Placinta cu carne si bere

Placinta aromata cu carne

Placinta aromata cu carne din: carne de vita, oua, ceapa, vanata, ardei, susan, ulei, cimbru, sare. Ingrediente: 450 g carne tocată de vită 2 ouă o ceapă 1/2 vânătă 2 ardei copţi 2 linguri susan 2 linguri ulei 1/2 linguriţă cimbru un gălbenuş, pentru uns un aluat foitaj sare   Mod de preparare: Placinta aromata […]

Chiftelute picante

Chiftelute orientale

Chiftelute orientale din: piept de pui, usturoi, ardei, ceapa, lemongrass, coriandru, pesmet, ulei.   Ingrediente: 500 g piept de pui sau 500 g carne tocată de pui 3 căţei de usturoi, pisaţi 1 ardei iute, curăţat şi tăiat mărunt 1 ceapă mică, tăiată mărunt 1 tijă de lemongrass, tăiată mărunt 1 mână plină de coriandru […]

Ciorba cu afumatura

Ciorba cu afumatura

Ciorba cu afumatura din: carne de porc, ceapa, cartofi, dovleac, tarhon, lamaie, ou, lapte, faina. Ingrediente: 1 kg carne de porc afumată 1 ceapă 4-5 cartofi 500 g dovleac 2-3 linguri tarhon (poate fi tarhon în oţet) 1 lămâie 1 ou 400 ml lapte 2 linguri rase de făină   Mod de preparare Ciorba cu […]

Musaca cu chorizo

Musaca cu chorizo

Musaca cu chorizo din: ulei, ceapa, rosii, zahar, dafin, unt, paine, oua, chorizo, branza.   Ingrediente: 2 linguri cu ulei de măsline 1 ceapă, curăţată şi feliată 1 conservă (400 g) cu roşii decojite, tăiate mărunt 1 linguriţă cu zahăr 1 frunză de dafin 30 g unt, moale 6-8 felii de pâine albă, fără coajă […]

Supa crema de cartofi dulci, costita si porumb

Supa crema de cartofi dulci, costita si porumb din: ulei, costita afumata, ceapa, usturoi, boia, cartofi, supa de pui, cimbru, porumb, smantana. Ingrediente: 1 lingură ulei 200 g costiţă afumată 1 ceapă, tocată mărunt 1 căţel usturoi, tocat 1 linguriţă boia 2 cartofi dulci – circa 800 g – curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţi mici […]

Ciolan cu varză acră şi cartofi

Cartofi cu ciolan afumat

Cartofi cu ciolan afumat din: ciolan, cartofi, ceapa, marar, ulei, ghimbir, chili, sare, piper. Ingrediente: 300-400 g ciolan afumat 1 kg cartofi mici 1 ceapă mare 1/2 legătură mărar ulei piper ghimbir chilli sare 1-2 linguri ulei   Mod de preparare Cartofi cu ciolan afumat: Tai ciolanul şi îl fierbi 40 de minute, apoi îl […]

Ciorba de perisoare cu suc de rosii

Ciorba de perisoare cu suc de rosii

Ciorba de perisoare cu suc de rosii din: carne de vita, morcov, patrunjel, ardei, orez, verdeata, ou, franzela. Ingrediente: 2 căni cu supă de pasăre 150 g carne tocată de vacă 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 ardei gras 1 lingură cu orez verdeaţă tocată 1/2 ou 1/2 felie de franzelă 1 pahar cu suc de […]

Carnati taranesti cu cartofi

Carnati taranesti cu cartofi

Carnati taranesti cu cartofi din: carne de porc, slanina, sare, cartofi, piper, boia, cimbru, usturoi. Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g slănină 1 lingură cu sare 300 g cartofi fierţi piper boia iute cimbru usturoi   Mod de preparare Carnati taranesti cu cartofi: Treceţi carnea prin maşină, frământaţi cu sarea şi restul ingredientelor, […]

Sarmalute in foi de vita cu orez

Sarmalute in foi de vita cu orez

Sarmalute in foi de vita cu orez din: carne, foi de vita, franzela, orez, morcov, marar, sare, rosie, ulei. Ingrediente: 150 g carne tocată 10-12 foi de viţă 1 felie de franzelă 1 lingură cu orez 1 morcov mic mărar tocat sare 1 roşie 1 lingură ulei   Mod de preparare Sarmalute in foi de […]

Cotlete de caprioara cu slanina

Cotlete de caprioara cu slanina din: cotlete, unt, ulei, sare, slanina, piper, vin, otet, usturoi, dafin. Ingrediente: 4-6 cotlete 1 lingură cu unt 2 linguri cu ulei sare 100 g slănină afumată piper măcinat 1 l apă 1 cană cu vin 2 linguri cu oţet 4-6 căţei de usturoi sare piper boabe foi de dafin […]

