Antricoate cu legume

Antricoate cu legume

Antricoate cu legume din: antricoate de porc, ulei, faina, sare, boia, foi de dafin, vin, pasta de rosii, morcovi, telina, ceapa, bureti, cartofi, oua, smantana. Ingrediente: 3 antricoate de porc frumos împănate 100 ml ulei 2 linguri făină sare boia de ardei puţin iute 2 foi de dafin 1 pahar vin 1 lingură pastă de […]

Supă de salată verde cu costiţă afumată

Supa de salata verde si costita afumata

Supa de salata verde si costita afumata din: salata verde, costita afumata, faina, oua, marar, patrunjel, ceapa verde, lamaie, unt. Ingrediente: 1,2 kg salată verde 150 g costiţă afumată 1/2 lingură făină 2-3 ouă 3 I apă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel câteva fire de ceapă verde 1 lămâie zemoasă 50 g unt   […]

Supa cu costita

Supa cu costita

Supa cu costita din: apa, sare, costita afumata, supa de vita, ceapa, boia de ardei, faina, orez, mar, unt. Ingrediente: 150 g costita afumata 2 l supa de vita (porc sau de pasare) 1 1/2 l apa 2 cepe 1/2 lingurita de boia de ardei 1 lingura de faina 2 linguri de orez 1 mar […]

Retete

Reteta zilei: Paste cu chiftele si sos

Paste cu chiftele si sos din: carnati, pesmet, ou, ceapa, paste, ulei de masline, usturoi, rosii, oregano, busuioc, sare, piper, zahar brun, pasta de tomate.   Ingrediente chiftele:  1 kg carnati proaspeti 1 ceașcă pesmet 1 ou ½ ceapa, cuburi 1 pachet paste, dupa preferinta Ingrediente sos: 1 lingura ulei de masline ½ ceapa, cuburi […]

Reteta zilei: Carnati cu legume la tigaie

Carnati cu legume la tigaie din: carnati, ardei, ceapa, praz, boia iute, ulei, usturoi, cimbru, ardei iute, sare, piper.   Ingrediente:  4 cârnați 2 ardei 1 ceapa 3 fire praz 1/4 linguriță boia iute 1 lingurita ulei 1 catel de usturoi 3 crengute de cimbru 1/4 ardei iute sare si piper     Mod de […]

Costita cu rosii la cuptor

Macaroane la cuptor cu costita si rosii

Macaroane la cuptor cu costita si rosii din: macaroane, costita, ceapa verde, sos de branza, mustar cu boabe intregi, cascaval, rosii.   Ingrediente: 350 g macaroane 8 felii costita rupta 4 fire ceapa verde, taiata felii 500 ml sos de branza 2 linguri mustar cu boabe intregi 100 g cascaval razuit 6 rosii, taiate in […]

Ruladă din carne tocată in foi de varză dulce

Rulade de carne umplute

Rulade de carne umplute din: carne de manzat, ficat de vita, ficat de pasare, galbenus de ou, verdeata, suc de rosii, morcov, sare. Ingrediente: 150 g carne de manzat 2 linguri ficat de vita sau de pasare fiert sau tocat 1 galbenus verdeata 2 linguri suc de rosii 5-6 felii morcov fiert sare   Mod […]

Tocanita de rinichi de porc in aluat

Rinichi inabusiti

Rinichi inabusiti din: rinichi de vita, franzela, ulei, otet, margarina, sare. Ingrediente: 1 kg rinichi de vita 1 franzela 3 linguri ulei 1 lingura otet 2 linguri margarina sare   Mod de preparare: Rinichii se ţin aproximativ 2 ore în apă rece cu puţin oţet, ca să mai piardă din mirosul caracteristic. După aceea, se […]

