Raţă în stil franţuzesc

O reteta savuroasa de Raţă în stil franţuzesc din: piept de rata, ulei de masline, usturoi, bacon, fenicul, vin, ceapa verde, mazare, frunze de salata si cartofi natur. Ingrediente: 1 kg piept de rata, taiat in 4 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, taiati felii 6 felii de bacon afumat 1 bulb […]

Piept de rata in crusta

Piept de rata in crusta din: piept de rata, alune, ghimbir, gem de portocala, scortisoara, ulei de masline, ulei de arahide, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de rata 200 g alune 1 lingurita cu ghimbir ras 2 linguri cu gem de portocale 1/2 lingurita cu scortisoara 4 linguri cu ulei de masline 1 lingura cu […]

Terina de rata

Terina de rata

Terina de rata din: piept de rata, bacon afumat, pulpe superioare de pui, usturoi, ficatei de pui, ienibahar, boabe de ienupar, patrunjel, coniac, vin, supa de pui si unt.   Ingrediente: 1 piept de rata cu piele si fara os (de aproximativ 300g) 300 g felii de bacon afumat 300 g pulpe superioare de pui, fara […]

Cum se prepara rata cu mirodenii (video)

  Retete video:   Rata cu mirodenii   Rata cu portocale si vin   Rata cu portocale si vin din: rata, orez, portocale, lamaie, vin, coniac, zahar, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 raţă 350 g orez 4 portocale 1/2 lămâie 200 ml vin alb 200 ml supă de legume 2 linguri coniac 1 lingură zahăr 50 […]

Pate de ficat de rata

Pate de ficat de rata din: ficat de rata, unt, usturoi, ceapa, coniac, cimbru, smantana, sare, piper. Ingrediente: 400 g ficat de rata 220 g unt 2 catei de usturoi 2 cepe mici 4 linguri coniac o lingurita cimbru 2 linguri smantana sare piper pentru servit: 200 g boabe de piper amestec   Mod de […]

Reteta zilei: Piept de rata cu legume la cuptor

Pentru o cina speciala va recomandam sa gatiti o reteta rafinata de piept de rata cu legume la cuptor. Un piept de rata aromat langa cativa cartofi cu morcovi si arpagic va fi o incantare culinara pe masa dumneavoastra.   Ingrediente: 6-700g piept de rata 1 ardei 2-3 pumni de arpagic 2 cepe 2 morcovi […]

Rată cu orez si legume

Rată cu orez si legume din: rata, cartofi, orez, ardei, sare, piper, boia, patrunjel.   Ingrediente: 1 raţă de casă 500 g catofi 250 g orez pe care îl căleşti cu 2 cepe tăiate nu foarte mărunt 3 ardei mari (roşu sau verde) sare piper boia pătrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Condimentezi raţa […]

Pilaf cu carne de rata

Pilaf cu carne de rata

Pilaf cu carne de rata din: pulpe de rata, ceapa, morcovi, cartofi, orez, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de rata 2 cepe 4 morcovi 2 cartofi 200g orez sare piper   Mod de preparare: Fierbem pulpele de rata impreuna cu legumele intregi. Dupa ce carnea este bine fiarta, strecuram supa. Amestecam orezul cu 1 […]

Ciorba de legume cu carne de vita

Ciorba cu carne de rata si legume

Ciorba cu carne de rata si legume din: apa, rata, morcov, radacina de telina, ceapa, praz, varza, cartofi, ou, lapte, bors acru, sare, foi de dafin, piper, verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă ½ raţă 1 morcov 1 rădăcină ţelină 2 cepe ¼ praz ¼ căpăţână de varză 3 cartofi 1 ou (gălbenuș) ½ pahar lapte […]

Rata Pekin

Rata Pekin

Rata Pekin din: rata, apa, sare, ulei de orez, otet, miere, amidon, ghimbir si sos de soia. Ingrediente: 1 rata de 2 kg 2 l apa sare ulei de orez Bait: 150 ml otet 5 linguri de miere 1 lingura amidon 1/2 lingurita ghimbir, tocat. sos de soia   Mod de preparare: Curatam rata foarte […]

Raţă cu legume

Raţă cu legume din: piepturi de rata, fidea de orez, broccoli, ardei capia, curry, struguri, rosii, ceapa rosie, usturoi, scortisoara, rozmarin, lamaie, ulei, sare, piper, mustar, smantana si vin alb. Ingrediente: 4 piepturi de rata 150 g fidea de orez 500 g broccoli 4 ardei capia 10 g curry 500 g struguri doua conserve de […]

