Varză cu bacon, morcov şi telina

Reteta zilei: Sote de varza de bruxelles cu bacon

Sote de varza de bruxelles cu bacon din: varza de bruxelles, ceapa rosie, bacon, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper.   Ingrediente:  1 kg varza de bruxelles 1 ceapă roșie 3 felii bacon 2 linguri ulei de măsline 2 linguri oțet balsamic sare si piper, dupa gust     Mod de preparare: Se taie […]

retete

Carnati cu vin

Carnati cu vin din: carne de porc,  carne de vitel, smantana, vin, sare, piper.   Ingrediente: 240 g carne de porc 160 g carne de viţel 500 ml smântână dulce 250 ml vin alb sare şi piper coaja rasă de la 2 lămâi   Mod de preparare: Se amestecă 240 g carne de porc cu […]

Iepure cu sos picant

Iepure cu sos picant din: iepure, unt, dafin, smantana, faina, lamaie, mustar, sare, piper. Ingrediente: pulpe si spinare de iepure 150 g unt 1 foaie de dafin piper 1-2 boabe de ienibahar 2 linguri făină 400 g smântână zeama de la 1 lămâie muştar 1 lingură de zahăr brun ars   Mod de preparare: Se […]

Prepelite la cuptor cu vin roze

Prepelite la cuptor

Prepelite la cuptor din: prepelite, vin, ulei, usturoi, piper, sare, busuioc, dafin. Ingrediente: 3 prepeliţe 1 pahar de vin roze 1/2 pahar apă 150 ml ulei de măsline 3-4 căţei de usturoi câteva boabe de piper negru sare 3-4 foi de dafin 2 creguţe de busuioc verde   Mod de preparare: Se amestecă ingredientele pentru […]

Rulouri cu bacon si branza

Rulouri cu branza si bacon

Rulouri cu branza si bacon din: ulei de masline, ceapa, bacon, branza, sare, aluat. Ingrediente: 2 lingurite de ulei de masline 2 cepe, feliate 5 felii de bacon, tocat 1 aluat de patiserie 1 ceasca branza, maruntita 1 ceapa, feliata Sare   Mod de preparare: Rulouri cu branza si bacon: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie […]

Cum se prepara Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale

Cum se prepara Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale (VIDEO)

Cum se prepara Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale – Acest preparat combină aroma intensă a cărnii de rață cu dulceața varzei roșii și aciditatea sosului de portocale, creând o masă echilibrată și savuroasă. Este o rețetă perfectă pentru a impresiona invitații la o ocazie specială. Ingrediente: pieptul de rață: 2 […]

Cum se prepara Supa de rata cu taitei

Cum se prepara Supa de rata cu taitei (VIDEO)

Cum se prepara Supa de rata cu taitei un preparat bogat și reconfortant, perfect pentru zilele reci. Iată cum poți să o pregătești: Ingrediente: 1 rață întreagă, curățată și tăiată în bucăți 200 g tăiței de ou 2 morcovi, curățați și tăiați rondele 1 ceapă mare, tăiată mărunt 2 tije de țelină, tăiate mărunt 3-4 […]

Galuste cu carne de porc

Galuste cu carne de porc

Galuste cu carne de porc din: varza, sare, carne de porc, ghimbir, morcov, praz, usturoi, sos de soia, ulei de susan, ou, piper, aluat, ulei de canola, sos de chili, otet de orez, sos de soia, ulei de susan. Ingrediente: 1/4 varza 3/4 lingurita sare ½ kg carne tocata de porc 1 lingura de ghimbir […]

Dovleac umplut cu legume si carne

Dovleac umplut cu legume si carne din: dovleac, dovlecel, ardei, rosii, ceapa, carne de porc, ulei, sare, piper. Ingrediente: un dovleac mic un dovlecel un ardei gras 300 g carne de porc 2-3 roşii o ceapă 2 linguri ulei sare piper 3-4 fire pătrunjel   Mod de preparare: Intr-o lingură de ulei se pun la […]

Chiftelute suedeze cu carne

Chiftelute suedeze cu carne

Chiftelute suedeze cu carne din: carne de porc, carne de vita, smantana, paine, lapte, usturoi, mustar, ceapa, ulei. Ingrediente: 300 g carne de porc tocată 300 g carne de vită tocată 200 ml smântână 1 felie mare de pâine 50 ml lapte 1 căţel de usturoi 1 ou 1 linguriţă cu muştar 1 legătură de ceapă verde […]