Salata de legume cu carne

Salata de legume cu carne

Salata de legume cu carne din: carne, cartofi, morcov, oua, lamaie, mazare, fasole, mustar, ulei, sare. Ingrediente: 200 g carne rasol (friptură) 250 g cartofi 1 morcov mare 3 ouă răscoapte sucul de la o lămâie o mână de mazăre boabe o mână de fasole verde 2 linguriţe muştar 100 ml ulei sare   Mod […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor cu carnati afumati

Cartofi la cuptor cu carnati afumati din: cartofi, carnati, slanina, ulei, sare, cimbru. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 500 g cârnaţi afumaţi 100 g slănină sau costiţă afumată 1 ceaşcă de ulei sare cimbru   Mod de preparare Cartofi la cuptor cu carnati afumati: Spălaţi cartofii cu peria, puneţi-i în oală cu apă fierbinte cât să-i acopere […]

Sunca de pui cu boia

Aperitiv cu carne rece

Aperitiv cu carne rece din: jambon, sunca, oua, rosii, pate, masline, salata. Ingrediente: jambon şuncă friptură ouă fierte roşii măsline negre şi verzi pateu de ficat salată verde   Mod de preparare Aperitiv cu carne rece: Pe platoul de servire, acoperit cu un salată verde, se pune în centru un ou fiert, umplut cu pateu […]

Chiftelute de vinete cu sos

Chiftele A La Omar Khayam

Chiftele A La Omar Khayam din: orez, supa de carne, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, bulion, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 pahare orez, cu bob lung 4 pahare supă din carne de vită 500 g carne tocată de vită 1 ceapă 4 căţei usturoi pisaţi 1 lingură bulion 1 lingură pesmet 1 pahar […]

Mici cu carne de vanat

Mici cu cartofi prajiti

Mici cu cartofi prajiti din: carne de vita, cimbru, ardei iute, usturoi, supa de carne, seu de oaie, cartofi, ulei, sare, rosii, marar. Ingrediente: Micii: 1 kg carne macră de vită cimbru uscat boia de ardei iute zeamă de usturoi 1 cană cu supă de carne 1 lingură cu seu de oaie Garnitura: 1 1/2 […]

Carnaciori picanti

Lichiu cu mezeluri in amestec

Lichiu cu mezeluri in amestec din: mezeluri, ceapa, oua, ulei, menta sau cimbru, sare, piper, aluat. Ingrediente: 200 g mezeluri 1 ceapă 2 ouă 2 linguri cu ulei mentă tocată sau cimbru sare piper 1/2 kg aluat prelucrat la rece   Mod de preparare: Tăiaţi cubuleţe mici mezelurile, amestecaţi cu ceapa tăiată peştişori şi căliţi […]

Carne rasol cu sos de hrean

Carne rasol cu sos de hrean

Carne rasol cu sos de hrean din: carne, hrean, franzela, lapte, sare, otet, marar.   Ingrediente: carne fiartă în supă (rasolul) 1 rădăcină de hrean 1 felie de franzelă 1 pahar cu lapte sare 2 linguri cu oţet mărar tocat       Mod de preparare: Daţi hreanul pe râzătoare, puneţi peste el sare. Fărâmiţaţi […]

Cocos cu vin si ciuperci

Cocos cu usturoi si sos de vin

Cocos cu usturoi si sos de vin din: cocos, slanina, boia, ceapa, ciuperci, usturoi, vin rosu, unt, faina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 cocoş mare 200 g slănină cu boia 2 cepe 1/2 kg ciuperci 3-5 căţei de usturoi 1 pahar cu vin roşu 2 linguri cu unt 1 linguriţă cu făină 3 linguri cu […]

Varza cu costita afumata la cuptor

Varza cu costita afumata la cuptor din: varza, unt, costita, pesmet, sare, dafin, smantana.   Ingrediente: 1 varză mare 2 linguri cu unt 300 g costiţă afumată 2 linguri cu pesmet sare foi de dafin 1 cană cu smântână   Mod de preparare: Varza cu costita afumata la cuptor: Curăţaţi varza, spălaţi-o, tăiaţi-o în patru […]

retete

Friptura de caprioara servita rece

Friptura de caprioara servita rece din: pulpa de caprioara, usturoi, slanina, ulei, apa, sare. Ingrediente: 1 but (pulpa din spate) marinat 2 căpăţăni de usturoi 200 g slănină cruda sau afumată 4-5 linguri cu ulei 1 cană cu apă sare Marinată: 1 I de apă 1 cană cu oţet 1 ceapă 1 morcov 1 căpăţână de […]

Rulouri de varza cu carne

Rulouri de varza cu carne

Rulouri de varza cu carne din: carne, varza, ou, ceapa, paine, unt, bors, suc de rosii, sare, verdeata, smantana. Ingrediente: 300 g carne tocată 1 varză cu foi mari 1 ou 1 ceapă 1 felie de pâine 2 linguri cu unt 1 pahar cu borş 1 pahar cu suc de roşii sare verdeaţă tocată smântână […]

