Dovlecei cu iaurt

Dovlecei umpluti cu carne tocata si cimbru

Dovlecei umpluti cu carne tocata si cimbru din: dovlecei, carne tocata, cimbru, ceapa, sare, piper, ulei, masline, frunze de busuioc. Ingrediente: 1 kg dovlecei 750 g carne tocată 3 cepe 1 linguriţă cimbru sare piper 2-3 linguri ulei Pentru decor: măsline frunze de busuioc Mod de preparare: Toci ceapa şi o căleşti în ulei până […]

Omleta cu cartofi, sunca si ceapa verde

Omleta cu cartofi, sunca si ceapa verde din: ouă, cartofi, şuncă, caşcaval, ceapă verde, sare, piper, ulei, unt.   Ingrediente: 6 ouă 6 cartofi fierţi în coajă, curăţaţi 150 g şuncă 250 g caşcaval ras 1 legătură ceapă verde sare piper 2 linguri ulei unt, pentru uns Mod de preparare: Tai şunca şi cartofii cubuleţe. Baţi ouăle cu un […]

Galuste cu ficat, ceapa si ou

Galuste cu ficat, ceapa si ou din: ficat (de porc, de vită sau de viţel), ceapă, pătrunjel verde, chiflă în­muiată în lapte, ou, pesmet, piper, sare   Ingrediente: 150g ficat (de porc, de vită sau de viţel) pu­ţină ceapă dată pe râzătoare pătrunjel verde 1 chiflă în­muiată în lapte 1 ou puţin pesmet piper sare Mod […]

Cartofi cu salam si verdeata la cuptor

Cartofi cu salam si verdeata la cuptor din: cartofi noi, salam, usturoi, ceapă, verdeaţă, smântână, unt, sare.   Ingrediente: 1 kg cartofi noi 250 g salam usturoi 1 ceapă verdeaţă tocată 1 pahar smântână 2 linguri unt sare Mod de preparare: Cartofi cu salam si verdeata la cuptor: curăţă cartofii, se spală în multă apă […]

Ciorba de potroace cu orez

Ciorba de potroace cu perisoare

Ciorba de potroace cu perisoare din: măruntaie de pui, untură, mor­cov, pătrunjel, făină, pătrunjel verde, sare, ouă, ficăţei de pui, untură, pesmet, piper măcinat. Ingrediente: măruntaiele de la 2 pui 60 g untură 1 mor­cov 1 pătrunjel 20 g făină 1 legătură de pătrunjel verde sare Pentru perişoare: 2 ouă 2 ficăţei de pui 30 g […]

Friptura cu legume la cuptor

Cum se prepara Friptura cu legume la cuptor (VIDEO)

Cum se prepara Friptura cu legume la cuptor – un preparat clasic, perfect pentru mesele în familie sau ocaziile speciale. Această rețetă combină carnea fragedă și suculentă de vită cu o selecție de legume proaspete, toate gătite împreună pentru a crea o armonie de arome și texturi. Este o mâncare nu doar delicioasă, dar și […]

Cum se prepara Pulpă de capră împănată (VIDEO)

Cum se prepara Pulpă de capră împănată – un preparat culinar rafinat, ideal pentru mesele festive si ocaziile speciale. Aceasta reteta imbina perfect fragedul carnii de capra cu aroma intensa a usturoiului si a ierburilor aromatice, rezultand un fel de mancare deosebit de savuros. Carnea de capra este o optiune sanatoasa si delicioasa, bogata in […]

Perişoare de vită cu sos de smântână

Perisoare cu smantana si orez

Perisoare cu smantana si orez din: carne de vită, orez, ouă, pătrunjel, smântână, sare.   Ingrediente: 1,5 kg carne de vită 50 g orez 3 ouă 2 legături pătrunjel 300 g smântână sare   Mod de preparare: Perisoare cu smantana si orez: trece carnea de câteva ori prin maşină, cu sita deasă. bate bine, ameste­când-o […]

Fasole uscata cu costita afumata si bulion

Fasole uscata cu costita afumata si bulion din: fasole, costiţă, ulei, ceapa, morcov, păstâmac, mărar, roşii decojite sau bulion. Ingrediente: 500 g fasole 200 g costiţă 1 ceaşcă ulei 2 cepe 1 morcov 1 păstâmac mărar tocat 3 roşii decojite sau 1 lingură bulion   Mod de preparare: Se alege fasolea, se lasă câteva ore […]

Supa de pui cu taitei de casa

Supa de taitei cu slanina afumata

Supa de taitei cu slanina afumata din: slănină afumată, cartofi, tăiţei rupţi, boia de ardei, sare. Ingrediente: 100 g slănină afumată 2 bucăţi de cartofi 1 pumn de tăiţei rupţi puţină boia de ardei sare   Mod de preparare: Slănina tăiată cubuleţe se topeşte, jumările-se scot din un­tură şi în locul lor se pune un pumn […]

