Pastrama de vitel

Pastrama de vitel

Pastrama de vitel din: muschi de vitel, sare, ulei de masline, cimbru, coriandru, piper, boia, busuioc, oregano, usturoi. Ingrediente: 1,5 kg muşchi de viţel 2 linguri sare 100 ml ulei de măsline 2 linguri cimbru 2 linguri coriandru 1 lingură piper 2 linguri boia dulce 2 linguri busuioc 2 linguri oregano 2 linguri usturoi pisat […]

Briose cu carnati

Briose cu sunca

Briose cu sunca din: faina, unt, branza, oua, lapte, smantana, sunca sau pastrama, drojdie, sare. Ingrediente: 500 g făină 150 g unt 150 g brânză 8 ouă 300 ml lapte 100 g smântână 200 g şuncă sau pastramă 30 g drojdie sare   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte. Adaugi puţină făină şi sare […]

Ciorba de gaina de tara

Ciorba de gaina de tara

Ciorba de gaina de tara din: gaina de tara, morcov, ceapa, cartofi, patrunjel, bors, telina, pastarnac, sare. Ciorba taraneasca de gaina cu legume Ciorba de gaina cu taitei Ciorba de gaina cu conopida si iaurt   Ingrediente: 1 găină de ţară 1 morcov 1-2 cepe 1 kg cartofi 1 legătură pătrunjel 1/2 l borş de […]

Reteta zilei: Aperitive picante

Aperitive picante din: ardei iute, branza, bacon. Poate te intereseaza si: Aperitive cu icre de cod Aperitive din creveti cu miere Aperitive cu sunca de pui si ardei gras     Ingrediente:  10 ardei iuti 120 gr brânză 20 felii de bacon             Mod de preparare: Taiati ardeii in jumatate […]

Chiftele marinate cu verdeata

Chiftele in sos de tomate

Chiftele in sos de tomate din: carne de vita, ceapa, pesmet, lapte, ou, mustar, frunze de patrunjel, condimente, usturoi, piper, sos de rosii.   Ingrediente: 450 g de carne slabă de vită, tocată 1 ceapă medie, mărunţită sau dată prin râzătoare 1/2 cană de pesmet 3 linguri de lapte cu 0,1% grăsimi 1 ou mare […]

Carnati in sos de rosii

Rulada cu carnati

Rulada cu carnati din: piept de porc, carnati de casa, varza murata, gogosari murati, coriandru, sare, piper, vin alb, supa de legume.   Ingrediente: 500 g piept de porc 400 g cârnaţi de casă 1 varză murată 2 gogosari muraţi coriandru sare piper 100 ml vin alb 1 cană supă de legume   Mod de […]

Reteta zilei: Supa de dovleac cu bacon caramelizat

Supa de dovleac cu bacon caramelizat din: dovleac, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, ghimbir, scortisoara, nucsoara, supa, sirop de artar, sare, bacon, nuci pecan, zahar brun, piper.   Ingrediente:  1 dovleac 1½ lingură ulei de măsline 1 ceapa, cuburi ½ ceașcă morcovi, cuburi 1/3 ceasca telina, cuburi ¾ linguriță de ghimbir proaspăt ras 1 […]

Iahnie de fasole

Iahnie moldoveneasca cu sunca afumata

Iahnie moldoveneasca cu sunca afumata din: fasole, sunca, ceapa, ulei, usturoi, bulion, patrunjel. Ingrediente: 300 g fasole boabe 250 g şuncă afumată 1 ceapă 2 linguri ulei 4 căţei usturoi 3 linguri bulion pătrunjel   Mod de preparare: Inainte cu o seară de a pregăti mâncarea, pui fasolea la înmuiat. A doua zi, iei fasolea […]

Reteta zilei: Chiftele cu sos iute

Chiftele cu sos iute din: carnati, crema de branza, branza cheddar, ardei, condimente, sos iute.   Ingrediente:  3-4 carnati, fara piele 240gr cremă de brânză 1 cană brânză Cheddar tocata 240 gr ardei verde cuburi ¼ ceasca condimente, dupa gust sos iute   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 150C. Combinati carnea, crema de […]

Cârnăciori în bacon

Gustare taraneasca cu carnaciori

Gustare taraneasca cu carnaciori din: artofi, untura, ceapa, sare, carnaciori, oua, lapte, marar. Ingrediente: 1 1/2 kg cartofi fierţi untură 1 ceapă sare 4 cârnăciori 2-3 ouă 4-6 linguri de lapte mărar   Mod de preparare: Gustare taraneasca cu carnaciori: Cartofii tăiaţi în felii îi prăjeşti uşor în untură fierbinte, îi sărezi şi adaugi peste […]

Tarta cu piure si carnati cabanos

Tarta cu carnati si cascaval

Tarta cu carnati si cascaval din: carnati, foi de placinta, morcovi, broccoli, cascaval, telemea, crema de branza, ou, seminte de chimen, smantana.   Ingrediente: 3 cârnaţi de casă 1 pachet foi de plăcintă 250 g morcovi 1 bucată de broccoli 200 g caşcaval 200 g brânză telemea 200 g cremă de brânză 1 ou seminţe […]