Rata Pekin

Rata Peking

Rata Peking din: rata, apa, sare, ulei de orez, otet, miere, amidon, ghimbir si sos de soia. Ingrediente: 1 rata de 2 kg 2 l apa sare ulei de orez bait: 150 ml otet 5 linguri de miere 1 lingura amidon 1/2 lingurita ghimbir tocat sos de soia   Mod de preparare: Se curata rata […]

Reteta zilei: Clatite cu carne de rata

Clatite cu carne de rata din: rata, usturoi, ghimbir, ardei chili, ceapa, anason, condimente chinezesti, otet de vin alb, sos de soia, ulei de susan, sos de peste, apa, faina si zahar pudra.   Ingrediente: 1 rața 3 catei de usturoi 20 g Ghimbir proaspat 20g ardei chili verde 160g ceapa 1 stea de anason […]

Rata cu ghimbir si miere

Rata cu ghimbir

Rata cu ghimbir din: sos de soia, apa, ghimbir, sare, piper, ierburi aromate, piept de rata cu grasime si suc de rosii. Ingrediente: sos marinata: sos de soia 500 g apa un ghimbir proaspat sare piper ierburi aromate dupa gust ingrediente friptura: piept de rata cu grasime ierburi aromate sare piper suc de rosii   […]

Rata cu mere si pastarnac

Rata cu mere si pastarnac din: piept de rata, mere, pastarnac, unt, cimbru verde, scortisoara, coriandru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de rata 2 mere 2 radacini de pastarnac 50 g unt 2-3 fire de cimbru verde 1 lingurita rasa scortisoara 1 lingurita rasa coriandru macinat 1 lamaie sare piper   Mod de […]

Rata cu sos de smantana

Rată cu sos de smântână şi piper

Rată cu sos de smântână şi piper din: piept de rata, unt, coniac, smantana, boabe de piper verde si piper negru macinat. Ingrediente: 6 bucati piept de rata, cu pielea crestata in forma de gratar (scoate cu o ora inainte de preparare) 1 lingura unt 125 ml coniac 250 ml smantana grasa 100 ml smantana […]

Rata umpluta la cuptor

Reteta zilei: Rata umpluta la cuptor

Rata umpluta la cuptor din: rata, cartofi, mere, ceapa, masline, sare, piper, cimbru, boia de ardei, ulei. Toamna este cea mai buna perioada din an in care puteti sa gatiti o rata tanara si ar fi pacat sa ratati ocazia ca intr-un weekend sa incercati o reteta gustoasa de rata umpluta la cuptor, potrivita pentru […]

Carne Rata

Piept de rata cu physalis in sos de ardei iute

Piept de rata cu physalis in sos de ardei iute din: piept de rata, physalis, ardei iute, ulei de masline, cognac, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati piept de rata 300 g physalis 200 g ardei iute, verde 50 ml ulei de masline 50 ml cognac 100 ml vin alb, demisec sare piper […]

Carne Rata

Friptura crocanta de rata

Friptura crocanta de rata din: rata, apa fiarta, sare kosher si piper negru.   Ingrediente: 1 rata 2 cani apa fiarta 1 lingura sare kosher 1 lingurita piper negru     Mod de preparare: Curata bine rata, inlaturand excesul de grasime. Spala bine rata pe interior si exterior. Inteapa peste tot rata cu o furculita. […]

Carne Rata

Retete de sarbatori: Rata pe varza

Rata pe varza din: rata, untura, apa, varza acra si boia. Ingrediente:  1 rata grasa, tanara untura 1/2 cescuta de apa 1 varza acra potrivita boia   Mod de preparare: Cureţi raţa, o sărezi şi o pui în­treagă într-o tavă cu untură şi cu 1/2 ceaşcă de apă. Dai tava la cuptor şi o ungi […]

retete

Rata cu bame si ceapa caramelizata

O reteta de rata cu bame si ceapa caramelizata din: piept de rata, bame, ceapa, zahar, usturoi, ulei, sare si piper. Bamele sunt bogate în nutrienți și fibre alimentare. Acestea conțin vitaminele A, C și K, precum și minerale importante precum fierul, calciul și potasiul. De asemenea, conțin antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor […]

