retete

Rata la tigaie cu scortisoara si anason

Rata la tigaie cu scortisoara si anason din: raţă de aproximativ, făină albă de grâu, ouă, sos de soia, sare, vin de gătit, rădăcină de ghimbir, ulei de arahide, piper, anason, scorţişoară. Ingrediente: 1 raţă de aproximativ 2 – 2,5 kg 3 linguri cu vârf făină albă de grâu 2 ouă 5 linguri sos de soia 1 lingură sare […]

Rata umpluta cu ciuperci

Rata umpluta cu ciuperci si ceapa

Rata umpluta cu ciuperci si ceapa din: raţă, măruntaie (inimă, ficat, pipotă), ciuperci, ulei, chifla, oua, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 1 raţă măruntaie (inimă, ficat, pipotă) 1 conservă ciuperci ulei 1 chiflă 2 ouă 1 ceapă sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli raţa. O freci cu sare. Fierbi măruntaiele în apă cu un praf de sare. […]

Reteta zilei: Pizza cu carne de rata

Pizza cu carne de rata din: apa, ulei de masline, faina, sare, zahar, drojdie, pulpe de rata, sos, ardei iute, ghimbir, ardei copt, ceapa verde, castravete. Poate te intereseaza si Pizza cu aluat din faina integrala Ingrediente pentru blat: 150ml apa 3 linguri ulei de măsline 250gr faina sare 1/2 linguriță de zahăr 1/2 linguriță […]

Salata de pere caramelizate cu piept de rata

Salata de pere caramelizate cu piept de rata din: piept de rata, salata valeriana, pere, miere, unt, ceapa rosie, vin rosu, foi de placinta, dafin. Ingrediente:  16 felii piept de raţă fiert sau fript 200g de salată valeriană 2 pere 2 linguriţe de miere 50g de unt 1 ceapa rosie 200ml de vin roşu 2 […]

Rata umpluta cu mere

Rata umpluta cu prune si orez salbatic

Rata umpluta cu prune si orez salbatic din: rata, orez salbatic, prune uscate, supa de legume, vin rosu, mere, ceapa, oregano, unt, boia dulce, piper, sare.   Ingrediente:  1 raţă 1 cană de orez sălbatic 10 prune uscate neafumate 2 căni de supă de legume 200 ml vin roşu 2-3 mere 1 ceapă oregano 100 […]

retete

Raţă sălbatică în sos picant

Raţă sălbatică în sos picant din: rata, ulei, vin, pasta de tomate, faina, mustar, ceapa, telina, castraveciori, dafin, cimbru, piper, otet, sare. Ingrediente: 1 raţă 100 ml ulei 100 ml vin 1 lingură pastă de tomate 1 lingură de făină 1/2 lingură de muştar 100 g ceapă 1/2 ţelină 200 g castraveciori 1 foaie de […]

retete

Raţă cu măsline si pasta de tomate

Raţă cu măsline si pasta de tomate din: rata, unt, untura, ceapa, faina, pasta de tomate, masline, sare. Ingrediente: 1 raţă 1 lingură de unt sau untură 4 cepe 1 linguriţă de făină 1 lingură pastă de tomate 200 g măsline sare Mod de preparare: Raţa se taie bucăţi care se prăjesc cu o jumătate de […]

retete

Tocanita de rata

Tocanita de rata din: ulei, pulpe de rata, ceapa, usturoi, ardei iute, ghimbir, chimion, coriandru, scortisoara, lamai, curmale, rosii, migdale, menta, cuscus. Ingrediente: 2 linguriţe ulei 6 pulpe de raţă, pielea îndepărtată 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe 1 bucată de ghimbir de circa 5cm, curăţată de coajă […]

Pulpe de rata cu legume

Pulpe de rata cu legume din: pulpe de rata, morcovi, spanac, cartofi, telina, usturoi, supa de pui, sare, piper.   Ingrediente: 2 pulpe de rata 4 morcovi 200 g spanac 2 cartofi 2 fire de telina 4 catei de usturoi 330 ml supa de pui sare piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie fara ulei […]

Salata cu carne de rata si alune

Salata cu carne de rata si grepfrut rosu

Salata cu carne de rata si grepfrut rosu din: piept de rata, sumac, chimen, coaja de portocala, suc de portocala, fasole verde, grapefrut rosu, ceapa rosie, quinoa, alune de padure, ulei de masline. Ingrediente: 6 bucati piept de rata, pielita crestata 2 linguri sumac 1 lingura chimen macinat coaja rasa de la 1 portocala 200 […]

retete

Supa de rata cu taitei de casa

Supa de rata cu taitei de casa din: carne rata, ceapa, ardei, morcovi, radacina patrunjel, rosii, ou, faina, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g carne rata 200 g ceapa 150 g ardei 200 g morcovi 50 g radacina patrunjel 300 g rosii 1 ou 150 g faina 1 legatura patrunjel sare   Mod de preparare: Se […]

