Ceapa umpluta cu piept de rata si stafide

Ceapa umpluta cu piept de rata si stafide din: ceapa, piept de rata, stafide, orez, ou, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 cepe mari 400g piept de raţă 100g stafide 50g orez 1 ou 1 leg. mărar 50ml ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa de foile exterioare spălaţi-o, apoi tăiaţi-i fiecărei […]

Rata cu portocale

Retete de sarbatoare: Raţă cu portocale

O reteta delicioasa de rata cu portocale din: rata, portocale, supa de pui, lichior de portocale, vin alb, zahar, otet balsamic, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1  raţă de 2-3 kg 4 portocale 500 ml supă de pui 3 linguri lichior de portocale 2 lin­guri vin alb 2 linguri zahăr 2  linguri oţet balsamic 100 […]

Friptura de vita la gratar marinata

Friptura marinata de rata

O retete delicioasa de friptura marinata de rata din: piept de rata, dulceata de cirese, vin, ghimbir, miere, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de raţă 5 linguri cu dulceaţă de cireşe 1 ceşcuţă cu vin 1 linguriţă cu ghimbir ras 2 linguri cu miere 1 lingură cu unt ulei sare piper pentru […]

Boboc de raţă pe varză

Boboc de raţă pe varză -un fel de mâncare tradițional, savuros și reconfortant, care combină carnea suculentă de rață cu dulceața și aciditatea varzei preparate cu atenție. Este o rețetă perfectă pentru un prânz sau o cină în familie. Ingrediente: Boboc de rață: 1 întreg – Alegeți un boboc de rață proaspăt pentru cele mai […]

Tigaie picantă cu piept de rata

Tigaie picantă cu piept de rata

O reteta delicioasa de tigaie picanta cu piept de rata din: piept de rata, ardei iute, ardei grasi, morcovi, mazare tucara, sare, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, supa, sos de soia si sos chili. Ingrediente: 2 bucăţi de piept de raţă (a 400g) 1 ardei iute 2 ardei graşi roşii 2 morcovi 300 g mazăre ţucără […]

Cum se prepara rata crocanta cu salata de ridichii murate

Cum se prepara rata crocanta cu salata de ridichii murate (video)

O reteta video despre cum se prepara rata crocanta cu salata de ridichi murate: Cum se prepara rata crocanta cu salata de ridichii murate       Pofta buna!     poate iti place si: Raţă crocantă cu piersici, în stil chinezesc   O reteta de rata corcanta cu piersici, in stil chinezesc din: rata, […]

Rată cu varză roşie

Rată cu varză roşie

O reteta delicioasa de rata cu varza rosie din: piept sau pulpe de rata, varza rosie, ceapa, mare, morcov, seminte de chimen, enibahar, miere, untura de rata, sare si piper. Cantitatea mare de vitamina C conţinută de această legumă ajută inima şi sistemul cardiovascular să facă faţă febrei prin întărirea sistemului imunitar. De ase­menea, alergiile […]

Piept de rata cu conopida pane si sos de rodii

Piept de rata cu manatarci uscate

O reteta delicioasa de Piept de rata cu manatarci uscate din: piept de rata, slanina afumata, manatarci uscate, cimbru, rozmarin, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 3 piepţi de raţă îndopată 200 g slănină afumată, tocată 50 g mânătărci uscate 1 linguriţă roz­marin uscat 4 fire de cimbru 2 foi de dafin sare piper […]

Cum se prepara pieptul de rata (video)

Secretul consta in a sti cu exactitate cat timp trebuie preparat si gatit pieptul de rata. Avem nevoie de o tigaie, putin unt, sare, piper, un strop de ulei de masline si bineinteles pieptul de rata. Punem la incins tigaia, adaugam untul si uleiul de masline in acelasi timp, in acest fel untul nu se […]

Sendvis de foie gras si mere

Sendvis de foie gras si mere

Sendvis de foie gras si mere din: foie gras de rata, mere, ridichi negre, miere, faina, ulei, unt, otet balsamic, sare si piper.   Ingrediente: 600 g foie gras de rata crud 4 mere 2 ridichi negre 3 linguri de miere 1 lingura de faina ulei pentru prajit 50 g unt 1 lingura otet balsamic […]

Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar

Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar din: piept de rata, salata verde, pulpa de dovleac, ulei de masline extravirgin, mustar iute, otet de vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de raţă salată verde 200 g pulpă de dovleac 200 ml ulei de măsline extravirgin 1 lingură muştar […]

Piept de raţă cu vin, cremă de praz şi hribi

Piept de rata cu vin, crema de praz si hribi din: piept de rata, vin, ceapa, praz, cartof, hribi, usturoi, ulei de masline, supa de legume, rozmarin, cimbru, sare si piper.   Ingrediente: 1 piept de raţă 200 ml vin ceapă mică 1 fir de praz 1 cartof galben 3 hribi 1 căţel de usturoi […]

Rata cu rodie

Piept de rata cu rodie

O reteta simpla si delicioasa de piept de rata cu rodie din: piept de rata, hasme, vin rosu, supa de pui, boabe de rodie, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g piept de raţă 5 haşme 1 pahar de vin roşu 1 cană de supă de pui 1 cană de […]

Rata cu muguri de bambus si ciuperci

Rata cu muguri de bambus si ciuperci

O reteta delicioasa de Raţă cu muguri de bambus şi ciuperci din: rata, muguri de bambus, ciuperci, sos de soia, faina de porumb, ulei de arahide si sare. Ingrediente: 1 raţă 1 cutie cu muguri de bambus 200 g ciuperci pleurotus sos de soia 1 lingură de făină de porumb ulei de arahide sare   […]

Copane de rata confiate, cu sos picant

Rata gatita drept rata salbatica

Freacă bine raţa, pe dinăuntru şi pe din afară cu sardele, iar numai pe dinafară cu sare, piper şi ienupere pisate, apoi o lasă să stea două-trei zile. Când vrei să o frigi, opăreşte-o cu marinată fierbinte, iar în vreme ce o frigi, o ungi cu grăsime, marinată şi smântână. Poftă bună!

Rata aromata cu sos de portocale

Rata aromata cu sos de portocale

Prăjeşti raţele frumos şi le laşi apoi să se mai prăjească scurt timp cu un sos de portocale, în care ai adăugat şi grăsimea de la pasăre. Sosul se prepară în timp ce prăjeşti o ceapă şi câteva rădăcini de pătrunjel cu 125 g unt, apoi adaugi atâta faină cât poate primi untul. Astfel laşi […]

Piept de rata cu garnitura de linte

Piept de rata cu sos de smochine

O reteta delicioasa de piept de rata cu sos de smochine din: piept de rata, ficat de gasca, jumatate de smochina, sos de smochine, cimbru, piure de cartofi si ciuperci. Ingrediente: 100 g piept de raţă 30 g ficat de gâscă o jumătate de smochină proaspătă sos de smochine un fir de cimbru piure de […]

Piept de rata pe pat de papaya

Piept de rata pe pat de papaya

O reteta delicioasa de piept de rata pe pat de papaya din: papaya, piept de rata, ulei de masline, vin rosu, cimbru si o portocala. Ingrediente: o felie de papaya 40 g piept de raţă o linguriţă de ulei de măsline vin roşu cimbru o portocală   Mod de preparare: Se face o marinată din […]

Rata aromata cu sos de portocale

Rata cu portocale

O reteta simpla de rata cu portocale si supa de pui, carne de porc, ficatei de pui, ceapa, ou, paine, patrunjel verde, sare si piper Ingrediente: 1 rata, nu foarte mare 500 ml supa de pui sau de legume 200 g carne de porc slaba 2 ficatei de pui 1 ceapa 1 ou 1 felie […]

Rata pe varza calita

Rata pe varza calita din: rata, varza acra, untura, unt, piper, dafin, ardei iute, marar. Ingrediente: 1 rata 1 varza acra untura sau ulei pentru varza unt pentru rata piper negru piper rosu foi de dafin ardei iute marar   Mod de preparare: Rata pe varza calita: Gusti varza si daca e prea acra o […]

Friptură de raţă cu mere coapte

Friptură de raţă cu mere coapte Ingrediente: 1 raţă 12 mere mari 1 lingură untură sare   Mod de preparare: Friptură de raţă cu mere coapte: În raţa curăţată, spălatăşi sărată dinainte, se introduc două mere mai mici. aşază în tava de friptură, cu o lin­gură de unturăşi cîteva linguri de apă. dă la cuptor […]