Telina gratinata cu kaizer si cascaval

Telina gratinata cu kaizer si cascaval din: telina, kaizer, oua, cascaval, smantana, lamaie, sare, piper, unt. Ingrediente: 1 ţelină mare 200 g kaizer zeama de la o lămâie 200 g caşcaval 2 ouă 4 linguri smântână sare piper   Mod de preparare: Telina gratinata cu kaizer si cascaval: Cureţi ţelina, o opăreşti 10 minute în apă […]

Rosii cu ton

Dovlecei si rosii umplute cu carne

Dovlecei si rosii umplute cu carne din: dovlecei, rosii, carne, ceapa, ardei, ulei, sare, piper, oua.   Ingrediente: 4 dovlecei tineri 4 roşii mari şi tari 400 g carne tocată de curcan 1 ceapă ardei gras roşu 1 lingură de legume deshidratate fără sare ulei sare şi piper verdeaţă (mărar şi pătrunjel) 10 ouă   […]

Tagliatelle bolognese

Tagliatelle cu sos ragu

Tagliatelle cu sos ragu din: tagliatelle, carne de vita, ulei, ceapa, usturoi, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet tagliatelle 500 g carne de vită, tocată 2 linguri ulei 1 ceapă 3-4 căţei usturoi 50 ml vin alb 200 g pastă de tomate sare si piper   Mod de preparare: Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj […]

Sarmale cu carne de curcan

Sarmale cu carne de curcan

Sarmale cu carne de curcan din: carne de curcan, varza murata, ceapa, praz, oua, orez, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 varză murată 700 g carne de curcan, tocată 3 cepe 1 fir de praz 2 ouă 100 g orez 100 ml pastă de tomate 300 ml suc de roşii sare piper 5 linguri ulei […]

Triunghiuri cu carne tocata

Triunghiuri cu carne

Triunghiuri cu carne din: faina, branza, praf de copt, oua, ceapa, carne tocata. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 250 g brânză proaspătă de vaci 1 linguriţă praf de copt 3 gălbenuşuri sare Pentru umplutură: 1 ou 1 ceapă 300 g amestec de carne tocată 1 morcov sare piper 1 căţel de usturoi   Mod de […]

Ciorba de perisoare cu bors si orez

Ciorba de perisoare cu orez si bors

Ciorba de perisoare cu orez si bors din: carne, ceapa, morcov, rosii, ardei, bors, orez, sare, piper. Ingrediente: 200 g carne amestec (porc+vită) tocată 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 2 roşii 1/2 ardei capia roşu pătrunjel 1 căniţă orez 1 ou borş proaspăt de putină 1 linguriţă făină albă   Mod de preparare: Se […]

Carnaciori cu mustar in aluat

Carnaciori cu mustar in aluat

Carnaciori cu mustar in aluat din: faina, drojdie, lapte, ulei, mustar, sare, carnaciori. Pentru aluat: 300 g cârnăciori 500 g făină 250 ml apă un plic drojdie uscată 3 linguri ulei sare muştar 6 linguri lapte   Mod de preparare: Se amestecă bine ingredientele şi se obţine o cocă potrivit de tare. Aluatul se întinde pe […]

Sandvis cald cu sunca

Sandvis cald cu sunca

Sandvis cald cu sunca din: paine, cascaval, sunca, unt, faina, lapte, sare, piper. Ingrediente: 16 felii pâine 200 g caşcaval ras 4 felii şuncă 40 g unt 40 g făină 500 ml lapte sare si piper nucşoară   Mod de preparare: Se topeşte untul, se pune făina în ploaie şi se amestecă. Se toarnă laptele puţin […]

Varza cu carnati si carne

Varza cu carnati si carne

Varza cu carnati si carne din: varza, ceapa, sunca, piept de porc, carnati, crenvursti, cartofi, bere, untura. Ingrediente: 2 kg varză murată 3 cepe 400 g şuncă afumată 500 g piept de porc 8 cârnaţi 10 crenvurşti 1,5 kg cartofi 500 ml bere 500 ml apă 2 linguri untură   Mod de preparare: Varza cu carnati si […]

Dovleac cu carne de porc

Dovleac cu carne de porc din: carne de porc, dovleac, ceapa, usturoi, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de porc împănată 500 g dovleac 2 cepe 6 căţei usturoi 4 linguri ulei un praf boia sare piper   Mod de preparare: In două linguri de ulei se pun la călit ceapa şi usturoiul feliate. Se […]

Mancare de dovleac cu carne de porc

Mancare de dovleac cu carne

Mancare de dovleac cu carne din: carne de porc, dovleac, ceapa, usturoi, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g dovleac 2 cepe 6 căţei usturoi 4 linguri ulei boia sare si piper   Mod de preparare: Se pun la călit ceapa şi usturoiul feliate. Se adaugă carnea, se lasă să-şi schimbe culoarea şi […]

