Reteta zilei: Fasole cu carnati si bacon

Fasole cu carnati si bacon din: fasole, supa de pui, bacon, ceapa, ardei gras, ananas, usturoi, ketchup, sos barbeque, sirop de artar, zahar brun, melasa, mustar, sos worcestershir, sare, chili, piper, carnati.   Ingrediente:  1 1/2 cani de fasole 6 cani supa de pui 6 felii de bacon 1 ceapa, tocata 1 ardei gras verde, […]

Friptura cu pesto si patrunjel

Friptura cu pesto si patrunjel

Friptura cu pesto si patrunjel din: supa de carne, vin, file de porc, otet, cartofi, chimen, dafin, piper, patrunjel, usturoi, parmezan, seminte de pin, ulei, rosii, ceapa, zahar.   Ingrediente: 500 ml supă concentrată de carne 125 ml vin alb 600 g file de porc 4 linguri oţet 12 cartofi noi 1 linguriţă chimen 1 […]

Cartofi_noi_cu_bacon_la_cuptor

Cartofi noi cu bacon la cuptor

Cartofi noi cu bacon la cuptor din: cartofi, bacon, smantana, cascaval.   Ingrediente: 4 cartofi noi mari 4 felii bacon afumat 4 linguri smântână 4 linguri caşcaval ras   Mod de preparare: Cartofii se spală foarte bine şi apoi se usucă cu un şervet de hârtie. Baconul se taie cât mai mărunt si se căleşte […]

Chiftele turcesti

Chiftele in pesmet

Chiftele in pesmet din: carne, cartofi, ceapa, patrunjel, ou, pesmet, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 500 g carne tocată 2 cartofi o legătură ceapă verde 1/2 legătură pătrunjel un ou pesmet ulei pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Cartofii se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pun la scurs. Carnea tocată […]

Chiftele marinate scăzute

Chiftele marinate cu tarhon

Chiftele marinate cu tarhon din: carne, ceapa, paine, morcov, cartof, ou, marar, patrunjel, pesmet, ulei, bulion, zahar, piper, sare, faina, otet, tarhon. Ingrediente: 500 g carne 1 ceapă 1 felie de pâine 1 morcov 1 cartof 1 ou 1 legătură de mărar şi pătrunjel 1 lingură de pesmet 100 ml ulei Pentru sos: 2 linguri de […]

Gulaş de pui cu smântână

Cum se prepara gulas (VIDEO)

Cum se prepara gulas – Iată o rețetă detaliată pentru gulyás, un preparat tradițional unguresc, cunoscut pentru aromele sale bogate și gustul savuros. Gulyás este adesea servit ca o supă sau un tocăniță, fiind perfect pentru zilele reci. Rețetă de Gulyás Unguresc Gulyás, sau gulașul unguresc, este un fel de mâncare popular, apreciat pentru combinația […]

Reteta_supa_rustica

Reteta supa rustica

Reteta supa rustica din: apa, cartofi, ceapa, varza, salam, patrunjel. Ingrediente: 1 l apă 3 cartofi, curăţaţi de coajă şi feliaţi 1 ceapă mare, feliată 175 g varză albă, tocată 250 g salam chorizo pătrunjel, pentru decor   Mod de preparare: Pune apa pe foc, într-o oală, până dă în fiert. Adaugă cartofii şi ceapa. […]

Supa de dovlecei cu crutoane

Supa de dovlecei cu carne

Supa de dovlecei cu carne din: carne, dovlecei, orez, marar, iaurt.   Ingrediente: 80 g carne fiartă 150 g dovlecei 1 linguriţă orez mărar verde 2 linguri iaurt   Mod de preparare Supa de dovlecei cu carne: Se pune carnea la fiert in circa 400 ml apă rece. Se curăţă dovleceii, se taie cuburi şi se […]

Reteta mancare de cartofi cu carne

Reteta mancare de cartofi cu carne

Reteta mancare de cartofi cu carne din: carne, ulei, cartofi, smantana, dafin, otet, faina. Ingrediente: 100 g carne de vita sau de pasăre 15 g ulei 200 g cartofi 1 linguriţă smintînâ 1 foaie de dafin 1/2 linguriţă oţet de fructe 1/2 linguriţă făină   Mod de preparare: Reteta mancare de cartofi cu carne: Carnea […]

Cum se Prepara Big Mac (Mc Donald’s) (VIDEO)

Cum se Prepara Big Mac (Mc Donald’s) – Big Mac este unul dintre cei mai celebri și apreciati burgeri din lume, fiind o emblemă a fast-food-ului. Cu două chifle moi, două bucăți de carne de vită, sos special, brânză topită, salată, castraveți murați și ceapă, Big Mac este un sandwich delicios și sățios, perfect pentru […]

Ciorba de rosii cu carne

Ciorba de rosii cu carne

Ciorba de rosii cu carne din: carne de gaina, rosii, morcov, ardei, orez, smantana, telina. Ingrediente: 100 g carne de găină fiartă 300 g roşii 1 morcov 1/2 ardei gras 1 linguriţă orez 1 linguriţă smantana 1 frunză mică de ţelinâ       Mod de preparare Ciorba de rosii cu carne: Morcovul se curăţă, […]