Raţă lăcuită

Raţă lăcuită Ingrediente: 1 boboc de rata 3/4 l vin alb sec 5 linguri miere 4 linguri sos de soia busuioc sare     Mod de preparare: Raţă lăcuită: Se curata si se spala bobocul de rata, ungindu-l in interior cu miere – 1 lingura – si sare. Tot in interior se va pune crenguta […]

Ficat de vita la gratar

Ficat de rata cu mere

Ficat de rata cu mere Ingrediente: 4 mere ionatane 1 ficat de raţă 100 g ulei unt crochete de cartofi   Mod de preparare: Ficat de rata cu mere: scobesc merele de sâmburi, se taie rondele care se prăjesc în ulei, apoi punem ficatul la prăjit fără sare, tot în uleiul în care am prăjit […]

Rata salbatica cu gutui cu garnitura de crochete de gris

Rata salbatica cu gutui cu garnitura de crochete de gris Ingrediente: 2 raţe a 800-900g 750 g gutui 1 pahar vin roşu 1 lingură făină 200 g ulei 40 g zahăr sare 80 g griş 1 /4 l lapte 59 gbranză rasă 2 ouă pesmet 1 lingură bulion 1/4 l supa   Mod de preparare: […]

Rata cu masline si arpagic cu garnitura de cartofi natur

Rata cu masline si arpagic cu garnitura de cartofi natur

Rata cu masline si arpagic cu garnitura de cartofi natur Ingrediente: 1,800 kg raţă 250 g măsline 150 g ulei 1 pahar vin roşu piper sare 1 lingură bulion 1 lingură făină 200 g arpagic cimbru 3/4 l supă 500 g cartofi   Mod de preparare: Rata cu masline si arpagic cu garnitura de cartofi […]

Rata cu castraveti murati cu garnitura de cartofi ducesa

Rata cu castraveti murati cu garnitura de cartofi ducesa Ingrediente: 1 raţă de 1,750 kg 500 g castraveţi muraţi 2 legături mărar 400 g roşii sau 1 lingură bulion pastă sare piper cimbru 400 g cartofi 1 1/2 lingură făină 1 ou 150 g unt ulei 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Raţa se […]

Supa din carne de rata cu prune

Supa din carne de rata cu prune Ingrediente: 1,200 kg raţă 3 l apă 1 os de viţel sau vacă 1 pahar vin roşu 330 g praz sare piper 350 g prune uscate 25 g zahăr 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Supa din carne de rata cu prune: Raţa bine spălată se pune […]

Rata la frigare

Rata la frigare – Gătită la grătar sau în cuptor, rața devine fragedă și suculentă, iar aromele condimentelor și ale sosurilor sunt amplificate. Această rețetă vă va ghida pas cu pas pentru a pregăti frigările de rață perfecte, care vor impresiona cu siguranță oaspeții. Ingrediente 800 g carne de rață (pulpe sau piept, tăiate în […]

Boboc de raţă pe varză

Boboc de rata cu gulii

Boboc de rata cu gulii Ingrediente: 2 boboci de rată 6-8 gulii 100 g unt 1 linguriţă făină de cartofi sau de grau 1 pahar de vin 1 foaie de dafin 1 linguriţă zahăr 1 ceaşcă zea­mă de carne sare piper Mod de preparare: Pîrlim şi curăţăm, de intestine bobocii de raţă, apoi îi spălăm […]

Rata cu castraveti

Rata cu castraveti din: rata, castraveti murati, untura, rosii, ardei, sare, piper. Ingrediente: 1 rată mare 5 castraveţi muraţi 2 linguri unt sau untură 2 cepe 750 g roşii (sau bulion de roşii) 2 ardei sare piper Mod de preparare: Rata cu castraveti: Alegem castraveţi muraţi în saramură şi îi curăţăm de coajă. Putem să-i […]

Rata cu masline si arpagic cu garnitura de cartofi natur

Rata cu masline si ienibahar

Rata cu masline si ienibahar Ingrediente: 1 rată 300 g măsline 50-60 g capere 250 g ulei 3-4 cepe 50-100 g unt (amestecat cu ulei) 150 g arpagic mic 1 pahar vin 1 lămîie 1 foaie de dafin 5 boabe ienibahar 5 boabe de piper 1 lingură bulion de roşii (sau 200 g roşii) sare […]