Mini tarte cu rosii si mozarella

Minitarte cu sunca, cascaval si rosii cherry

Minitarte cu sunca, cascaval si rosii cherry din: faina, lapte, zahar, unt, ulei, ou, drojdie uscata, sare, condimente pentru salată, prosciutto sau sunca presată, caşcaval afumat sau mozzarella, roşii cherry, masline.   Ingrediente: 370 g făină 230 ml lapte 1 lingură zahăr 40 g unt 100 ml ulei 1 ou 1 linguriţă drojdie uscată 1 praf de sare condimente […]

Lasagna cu carne, spanac si rosii

Lasagna cu carne, spanac si rosii din: foi de lasagna, carne tocată, branza topita, spanac, rosii decojite in bulion, oua, smantana, ceapa, ulei, condimente. Ingrediente: 1 cutie (400 g) foi de lasagna 1 kg carne tocată 2 batoane (300 g) brânză topită 1/2 kg spanac 200 g roţii decojite în bulion 4 ouă 1 cutie (400 g) smântână 4 […]

Frigarui cu cartofi dulci, sunca si ciuperci

Frigarui cu cartofi dulci, sunca si ciuperci din: cartofi dulci, ardei gras, sunca de casa sau bacon, ciuperci, ceapa, slăninuţă, rosii, dovlecel, praf de usutroi, sare, piper negru macinat, nucşoară, chimen măcinat, boia.   Ingrediente: 3 cartofi dulci 2 ardei graşi 300 g şuncă de casă sau bacon ciuperci mai mici 2 cepe uscate slăninuţă 2 roşii 1 […]

Salata de carne cu cartofi si castraveti

Salata de carne cu cartofi si castraveti din: carne friptă sau rasol bine fiert, cartofi, castraveti, ou, salata verde, sos de maioneza sau iaurt, sare, ridichi, roşii cherry, patrunjel verde. Ingrediente: 200 g carne friptă sau rasol bine fiert 4-5 cartofi 2 castraveţi proaspeţi 1 ou 1 salată verde 3-4 linguri sos de maioneză cu iaurt […]

Ciorba de perisoare cu ardei gras si ceapa verde

Ciorba de perisoare cu ardei gras si ceapa verde din: carne tocată amestec porc şi vită, ou, pâine mai veche de 1 zi, orez, ceapa, faina, sare, piper, morcov, ardei gras rosu si verde, ceapă sau ceapa verde, ţelină, bulion sau suc de roşii, borş de tărâţe. Ingrediente: 1/2 kg carne tocată amestec porc şi vită 1 […]

Oua Benedict cu bacon

Oua Benedict cu bacon din: chifle, oua, bacon, otet, sare, apa, zeamă de lămâie, unt.   Ingrediente: 2 chifle 4 ouă 4 felii de bacon fripte 2 linguri oţet sare 500 ml apă Pentru sos: 3 gălbenuşuri 1 linguriţă zeamă de lămâie 200 g unt sare, după gust   Mod de preparare: Oua Benedict cu bacon: Tai […]

Tarta cu sunca, cascaval si dovlecei

Tarta cu varza, cartofi si sunca

Tarta cu vraza, cartofi si sunca din: faina, margarina, sare, apa rece, varza, sunca, cartofi, oua, cascaval, sare, piper, ardei iute.   Ingrediente: 250 g faina 125 g margarina 1 praf de sare 3 linguri apa rece 1 praf piper Pentru umplutura: 1 varza 300 g sunca sare piper 2 cartofi 2 oua batute 50 g cascaval razuit 1 lingurita unt […]

Musaca cu vinete si ardei capia

Musaca de vinete cu carne si cascaval

Musaca de vinete cu carne si cascaval din: carne tocată de pui sau vită, vinete, ceapă, mărar, pătrunjel, caşcaval, rosii, bulion, ulei, oua, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg carne tocată, pui sau vită 4 vinete 1 ceapă 1 legătură mărar tăiat fin 1 legătură pătrunjel tocat 150 g caşcaval ras 3 roşii 2 linguri bulion 3 linguri ulei […]