Cele mai bune Sarmale

Cele mai bune Sarmale

Cele mai bune Sarmale: Reteta zilei: Sarmale cu carne de vita si bacon Sarmale cu carne de vita si bacon din: orez, apa, margarina, sare, carne de vita, ceapa, supa de rosii, varza, bacon, piper. Ingrediente: 3 căni de orez cu bob scurt 6 cesti de apa 3/4 cani margarina (împărțită în 1/2 ceașcă și […]

Borş moldovenesc de miel

Cele mai bune Ciorbe

Cele mai bune Ciorbe: În arta culinară tradițională românească, ciorba ocupă un loc de cinste, fiind un preparat esențial ce transcende generații și regiuni ale țării. Aceste delicii lichide, cu arome bogate și ingrediente proaspete, nu sunt doar simple feluri de mâncare, ci adevărate expresii culturale ce îmbină tradiția cu măiestria bucătarilor. Fiecare regiune a […]

Sarmalute de spanac

Sarmalute in foi verzi

Sarmalute in foi verzi din: carne, orez, foi de vita, ulei, marar, bors, sare, ceapa, cimbru, iaurt.   Ingrediente: 100 g carne 30 g orez 10-12 foi de viţâ (stevie sau gulioare) 15 g ulei mărar verde 1 pahar borş sau 1 lingura zeama de lâmaie sare 1 lingura iaurt 1/2 ceapa fiarta cimbru   […]

Chifle_cu_slanina

Chifle cu slanina

Chifle cu slanina din: lapte, drojdie, ulei, zahar, sare, faina, ou, branza, galbenus, ceapa, slanina.   Ingrediente: 150 ml lapte 20 g drojdie 25 ml ulei 1 lingură de zahăr 2 prize de sare 300 g făină 1 ou 75 g brânză Gouda rasă 1 gălbenuş 1 ceapă 8 felii de slănină     Mod […]

Rulouri cu sunca si branza de vaci

Rulou cu sunca si ciuperci

Rulou cu sunca si ciuperci din: sunca, ciuperci, ulei, salata.   Ingrediente: 2 felii şuncă slabă presată 100 g ciuperci (champignon) 2 linguriţe ulei frunze de salată verde tocată   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală in mai multe ape şi se scurg. Se taie apoi şi se călesc în ulei, adăugandu-li-se cate […]

Retete delicioase pentru Revelion

Retete de Mancaruri cu Carne

Retete de Mancaruri cu Carne: Reteta zilei: Paste cu carne tocata de curcan si sos pesto Paste cu carne tocata de curcan si sos pesto din: carne tocata de curcan, paste, sos pesto, rosii, spanac, usturoi, parmezan, ulei de masline.   Ingrediente: ½ kg carne tocata de curcan 1 pachet paste 1 cana sos pesto […]

Suvlaki de scoici

Scoici cu ardei iute

Scoici cu ardei iute din: ceapa, sunca, ardei, ulei, sherry, vongole. Ingrediente: 5 cepe 60 g şuncă 1 ardei iute roşu mic 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de sherry demisec 60 de vongole mici   Mod de preparare: Cepele se curăţă şi se taie inele subţiri. Şunca se taie cubulete. Ardeiul iute […]

Civet de iepure cu vin

Friptura de iepure cu bere – usor de preparat

Friptura de iepure cu bere din: iepure, bere, ceapa, boabe de ienupar, dafin, sare, piper.   Ingrediente: un iepure porţionat 400 ml bere neagră 3 cepe o lingură boabe de ienupăr 2 foi dafin sare piper     Mod de preparare: Din ceapă se face un pat în tava de cuptor şi apoi se aşază […]

Fructe invelite in bacon

Fructe invelite in bacon din: prune, migdale, unt, fistic, curmale, banane, bacon. Ingrediente: 12 prune uscate 12 migdale întregi unt 50 g miez de fistic 10 curmale 2 banane tari 125 g felii subţiri de bacon   Mod de preparare: Prunele uscate se înmoaie 2 ore în apă caldă. Migdalele se opăresc circa un minut […]

Paste cu bacon si praz

Paste cu bacon si praz

Paste cu bacon si praz din: paste, bacon, praz, ulei, smantana, cascaval sau parmezan, piper. Ingrediente: o pungă paste 200 g bacon un fir praz o lingură ulei 250 ml smântână de gătit 4 linguri caşcaval sau parmezan piper   Mod de preparare: Prazul tăiat rondele si baconul fâşii sau cubuleţe se pun la călit în […]

Cartofi copti in bacon

Cartofi copti in bacon

Cartofi copti in bacon din: cartofi, bacon, ulei, sare, fulgi de ardei iute.   Ingrediente: 8 cartofi medii 8 felii bacon o lingură ulei sare fulgi de ardei iute   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi de coajă se pun întregi la fiert 10 minute în apă clocotită. Se scurg şi se curăţă de coajă cu […]

