Sarmale de vanat

Sarmale de vanat

Sarmale de vanat din: carne de caprioara, carne de mistret, orez, piper, cimbru, varza murata, bulion, rosii.   Ingrediente: carne de căprioară şi de mistreţ, in părţi egale orez glasat (o cană mică la un kilogram de carne) piper boabe cimbru foi de varză murată (toate după gust) bulion la discreţie roşii (3-4 la o […]

Cotlet de porc cu garnitură de varză roşie

Varza rosie cu carnati

Varza rosie cu carnati din: varza, carnati, ceapa, untura, cimbru, sare, piper, bere.   Ingrediente: 1 kg varză roşie 500 g cârnaţi 2-3 cepe o lingură untură cimbru sare piper 100 ml bere     Mod de preparare: Tăiaţi varza fideluţă. Topiţi untura, adăugaţi varza. Căliţi-o. Săraţi, piperaţi, presăraţi cimbru, adăugaţi berea, acoperiţi cratiţa şi […]

Bors de varza

Bors de fasole boabe cu costita afumata

Bors de fasole boabe cu costita afumata din: fasole, ceapa, usturoi, costita, rosii, morcov, cimbru, sare, leustean, bors, ardei. Ingrediente: 250 g fasole nouă 4-5 fire de ceapă verde usturoi 200 g costiţă afumată 2 roşii 1 morcov 1 crengută de cimbru sare leuştean tocat 1 l de borş 1 ardei gras   Mod de […]

Mancarica de limba cu masline

Mancarica de limba cu masline

Mancarica de limba cu masline din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, bulion, masline, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 1 kg limbă (1-2 bucăţi) 2 morcovi 3 cepe 1 pătrunjel piper boabe 2-3 linguri bulion 250 g măsline 2 linguri ulei 1 lămâie sare   Mod de preparare: Pentru început, limba se fierbe. Separat, într-o cratita de […]

Mancare de pipote

Mancare de pipote din: pipote, rosii, ardei, ceapa, cartofi, patrunjel, marar, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 kg pipote 5 roşii (sau două linguri bulion) 1 ardei gras 2 cepe 2 cartofi 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Pipotele se spală bine, se curătă de părţile neaspectuoase şi se taie […]

Mici cu carne de vanat

Mititei (mici) – varianta traditionala

Mititei (mici) din: carne, seu de vita, bicarbonat, piper, usturoi, sare, maghiran, boia, cimbru. Ingrediente: 1 kg carne (amestec de porc, vită şi oaie sau batal, in părţi egale) 50-100 g seu de vită 1/2 linguriţă bicarbonat piper măcinat 10-12 căţei de usturoi sare opţional: maghiran, boia de ardei, cimbru   Mod de preparare: Carnea şi […]

Retete traditionale: Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti din: carne, paine, verdeata, oua, ulei, cartof, piper, sare, pesmet.   Ingrediente: 1 kg carne (amestec de vitel şi porc) 1-2 felii de pâine verdeată (mărar, pătrunjel) 4 ouă 4-6 linguri ulei (untură sau, cel mai bine, unt de casă) 1 cartof piper sare 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Carnea se […]

Salată cu carne de crab

Taitei din orez cu bambus

Taitei din orez cu bambus din: taitei, ulei, crevete, carne de porc, ciuperci, fasole, bambus, sos de peste, sos de soia, ardei. Ingrediente: tăiţei din orez cu ou 2 căni ulei vegetal 1/2 cană crevete decorticate 1/2 cană carne porc feliată 2 linguriţe ciuperci tăiate 1 cană fasole verde lungă 1/2 cană felii de bambus […]

retete

Jumari dulci cu scortisoara

Jumari dulci cu scortisoara din: oua, ulei, zahar, lapte, smantana, scortisoara, stafide, migdale. Ingrediente: 6 ouă 4 linguriţe ulei 1 ceaşcă zahăr 1 ceaşca lapte 2 linguri smântână 1/2 linguriţă scorţişoară 3 linguriţe stafide 80 g migdale 250 g fructe de sezon   Mod de preparare: Se bat ouăle şi se pun într-o tigaie cu […]

Sufleu cu carne de pasare

Sufleu cu carne de pasare

Sufleu cu carne de pasare din: carne de pasare, gris, unt, oua, sare. Ingrediente: 1 pasăre potrivit de mare (cca 0,8-1 kg) 100 g griş 4 albuşuri 25 g unt sare unt pentru uns   Mod de preparare: Pasărea, curăţată şi spălată, se fierbe în apă cu sare; cînd este gata se scoate, se dezosează […]

Costite de porc glasate cu miere

Costita cu branza de soia

Costita cu branza de soia din: costita, zahar, orez, ceapa, branza de soia, ghimbir, sos de soia, vin, sare, piper. Ingrediente: 500 g costiţă 2 linguri zahăr 100 g orez 3 linguriţe ceapă verde (chinezească) tocată 2 bucăţi mici de brânză de soia 2 linguriţe rădăcină de ghimbir, tocată 1 linguriţă sos de soia puţin […]

