Burgeri de curcan cu fulgi de ovaz

Cateva retete de Burgeri

Cateva retete de Burgeri. Originea burgerilor poate fi urmărită în secolul al XIX-lea, iar în Statele Unite ale Americii se consideră că aceștia au devenit populari în jurul anilor 1900. Primul burger servit într-o chiflă a fost creat de Louis Lassen în New Haven, Connecticut, în 1900. Ingredientele de bază ale unui burger clasic includ […]

Rulada cu sunca

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza din: oua, apa, faina, sare, crema de branza, ardei gras, masline, sunca presata. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 5 linguri apă rece 10 linguri făină sare Pentru umplutură: 2 cutii cremă de brânză un ardei roşu un ardei galben un ardei verde 10 măsline 100 g şuncă presată   […]

Retete

Rețetele de Burgeri – Gusturi, Varietăți și Sfaturi de Preparare

Rețetele de Burgeri – Gusturi, Varietăți și Sfaturi de Preparare – Burgerii sunt unul dintre cele mai populare și îndrăgite preparate din întreaga lume, apreciate atât pentru gustul lor delicios, cât și pentru versatilitatea în preparare. De la burgerii clasici cu carne de vită la variantele vegetariene și vegane, burgerii sunt un simbol al fast-food-ului, […]

Rulada_cu_carnati_polonezi

Rulada cu carnati polonezi

Rulada cu carnati polonezi din: carnati, oua, ceapa, marar, patrunjel, sare, telemea, lamaie. Ingrediente: 6 cârnaţi polonezi 6 ouă 1 legătură ceapă verde mărar pătrunjel 1 praf de sare 100 g telemea 1 lingură coajă de lămâie rasă   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare, iar gălbenuşurile le freci cu sarea, încorporezi telemeaua rasă, […]

Frigarui aperitiv

Frigarui de carne

Frigarui de carne din: carne de porc, paine, ceapa, patrunjel, ulei, sare, piper, mustar, cimbru, dovleac, ceapa, vanata, ardei, otet, cuisoare, zahar, coriandru, stafide. Ingrediente: 750 g carne de porc de şniţel 6 felii de pâine toast 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 3-4 linguri de ulei sare piper 1 lingură de […]

retete

Mititei din carne de vanat

Mititei din carne de vanat din: carne de cerb, carne de mistret, slanina, sare, piper, usturoi, cimbru, bicarbonat. Ingrediente: carne de cerb carne de mistreţ slănină (toate în cantităţi la aprecierea fiecăruia) condimente: sare, piper, usturoi, cimbru 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu     Mod de preparare: Dai carnea prin maşina de tocat împreună […]

Carnati de casa pe pat de fasole

Reteta carnati de casa

Reteta carnati de casa din: carne, slanina, oua, ceapa, smantana, ficat, sare, piper, intestine de porc.   Ingrediente: 1 kg carne slabă 400 g slănină 2 ouă 2 cepe 1 lingură smântână 100 g ficat sare piper intestine de porc     Mod de preparare: Tai mărunt carnea, slănina şi ficatul (nu le toci), apoi […]

Carne de iepure cu vin si sos de rosii

Carne de iepure cu vin si sos de rosii

Carne de iepure cu vin si sos de rosii din: carne de iepure, rosii, ceapa, vin, lamaie, unt.   Ingrediente: 1 kg carne de iepure 1 l suc de roşii 1 ceapă 1 pahar de vin alb 1 lămâie puţin unt   Mod de preparare: Speli bine carnea de iepure şi o pui în apă […]

Clatite cu sunca si broccoli

Clatite cu sunca si broccoli

Clatite cu sunca si broccoli din: sunca de Praga, broccoli, mozzarella, smantana, unt, faina, lapte, oua, ulei, lamaie, sare.   Ingrediente: 250 g şuncă de Praga 1 broccoli 200 g mozzarella 3 linguri cu smântână 2 linguri cu unt Pentru clatite: 100 g făină 300 ml lapte 2 ouă 2 linguri cu ulei 1 lămâie […]

Iepure de casa cu mazare

Iepure cu cartofi copti

Iepure cu cartofi copti din: iepure, cartofi, boia dulce, ceapa, usturoi, ardei iute, vin alb, supa de pui sau de legume, unt, migdale, dafin, cuisoare, lamaie, rucola, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: un iepure 600 g cartofi 5 g boia dulce două cepe roşii doi căţei de usturoi un ardei iute mic 150 ml […]

Pui in vin Riesling

Pui la cuptor cu vin

Pui la cuptor cu vin din: pui, morcovi, ceapa, ulei, sare, piper, usturoi, supa, vin, patrunjel, rozmarin. Ingrediente: 1 pui 3-4 morcovi 8-10 cepe mici ulei sare piper 1 căpăţână usturoi 2 căni supă de pui 200 ml vin roşu sec 1 fir pătrunjel 1 fir rozmarin   Mod de preparare: Speli puiul, îl cureţi […]