Carnati condimentati cu boia

Carnati cu struguri

Carnati cu struguri din: carnati, struguri, smochine, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 cârnaţi un ciorchine strugure 2-3 smochine 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Carnati cu struguri: Carnaţii se înţeapă cu o scobitoare şi se fierb 5 minute. Se lasă la scurs. In ulei încins se pun boabele de strugure şi smochinele […]

Orez cu carne tocata la cuptor

Orez cu carne tocata la cuptor

Orez cu carne tocata la cuptor din: orez, carne, oua, ceapa, mazare, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g orez 200 g carne tocată 2 ouă 2 legături ceapă 100 g mazăre 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Orezul se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă doar 5 minute şi […]

Hot Dogs cu ceapa prajita

Hotdog cu ceapa caramelizata

Hotdog cu ceapa caramelizata din: mustar, miere, otet, ketchup, crenvursti, costita afumata, cornuri cu susan, ceapa caramelizata. Hot dog-ul este o gustare rapidă și ușor de preparat, perfectă pentru petreceri sau zilele în care nu aveți timp sau chef să gătiți ceva complicat.   Ingrediente: Pentru sos: 3 linguri muştar dulce 6 linguri miere 2 linguri […]

Hotdogs cu sos dulce de chilii

Hotdog cu sos de mustar

Hotdog cu sos de mustar din: mustar, miere, otet, ketucup, turmeric, carnaciori, costita afumata, cornuri cu susan, ceapa caramelizata. Ingrediente: Pentru sos: 3 linguri muştar dulce 6 linguri miere 2 linguri oţet de mere 3 linguri ketchup de roşii 1 linguriţă turmeric Pentru hotdogi: 6 cărnăciori 6 felii costiţă afumată 6 cornuri cu susan 6 […]

Borş de perişoare

Ciorba simpla de perisoare

Ciorba simpla de perisoare din: carne, ceapa, morcov, pastarnac, rosii, ardei, orez. Ingrediente: 200 g carne amestec (porc+vită) tocată 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 2 roşii 1/2 ardei capia roşu pătrunjel 1 căniţă orez 1 ou borş proaspăt de putină 1 linguriţă făină albă   Mod de preparare: Se curăţă legumele şi se taie […]

Muschi caramelizat

Reteta zilei: Muschi de porc caramelizat

Muschi de porc caramelizat din: muschi de porc, zahar brun, piper cayenne, ghimbir, piper, sare, ceapa, ulei, ceapa verde.   Ingrediente:  1 1/2 kg muschi de porc 1/2 ceasca zahar brun 1 linguriță de piper cayenne 1 lingurită praf de ghimbir măcinat 1/2 linguriță de piper negru 1 lingură de sare 1 ceapă medie 2 […]

Ciorba de perisoare olteneasca

Ciorba de perisoare cu ardei

Ciorba de perisoare cu ardei din: carne, ceapa, morcov, pastarnac, rosii, ardei, orez. Ingrediente: 200 g carne amestec tocată 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 2 roşii 1/2 ardei capia pătrunjel 1 căniţă orez 1 ou borş 1 linguriţă făină   Mod de preparare: Se curăţă legumele şi se taie mărunt, într-o oală se pun 2-3 […]

Chili con carne

Chili con carne si orez

20Chili con carne si orez din: carne de vita, orez, chili, porumb, ardei, fasole, rosii, chimion, boia, ulei. Ingrediente: 1/2 kg carne de vită tocată 2 cepe 1/2 l supă clară 2-3 ardei capia şi unul iute 1 cutie mică de porumb 1 cutie de fasole roşie 1 cutie de roşii tăiate 1 cană orez […]

Varza murata cu carne si ciuperci

Varza murata cu carne si ciuperci din: varza, ceapa, ciuperci, kaizer, carnati, vin, faina, dafin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg varză murată 2 cepe 1/2 kg carne de porc 250 g kaizer 300 g cârnaţi afumaţi 1/2 cană vin roşu 100 g merişoare (sau 5-6 prune uscate) 1 lingură pastă de tomate (opţional) 1 […]

Tigaie cu carne si cartofi

Tigaie cu carne si cartofi din: carne de porc, bacon, ulei, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne de porc 150 g bacon afumat 4 cartofi ulei sare piper 3-4 fire pătrunjel   Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se pun la fiert în apă clocotită 10 minute. Baconul se taie […]

Mancare de bame

Mancare de bame cu carne

Mancare de bame cu carne din: bame, carne tocata de vita, usturoi, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg bame 1/2 kg carne tocată de vită 5 căţei usturoi, 2 căni suc de roşii ulei sare piper   Mod de preparare: Se prăjesc bâmele. Se zdrobeşte usturoiul, se pume sare şi se adaugă […]