Burgeri aromati

Cheeseburgeri de casa

Cheeseburgeri de casa din: carne tocata, chifle, branza topita, ceapa, salata, muraturi, ketchup, ulei. Ingrediente: 400 g carne tocată 4 chifle 4 felii brânză topită o ceapă feliată salată verde murături 4 linguri ketchup o lingură ulei   Mod de preparare Cheeseburgeri de casa: Carnea se împarte în patru, se modelează patru chiftele mari care […]

Friptura_italieneasca_cu_sardine

Friptura italieneasca cu sardine

Friptura italieneasca cu sardine din: ulei, franzela, sardine, masline, ceapa, unt, verdeturi, patrunjel, busuioc, rozmarin, carne, oua, pasta de tomate, sare, piper, boia, malai, rosii. Ingrediente: ulei de măsline 2 felii franzelă 1 conservă sardine în ulei 75 g măsline verzi 1 ceapă 1 linguriţă unt 50 g verdeţuri tocate pătrunjel busuioc rozmarin 750 g […]

Paste cu carne si spanac

Carne de vanat cu paste

Carne de vanat cu paste din: carne de caprioara, ceapa, morcov, varza, arpagic, ulei de unt, slaninuta, vin, fond de carne de vanat, pasta de tomate, cimbru, sare, piper, piper de jamaica, rigatoni. Ingrediente: 250 g carne de căprioară 1 ceapă 1 morcov 500 g varză albă 1/2 legătură de arpagic verde (sibulet) 1 lingură […]

Carne tocata cu crusta de cascaval

Rulouri cu carne tocata si cartofi

Rulouri cu carne tocata si cartofi din: cartofi, oua, faina, pesmet, amidon, sare, piper, nucsoara, chifla, costita, ceapa, ulei, carne tocata de vita, hasmatuchi, branza topita, boia, faina, ulei de unt. Ingrediente: 750 g cartofi 2 gălbenuşuri câte 30 g făină şi pesmet 1 linguriţă de amidon sare piper nucşoară măcinată 1 chiflă din ziua […]

Vanat_cu_prune

Vanat cu prune

Vanat cu prune din: file de caprioara, ulei, prune, marmelada, bere, otet, ghimbir, sare, piper, coriandru, cuisoare. Ingrediente: 400 g file de căprioară 4-5 linguri ulei de susan 150 g prune din conservă 125 ml fond de vânat (gata preparat) 3-4 linguri marmeladă de prune 3-4 linguri bere roşie 1 lingură oţet de vin roşu […]

Cordon_bleu_cu_sunca_presata

Cordon bleu cu sunca presata

Cordon bleu cu sunca presata din: muschi de porc, sunca presata, cascaval, oua, ulei, faina, pesmet, gris, sare, piper. Ingrediente: 500 g muşchi de porc 150 g felii de şuncă presată 200 g caşcaval 2 ouă 200 ml ulei 3 linguri de făină 3 linguri de pesmet 1 linguriţă de gris sare piper   Mod […]

Tortilla_cu_chorizo

Tortilla cu chorizo

Tortilla cu chorizo din: rosii, fasole, ceapa, praz, usturoi, chorizo, ulei, oua, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 3 roşii cărnoase 300 g boabe de fasole 8 fire de ceapă verde 1 praz mic 3 căţei de usturoi 250 g Chorizo 6 linguri de ulei de măsline 8 ouă sare piper 1 legătură de verdeaţă tocată mărunt […]

Piept umplut cu tocătură de carne cu garnitură de legume de sezon, cartofi sotaţi, paste făinoase şi salată

Piept de vitel umplut cu costita si ciuperci

Piept de vitel umplut cu costita si ciuperci din: piept de vitel, sare, piper, chifla, usturoi, ceapa, ciuperci, costita, unt, carne tocata, patrunjel, ulei de unt, zeama de carne, vin, smantana.   Ingrediente: 1 piept de viţel dezosat (circa 1 kg) sare piper 1 chiflă mai veche 1 ceapă 1 căţel de usturoi 200 g […]

Mancare de fasole boabe

Reteta zilei: Mancare de fasole cu sunca

Mancare de fasole cu sunca din: ulei de masline, ceapa, ardei iute, sos adobo, usturoi, mustar dijon, supa de pui, cartofi dulci, fasole, dafin, sunca, sos worcestershire, miere. Poate te intereseaza si: Mancare de fasole cu carnati Mancare de fasole cu chili si cimbru Mancare de fasole cu legume si pui   Ingrediente:  1 lingura […]

Friptura traditionala de iepure

Friptura traditionala de iepure

Friptura traditionala de iepure din: pulpe si piept de iepure, vin, condimente, sare, piper, ulei, apa, ridiche neagra, morcov, otet. Ingrediente: Pentru friptură: pulpe şi piept de iepure 1 pahar vin alb sau roşu condimente pentru friptură sare piper 150 ml ulei apă Pentru salată: 1 ridiche neagră 1 morcov oţet sare ulei   Mod de […]