Ciorbă de perişoare cu oase afumate

Ciorba de perisoare (Bors de perisoare)

Ciorba de perisoare (Bors de perisoare) din: carne, paine, orez, ceapa, oua, sare, piper, oase, morcov, telina, ceapa, ardei, bulion, leustean, bors. Ingrediente: Perişoarele: 1 kg carne (vită sau amestec cu porc) 2 felii de pâine 3 linguri orez 2 cepe 2 ouă sare piper măcinat Ciorba: 1-2 kg oase şi cartilagii, preferabil de vită […]

Cotlete de mistret

Cotlete de mistret din: cotlete de mistret, ulei, unt, sare.   Ingrediente: 5 cotlete de mistreţ 2 linguri de ulei 2 linguri de unt sare   Mod de preparare Cotlete de mistret: Cotletele de mistreţ se bat uşor cu bătătorul de carne, pe ambele părţi, şi se sărează. Cine doreşte, le poate împăna cu feliuţe […]

Ciorba de caprioara

Ciorba de caprioara

Ciorba de caprioara din: carne de caprioara, ceapa, morcov, orez, ou, untura, lapte, faina, lamaie, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g carne de căprioară o ceapă un morcov un pătrunjel 2 linguri de orez un ou 2 linguri de untură puţin lapte o linguriţă de făină o lămâie sau sare de lămâie pătrunjel verde sare   […]

Snitel de caprioara

Snitel de caprioara din: pulpa de caprioara, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei, unt, untura. Ingrediente: o pulpă de căprioară ouă făină pesmet sare piper ulei amestecat cu unt sau untură   Mod de preparare: Snitel de caprioara: Pulpa de căprioară se taie felii groase de un deget. Aceste felii se bat pe ambele părţi […]

Hamburger de vita cu dovlecei

Reteta hamburger

Reteta hamburger din: carne de vita, sare, patrunjel, piper, usturoi, ceapa, zahar, salata, smantana, mustar, chifle. Ingrediente: 550 g carne de vită tocată sare 2 linguri pă­trunjel verde, tocat mărunt piper 30 g unt 3 ce­pe roşii 1 lingură zahăr 4 chifle pentru hamburger 4 frunze salată 3 linguri smântână dulce 1 lin­gură muştar 1 căţel […]

Supa de porc picanta

Supa cu carne – reteta usor de preparat

Supa cu carne din: oase de vita, antricot, patrunjel, morcov, telina, ceapa, piper, usturoi, sare, ardei, nucsoara, ghimbir, rosie, gulii, varza. Ingrediente: 1 kg oase de vită 200 g antricot 1 morcov 1 pătrunjel 100 g ţelină 1 ceapă 1 lingură piper boabe 2 căţei de usturoi sare 1 ardei 1 linguriţă nucşoară 2-3 felii […]

Mancare de carne cu telina

Mancare de carne cu telina

Mancare de carne cu telina din: carne, telina, unt sau untdelemn, suc de rosii.   Ingrediente: 500 g carne 3-4 feline unt sau untdelemn suc de roşii       Mod de preparare: Se spală carnea şi se taie bucăţele, care se pun într-o cratiţă cu untdelemn şi se lasă să fiarbă înăbuşit, în zeama […]

Baghete umplute cu sunca

Baghete umplute cu sunca

Baghete umplute cu sunca din: baghete, sunca, branza, unt, ierburi, usturoi, sare, piper.   Ingrediente: 2 baghete subţiri 300 g şuncă 300 g brânză telemea sau caşcaval 60 g unt ierburi aromate 2-3 fire usturoi verde sare piper   Mod de preparare Baghete umplute cu sunca: Tai baghetele în felii groase de 2 cm, fără […]

Clatite cu carne tocata si patrunjel

Clatite cu carne tocata si patrunjel

Clatite cu carne tocata si patrunjel din: faina, lapte, oua, unt, carne, smantana, branza, sfecla, ceapa, zahar, otet, ulei, sare, piper.   Ingrediente: Pentru clătite: 150 g faină 300 ml lapte 4 ouă 50 g unt sare Pentru umplutură: 250 g came tocată de porc (pulpă) 250 g smântână 200 g brânză de capră 200 […]

Hot_dog_rustic

Hot dog rustic

Hot dog rustic din: cornuri, crenvursti, morcovi, lamaie, ulei, usturoi, coriandru, boia, patrunjel, menta, iaurt, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 4 cornuri rustice 4 crenvurşti 2 morcovi 1/2 lămâie 30 ml ulei de măsline 1 căţel de usturoi seminţe de coriandru pisate boia de ardei sare 1 mână de frunze de pătrunjel verde 1 mână de […]

