Cum se Prepara Rata la ceaun cu varza calita (VIDEO)

Cum se Prepara Rata la ceaun cu varza calita – un preparat tradițional bogat în arome, ideal pentru un prânz sau o cină consistentă în zilele reci de iarnă. Gustul intens al cărnii de rață, combinat cu dulceața varzei călite, creează o experiență culinară de neuitat. Iată cum să prepari acest fel de mâncare delicios […]

Copane_de_rata_in_sos

Copane de rata in sos

Copane de rata in sos din: copane de rata, sare, piper, ceapa, usturoi, morcovi, portocala, unt, faina, dafin, chili, vin, masline, zahar, otet. Ingrediente: 4-6 copane de rată sare piper 1 ceapă 4 căţei de usturoi 2 morcovi 1 portocală 1 lingură de unt clarificat 1 linguriţă de făină 1 frunză de dafin 1 chilli […]

Supa cu taitei

Supa de rata cu taitei

Supa de rata cu taitei din: tacamuri de rata, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, pastarnac, taitei, sare.   Ingrediente: tacâmuri de raţă 3 morcovi 2 cepe o felie rădăcină telină 0 rădăcină pătrunjel o rădăcină păstârnac tăiţei sare   Mod de preparare: Tacâmurile de raţă se spală foarte bine şi se curăţă, dacă este cazul. Se […]

Supă picantă cu sos de soia

Supa picanta de rata

Supa picanta de rata din: pulpa de rata, ulei de arahide, chili, usturoi, hasme, sos de peste, ciuperci, sos de chili, lapte de cocos, busuioc. Ingrediente: 400 g pulpă de raţă sau resturi de friptură de raţă 1-2 linguri ulei de arahide 3 buc. chili roşu 3 căţei de usturoi 3 hasme 3 linguri sos […]

Bors de rata cu taitei de casa

Bors de rata cu taitei de casa

Bors de rata cu taitei de casa din: tacam de rata, ceapa, morcov, ardei, ardei iute, telina, pasta de ardei, pasta de rosii, bors, leustean, sare, oua, faina. Ingrediente: 1 tacâm de raţă 1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras 1 ardei iute 1 felie de rădăcină de ţelină 1 ceaşcă pastă de ardei  1 […]

Rata pe varza calita

Rata cu varza – reteta usor de preparat

Rata cu varza din: rata, cimbru, miere, sare, piper, varza, ceapa, otet, portocala, untura. Ingrediente: 1 raţă de 1,5 kg 3 crenguţe de cimbru 1 lingură cimbru uscat 2 linguriţe miere sare piper Pentru garnitura de varză: 1 varză medie 4 cepe mici 2 linguri oţet din vin roşu sucul unei portocale 2 linguri untură […]

Rata picanta

Rata picanta

Rata picanta din: piept de rata, ardei, ceapa, praf de ardei iute, ulei, rozmarin, vin, sare, piper.   Ingrediente: 1 piept de raţă 1 ardei gras verde 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă 1 praf de ardei iute 3-4 linguri ulei 1 crenguţă rozmarin 250 ml vin roşu sare piper   […]

Piept de raţă cu vin, cremă de praz şi hribi

Piept de rata afumat

Piept de rata afumat din: piept de pui, piper, sare, lamaie, orez, zahar, scortisoara, sos, taitei, fasole verde. Ingrediente: 4 piepţi de pui 1 lingură cu piper negru boabe 2 linguriţe cu fulgi de sare de mare coaja rasă de la 1 lămâie 1 25 g orez basmati sau orice fel de orez 50 g […]

Rata cu portocale

Piept de rata cu marinada de portocale

Piept de rata cu marinada de portocale din: ghimbir, ardei, cardamom, piper, suc de portocale, sos de soia, ulei, pipet de rata, sare, coniac.   Ingrediente: 1 bucată de ghimbir proaspăt de circa 1 cm 2 ardei iuţi 1 priză de cardamom măcinat piper 100 ml suc de portocale proaspăt stoarse 1 linguriţă de sos […]

Rata cu portocale si vin

Rata cu portocale si ierburi

Rata cu portocale si ierburi din: rata, supa, portocale, mere, migdale, miere, lichior, cimbru, rozmarin, amidon, ienibahar, sare, piper. Ingrediente: 1 raţă de aproximativ 2 kg 300 ml supă clară fierbinte de pui 8 portocale 2 mere 80 g migdale măcinate 2 linguri cu miere 40 ml lichior de portocale 2 linguri cu zeamă de […]

Tocana de rata cu fasole

Tocana de rata cu fasole din: fasole uscata, piept de rata, kaizer, unt, dafin, piper, ceapa, cimbru, sare, piper, paine prajita, unt sau margarina, patrunjel.   Ingrediente : 300 g fasole uscată 3 bucăţi piept de raţă (350 g) 75 g kaizer afumat 2 linguri unt topit 2 foi de dafin 1/2 linguriţă piper boabe […]

