromele asiatice în bucătăria dvs. Acest […]

Carne Rata

Piept de Rață cu Sos de Vin Roșu

Piept de Rață cu Sos de Vin Roșu din: piept de rata, sare, piper, ulei de masline, ulei de masline, vin rosu sec, zahar, unt, usturoi, cimbru. Pieptul de rață este un preparat sofisticat și plin de savoare care poate fi savurat în diferite moduri. În această rețetă, vă vom învăța cum să gătiți un […]

Carne Rata

Piept de Rață la Air Fryer: Rețetă rapidă

Piept de Rață la Air Fryer: Rețetă rapidă din: piept de rata, sare, piper, otet balsamic. Această rețetă simplă de piept de rață la air fryer vă va oferi o combinație delicioasă de piele crocantă și carne fragedă. Iată cum să o pregătiți:   Ingrediente: 2 piepturi de rață Sare și piper, după gust Oțet […]

Carne Rata

Confit de Rață

Confit de Rață din: pulpe de rata, sare, piper, usturoi, frunze de dafin, rozmarin, untdelemn, cartofi, ulei, sare, piper, legume. Ingrediente: Pentru confit de rață: 4 pulpe de rață Sare și piper proaspăt măcinat, după gust 4 căței de usturoi, zdrobiți 4 frunze de dafin 4 crenguțe de rozmarin 500 g de untdelemn (grasime de […]

Carne Rata

Salată cu Piept de Rață, Fructe de Pădure și Dressing de Portocale

Salată cu Piept de Rață, Fructe de Pădure și Dressing de Portocale din: piept de rata, fructe de padure, mix de salata, ceapa rosie, nuci coapte, sare, piper, zeama de portocala, miere, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: Pentru salată: 2 piepturi de rață 200 g de fructe de pădure proaspete (zmeură, afine, […]

Carne Rata

Piept de Rață cu Sos de Portocale și Rozmarin

Piept de Rață cu Sos de Portocale și Rozmarin din: piept de rata, sare, piper, portocale, miere, rozmarin, ulei de masline. Ingrediente: 2 piepturi de rață Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust 2 portocale mari, coaja rasă și zeama storsă 2 lingurițe de miere 2 crenguțe de rozmarin proaspăt 2 linguri de ulei […]

Piftie

Piftie de Rață – Gust delicios

Piftie de Rață – Gust delicios din: rata, morcovi, ceapa, foi de dafin, boabe de piper, usturoi, frunze de patrunjel, sare, piper. Această rețetă de piftie de rață este o variantă rafinată a preparatului tradițional, aducând o notă elegantă și sofisticată în bucătăria ta. Această piftie reprezintă o reinterpretare savuroasă a preparatului tradițional românesc, folosind […]

retete

Rață la Cuptor în Stil Rustic

Rață la Cuptor în Stil Rustic din: rata, ulei de masline, sare, piper, usturoi, lamaie, rozmarin, frunze de dafin. Descoperă o rețetă unică de rață la cuptor, perfectă pentru orice ocazie. Savoare, tradiție și nutriție – totul într-o singură farfurie! Ingrediente: 1 rață întreagă, curățată (aprox. 1.5 kg) 2 linguri de ulei de măsline Sare […]

Foie Gras – Rețeta tradițională

Foie Gras – Rețeta tradițională din: ficat de gasca sau de rata, sare, piper, cognac, zahar, apa. Foie gras este un preparat culinar cu origini îndepărtate în Franța, fiind celebrat pentru gustul său bogat și textura delicată. Termenul “foie gras” se traduce literal ca “ficat gras” în limba franceză, și preparatul se bazează pe ficatul […]