Rata cu sos de coacaze

Rata cu sos de coacaze din: rata, visinata, vin dulce alb, unt, boia dulce, miere, sare, coacaze, zahar, vin alb sec, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 rata tanara 1 paharel visinata 250 ml vin dulce alb sau rosu 2 linguri unt 2 lingurti untura 1 lingurita boia dulce 1 lingura miere sare pentru sos: 200 […]

Boboc de rata pe varza

Pulpe de rata pe varza rosie

Pulpe de rata pe varza rosie din: pulpe de rata, sare, piper, varza rosie, unt, zahar brun, otet, chimen. Ingrediente: 4 pulpe de rata sare, piper, dupa gust o varza rosie 30 g de unt 50 g de zahar brun 60 ml de otet de vin rosu o lingurita de chimen     Mod de […]

Rata la cuptor cu sos de salvie

Rata la cuptor cu sos de salvie din: rate, sare, piper, ghimbir, rubarba, salvie, usturoi, ceapa rosie, vin rosu, supa, ulei de masline. Ingrediente: 2 rate a cate 1,5 kg fiecare sare si piper negru proaspat macinat 255 g ghimbir 2 tulpini rubarba 2 maini de frunze de salvie proaspata, tocata 1 capata de usturoi, […]

Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi

Reteta zilei: Pulpe de rata cu ciuperci

Pulpe de rata cu ciuperci din: ciuperci uscate, pulpe de rata, ceapa, ciuperci, vin rosu, supa de pui, cimbru.   Ingrediente: ¼ cana ciuperci uscate 2 pulpe rata 3 cepe 8 ciuperci 1 cana vin rosu 1 ½ cana supa de pui 4 crengute de cimbru     Mod de preparare: Adaugati ciupercile uscate intr-un […]

Drob cu branza de oaie si legume

Drob cu branza de oaie si legume: organe de miel, pipote de pui, pateu de ficat de rata, ceapa verde, usturoi verde, oua, marar, sare, piper, alune, ulei de masline, branza de oaie, pesmet, ardei gras rosu, ardei gras galben. Ingrediente: organele de la 1 miel (ficat, rinichi, plamani, splina, inima) sau 600 g ficatei […]

Rata cu piureu de legume

Rata cu piureu de legume din: carne de rata, telina, morcovi, pastarnac, ceapa, gulie, usturoi, vin alb, lapte, unt, ulei, sare, piper, dafin. Ingrediente: 800 g carne de rata 1 telina mai mare 2 morcovi 1 pastarnac mai mare 1 gulie 2 cepe 2 catei de usturoi 100 ml vin alb 4 linguri lapte 3 […]

Piept de rata cu ghimbir si ceapa verde

Piept de rata cu ghimbir si ceapa verde din: radacina de ghimbir, ceapa verde, miere, piept de rata, faina, sare, ulei, sos hoisin, ulei de susan, zahar, castarvete. Ingrediente: 3 cm radacina de ghimbir 12 fire de ceapa verde 60 g miere fluida 1 piept de rata dublu (cu sos 1-1,2 kg) 250 g faina […]

Boboc de rata cu portocale

Rata cu portocale si orez

Rata cu portocale si orez din: rata, portocale, orez, unt, zahar, sare, boabe de ienibahar. Ingrediente: 1750 kg rata 6 portocale 200 g orez 200 g unt sau ulei 30 g zahar sare boabe de ienibahar     Mod de preparare: Se frige raţa unsă cu unt sau ulei, busuioc, întreagă la cuptor incins circa […]

Inima de vita umpluta in cuib de varza

Ostropel sarbesc cu rata

Ostropel sarbesc cu rata din: rata, untura, ceapa, faina, cartofi, bulion, usturoi, sare, piper, patrunjel, dafin, otet, smantana. Ingrediente: 1 rata 2 linguri untura 4 cepe 3 linguri faina 1 kg cartofi 2 linguri bulion 1 capatana usturoi sare 10 boabe piper 1 legatura patrunjel 4 foi de dafin 2 linguri otet 150 g smantana […]