Piept de rata cu sos de marsala

Rata cu orez

Rata cu orez din: piept de rata, pasta de curry, lime, orez, lapte de cocos, mazare, germeni de soia, ceapa, ananas, ardei, coriandru.   Ingrediente: 2 piepţi de raţă, fără piele 1 lingură pastă roşie de curry tailandez coaja rasă şi zeama de la 1 lime, plus felii extra pentru sevit 140 g de orez […]

Piept de rata pe pat de papaya

Piept de rata cu fructe de padure si sparanghel

Piept de rata cu fructe de padure si sparanghel din: piept de rata, plante aromatice, fructe de padure, vin rosu, zahar, supa de pasare, grasime, sare, piper, sparanghel. Ingrediente: 10 jumătăţi piept de raţă (200 g fiecare) 30 g plante aromatice (cimbru, salvie, maghiran) sare piper Pentru sosul de fructe de pădure: 500 g fructe […]

Raţă friptă cu portocale şi miere

Rata fripta cu sos de coacaze

Rata fripta cu sos de coacaze din: rata, vin, visinata, afinata, coniac, unt, boia, miere, sare, coacaze, zahar, unt, lamaie. Ingrediente: 1 raţă 250 ml vin dulce, alb sau roşu 1 păhărel cu vişinată, afinată sau coniac 2 linguri cu unt 2 linguri cu untură 1 linguriţă cu boia 1 lingură cu miere sare Pentru […]

Salata cu file de rata afumat si oua

Salata cu file de rata afumat si oua din: file de rata afumat, oua, salate crocante (laptuca, cicoare rosie etc.) sau fetica (salata-mielului), otet alb, otet din vin, ulei de floarea-soarelui, ulei de nuci, sare, piper.   Ingrediente: 125 g de file de rata afumat, feliat 4 oua proaspete 2 salate crocante (laptuca, cicoare rosie etc.) sau 300 g de fetica (salata-mielului) 2 […]

Salata de rata cu pere si miere

Salata de rata cu pere si miere din: piept de raţă, salată valeriană, pere, miere, unt, salota, vin rosu, foi de placnta, dafin.   Ingrediente: 1 pachet (16 felii) piept de raţă 200g de salată valeriană 2 pere 2 linguriţe de miere 50g de unt 1 şalotă 200ml de vin roşu 2 foi de plăcintă 1 frunză […]

Rata pe pat de orez

Rata pe pat de orez din: piept de rata, pasta de curry, lime, orez, lapte de cocos, mazare, germeni de fasole, ceapa rosie, ananas, ardei iute, coriandru.   Ingrediente:  2 bucăţi piept de raţă, pielea îndepărtată 1 lingură pastă roşie de curry coaja rasă şi zeama de la 1 lime, plus sferturi pentru servit 140g […]

Cum se prepara Copane de rață pe varză (VIDEO)

Cum se prepara Copane de rață pe varză – o rețetă savuroasă și ușor de preparat, perfectă pentru o masă festivă sau o cină specială. Carnea suculentă de rață se combină perfect cu varza gătită, oferind un preparat plin de savoare și tradiție. Iată cum poți prepara copane de rață pe varză în mod simplu […]

Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi

Rata cu slanina, ciuperci si smantana

Rata cu slanina, ciuperci si smantana din: raţă, slănină, untură, ciuperci, ceapă, usturoi, dafin, smantana, lamaie, sare. Ingrediente: 1 raţă 50 g slănină 2 linguri untură 200 g ciuperci 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 1 foaie dafin 2-3 linguri smântână 1/2 lămâie sare     Mod de preparare: Raţa o cureţi, o speli, o presari cu sare şi o […]

Piept de rata cu smochine

Piept de rata cu smochine si ghiveci de legume

Piept de rata cu smochine si ghiveci de legume din: piept de raţă, vin de Marsala, smochine uscate, sare, piper, vânătă, ardei gras, cartof, dovlecei, morcov, ulei de măslinei extravirgin.   Ingrediente: 1 piept de raţă 120 g de vin de Marsala 4 smochine uscate sare şi piper Pentru ghiveci: 1 vânătă 1 ardei gras 1 cartof 2 dovlecei 1 morcov ulei de măslinei extravirgin sare   Mod de […]

Piept de rata in sos de chili cu orez

Piept de rata in sos de chili cu orez din: piepţi de raţă (cu piele), sare, piper negru, ardei iuţi roşii, zahăr, oţet de vin alb, orez, coaja de lamaie. Ingrediente: 4 piepţi de raţă (cu piele) 1 bob piper negru 3 ardei iuţi roşii 6 linguri zahăr 3 linguri oţet de vin alb 300 g orez coaja rasă de la 1 […]