Raţă cu salată de caise şi rucola

Rata cu salata de caise si rucola din: piept de rata, caise, castravete, salata, rucola, ardie iute, zahar brun, sos de soia, suc de lime si salota.   Ingrediente: 2 piepti de rata (a cate 250 g fiecare) 4 caise mari sau 6 mai mici 1/2 de castravete 2 capatani mici de salata 50 g […]

Ciorba de rata

O reteta de ciorba de rata din: carne de rata, morcovi, ceapa, ardei grasi, patrunjel, telina, bors, cartofi, fidea, leustean, sare si piper. Poate te intereseaza si: Ciorba de rata cu varza si cimbru Ciorba cu carne de rata si legume Ciorbă de raţă cu zeamă de varză   Ingrediente: 1 kg carne de rata […]

Salată dulce-acrisoară cu carne de rată

Salata dulce acrisoara cu carne de rata din: orez, piept de rata, ulei de masline, nasturel, boabe de struguri, ceapa verde, telina, nectarine, frunze de radicchio, seminte de dovleac, ghimbir, usturoi, gemd e caise, otet de zmeura, ulei de alune si piper. Ingrediente: 250 g orez Basmati amestecat cu orez sălbatic 450 g piept de […]

Salată de raţă marinată cu bulgur

Salată de raţă marinată cu bulgur din: bulgur, piept de rata, usturoi, boia, cumin, busuioc, coaja de portocala, zeama de portocala, ulei de masline, fructe de kumquat, zahar, ceapa verde, coriandru, piper, frunze de salata, otet balsamic, castavete si rosie. Contrastul dintre citricele dulci, ardeiul iute, cerealele cu gust aspru, busuiocul astringent si carnea fragedă […]

Piept de rata cu sos de marsala

Piept de rata cu sos de marsala din: piept de rata, unt, marsala, zahar brun, boabe de struguri, rodie, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de raţă 50 g unt 1 pahar cu marsala 1 linguriţă cu zahăr brun 25 boabe mici de strugure alb 1 rodie mare sare piper   Mod de preparare: Crestam […]

Rata cu cartofi la cuptor

Rata cu dulceata de fructe

O reteta delicioasa de rata cu dulceata de fructe din: piept de rata, prune, dulceata de visine, zahar, vin rosu, otet balsamic, miere, unt si sare. Ingrediente: 2 piepti de rata 10 prune uscate 4 linguri cu dulceata de visine 3 linguri cu zahar 200 ml vin rosu sec 4 linguri cu otet balsamic 2 […]

Ceapa umpluta cu piept de rata si stafide

Ceapa umpluta cu piept de rata si stafide din: ceapa, piept de rata, stafide, orez, ou, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 cepe mari 400g piept de raţă 100g stafide 50g orez 1 ou 1 leg. mărar 50ml ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa de foile exterioare spălaţi-o, apoi tăiaţi-i fiecărei […]

Rata cu portocale

Retete de sarbatoare: Raţă cu portocale

O reteta delicioasa de rata cu portocale din: rata, portocale, supa de pui, lichior de portocale, vin alb, zahar, otet balsamic, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1  raţă de 2-3 kg 4 portocale 500 ml supă de pui 3 linguri lichior de portocale 2 lin­guri vin alb 2 linguri zahăr 2  linguri oţet balsamic 100 […]

Friptura de vita la gratar marinata

Friptura marinata de rata

O retete delicioasa de friptura marinata de rata din: piept de rata, dulceata de cirese, vin, ghimbir, miere, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de raţă 5 linguri cu dulceaţă de cireşe 1 ceşcuţă cu vin 1 linguriţă cu ghimbir ras 2 linguri cu miere 1 lingură cu unt ulei sare piper pentru […]

Boboc de raţă pe varză

Boboc de raţă pe varză -un fel de mâncare tradițional, savuros și reconfortant, care combină carnea suculentă de rață cu dulceața și aciditatea varzei preparate cu atenție. Este o rețetă perfectă pentru un prânz sau o cină în familie. Ingrediente: Boboc de rață: 1 întreg – Alegeți un boboc de rață proaspăt pentru cele mai […]

Tigaie picantă cu piept de rata

Tigaie picantă cu piept de rata

O reteta delicioasa de tigaie picanta cu piept de rata din: piept de rata, ardei iute, ardei grasi, morcovi, mazare tucara, sare, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, supa, sos de soia si sos chili. Ingrediente: 2 bucăţi de piept de raţă (a 400g) 1 ardei iute 2 ardei graşi roşii 2 morcovi 300 g mazăre ţucără […]