Supa de orez cu sunca

Supa de orez cu sunca din: şuncă, orez, smântână, unt, ceapă, făină, sare.   Ingrediente: 150 g şuncă 150 g orez 100 ml smântână 100 g unt puţină ceapă 2 linguri de făină sare   Mod de preparare: Supa de orez cu sunca: Din unt şi făină se face un rântaş. Ceapa tăiată mărunt şi […]

Supa Zocigleveş

Supa din ficat de porc si ou

Supa din ficat de porc si ou din: ficat de porc, untură, făină, oua, sare. Ingrediente: 1/2 kg ficat de porc puţină untură făină 1- 2 gălbenuşuri de ou sare   Mod de preparare: Ficatul de porc sau de viţel, tăiat cuburi se căleşte în-puţină untură, până ce devine maroniu. Se presară cu făină şi […]

Chiftele la tava cu carne tocata si nuca

Chiftele la tava cu carne tocata si nuca din: cartofi, arpacaş, faină de grâu, piper, sare, carne tocată, ceapa, miez de nucă pisată, migdale amare prăjite în unt, usturoi, suc de roşii, pătrunjel proaspăt.   Ingrediente: 1 kg de cartofi fierţi 2 pahare arpacaş fin 1 lingură faină de grâu piper şi sare, după gust […]

Supa cu carnat afumat si zarzavat

Supa cu carnat afumat si zarzavat din: cârnat afumat, zarzavat, sare, oua. Ingrediente: 200 g cârnat afumat zarzavat sare câte un ou de persoană   Mod de preparare: Cârnatul bine spălat se fierbe cu amestecul de zarzavat, înainte de a servi supa, zeama se strecoară într-un vas termorezistent, se pune pe foc şi se adaugă câte […]

Supa Kloesse

Supa de fasole uscata cu ardei gras si carnat

Supa de fasole uscata cu ardei gras si carnat din: fasole tărcată sau albă, ulei, ceapă,  usturoi,ardei (congelat), cârnat, pastă de roşii, cartofi, sare, zahăr, dafin, piper măcinat, oţet.   Ingrediente: 300 g fasole tărcată sau albă 2 linguri de ulei 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 ardei (congelat) 250 g cârnat 1 conservă mică […]

Supă de varză şi cartofi

Supa de varza cu slanina afumata si chimen

Supa de varza cu slanina afumata si chimen din: varză dulce, slănină afumată, ceapă, făină,chimen măcinat, boia de ardei, smântână, chiflă, sare.   Ingrediente: 1/2 kg varză dulce 50 g slănină afumată 1/2 ceapă 1 linguriţă cu vârf de făină 1 linguriţă (pentru cafea) de chimen măcinat 1 vârf de cuţit de boia de ardei 100 […]

Cartofi cu oua si ciuperci la cuptor

Cartofi cu oua si ciuperci la cuptor din: cartofi, ulei, ciuperci, usturoi, cimbru, branza cheddar, cascaval, oua. Ingrediente:  3 cartofi, curăţaţi de coajă şi taiati cuburi 1 lingură ulei 600g de ciuperci, tăiate în sferturi 2 căţei de usturoi, feliaţi 2 linguri frunze de cimbru 140g de brânză cheddar sau caşcaval ras 4 ouă Mod […]

Budinca cu carne si migdale

Budinca dietetica cu carne, orez si ciuperci

Budinca dietetica cu carne, orez si ciuperci din: carne de vită sau pasăre, morcovi,  păstârnac,  ţelină, orez, oua, patrunjel, marar, ciuperci, unt, ulei, sare, pesmet. Ingrediente: 750 g carne de vită sau pasăre 2 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 pahar de orez (cca 200 g ) 4 albuşuri 2 legături pătrunjel 2 legături mărar 200 g […]

Macris cu sos alb

Mancare de macris cu carne si patrunjel

Mancare de macris cu carne si patrunjeldin: carne, măcriş, pastă de tomate, ceapă, făină, sare, ulei, patrunjel verde.   Ingrediente: 500 g carne 1 kg măcriş 1 linguriţă pastă de tomate 1 ceapă 50 g făină sare 200 ml ulei 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare Mancare de macris cu carne si patrunjel: Tai carnea bucăţele şi o […]

Piure de ghimbir

Carne tocata cu piure de cartofi si sunca

Carne tocata cu piure de cartofi si sunca din: carne tocata, oua, sare, piper, pesmet, paine, lapte, usturoi, morcov, cartofi, şuncă sau cabanos, gogoşar.   Ingrediente: 700 g carne tocată 3 ouă sare piper pesmet 2 felii pâine puţin lapte 3 căţei usturoi 1 morcov mare 2 cartofi pentru piure 4 felii şuncă sau cabanos 1 gogoşar roşu   […]

Reteta zilei: Sandwich-uri calde cu chiftelute de curcan

Sandwich-uri calde cu chiftelute de curcan din: curcan, telina, morcovi, usturoi, praf de chili, boia, pesmet, parmezan, ou, sos iute, chifle, sos de branza albastra. Poate te intereseaza si: Sandwich-uri cu piept de curcan si varza murata Sandwich-uri cu pui si rosii la gratar Sandwich-uri cu bacon, ou si rucola Ingrediente:  1 ¼ kg carne […]

