Mici din carne de vanat

Mici din carne de vanat

Mici din carne de vanat din: carne de cerb, carne de mistret, slanina, sare, piper, usturoi, cimbru, bicarbonat. Ingrediente: carne de cerb carne de mistreţ slănină sare piper usturoi cimbru 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu   Mod de preparare: Dai carnea prin maşina de tocat împreună cu slănina, adaugi condi­mente după gust şi 1 linguriţă […]

Mancare de fasole cu carnati afumati

Mancare de fasole cu carnati afumati

Mancare de fasole cu carnati afumati din: fasole uscata, ceapa, usturoi, rozmarin, cimbru, supa de pui, rosii, carnati afumati, spanac si parmezan. Ingrediente: 2 cani fasole uscata 1 ceapa, tocata bucati mici 1 lingura usturoi tocat 1 lingurița rozmarin uscat 1/2 lingurita cimbru uscat 6 cani supa de pui 1 cutie rosii carnati afumati, taiati […]

Piept de pui delicios, la gratar

Reteta zilei: Preparate la gratar

Preparate la gratar: Grătarul este o metodă de gătit adorată în întreaga lume, celebrată pentru capacitatea sa de a transforma o varietate de alimente în preparate irezistibil de delicioase. Prin expunerea directă a ingredientelor la căldura intensă, grătarul scoate în evidență aromele naturale ale cărnii, legumelor, peștelui și chiar fructelor, conferindu-le un gust distinct și […]

Reteta zilei: Oua in cuib de bacon

Oua in cuib de bacon din: bacon, albus de ou, ulei, piper.     Ingrediente:  12 felii bacon 6 albusuri de ou, batute ulei piper, după gust       Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Rumeniti usor baconul. Intr-o tava de briose, formati cuiburi din bacon si umpleti cu albus de ou batut. […]

Hamburgeri cu chips-uri de cartofi

Hamburgeri cu chips-uri de cartofi

Hamburgeri cu chips-uri de cartofi din: cartofi dulce, ulei de masline, sare, boia de ardei, maioneza, ardei iute, piper cayenne, boia de ardei, carne tocata, ulei de masline, chfle, usturoi. Ingrediente chips-uri de cartofi: 1 cartof dulce, decojit 1 1/2 lingurita ulei de masline 1 lingurita de sare 1/2 lingurita boia de ardei Ingrediente sos de […]

Frigarui picanti de miel cu vin

Frigarui picante de miel cu vin

Frigarui picante de miel cu vin din: carne de miel, ceapa, otet, vin, usturoi, fulgi de ardei iute, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g carne de miel o ceapă 5 linguri oţet din vin 5 linguri vin roşu 3 căţei usturoi 1/2 linguriţă coriandru măcinat 1/4 linguriţă fulgi de ardei iute 1/2 legătură pătrunjel 1/2 linguriţă […]

Bors de cartofi cu carnati

Bors de cartofi cu carnati

Bors de cartofi cu carnati din: cartofi, carnati, foi de dafin, patrunjel uscat, marar uscat, morcov, pasta de tomate, zacusca, smantana si galbenusuri. Ingrediente: 1 kg car­tofi 1/2 kg cârnaţi 3 foi dafin 1 lin­gură pătrunjel uscat 1 lingură mărar uscat 1 mor­cov 2 linguri pastă tomate 4 linguri zacuscă 200 g smântână 2 gălbenuşuri   […]

Ciulama de iepure cu legume

Ciulama de iepure cu legume

Ciulama de iepure cu legume din: carne de iepure, telina, morcovi, pastarnac, ceapa, unt, faina, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de iepure 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 2 cepe 100g unt 300ml lapte fierbinte 3 linguri faina sare piper   Mod de preparare: Carnea de iepure se spala, se pune la fiert si cand […]

Fazan cu ciuperci

Fazan cu ciuperci din: fazan, unt, sare, cartofi, ciuperci, patrunjel.   Ingrediente: un fazan potrivit unt sare cartofi 250 g ciuperci pătrunjel verde   Mod de preparare: Păstrăm capul fazanului, cu o parte din pielea de pe gât necurăţată de pene, pentru a orna cu el friptura. Curăţăm corpul de pene, îl spălăm şi îl […]

Medalion de cerb cu vin

Medalioane de cerb cu vin

Medalioane de cerb cu vin din: pulpa de cerb, ceapa, ciuperci, unt, vin alb, coniac, ulei, foi de dafin, pliculet de gelatina, sare, piper si boabe de piper.   Ingrediente: 600 g pulpă de cerb 100 g ceapă 200 g ciuperci 50 g unt 100 ml vin alb 30 ml coniac 30 ml ulei 2 […]