Reteta clatite cu carne

Reteta clatite cu carne din: clatite, piept de pui, ciuperci, unt, marar, smantana, sare, piper. Ingrediente: 10 clătite Pentru umplutură: un piept de pui 2 linguri ciuperci conservate 25 g unt 1/2 legătură mărar o lingură smântână sare piper   Mod de preparare: Se pregăteşte întâi umplutura, pentru care se pune carnea de pui tăiată […]

Reteta_fasole_cu_carnati

Reteta fasole cu carnati

Reteta fasole cu carnati din: fasole, patrunjel, pastarnac, morcovi, ceapa, bulion, ulei, carnati, sare, piper.   Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 bucăţi rădăcină pătrunjel 2 bucăţi rădăcină păstârnac 5 morcovi 2 cepe 2 linguri bulion 3 linguri ulei 6-8 cârnati sare piper   Mod de preparare: Fasolea se alege şi se pune la înmuial […]

Carnati cu cartofi gratinati

Mancare de cartofi cu carnati si kaizer

Mancare de cartofi cu carnati si kaizer din: ceapa, cartofi, carnati, kaizer, cascaval, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe 4 cartofi 4 cârnati 200 g kaizer 100 g caşcaval ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi, speli, apoi tai cartofii cuburi şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Incingi puţin ulei într-o tigaie […]

Chifteluţe cu fasole şi feta

Chiftele in sos de curry

Chiftele in sos de curry din: carne tocata, ceapa, ou, pesmet, sare, piper, pasta de curry, ardei, rosii, lapte de cocos, patrunjel, suc de lamaie. Ingrediente: Pentru chiftele: 600 g carne tocată o ceapă un ou 50 g pesmet sare piper Pentru sos: 3 linguri pastă de curry 4 roşii 2 fire ceapă verde un […]

Orez cu mazare si carnati

Orez cu carnati

Orez cu carnati din: orez, ceapa, suc de rosii, ulei, sare, piper, carnati, patrunjel. Orezul este unul dintre cele mai populare și răspândite cereale în întreaga lume. Este un aliment de bază pentru mai mult de jumătate din populația globală și este cultivat în principal în zonele tropicale și subtropicale. Există mai multe varietăți de […]

Praz umplut cu orez basmati

Praz umplut cu carne tocata

Praz umplut cu carne tocata din: praz, carne tocata de pui, bors, ulei, ceapa, ou, sare, piper.   Ingrediente: 2 bucăţi praz 350 g carne tocată de pui 200 ml bors o lingură ulei o ceapă un ou sare piper   Mod de preparare: Partea albă a prazului se taie în bucăţi de 10 cm […]

Snitel imperial

Snitel vienez cu cartofi copti

Snitel vienez cu cartofi copti din: carne de vitel, oua, faina, pesmet, unt, sare, piper, lamaie, cartofi. Ingrediente: 4 felii carne de vitel 2 ouă 100 g făină 100 g pesmet fin 150 g unt sare piper lămaie pentru servit Pentru garnitură: cartofi copti       Mod de preparare: Carnea se bate cu ciocanul, […]

Cotlete_cu_cascaval

Cotlete cu cascaval

Cotlete cu cascaval din: cotlete, ciuperci, ceapa, ulei, piure de cartofi, cascaval, patrunjel, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 4 cotlete fără os 8 linguri ciuperci feliate o ceapă 3 linguri ulei 8 linguri cu vârf piure de cartofi 2 linguri caşcaval ras câteva fire pătrunjel sare piper un pic de cimbru   Mod de preparare: Ciupercile […]

Ciorbita de fasole uscata

Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta

Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta din: pancetta, fasole boabe, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, faina, smantana, bulion, bors concentrat, tarhon, piper alb, patrunjel, concentrat de legume. Ingrediente: 1 cutie de pancetta cuburi fasole boabe pestriţă 1 ceapă roşie 1-2 morcovi 1 rădăcină ţelină 1/2 ardei gras roşu 1 lingură făină 1-2 linguri smântână 2 […]

Orez cu creveti, carnati si legume

Reteta zilei: Orez cu creveti, carnati si legume

Orez cu creveti, carnati si legume din: telina, ardei gras, creveti, carnati, orez, supa de pui, lapte, condimente, amidon, apa, zeama de lamaie, patrunjel.   Ingrediente:  2 fire de țelină, feliata 1 ardei gras verde, cuburi 500gr creveți, decorticati 2 cârnați, feliati 1 cană de orez brun 1/2 ceasca supa de pui 1/2 ceasca de […]

Piept de rata cu sos de marsala

Rata cu orez

Rata cu orez din: piept de rata, pasta de curry, lime, orez, lapte de cocos, mazare, germeni de soia, ceapa, ananas, ardei, coriandru.   Ingrediente: 2 piepţi de raţă, fără piele 1 lingură pastă roşie de curry tailandez coaja rasă şi zeama de la 1 lime, plus felii extra pentru sevit 140 g de orez […]