Rata cu migdale si portocale

Rata cu migdale si portocale din: rata, lamaie, mandarine, migdale, vin alb, coniac, zahar, unt. Ingrediente: 1 raţă de aproximativ 2 kg 1 lămâie 8 mandarine 50 g migdale 50 ml vin alb 2 linguri coniac 1 lingura zahăr 1 lingura unt   Mod de preparare: Raţa se curăţă, se spală şi se tapetează cu un şervet absorbant să se usuce. dă cu […]

Pate de ficat cu seminte de dovleac

Pate de ficat cu seminte de dovleac din: ficat de pui, ficat de rata, seminte de dovleac, unt, ceapa, usturoi, supa de pui, nucsoara, frunze de dafin, cimbru verde, sare de mare, piper. Ingrediente: 300 g ficat de pui 100 g ficat de rata 100 g seminte de dovleac 150 g unt 1 ceapa mica […]

Pulpă de raţă cu sos de coacăze

Pulpă de raţă cu sos de coacăze din: pulpe de rata, coacaze rosii, zahar, scortisoara, cuisoare, usturoi, untura de rata, usturoi, branza cu mucegai, vin alb, vin rosu, sare, piper, oregano, gulii. Ingrediente: 4 pulpe de rata 400 g coacaze rosii 75 g zahar un betisor de scortisoara 2 g scortisoara cuisoare 50 g untura […]

Piept de rata in foi de varza rosie

Piept de rata in foi de varza rosie: piept de rata, capsune, ceapa, ulei, mustar, vin alb, patrunjel, varza rosie, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de raţă dezosat 1/2 kg căpşune 2 cepe 3-5 linguri ulei 1 lingură muştar 3-4 linguri vin alb 1 legătură pătrunjel 8 frunze de varză roşie sare piper […]

Piept de rata cu fructe

Piept de rata cu fructe din: piept de rata, smochine, portocale, lamai, vin alb sec, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 bucati piept de rata 5 smochine 2 portocale 2 lamai 250 ml vin alb sec cimbru sare piper   Mod de preparare: Carnea se rumeneşte în tigaie fără niciun pic de grăsime timp de 5 […]

Rata cu portocale in foitaj

Rata cu portocale in foitaj din: piept de rata, aluat foitaj, portocale, unt, ulei, coniac, faina, supa de pasare, sare, piper, ou. Ingrediente: un piept rata 1/2 pachet aluat foitaj 3 portocale 150 g unt 2 linguri ulei o lingura coniac o lingura faina 125 m supa de pasare sare piper pentru copt: un ou […]

Salata cu piept de rata si orez

Salata cu piept de rata si orez din: orez, piept de rata, radacina de ghimbir, usturoi, ceapa, coriandru, menta, sos de peste, suc de limete, praf de chili, radicchio. Ingrediente: 3 linguri orez aromat 500 g file de piept de rata 2 cm radacina de ghimbir 2 catei de usturoi 2 cepe 2 fire lamaita […]

Piept de rata cu sfecla si hrean

Piept de rata cu sfecla si hrean din: piept de rata, sfecla, ulei de masline, unt, zeama de lamaie, miere, hrean, boabe de piper, sare. Ingrediente: 1 kg piept de rata 3-4 sfecle 100 ml ulei de masline 20 g unt 3 linguri zeama de lamaie 3-4 lingurite miere 2 lingurite hrean ras cateva boabe […]

Macare de castraveti cu carne de rata

Macare de castraveti cu carne de rata din: rata, castarveti in saramura, suc de rosii, ceapa, ulei, piper, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 rata tanara 8 castraveti mari in saramura 1 pahar suc de rosii 2-3 cepe 2-3 linguri ulei piper macinat sare 1 legatura patrunjel sau marar   Mod de preparare: Cureţi raţa şi o […]

Piept de rata cu spanac

Piept de rata cu spanac din: piept de rata dezosat, spanac, ulei, ceapa, ardei gras, nucsoara, scortisoara, cimbru, lamaie, malai, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de rata dezosat 1 kg spanac verde 100 ml ulei 1 ceapa potrivita 1 ardei gras rosu 1 varf de cutit de nucsoara 1 varf de cutit scortisoara 1 […]

Rată cu mere la cuptor

Rată cu mere la cuptor din: rata, mere, vin rosu, unt, rozmarin, usturoi, boia dulce, scortisoara, ulei de masline, piper, sare. Ingrediente: 1 rata 4 mere 100 ml vin rosu 50 g unt 2 crengute de rozmarin 2-3 catei de usturoi 2 lingurite cu boia dulce 1/2 lingurita cu scortisoara 2-3 linguri cu ulei de […]