Jambon in crusta cu miere

Jambon in crusta de miere din: jambon, dafin, ulei, miere, otet, mustar. Ingrediente: 1 jambon 2 l zeamă de varză 1 foaie de dafin 4 linguri cu ulei 1 lingură cu miere 2 linguri cu oţet balsamic 1 lingură cu muştar   Mod de preparare: Pune jambonul pe foc în zeamă de varză, cu foaia […]

Supa de varza cu carnati

Supa de varza cu carnati

Supa de varza cu carnati din: varza tocata, ceapa, telina, rosii, supa de vita, cimbru, fenicul, piper, carnati, ulei de masline si parmezan. Ingrediente: 6 cani de varza tocata 1 ceapa, tocata 1 ceasca telina, cuburi mici 2 cutii roșii 6 cani supa de vita 2 lingurite cimbru uscat 1 lingurița fenicul piper 4-6 carnati […]

Muschi de porc cu sos vanatoresc

Muschi de porc cu sos vanatoresc din: muschi de porc, sunculita, ceapa, usturoi, dafin, sare, piper, paprika, ciuperci, vin. Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 200 g şunculiţă afumată 2 cepe medii 1 căpăţână de usturoi 2-3 foi de dafin 4 linguri cu pastă de tomate piper alb pisat piper negru boabe sare paprica 350 g […]

Bors de linte cu boia

Bors de linte cu boia din: linte, ceapa, carnati, gulie, cartofi, morcov, boia, ulei, sare. Ingrediente: 250 g linte 2 cârnaţi afumaţi o ceapă un morcov o gulie 2 cartofi o linguriţă boia 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se încinge uleiul în oala de fiert şi se rumenesc cârnaţii tăiaţi felioare. Se […]

Mancare de legume cu carnati

Mancare de legume cu carnati

Mancare de legume cu carnati din: carnati, carne de porc, ceapa, mazare, cartofi, rosii, ulei. Ingrediente: 2 cârnaţi 300 g carne de porc o ceapă 250 g mazăre 3 cartofi o conservă cuburi de roşii în bulion 2 linguri ulei sare piper busuioc proaspăt   Mod de preparare: Mancare de legume cu carnati: Cârnaţii şi carnea […]

Supa de naut cu carnati

Supa de naut cu carnati din: naut, carnati, ceapa, ardei, boia, ulei, sare. Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică. Semințele de naut sunt […]

Iepure cu rozmarin si vin

Iepure cu rozmarin si vin

Iepure cu rozmarin si vin din: iepure, ceapa, ulei, vin, usturoi, rozmarin, sare, piper. Carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, care sunt importante pentru menținerea și dezvoltarea masei musculare. Este o sursă sănătoasă de proteine, dar este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru persoanele care […]

Iepure cu sos alb de vin

Iepure cu sos alb de vin din: iepure, morcovi, ceapa, ciuperci, smantana, lamaie, faina, vin, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de iepure un cub concentrat de legume 2 morcovi o ceapă o cutie mică ciuperci 200 g smântână grasă o lămâie un gălbenuş 2 linguri făină 250 ml vin alb 100 g unt […]

Ciorba de fidea cu bacon

Ciorba de fidea cu bacon

Ciorba de fidea cu bacon din: bacon, fidea, mazare, rosii, ceapa, ardei gras, morcov, telina, varza, bors, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper, smantana si iaurt. Ingrediente: două rotocoale de fidea 200 g mazăre 4 roşii o ceapă un ardei gras un mor­cov un sfert de ţelină un sfert de varză albă 300 g […]

Friptura de strut cu rozmarin

Friptura de strut in sos de soia

Friptura de strut in sos de soia din: carne de strut, sos de soia, sherry, usturoi, ghimbir, faina, ulei, ceapa.   Inrgediente: 500 g carne de strut 25 ml sos de soia 25 ml sherry 4 capatani de usturoi pisate 10 g ghimbir ras 10 g faina 20 g ulei 2 cepe rosii feliate Mod […]

Reteta zilei: Omleta cu carnati

Omleta cu carnati din: oua, unt, crema de branza, sare, piper, carnati.   Ingrediente:  3 oua 1 lingură unt 1 lingura de crema de branza sare și piper, dupa gust carnati, pentru servire   Mod de preparare: Adăugați ouălele și untul într-o tigaie. Amestecati pana se formeaza omleta. Opriti focul si amestecati cu crema de […]

Tochitura cu carne de oaie

Tochitura cu carne de oaie

Tochitura cu carne de oaie din: carne de viţel, carne de oaie, carnati de porc, boabe de piper,  foaie de dafin, piper, sare, praf de cimbru, busuioc, vin. Ingrediente: carne de viţel carne de oaie cârnaţi de porc boabe de piper 1 foaie de dafin piper măcinat sare 1 linguriţă praf de cimbru 1 linguriţă praf de […]