Salata cu piept de rata, iaurt si sfecla rosie

Salata cu piept de rata, iaurt si sfecla rosie din: iaurt gras, maioneză, usturoi, sare, piper, chili, piepţi de raţă, rosii, ceapa verde, frunze de spanac proaspăt, salată verde, sfeclă roşie de la borcan. Ingrediente: 150 g iaurt gras 50 g maioneză 1 căţel de usturoi sare piper chili 600 g piepţi de raţă 4 roşii 2 cepe verzi 120 g frunze […]

Salata cu piept de rata, miere si taitei de orez

Salata cu piept de rata, miere si taitei de orez din: piept de rată, sos de soia, miere, tăiţei laţi de orez, limete, ţelina apio, ulei de arahide, frunze de mentă, frunze de busuioc, alune, ardei iuti. Ingrediente: 600 g piept de rată 2 linguri cu sos de soia 2 linguri cu miere 200 g tăiţei laţi de orez 4 limete […]

Rata cu varza si marar

Rata cu varza si marar din: piept şi pulpe de raţă, muştar, lamaie, sare, piper negru macinat, cimbru uscat, varza alba, ulei, marar verde, bors. Ingrediente: 1 piept şi 2 pulpe de raţă 2 linguri muştar 1 lămâie sare piper negru măcinat cimbru uscat mărunţit 1 varză albă de 1 1/2 kg 2-3 linguri ulei mărar verde […]

retete

Tocanita bulgareasca cu rata

Tocanita bulgareasca cu rata din: raţă, ceapă roşie, cartofi, ardei graşi roşii, pastă de tomate, ulei, sare, piper, pătrunjel.   Ingrediente:  1 raţă potrivit de mare ceapă roşie 1/2 kg cartofi 2 ardei graşi roşii pastă de tomate ulei sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi speli raţa şi o tai apoi în bucăţi mici. […]

Piept de rata cu sos iute

Piept de rata cu sos iute din: piept de rata, sare, piper, ardei iute, zahar, otet de vin, orez, coaja de lamaie.   Ingrediente:  4 piepţi de raţă (cu piele) sare 1 bob piper negru 3 ardei iuţi roşii 6 linguri zahăr 3 linguri oţet de vin alb 300 g orez coaja rasă de la […]

Piept de rata in aluat

Piept de rata in aluat din: faina, sare, grasime, lapte, oua, galbenus, pui, carne de carnati, ceapa, fistic, oregano, sare, piper, piept de rata, caise confiate, gelatina, supa de pui. Ingrediente: 550 g făină 1 linguriţă cu sare 225 g grăsime, tăiată în cuburi 225 ml lapte şi apă, amestecate 1 gălbenuş de ou Ingrediente […]

Boboc de raţă pe varză

Rata cu garnitura de gulii si capere

Rata cu garnitura de gutui si capere din: rata, gulii, supa, marar, zeama de lamaie, unt, otet, boabe de capere, usturoi, sare, piper.   Ingrediente: 1 raţă 6-7 gulii 1 cană supă 1 lingură mărar tocat 1 lingură zeamă de lămâie 2 linguri unt 1 lingură oţet câteva boabe de capere 2-3 căţei usturoi sare şi piper […]

Tocanita simpla de rata

Tocanita de rata cu ceapa si bulion

Tocanita de rata cu ceapa si bulion din: rata, ulei sau untura, ceapa, faina, bulion, sare.   Ingrediente: 1 raţă mijlocie 1 lingură ulei sau untură 4 cepe 1 linguriţă făină 1 lingură bulion sare   Mod de preparare: Prăjeşti bucăţile de raţă doar cu o jumătate de lingură de ulei (un­tură), deoarece carnea de […]

Bors de rata cu leustean

Ciorba de rata cu varza si cimbru

Ciorba de rata cu varza si cimbru din: carne de raţă, varza alba, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, ardei gras, suc de rosii, ulei, cimbru, marar, sare. Ingrediente: 600 g carne de raţă 300 g varză albă 100 g morcovi 100 g pătrunjel 100 g ţelină 100 g ceapă 50 g ardei gras 200 ml suc de […]

Rata la tigaie in frunze de salata verde

Rata la tigaie in frunze de salata verde din: seminte de rodie, mango, ceapa verde, patrunjel, ulei, rata, lamaie, otet de orez, sos de chili, ardei iute.   Ingrediente:  50 g seminţe de rodie 100 g mango, tăiat bucăţi 2 fire ceapă verde, tocată mărunt pătrunjel proaspat, tocat 1 linguriţă ulei 175 g fileuri de […]

Sarmale cu carne de rata si oregano

Sarmale cu carne de rata si oregano din: piept de raţă, arpacaş, ceapa, bulion, varza murata, sare, piper, oregano, foi de dafin, cimbru, untura. Ingrediente: 1 piept de raţă (500 g) 2 linguri arpacaş 1 ceapă 2 linguri bulion 1 varză murată sare piper oregano foi de dafin cimbru 2 linguri untură Mod de preparare: Ceapa şi […]