Cum se prepara Rulou cu carne tocată și ardei (VIDEO)

Cum se prepara Rulou cu carne tocată și ardei – perfect pentru mesele de familie sau pentru ocazii speciale. Combinația de carne suculentă, ardei dulci și condimente aromate creează un fel de mâncare savuros, care va impresiona pe oricine. Timp estimativ de preparare: 1 oră și 30 de minute Ingrediente Carne tocată de vită (500g): […]

Musaca cu mozzarella si legume

Musaca cu carne, mozzarella si rosii

Musaca cu carne, mozzarella si rosii din: cartofi, ceapa, rosii, carne tocata, boia de ardei dulce, sare, piper, unt, smantana, ulei, mozzarella.   Ingrediente: 2 kg cartofi 1 ceapă 2 roşii 1 kg carne tocată 1 linguriţă boia de ardei dulce sare piper 1 lingură unt 2 linguri smântână 1 lingură ulei 100 g mozzarella   Mod de preparare: Cartofii îi cureţi de coajă […]

Cartofi umpluti cu carne

Cartofi umpluti cu carne si usturoi

Cartofi umpluti cu carne si usturoi din: cartofi, carne tocată amestec de vită cu porc, ceapa, usturoi, sare, piper, ou, pătrunjel şi mărar.   Ingrediente: 1 kg cartofi 400 g carne tocată amestec de vită cu porc 1 ceapă mare 2 căţei de usturoi sare piper măcinat 1 ou frunze de pătrunjel şi mărar (dacă îţi place) Mod […]

Tocana olteneasca cu praz

Tocana olteneasca cu carne, carnati si praz

Tocana olteneasca cu carne, carnati si praz din: carne slabă, carnaciori, praz, cartofi, rosii, ardei gras, ulei, vin alb, mărar şi pătrunjel.   Ingrediente: 500 g carne slabă 200 g cârnăciori 6 fire de praz (doar partea albă) 1 kg cartofi 500 g roşii 2-3 ardei graşi, 1 ciuşcă ulei 200 ml vin alb câte o […]

Supa crema de mazare uscata

Supa-crema de mazare cu sunca

Supa-crema de mazare cu sunca din: mazăre nouă, salata verde, şuncă afumată slabă, unt, telina, smantana, supa de legume, menta, sare, piper, franzelă, unt.   Ingrediente: 1/2 kg mazăre nouă 1 salată verde mică 50 g şuncă afumată slabă 50 g unt 1/2 ţelină 100 g smântână 1 l supă de legume câteva frunze de mentă sare, piper […]

Ciorba cu sunca afumata

Ciorba de legume cu galuste de sunca

Ciorba de legume cu galuste de sunca din: morcovi, mazare, radacina de patrunjel, ceapa verde, condiment vegetal, sare, apa, piper, mustar, faina, ulei, ciuperci, şuncă fiartă, făină, ou, pătrunjel şi tarhon.   Ingrediente: 2 morcovi 1 cană mazăre 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă verde 1 lingură condiment vegetal sare, piper, apă 2 dl smântână 1 lingură muştar 1 […]

Tocană de pui cu sos pesto şi găluşte cu brânză

Mancare de mazare cu pui si smantana

Mancare de mazare cu pui si smantana din: piept de pui, mazare proaspata, supa de pui (din apă şi concentrat de pui), ceapa, ulei, smantana, marar, sare, piper, zahar. Ingrediente: 800 g-1 kg piept de pui 600 g mază­re proaspătă 300-400 ml supă de pui (din apă şi concentrat de pui) 1 ceapă 2-3 linguri […]

Ciorba cu bacon si tarhon

Ciorba cu bacon si tarhon din: bacon afumat, ceapa, cartofi, oua, bors, tarhon in otet, sare, leustean, ulei,   Ingrediente: 200 g bacon afumat 1 ceapă 4 cartofi 2 ouă 300 ml borş puţin tarhon în oţet sare leustean 1 lingură ulei Mod de preparare: Ceapa tocata si baconul cubuleţe se călesc în ulei. Se adaugă cartofii […]