Cotlete de mistret cu sos

Cotlete de mistret cu sos – o delicatesă vânătorească, apreciată pentru aroma sa intensă și carnea bogată. Gătirea cotletelor de mistreț cu un sos savuros completează perfect gustul său natural, oferind o experiență culinară deosebită, perfectă pentru ocazii speciale. Ingrediente: Cotlete de mistreț: 4 cotlete (aproximativ 600 g) – Carnea de mistreț este cunoscută pentru […]

Sarmale din carne de vanat

Sarmale din carne de vanat din: carne de mistret, caprioara sau iepure, orez, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper, suc de rosii, vin, varza, frunze de vita. Ingrediente: 2 kg carne de mistreţ, căprioară sau iepure 1 ceaşcă mare cu orez 2 cepe I ceaşcă mare cu ulei 2 linguri cu cimbru mărunţii sare piper măcinat 1 […]

Spanac cu ficatei

Spanac cu ficatei din: spanac, ficatei, unt, vin, rosie, sare, piper, lamaie, lapte, faina, condimente. Ingrediente: 1 kg spanac curăţat 500 g ficăţei de pasăre 2 linguri cu unt  1 pahar cu vin alb 1 roşie decojită sare piper măcinat 1/2 lămâie 1 ceaşcă plină cu lapte 1 linguriţă cu făină condimente   Mod de […]

Cum se prepara creierul de porc sau de vitel

Cum se prepara creierul de porc sau de vitel. Creierul (de porc sau de viţel) se prepară în mai multce feluri: rasol, pane, sote etc. Inainte de a se pregăti, se ţine câteva ore în apă rece, apoi se curăţă de pieliţă şi se pune la fiert într-un vas cu apă în care s-a pus […]

Sarmale in foi de varza dulce

Sarmale in foi de varza dulce

Sarmale in foi de varza dulce – un preparat tradițional românesc, îndrăgit de toată lumea datorită combinației sale unice de arome și texturi. Acest fel de mâncare este perfect pentru ocazii speciale și mese festive, oferind un gust savuros și reconfortant. Varza dulce adaugă o notă subtilă și plăcută, completând perfect umplutura de carne și […]

Placinta cu ciuperci si ceapa

Placinta traditionala cu carne

Placinta traditionala cu carne din: faina, drojdie, lapte, ou, grasime, zahar, carne, ceapa, untura, oua, sare, piper, cascaval. Ingrediente: Pentru foaie: 400 g făină 20 g drojdie 150 ml lapte un ou 150 g grăsime 30 g zahăr Pentru umplutură: 400 g carne 100 g ceapă 100 g untură 2 ouă sare piper pisat 50 […]

Clatite umplute cu carne si verdeata

Clatite umplute cu carne si verdeata din: faina, oua, lapte, sare, carne, ceapa, grasime, piper, verdeata. Ingrediente: Pentru clătite: 400 g făină 2-3 ouă 1/2 l lapte (sifon scau apă minerală) sare Pentru umplutură: 500 g carne macră 2-3 cepe unu-două ouă 100 g grăsime piper sare verdeaţă ulei pentru prăjit   Mod de preparare […]

Chiftele

Chiftelute din carne (reteta de baza)

Chiftelute din carne (reteta de baza) din: carne macra, ceapa, verdeata, oua, piper, sare, faina, ulei. Ingrediente: 500 g carne macră (poate fi combinată, porc cu vită; chiftelele nu trebuie sa iasă prea grase, mai ales că uneori se consumă şi reci, ca aperitiv) 60-100 g miez de pâine veche de 1-2 zile, dar nu […]

Lebar bavarez

Carnati de ficat

Carnati de ficat din: ficat, carne, condimente, sare, slanina, ceapa, usturoi. Ingrediente: 1 ficat de porc şi 1 ficat de vită carne condimente sare 1 kg slănină 1 ceapă usturoi   Mod de preparare Carnati de ficat: Fierbeţi timp de 10 minute ficatul, slănina şi carnea, apoi scoateţi-le, răciţi-le şi daţi- le prin maşina de […]

Fazan cu varza

Fazan cu varza din: fazan, varza acra, untdelemn, slanina, vin alb, ceapa, boia, smantana. Ingrediente: un fazan mare 750 g varză acră 4 linguri untdelemn sau 60 g untură 100 g slănină afumată un pahar vin alb o ceapă mică roşie un vârf de cuţit boia de ardei 200 ml smântână   Mod de preparare: […]

Carnati de porc cu varza

Carnati de porc cu varza

Carnati de porc cu varza din: carnati de porc, varza alba, untura, boia, sare, piper.   Ingrediente: 600 g cârnaţi de porc 1 kg varză albă 200 g untură boia de ardei sare piper   Mod de preparare: Carnati de porc cu varza: fierbe varza întreagă, curăţată de foile de prisos, şi spălată, în apă […]