Chiftele in sos de rosii cu verdeata

Chiftele in sos de rosii cu verdeata

Chiftele in sos de rosii cu verdeata din: carne tocata, usturoi, pesmet, patrunjel, sos de rosii, ceapa, morcovi, zahar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată 2 căţei usturoi un ou 50 g pesmet 1/2 linguriţă pătrunjel sare piper Pentru sos: 500 ml sos de roşii o ceapă un morcov 3 căţei usturoi 100 […]

Iepure cu vin la cuptor

Iepure la cuptor cu vin

Iepure la cuptor cu vin din: iepure, cartofi, ceapă, bacon, usturoi, cimbru proaspăt, foaie dafin, vin alb sec, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 iepure 1 kg cartofi 1 ceapă mare 150 g cuburi de bacon 3 căţei usturoi 1 crenguţă cimbru 1 foaie dafin 100 ml vin alb 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Ceapa tăiată peştişori si baconul se pun […]

Prepelite la cuptor cu vin roze

Prepelite la cuptor cu vin

Prepelite la cuptor cu vin din: prepelite, vin, ulei, usturoi, piper, sare, busuioc, dafin. Ingrediente: 3 prepeliţe 1 pahar de vin roze 1/2 pahar apă 150 ml ulei de măsline 3-4 căţei de usturoi câteva boabe de piper negru sare 3-4 foi de dafin 2 creguţe de busuioc verde   Mod de preparare: Se amestecă ingredientele […]

Triunghiuri cu carne tocata

Triunghiuri cu carne tocata 

Triunghiuri cu carne tocata din: faina, branza, praf de copt, oua, ceapa, carne tocata. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 250 g brânză proaspătă de vaci 1 linguriţă praf de copt 3 gălbenuşuri sare Pentru umplutură: 1 ou 1 ceapă 300 g amestec de carne tocată 1 morcov sare piper 1 căţel de usturoi   Mod de […]

Ciorba de linte cu carnati

Ciorba de linte cu carnati

Ciorba de linte cu carnati din: linte, carnati, ceapa, morcov, gulie, cartofi, boia, ulei, sare. Ingrediente: 250 g linte 2 cârnaţi afumaţi o ceapă un morcov o gulie 2 cartofi o linguriţă boia 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Ciorba de linte cu carnati: încinge uleiul în oala de fiert şi se rumenesc […]

Mancare de fasole verde cu rosii in bulion

Mancare de fasole verde cu bulion

Mancare de fasole verde cu bulion din: carne de porc, ceapa, fasole, rosii, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de porc o ceapă 450 g fasole verde congelată o conservă cuburi de roşii în bulion 3-4 fire pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Mancare de fasole verde cu bulion: Se taie carnea bucăţi şi […]

Musaca cu carne de manzat

Musaca cu carne de manzat

Musaca cu carne de manzat din: vinete, carne de manzat, ceapa, rosii, sare, ulei, ou, piper, ulei. Ingrediente: 5 vinete 500 g rasol de mânzat fiartă în supa si tocată 1 ceapă 3 roşii sare ulei 1 ou piper 1 cană cu supă 1 cană cu ulei   Mod de preparare: Tocaţi mărunt rasolul fiert, […]

Ciorba de perisoare cu bors si orez

Ciorba de perisoare cu bors

Ciorba de perisoare cu bors si orez din: carne, ceapa, morcov, rosii, ardei, bors, orez, sare, piper. Ingrediente: 200 g carne tocată 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 2 roşii 1/2 ardei capia pătrunjel 1 căniţă orez 1 ou borş 1 linguriţă făină   Mod de preparare: Se curăţă legumele şi se taie mărunt, într-o oală […]

Bors de cocos cu fidea

Bors de cocos cu fidea din: cocoş, morcov, astarnac, ceapa, rădăcină de pătrunjel, telina, ardei fidea, sare, bors, pătrunjel verde, mărar, leuştean.   Ingrediente: 1 cocoş 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 1 ardei 50 g fidea sare 1 l borş proaspăt câte 1 legătură de pătrunjel verde, mărar şi […]

Cocos cu vin si ciuperci

Cocos in vin rosu

Cocos in vin rosu din: cocos, costita, arpagic, ciuperci, usturoi, zahar, vin rosu, cimbru, dafin, nucsoara, patrunjel. Ingrediente: 1 cocos 180 g costita 20-25 de capatani arpagic 200 g ciuperci 1 catel de usturoi o lingurita de zahar o sticla de vin rosu cimbru o foaie de dafin nucsoara patrunjel   Mod de preparare: Se […]