Slanina

Slaninuta cu telemea

Slaninuta cu telemea din: slanina, paste, cas, telemea, cascaval, paste, smantana, marar. Ingrediente: 200 g de slăninuţă 300 g paste 150 g caş 150 g telemea 75 g caşcaval smantana marar   Mod de preparare: Slaninuta cu telemea: taie câteva bucăţele sub formă de creastă dintr-o bucată de 200 g de slăninuţă. Restul se taie în […]

Spaghete cu carne de curcan

Spaghete cu carne de curcan

Spaghete cu carne de curcan din: spaghete, legume, carne de curcan, oua, busuioc, usturoi. Ingrediente: 1 mâna de spaghete 200 g legume fierte 200 g carne tocată de curcan 6 ouă de prepeliţă 1 linguriţă legume deshidratate 1 linguriţă de ierburi mediteraneene uscate ulei cu aromă de busuioc 2 căţei de usturoi pătrunjel   Mod […]

Bulete cu carne

Bulete cu carne din: carne de curcan, oua, usturoi, paine, pesmet, ulei, rosii, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de curcan 2 ouă 2 căţei de usturoi 3 felii de pâine înmuiate în lapte 3 linguri de pesmet ulei de prăjit 4-5 roşii 1 ceapă roşie sare piper   Mod de preparare: Dă carnea prin […]

Salată caldă cu bacon

Reteta zilei: Salata de spanac cu orz si bacon

Salata de spanac cu orz si bacon din: orz, bacon, nuci pecan, ceapa rosie, usturoi, spanac, capsuni, branza de capra, busuioc.     Ingrediente:  ½ cești de orz 2 felii bacon, tocat ¼ cesti nuci pecan întregi ½ ceapă roșie, felii 2 catei usturoi, tocat 4 cani de spanac 4 căpșuni, feliate 30gr brânză de […]

Mini hot dog

Mini hot dog din: minibaghete, crenvursti, mustar, ceapa, usturoi, unt, ulei, otet, zahar, sare. Ingrediente: 4 minibaghete 4 crenvurşti 4 linguri muştar 2 cepe un căţel usturoi o lingură unt o lingură ulei o lingură zahăr brun o lingură oţet balsamic 4 linguri apă o linguriţă sare   Mod de preparare: Se taie ceapa rondele, […]

Reteta zilei: Muschi de porc marinat

Muschi de porc marinat din: muschi de porc, usturoi, sare, ceapa verde, alge uscate, telina, creson, sos de soia, sake, mirin, limeta.   Ingrediente:  600gr muschi porc 1 catel usturoi, zdrobit 1 praf sare 4 fire ceapa verde, tocata doar partea alba 10gr alge uscate, inmuiate in apa 1 tulpina telina, tocata putin creson Ingrediente […]

Carnati condimentati cu boia

Carnati de casa cu vin

Carnati de casa cu vin din: pulpa de porc, slanina, usturoi, vin, cimbru, sare. Ingrediente: 6 metri maţe de porc 3 kg pulpă de porc 1 kg slănină albă 10 căţei de usturoi 200 ml vin roşu 1 plic de condimente pentru cârnaţi 1 lingură de cimbru sare   Mod de preparare: Dă carnea şi […]

Ciolan la cuptor

Ciolan la cuptor din: ciolan, usturoi, mustar, coriandru, vin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 ciolan dezosat 1 căpăţână de usturoi 1 lingură de muştar boabe 1 lingură de coriandru boabe 200 ml vin alb sare piper ulei cartofi şi morcovi (pentru garnitură) cimbrişor   Mod de preparare: Ciolan la cuptor: Crestează ciolanul din loc în […]

Cotlet de pasăre pane

Cotlete marinate cu suc de ananas

Cotlete marinate cu suc de ananas din: cotlet, usturoi, suc de ananas, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati cotlet cu os 200 ml suc de ananas 2 cătei usturoi o lingură cimbru sare piper ulei pentru prăjit Pentru garnitură: 5-6 cartofi mici 25 g unt sare piper rozmarin   Mod de preparare: Cotlete marinate cu […]

Paste cu ciuperci si carnati – usor de preparat

Paste cu ciuperci si carnati din: ciuperci, carnat, paste, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g ciuperci proaspete un cârnat de casă afumat 250 g paste 2 linguri ulei sare piper verdeaţă, pentru servit   Mod de preparare: Ciupercile curăţate se pun într-o tigaie fără ulei şi se lasă pe foc să se evapore apa. Apoi, […]