Rulada impletita

Rulada impletita

Rulada impletita din: bacon sau kaizer, piept de pui, carne tocata, boia, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 1 kg bacon sau kaizer mai slăbuţ 1 kg piept de pui dezosat 1/2 kg carne tocată boia iute sare piper ulei   Mod de preparare: Tai fâşii bucata de bacon sau ceri la magazin când o cumperi […]

Muschi de vara

Muschi cu mirodenii

Muschi cu mirodenii din: muschi de porc sau de vita, boia, sare, piper, vin, cimbru, busuioc, oregano, miere, mustar, slaninuta, seminte de susan, ceapa, ficat, verdeata, muraturi, oua. Ingrediente: 1 bucată de muşchi de porc sau de vită boia sare piper vin cimbru busuioc oregano miere muştar slăninuţă tocată seminţe de susan ceapă ficat verdeaţă […]

Rulouri_de_manzat_cu_carne_tocata

Rulouri de manzat cu carne tocata

Rulouri de manzat cu carne tocata din: carne de manzat, verdeata, ulei, vin, dafin, sare, piper, faina, concentrat, ciuperci. Ingrediente: 1 kg carne de mânzat verdeaţă tocată ulei 1 pahar cu vin alb 1 foaie de dafin sare piper 1 lingură de făină 1 lingură concentrat cu gust de găină 10 ciuperci fierte     […]

Rosii_umplute_cu_branza_si_kaizer

Rosii umplute cu branza si kaizer

Rosii umplute cu branza si kaizer din: rosii, malai, kaizer, telemea, unt, sare. Ingrediente: câteva roşii 200 g mălai 100 g kaizer 150 g brânză telemea 1 lingură cu unt sare   Mod de preparare: Taie deasupra roşiilor un căpăcel şi scoate pulpa. Din mălai, 400 ml de apă şi sare, pregăteşte o mămăligă nu […]

Dovlecei umpluti cu carne la cuptor

Dovlecei umpluti cu carne tocata

Dovlecei umpluti cu carne tocata din: dovlecei, carne tocata, ceapa, paine, orez, patrunjel, marar, bulion, cub de supa, sare, piper, smantana. Ingrediente: 6 dovlecei 500 g carne tocată (pui sau porc) 1 ceapă medie 1 felie de pâine 2 linguri cu vârf cu orez pătrunjel mărar 200 g bulion 1 cub de supă sare piper […]

Salata de paste cu carnati

Reteta zilei: Salata de paste cu carnati si ardei gras

Salata de paste cu carnati si ardei gras din: ulei de canola, ulei de masline, otet de vin rosu, usturoi, mustar dijon, oregano, sare, piper, paste, carnati, mozzarella, ardei gras, salata verde.     Ingrediente dressing:  ¼ cană de ulei de canola ¼ cană ulei de măsline ¼ ceasca otet de vin roșu 1 catel […]

Ciorba de telina

Ciorba cu ciolan afumat

Ciorba cu ciolan afumat din: fasole, ciolan, morcov, telina, pulpa de rosii, ulei, patrunjel, cimbru, salvie, bors, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g fasole boabe albă 1 ciolan afumat mic (400 g) 1 morcov mare 100 g ţelină 300 ml pulpă de roşii tăiată mărunt 2 linguri ulei 1 rădăcină de pătrunjel 1 crenguţă de […]

Omletă cu icre şi lapţi de peste

Rulouri de snitel si gorgonzola

Rulouri de snitel si gorgonzola din: spanac, ulei, sare, piper, nucsoara, gorgonzola, carne, pesto, supa, smantana, paste, ceapa, unt. Ingrediente: 600 g frunze de spanac 2 linguri ulei sare piper nucşoară rasă 60 g gorgonzola 6 felii de carne pentru şniţele (a circa 120 g fiecare) 6 linguriţe sos pesto roşu (din borcănel) 250 ml […]

Orez cu spanac si sos chili

Orez cu carne tocata si sos

Orez cu carne tocata si sos din: orez, carne tocata, ceapa, ardei, mozzarella, suc de rosii, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 150 g orez cu bob lung 300 g carne tocată o ceapă 2 ardei graşi de culoare roşie 100 g mozzarella 200 ml suc de roşii 2 linguri ulei sare piper     Mod […]

Cum se prepara Ciorba radauteana (VIDEO)

Cum se prepara Ciorba radauteana. Aceasta ciorba este cremoasa datorita smantanii si oualor, iar sucul de lamaie adauga o nota de aciditate care echilibreaza perfect aromele. Este o mancare reconfortanta, perfecta pentru sezonul rece sau pentru orice ocazie in care doriti sa va bucurati de o gustare traditionala romaneasca. Cum se prepara Ciorba radauteana: Cum […]