Carne Rata

Carnea de rață: Ghidul Complet despre Beneficii și Contraindicații

Carnea de rață: Ghidul Complet despre Beneficii și Contraindicații. Carnea de rață, deseori considerată un aliment de lux în multe bucătării ale lumii, este cunoscută pentru textura sa bogată și gustul său distinctiv. Cu o culoare mai închisă comparativ cu alte tipuri de carne de pasăre și un conținut mai mare de grăsime, carnea de […]

retete

Rulouri de carne de rață cu prune

Rulouri de carne de rață cu prune și sos de vin roșu din: piept de rata, prune uscate, sare, piper, ulei de masline, vin rosu sec, supa, unt, cimbru   Ingrediente: 2 piepturi de rață dezosate și curățate 12 prune uscate Sare și piper după gust 1 lingură de ulei de măsline 1 ceasca de […]

retete

Piept de rata cu piure de morcovi si sos

Piept de rata cu piure de morcovi si sos din: morcovi, unt, sare, piper alb, piept de rata, sare de mare, afine, zmeura, coacaze negre, mure.   Ingrediente: 250 g morcovi 15 g unt sare piper alb ghimbir 250 g piept de rata sare de mare piper proaspat rasnit afine, zmeura, coacaze negre, mure.   […]

retete

Piept de rata la cuptor cu varza rosie

Piept de rata la cuptor cu varza rosie din: piept de rata, varza rosie, sare, piper, supa de legume, cimbru, napi, mar, otet de mere, nucsoara. Ingrediente: 400 g piept de rață 1 varză roșie mare, de circa 1 kg sare piper 700 ml supă de legume 3 napi 2 rămurele de cimbru sau 2 […]

Cum se prepara Piept de rată cu dressing de legume (Video)

Cum se prepara Piept de rată cu dressing de legume din: piept de rata, piper, sare, ulei, usturoi, rucola, radicchio, ardei, pasta, germeni de ceapa.   Ingrediente: Piept de rață piper sare ulei usturoi rucola ceapa radicchio ardei pasta de balsam germeni de ceapa   Mod de preparare: Pieptul de raţă îl frecăm cu sare […]

Reteta zilei: Rata cu legume la cuptor

Rata cu legume la cuptor din: rata, bere, boia, pudra de usturoi, sare, piper, cartofi, ceapa, morcovi, telina. Ingrediente: 1 rață 1 sticla de bere 1 linguriță boia 1 linguriță pudră de usturoi sare piper negru cartofi ceapa morcovi telina Mod de preparare: Pregatiti un borcan de 800ml si adaugati berea in el. Clătiți rața […]

Reteta zilei: Piept de rata cu sote de legume

Piept de rata cu sote de legume din: piept de rata, fasole verde, ceapa rosie, papaya, lamaie, busuioc, ulei de masline, piper.   Ingrediente: 2 bucăți de piept rață dezosat fasole verde 1 ceapă roșie papaya lămâie proaspătă busuioc ulei de măsline piper   Mod de preparare: Feliati papaya si maruntiti. Adaugati papaya, fasolea si […]

Friptura de rata cu vin

Friptura de rata cu vin

Friptura de rata cu vin din: rata, unt, mere, prune, pere, vin, sare.   Ingrediente: 1 raţă 3 linguri cu unt 2 mere 10 prune 2 pere 1 pahar cu vin sare   Mod de preparare: Curăţaţi raţa de pene şi de fulgi, treceţi-o prin flacără mare ca să se pârlească puful mărunt . Despicaţi pieptul […]

Pulpe de rata cu cirese

Pulpe de rata cu cirese

Pulpe de rata cu cirese din: pulpe de rata, cirese, unt, vin, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe raţă sau 2 piepţi rasă 200 g cireşe fără sâmburi 50 g unt 250 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Se pune carnea într-o formă termorezisten-tă, se unge cu unt şi se coc la […]

Pulpe de rata cu varza de Bruxelles

Pulpe de rata cu varza de Bruxelles

Pulpe de rata cu varza de Bruxelles din: pulpe de rata, varza de Bruxelles, morcov, ceapa, rosii, marar, rozmarin, usturoi, vin, sare, piper. Varza de Bruxelles crește în forma unor mici capete rotunde, care se dezvoltă pe tulpini lungi. Aceste capete conțin frunze împănate și strânse. Planta poate atinge o înălțime de aproximativ 60-90 cm. […]