Carne cu varza si telina

Carne cu varza si telina din: carne, telina, varza, sare, piper. Ingrediente: 6 rădăcini de ţelinâ, tăiate în cuburi de 2,5 cm 250 g varză creaţă tăiată sare piper alb proaspăt măcinat 2 linguriţe frunze de pătrunjel tăiate     Mod de preparare: Carne cu varza si telina: Carnea se aşază într-o tigaie mare, se […]

Pateuri cu carne de caprioara

Pateuri cu carne de caprioara: Inainte de apariţia frigiderelor, când oamenii doreau să trimită în dar carne de căprioară, cel mai simplu mod era să o îmbrace într-o crustă de aluat şi să o trimită sub forma unor plăcintele. Există mai multe relatări în care se menţionează acest obicei de a trimite plăcinţele dintr-o parte […]

Cotlete cu sos de coacaze rosii

Cotlete cu sos de coacaze rosii din: cotlete, ulei, vin, jeleu. Ingrediente: 125 ml jeleu de coacăze roşii 200 ml vin rosu 4 cotlete ulei pentru uns carnea     Mod de preparare: Cotlete cu sos de coacaze rosii: Jeleul de coacăze roşii se încălzeşte într-o tigaie, la foc mic, până devine lichid. Se adaugă […]

Muşchiuleţ de iepure cu piure de dovlecei şi plăcinţele

Iepurele de casa cu prune uscate

Iepurele de casă cu prune uscate este o combinaţie clasică în gastronomie. Prunele uscate se pun şi în mâncărurile cu carne de pui. Pulpa moale şi lipicioasă a prunelor uscate si gustul lor dulce-acrişor pune în evidenţă aroma cărnii. In unele reţete, carnea de iepure se marineazâ cu oţet, după care se fierbe la foc […]

Casserole de căprioară sau Tocănița de căprioară la cuptor

Casserole de căprioară sau Tocănița de căprioară la cuptor:  Acesta este unul dintre cele mai simple moduri de a găti carnea de căprioară, şi ca atare se bucură de o mare popularitate, mai ales pentru mesele cu mulţi invitaţi. Casserole de caprioara (sau tocăniţa de căprioară la cuptor) este una dintre acele mâncăruri care capătă […]

Choucroute Garnie a l'Alsacienne

Varza murata cu carne (Choucroute Garnie a l’Alsacienne)

Acceastă reţetă alsacianâ clasică utilizează ingrediente ieftine şi la îndemână. Insă cel maai important ingredient este timpul. Mai întâi trebuie pregătită choucroute (varză murată ori Soiuerkrout, în germană). Frunzele de varză se fierb înăbuşit într-un amestec de untură de porc, grăsime de gâscă, condimente, supă de carne şi vin sec. Grăsimea este importantă, decoarece va […]

Friptura din pulpa de caprioara

Friptura din pulpa de caprioara: Dintre toate felurile de vânat, carnea de căprioară s-a bucurat dintotdeauna de cel mai mare respect. Uneori ea era oferită doar oaspeţilor de seamă, alteori se consuma la ospeţe, fiind un dar obişnuit între îndrăgostiţi, în perioada în care o curta pe Anne Boleyn, regele Henry VIII i-a trimis în […]

Friptura cantoneza

Friptura cantoneza – O reţetă devenită emblematică pentru bucătăria cantoneză, char siu s-ar traduce literal „furculiţă friptă”. Inainte de a găti carnea de porc, aceasta se asezonează cu miere sau zahăr, sos de soia $i amestecul chinezesc de cinci condimente: anason stelat, cuişoare, fenicul, scorţişoară şi ardei iute. Potrivit metodelor moderne, carnea se frige într-un […]

Pastirma de vita

Pastirma de vita este denumirea unui fel de carne de vită, uscată şi sărată, care provine din Turcia, unde se consumă şi astăzi în cantităţi mari. Numele provine dintr-un cuvânt turcesc care înseamnă „presat” şi se referă la modul în care călăreţii turci conservau carnea, aşezând feliile sub şa, lateral, unde erau bine presate. Cea mai […]

Carnat alb (Weißwurst)