Tocanita de cartofi cu peste

Tocanita de cartofi cu carnati si ardei gras

Tocanita de cartofi cu carnati si ardei gras din: carnat chorizo, cartofi noi, ceapa verde, ceapa, ardei gras, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 1 carnat chorizo 600 g cartofi noi 2 legături ceapă verde 1 ceapă uscată 1 ardei gras 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Cârnatul tăiat rondele se căleşte într-o lingură de fllei si […]

Tortellini cu sunca si sos de rosii

Tortellini cu sunca si sos de rosii din: tortellini cu şuncă, ceapa, sos de rosii, usturoi, caşcaval, ueli, alune.   Ingrediente: 125 g tortellini cu şuncă 1 ceapă mică 100 ml sos de roşii 1 căţel de usturoi 1 lingură caşcaval ras 2 linguriţe ulei câteva alune Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se pun […]

Rosii umplute cu carne de miel

Rosii umplute cu carne, orez si patrunjel

Rosii umplute cu carne, orez si patrunjel din: roşii, carne tocata, ceapa, orez, patrunjel, bors, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 10 roşii 350 g carne tocată o ceapă 5 linguri orez o legătură pătrunjel 500 ml borş 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Roşiilor li se taie un căpăcel, se golesc de conţinut, […]

Chili con carne picant

Cartofi umpluti cu carne, chili si chimen

Cartofi umpluti cu carne,chili si chimen din: fasole roşie fiartă, carne tocata, unt, ceapa, usturoi, praf de chili, chimen, bulion, supa de vita, porumb boabe, cartofi, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 1 conservă mare fasole roşie fiartă 500 g carne tocată 50 g unt 2 cepe 2 căţei us­turoi o linguriţă praf de chili 2 linguriţe […]

Retete

Reteta zilei: Burgeri de curcan cu cartofi dulci si salata de varza

Burgeri de curcan cu cartofi dulci si salata de varza din: varza, morcovi baby, ceapa rosie, otet de vin alb, mustar dijon, sare de mare, ulei, branza albastra, carne de curcan, sos iute, cartof dulce. Poate te intereseaza si: Hamburgeri de vita Hamburgeri de curcan cu mozzarella Burgeri de vita cu branza cheddar   Ingrediente […]

Pui aromat cu cimbru si ienibahar

Pui aromat cu cimbru si ienibahar din: muşchiuleţi de pui, lamai, cimbru, ienibahar, usturoi deshidratat. Ingrediente: 250 g muşchiuleţi de pui 2 lămâi 1 lingură cimbru tocat 1 linguriţă ienibahar 1 linguriţă usturoi deshidratat           Mod de preparare: Se stoarce sucul de lamaie si se adauga ulei, cimbru si mirodenii. Se toarna peste […]

Minitarte cu legume si sunca

Minitarte cu legume si sunca din: aluat foitaj, şuncă, broccoli, roşii cherry, ceapă,brânză Emmentaler rasă, usturoi, smântână, ouă, ulei, sare, piper   Ingrediente: 275 g aluat foitaj 100 g şuncă 200 g broccoli 150 g roşii cherry 4 fire de ceapă 120 g brânză Emmentaler rasă 2 catei de usturoi 250 g smântână 3 ouă […]

Rulada de ciolan afumat cu pui si bacon

Rulada de ciolan afumat cu pui si bacon din: ciolan afumat dezosat, rondele piept de pui, bacon, telina, ceapa, usturoi, faina, vin alb, boia dulce, boia iute, pastă tomate, varză murata, ceapă verde, sare, piper, apa. Ingrediente: 1 ciolan afumat dezosat 4 rondele piept de pui 4 felii bacon 1 ţelină medie 1 ceapă 1 căpăţână usturoi 50 g făină […]