Gulii umplute cu mazăre

Reteta gulii umplute

Reteta gulii umplute din: gulii, kaizer, piept de pui, ceapa, sare, piper, ardei, marar, patrunjel, ulei, ou, legume, rosii. Ingrediente: 4 gulii de dimensiune mijlocie 100 g kaizer afumat 1/2 bucată piept de pui 1 ceapă sare piper 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde câte 1/2 legătură mărar şi pătrunjel verde 5 linguri […]

Varza_umpluta_cu_ciuperci_si_bacon

Varza umpluta cu ciuperci si bacon

Varza umpluta cu ciuperci si bacon din: varza murata, ciuperci, orez, ceapa, bacon, marar, ulei, rosii, smantana. Ingrediente: 1 varză mare murată 1 conservă (400 g) ciuperci în saramură 1 ceşcuţă orez 1 ceapă mare 200 g bacon sau şuncă afumată 1 lingură mărar tocat 2-3 linguri ulei 2 roşii sau bulion smântână   Mod […]

Sunca_fiarta_cu_crumpi_si_sos

Sunca fiarta cu crumpi si sos

Sunca fiarta cu crumpi si sos din: ciolane de sunca, morcovi, patrunjel, ceapa, pastarnac, telina, gulie, cartofi, untura de porc, marar, faina, conopida, smantana, lapte, taitei, sare, piper, condiment. Ingrediente: 2 ciolane de şuncă afumată 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 cepe 1 pastărnac 1 ţelină mică 1 gulie 1 kg cartofi 3 linguri […]

Reteta_ciorba_iute_cu_afumatura

Reteta ciorba iute cu afumatura

Reteta ciorba iute cu afumatura din: slanina, costita, ceapa, ardei, rosii, bulion, fasole, morcovi, patrunjel, taitei, boia, smantana, sare, piper. Ingrediente: 100 g slănină afumată 400 g costiţă 1 ceapă mare 1 ardei gras 2 roşii 2 linguri de bulion 300 g fasole verde 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 150 g tăiţei sau fidea […]

Chiftele_fripte_cu_mozzarella

Chiftele fripte cu mozzarella

Chiftele fripte cu mozzarella din: carne, oua, ceapa, mozzarella, nucsoara, chifla, verdeata, ulei, sare, piper, salata. Ingrediente: 400 g carne tocată 2 ouă 4 cepe 150 g mozzarella 5 g nucşoară răzuită 1 chiflă 1 legătură verdeaţă 100 ml ulei sare piper 4-5 frunze de salata   Mod de preparare: Tai mărunt cepele curăţate şi […]

Cartofi cu ficatei la cuptor

Cartofi cu ficatei la cuptor din: cartofi, ficatei, ardei, oua, pesmet, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 400 g ficăţei de pui 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 2 ouă 1 lingură pesmet 2 linguri ulei sare piper apă pătrunjel, pentru decor   Mod de preparare: Cartofi cu ficatei la cuptor: […]

Cocktail cu carne de pui si fructe

Cocktail de legume si carne

Cocktail de legume si carne din: piept de pui, legume, porumb, smantana, castraveti murati, masline, marar. Ingrediente: 1 piept de pui 200 g legume congelate 100 g porumb din conservă 100 g smântână 2-3 castraveţi muraţi (opţional) măsline rondele (opţional) mărar (opţional)       Mod de preparare: Spală bine pieptul de pui şi pune-l […]

Placinta cu carne de curcan si sos de afine

Reteta zilei: Placinta cu carne de curcan si sos picant de afine

Placinta cu carne de curcan si sos picant de afine din: aluat de patiserie, crema de branza, piept de curcan, sos de afine cu ardei iut, ou, apa. Ingrediente:  300gr aluat de patiserie 60gr cremă de brânză 1 cană piept de curcan gatit si tocat ½ ceasca sos de afine cu ardei iute 1 ou […]

Crochete cu sunca

Reteta zilei: Crochete cu sunca si legume

Crochete cu sunca si legume din: sunca, lapte, ceapa, faina, unt, praf de usturoi, condimente, sare, piper, oua, pesmet, faina, coriandru, ulei de masline, usturoi, miere, chimen, maioneza.   Ingrediente:  1 cană sunca 2 cani de lapte ½ ceapa cuburi 4 linguri de făină 2 linguri unt 1 lingurita praf de usturoi 1 linguriță condimente […]

Carnati_la_cuptor_in_aluat

Carnati la cuptor in aluat

Carnati la cuptor in aluat din: carnati, oua, lapte, faina, rosii, ulei, rozmarin, praf de copt, sare, piper. Ingrediente: 4-5 bucăţi cârnaţi (circa 350 g) 3 ouă 250 ml lapte 300 g făină 150 g roşii din bulion, tăiate în sferturi 1 lingură ulei rozmarin 1/2 linguriţă praf de copt sare piper   Mod de […]