Cartofi la cuptor cu carnati

Cartofi la cuptor cu carnati din: carnati, cartofi, morcovi, ulei, ceapa, rozmarin, telemea, vin alb, sare, piper.   Ingrediente: 2 cârnaţi 4 cartofi 3 morcovi ulei 1 legătură ceapă verde 1 crenguţă rozmarin 150 g telemea sărată 100 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Cartofi la cuptor cu carnati: Tai fâşii […]

Pulpa umpluta cu varza, telina si portocala

Pulpa umpluta cu varza, telina si portocala din: pulpa, varza rosie, telina, portocale, ulei de masline, miere, sare, piper, alb, vin alb, otet, ceapa, morcov, usturoi, foi de dafin, rădăcină de pătrunjel.   Ingrediente: 1,5 kg pulpă 1 varză roşie 1 ţelină 2 portocale ulei de măsline 2 linguri cu miere sare piper alb Pentru marinata: 250 ml vin alb […]

Reteta zilei: Sandwich cu omleta si bacon

Sandwich cu omleta si bacon din: bacon, oua, lapte, oregano, sare, piper, paine, sos pesto, mozzarella. Ingrediente:  3 felii de bacon 2 oua 2 linguri lapte ½ linguriță oregano ¼ linguriță de sare ¼ linguriță piper negru 2 felii paine 2 linguri sos pesto ¼ cană brânză mozzarella tocata     Mod de preparare: Incalziti […]

Carnaciori_picanti_in_stil_caraibian

Carnaciori picanti in stil caraibian

Carnaciori picanti in stil caraibian din: carnaciori, ceapa, cartof, mango, sirop de agave sau miere, ardei, condiment muraturi, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 400 g cârnăciori proaspeţi 1 ceapă roşie 1 cartof dulce 150 g mango 2 linguriţe sirop de agave sau miere 50 g ardei iute 1 lingură condiment pentru murâturi 1 lingură ulei […]

Clatite cu sunca si legume

Clatite cu sunca si legume

Clatite cu sunca si legume din: faina, oua, ulei, unt, lapte, morcov, varza, mazare, ceapa, sunca, sare, piper. Ingrediente: Pentru clătite: 300 g făină 3 ouă 2 linguri ulei 50 g unt 300 ml lapte Pentru umplutură: un morcov un sfert căpătâna varză 100 g mazăre o ceapă 200 g şuncă 25 g unt sare […]

Orez cu sos de carne

Orez cu sos de carne

Orez cu sos de carne din: orez, carne tocata, ceapa, ardei, mozzarella, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 150 g orez cu bob lung 300 g carne tocată, după gust o ceapă 2 ardei graşi de culoare roşie 100 g mozzarella 200 ml suc de roşii 2 linguri ulei sare piper     Mod […]

Sandvici cu ou, kaizer si sunca

Sandvici cu ou, kaizer si sunca din: kaiser, şuncă praga, oua, maioneza, mustar, piper, sare, oregano, salata verde. Ingrediente: 100 g kaiser 4 felii de şuncă praga 3 ouă fierte tari 4 linguri maioneză 1 1/2 lingură muştar piper sare oregano frunze de salată verde Mod de preparare: Kaiserul şi şunca se prăjesc într-o tigaie […]

Cicoarea inabusita

Salata cu jambon, branza si cicoare

Salata cu jambon, branza si cicoare din: cicoare cu frunze creţe, jambon Serrano, brânză tip şvaiţer sau emmental, miez de nucă verde, ulei de arahide, ulei de nuci, oţet, sare, piper. Ingrediente: 1 capatana mare de cicoare, cu frunze creţe 6 felii subţiri de jambon Serrano, crud 300 g de brânză tip şvaiţer sau emmental 150 g de miez de nucă verde […]

Pulpa de caprioara la tava

Pulpa de caprioara la tava din: pulpa de caprioara, slanina, vin, sare, otet, ulei, ceapa, morcov, telina, cimbru, dafin, sare, piper. Ingrediente: 2 kg pulpa de caprioara 150 g slanina 3-4 linguri de vin sare pentru marinata: 1 pahar vin 1 pahar otet din vin 1 lingura ulei 2 cepe 1 morcov 1 telina 2-3 […]

Rulouri cu carne si nucsoara

Rulouri cu carne si nucsoara

Rulouri cu carne din: carne tocata, aluat, ulei, ou, ceapa, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 500 g carne tocată 1 lingură ulei 1 ou 4 fire ceapă verde sare piper nucşoară rasă   Mod de preparare: Carnea şi ceapa (tocată mărunt) se înăbuşă cu ulei şi cu 2-3 linguri de apă. Se […]

Cicoare inabusita

Salata de grepfrut cu bacon si cicoare

Salata de grepfrut cu bacon si cicoare din: grepfruturi roz, bacon, cicoare cu frunze crete, sa­lată batavia, cicoare roşie, zahăr roşu (de palmier),  unt, lamaie, ulei de măsline, ceapă de tuns, sare, piper macinat. Ingrediente: 3 grepfruturi roz 12 felii foarte subţiri de bacon 1 cicoare, cu frunze creţe 1 sa­lată batavia 1 cicoare roşie 4 linguri de zahăr roşu (de palmier) […]