Oua umplute cu pate de rata

Oua umplute cu pate de rata

Oua umplute cu pate de rata din: oua, pate de ficat, brânză de vaci, smântână, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 10 ouă 1 cutie pate de ficat de rata brânză de vaci 20 g smântână concentrat de legume sare piper patrunjel   Mod de preparare: Fierbi ouăle în apă cu sare, timp de 10 minute. Le laşi să […]

Rata cu spanac

Piept de rata cu sos de portocale – usor de preparat

Piept de rata cu sos de portocale din: piept de rata, portocale, miere, sare.   Ingrediente: 1 piept de raţă 2 portocale întregi zeama de la două portocale 1 linguriţă cu miere sare după gust   Mod de preparare: Curăţă pieptul de raţă de eventualele oase şi împarte-l în 2 părţi egale. Spală-l, usucă-l bine […]

Rata cu sos de smantana

Rata cu sos de smantana

Rata cu sos de smantana din: piept de rata, unt, coniac, smantana, piper. Ingrediente: 6 bucati piept de rata, scoase cu o ora inainte de preparare 1 lingura unt 125 ml coniac 250 ml smantana grasa 100 ml smantana cu continut scazut de grasime 1 lingura boabe de piper verde 1 1/2 lingurita piper negru macinat […]

Piept de rata cu legume la cuptor

Piept de rata cu legume la cuptor

Piept de rata cu legume la cuptor din: piept de rata, ardei, arpagic, ceapa, morcovi, cartofi, usturoi, cartofi, sare, piper, unt, rom. Ingrediente: 700 g piept de rata 1 ardei 2-3 pumni de arpagic 2 cepe 2 morcovi 4 cartofi 5-6 catei de usturoi sare piper unt rom cimbru ulei de masline otet de vin […]

Salata cu carne de rata si alune

Salata cu carne de rata si alune

Salata cu carne de rata si alune din: piept de rata, sumac, chimen, coaja de portocala, suc de portocala, fasole verde, grapefrut rosu, ceapa rosie, quinoa, alune, ulei.   Ingrediente: 6 bucati piept de rata, pielita crestata 2 linguri sumac 1 lingura chimen macinat coaja rasa de la 1 portocala 200 g fasole verde 2 bucati […]

Piept de rata in sos dulce-acrisor

Piept de rata in sos dulce-acrisor

Piept de rata in sos dulce-acrisor din: piept de rata, praf de anason, chimen, ghimbir, coriandru, piper alb, chili, ulei de nuca de cocos, ceapa, miere, suc de portocale, suc de lamaie, unt, sare. Ingrediente: 1 piept de rata 1/2 lingurita praf de anason 1/2 lingurita chimen macinat 1 lingurita ghimbir 1/2 lingurita de coriandru […]

Sos de nuci

Piept de rata cu sos de rodie

Piept de rata cu sos de rodie din: piept de rata, ceapa, turmeric, nuci, suc de rodii, zahar, lamaie, sos de soia, ulei, sare, piper, chimion. Ingrediente: 400 g piept de raţă 2 cepe tăiate julien 2 linguriţe turmeric 400 g nuci mărunţite 200 ml suc de rodii 2 linguriţe zahăr brun 1 lingură zeamă […]

Rata cu fistic

Rulada de rata cu fistic

Rulada de rata cu fistic din: pulpe de rata, ceafa de porc, oua, coniac, ficatei, fistic. Ingrediente: 4 pulpe de raţă 500 g ceafa de porc 4 oua 100 ml coniac 200 g fistic 2 ficăţei de raţă   Mod de preparare: Se dezosează 4 pulpe de raţă, se toacă în maşină împreună cu 500 […]

Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi

Pulpe de rata cu ciuperci

Pulpe de rata cu ciuperci din: ciuperci uscate, pulpe de rata, ceapa, ciuperci, vin rosu, supa de pui, cimbru. Ingrediente: ¼ cana ciuperci uscate 2 pulpe rata 3 cepe 8 ciuperci 1 cana vin rosu 1 ½ cana supa de pui 4 crengute de cimbru   Mod de preparare: Adaugati ciupercile uscate intr-un bol mic […]