Limba cu masline si patrunjel

Mancare de limba cu masline

Mancare de limba cu masline din: limba, ceapa, untdelemn, suc de rosii, apa, dafin, piper, sare, masline, vin. Ingrediente: 0 limbă 3 cepe 50 g untdelemn suc de roşii apă o foaie dafin 4-5 boabe de piper sare 250 g măsline un păhărel vin alb   Mod de preparare: Se spală limba şi se fierbe […]

Piftie de rata

Piftie de rata din: carne de rata, ceapa, usturoi, sare, gelatina. Ingrediente: 1.3 kg carne de raţă (pulpe, aripi, picioare, cap, gât) sare 1 ceapă 2 căţei de usturoi mari 6 foi de gelatină           Mod de preparare: Puneţi bucăţile de carne la fiert, când apa clocoteşte. Adunaţi foarte bine spuma, […]

Ciorba de perisoare cu boia

Ciorba de perisoare cu boia din: morcovi, patrunjel, telina, cartofi, mazare, orez, ceapa, ulei, marar, carne, ou, smantana, sare, piper, boia.     Ingrediente: 6 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1/2 ţelină 2 cartofi 100 g mazăre 3 linguri orez 1 ceapă ulei sare piper mărar zeamă de lămâie Pentru perişoare: 500 g carne tocată […]

Mancare de ceapa cu carnati

Mancare de ceapa cu carnati

Mancare de ceapa cu carnati din: smantana, carnaciori, ceapa verde, supa, ulei, boia, faina, cascaval afumat, susan. Ingrediente: 200 ml smântână 300 g cârnăciori olteneşti 5 fire ceapă verde 1 cub concentrat de supă ulei boia făină caşcaval afumat ras susan   Mod de preparare Mancare de ceapa cu carnati: Se curăţă ceapa verde, se […]

Rulada cu carnati si spanac

Rulada cu carnati si spanac din: carnati, spanac, lapte, oua, unt, faina, cascaval, maioneza, patrunjel. Ingrediente: 250 g cârnaţi 400 g spanac 500 ml lapte 3 ouă 80 g unt făină caşcaval maioneză pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: înfierbântă laptele, care s-a condimentat cu sare şi piper. Intre timp, se prepară un rântaş […]

Gomboti cu prune din compot

Galuste elvetiene

Galuste elvetiene din: carnati, slanina afumata sau kaizer, faina, oua, smantana, ulei, unt, sare. Ingrediente: 200 g cârnaţi 150 g slănină afumată (sau kaizer) 600 g făină 4 ouă 100 ml smântână ulei unt sare   Mod de preparare Galuste elvetiene: Se prepară un aluat de găluşte din făină, două ouă, 350 ml dee apă […]

Musaca de peste cu legume

Musaca de praz cu carnati

Musaca de praz cu carnati din: praz, crenvursti, carnat uscat, unt, oua, ceapa, cascaval, ulei. Ingrediente: 1 kg praz 4 crenvurşti 100 g cârnaţi uscat 50 g unt 2 ouă ceapă caşcaval ras ulei   Mod de preparare Musaca de praz cu carnati: Se ia prazul, se curăţă, apoi se taie în două, pe lungime. […]

Varză dulce cu cârnati

Varza cu sunca si carnati

Varza cu sunca si carnati din: slanina, sunca, oase garf, carnati taranesti, ceapa, usturoi, varza murata, smantana, faina, ulei, dafin, chimen, tarhon. Ingrediente: 100 g slănină 200 g şuncă 500 g oase garf 250 g cârnaţi ţărăneşti 2 cepe roşii 4 căţei de usturoi 500 g varză murată fideluţă 200 ml smântână făină ulei 2-3 […]

Salata de cartofi noi cu carnati

Salata de cartofi noi cu carnati din: carnati, cartofi noi, mar acrisor, lamaie, ceapa, castraveciori bulgaresti, unt, ulei, zahar, otet, patrunjel.   Ingrediente: 200 g cârnaţi (sau crenvurşti) 500 g cartofi noi 1 măr acrişor 1/2 lămâie 2 cepe roşii 1 borcan castraveciori bulgăreşti muraţi unt ulei zahăr oţet 2-3 fire pătrunjel verde   Mod […]

Foietaj cu nucă şi mac

Foietaj cu carnati

Foietaj cu carnati din: carnati, aluat de foietaj, oua, smantana, sare, boia.   Ingrediente: 1 cârnat 2 foi din aluat de foietaj (congelat) 1 gălbenuş ulei smântână sare boia   Mod de preparare Foietaj cu carnati: Se foloseşte aluat de foietaj congelat. Se suprapun două foi pe un şervet umed de bucătărie. Se unge fiecare foaie […]

Tocana de inimi cu smantana

Tocana de inimi cu ciuperci

Tocana de inimi cu ciuperci din: inimi de pui, ciuperci, ceapa, smantana, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g inimioare de pui o conservă ciuperci o ceapă 250 mt smântână de gătit 1/2 legătură pătrunjel o lingură ulei sare piper     Mod de preparare: In ulei se pune ceapa tocată la călit şi, când […]