Carnati cu piper alb

Carnati cu piper alb din: piept de vitel, piept de porc, gheata, lapte, sare, mustar, patrunjel, nucsoara, piper. Ingrediente: un kg piept de vitel 400 g piept de porc 400 g cuburi de gheată 40 g lapte praf 25 g sare fină o lingură praf de muştar 2 legături pătrunjel o linguriţă nucşoară 2 linguriţe piper alb […]

Iahnie de fasole cu costita afumata

Iahnie de fasole cu costita afumata din: costita, fasole, ceapa, telina, rosii, morcov, ulei, sare, piper, dafin. Ingrediente: 1 kg costită afumată 500 g fasole 1 ceapă 1 telină 4 roşii 1 morcov ulei piper sare foi de dafin   Mod de preparare: Iahnie de fasole cu costita afumata: Laşi fasolea la înmuiat peste noapte.  […]

Ciorba de cocos

Ciorba de cocos din: carne de cocos, morcovi, ceapa, varza, telina, pastarnac, ardei, rosii. Ingrediente: carne de cocoş 2 morcovi 2 cepe 4 foi de varză 1 păstârnac 2 felii ţelină câte 1 ardei gras roşu şi galben 3 roşii 1/2 l zeamă de varză ardei iute pentru servit   Mod de preparare: Carnea de cocoş […]

Slanina condimentata

Slanina de casa cu boia

Slanina de casa cu boia din: slanina, dafin, zeama de varza, piper. Ingrediente: o bucată slănină de 1 kg 3 foi dafin 1,5 l zeamă de varză o linguriţă boabe de piper   Mod de preparare: Slanina de casa cu boia: Dacă slănina provine de la un porc proaspăt sacrificat, se pune cu sare grunjoasă […]

Paste cu carnati la cuptor

Paste cu legume si carnati

Paste cu legume si carnati din: vanata, ardei, rosii, carnat, paste, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 vânată un ardei gras 2 rosii un cârnat o pungă paste 2 linguri ulei o ceapă sare piper   Mod de preparare: Paste cu legume si carnati: Vânata se taie fetii care se presară cu sare şi se lasă […]

Barcute cu carne

Barcute cu carne

Barcute cu carne din: faina, lapte, ou, ulei, drojdie, zahar, sare, friptura, ceapa, ardei, cascaval, verdeata, sare, piper.

Fasole la cuptor cu bacon

Fasole la cuptor cu bacon din: fasole, ceapa, ulei, bacon, bulion, sare, piper. Ingrediente: o conservă mare fasole gata fiartă o ceapă 2 linguri ulei 250g bacon sare piper o foaie dafin 2 linguri bulion   Mod de preparare: Fasole la cuptor cu bacon: Ceapa curăţată se taie mărunt şi se căleşte în ulei. Se […]

Sandwich cu ou si bacon

Sandwich cu ou si bacon din: oua, smantana, bacon, ceapa, ulei, rosii, unt, paine, sare, piper. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri smântână 100 g bacon o legătură ceapă verde ulei pentru prăjit 4-6 roşii cherry sare piper Pentru servit: 8 felii pâine 50 g unt   Mod de preparare Sandwich cu ou si bacon: Se […]

Carnati cu varza calita cu ceapa

Varza calita cu carnati si bacon

Varza calita cu carnati si bacon din: varza, carnati, bacon, cidru, ulei, cartofi, piper, unt. Ingrediente: 800 g varză acră 2 cepe 200 g cubulete bacon 200 ml cidru de mere 100 ml supă 3 linguri de ulei piper rosu 4 cârnati 2-3 cartofi mari 50 g unt   Mod de preparare: Ceapa şi cubuletele […]

Tocana de iepure cu bacon 

Tocana de iepure – usor de preparat

Tocana de iepure din: pulpe de iepure, ciuperci, unt, ulei, mustar, faina, ceapa, bacon, lapte, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de iepure 500 g ciuperci conservate 50 g unt 2 linguri ulei 2 linguri mustar 3 linguri faina 2 cepe 200 g cubulete de bacon 500 ml lapte 300 ml apă pătrunjel sare si piper […]

Chiftele aromate

Chiftele aromate

Chiftele aromate din: carne de porc, oua, usturoi, ceapa, lapte, patrunjel, ulei, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată de porc 2 ouă 2 căţei usturoi o ceapă mică 100 ml lapte o legătură pătrunjel ulei, pentru prăjit pesmet sare piper   Mod de preparare Chiftele aromate: Intr-un vas se pun carnea, ouăle, usturoiul […]