Drob de soia

Drob din ficat de pui cu orez si verdeata

Drob din ficat de pui cu orez si verdeata din: ficăţei de pui, pateuri mari, ceapa verde, usturoi verde, orez, marar, patrunjel pesmet, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ficăţei de pui 2 pateuri mari 4 legături ceapă verde 2 linguri usturoi verde 10 linguri orez 2 legături mărar verde 2 legături pătrunjel 4 linguri […]

Praz cu bacon si cascaval la cuptor

Praz cu bacon si cascaval la cuptor din: praz, bacon, cascaval, ulei, patrunjel. Ingrediente: 5 bucăţi praz, doar partea albă 100 g bacon 200 g caşcaval 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel       Mod de preparare: Tai baconul bucăţi, pe care le căleşti în ulei. Speli prazul, îl opăreşti în apă cu sare […]

Pui cu lapte de cocos şi orez

Pui indian cu lapte de cocos, ghimbir si chimen

Pui indian cu lapte de cocos, ghimbir si chimen din: piept de pui, usturoi, ceapa, ghimbr, chimen, praf de curry, lapte de cocos sau smantana, ulei, rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 4 căţei usturoi 1 ceapă mică puţin ghimbir proaspăt 1 linguriţă chimen 1 linguriţă praf de curry  250 ml lapte de cocos sau smântână 3 linguri […]

retete

Rulade umplute

Rulade umplute din: rulade de patiserie, spanac, carne tocata, cepe, usturoi, ulei, cascaval, smantana, ou, cimbru, sunca, faina, pasta de rosii, supa de vita, sare, piper si unt.   Ingrediente: 250 g rulade (de la patiserie) 200 g spanac 250 g carne tocată 2 cepe 2 căţei de usturoi mari 2 linguri de ulei 2 […]

Steak cu salată de roşii rumenite

Steak cu boia, ardei iute si salata

Steak cu boia, ardei iute si salata din: cartofi dulci, ulei de floarea soarelui, steakuri fragede, boia, pătrunjel şi oregano, ardei iute, usturoi, ulei de măsline, oţet de vin roşu, zeama de lamaie, salata. Ingrediente: 2 cartofi dulci, curăţaţi de coajă şi tăiaţi felii subţiri 1 lingură ulei de floarea soarelui, plus pentru uns 2 steakuri fragede 1 linguriţă boia 2 linguri […]

Supa cu dovlecel, morcov si salam

Supa cu dovlecel, morcov si salam din: unt, ceapa rosie, usturoi, tulpină de ţelină, morcovi, dovlecei, fasole verde, roşii tocate, salam chorizo, zahar, apa clocotita, sare, piper negru, patrunjel.   Ingrediente: 15 g unt 2 cepe roşii, tăiate mărunt 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 tulpină de ţelină tocată 2 morcovi mari, tăiaţi în bucăţi […]

Chiftele de soia marinate

Chiftele marinate cu ghimbir si sos de soia

Chiftele marinate cu ghimbir si sos de soia din: cârnaţi proaspeţi, ulei de floarea soarelui, supă de pui, morcov, ardei gras galben, usturoi, ghimbir, ketchup, sos de soia, zeama de lamaie, amidon, ananas din conservă. Ingrediente: 400 g cârnaţi proaspeţi 1 lingură ulei de floarea soarelui 1 litru supă de pui 1 morcov, tăiat felii 1 ardei gras galben, tăiat bucăţi 1 căţel […]

Carnati de porc cu varza

Varza cu linte, carnati si vin

Varza cu linte, carnati si vin din: varza, linte, ceapa, morcovi, cârnaţi de casă, ulei, vin, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 varza medie 100 g linte o ceapă 2 morcovi 2 cârnaţi de casă 100 ml ulei 100 ml vin o legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Varza se toacă mărunt, iar lintea se fierbe 10 minute […]

Rulouri cu bacon, samburi de migdale si curmale

Rulouri cu prune afumate, bacon si usturoi

Rulouri cu prune afumate, bacon si usturoi din: bacon, prune afumate, baghetă, unt, usturoi. Ingrediente: 20 felii lungi de bacon 20 prune afumate 20 feliuţe de baghetă 50 g unt 2 căţei de usturoi     Mod de preparare: Pui prunele pentru 1 oră în apă rece, să se înmoaie, apoi le scurgi bine. Pe […]

Spaghetti a la Carbonara

Spaghetti a la Carbonara din: spaghete, piept de porc, oua, usturoi, parmezan, branza de oaie, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: 500 g spaghete 250 g piept de porc neafumat 5 ouă 2 căţei de usturoi mari 2 linguri cu vârf de parmezan ras 1 lingură de brânză rasă de oaie ulei de […]

Rulouri cu malai, carnati si rozmarin

Rulouri cu malai, carnati si rozmarin din: aluat pentru foitaj, cârnaţi semiafumaţi, mustar, rozmarin uscat, malai, ou. Ingrediente: 1 pachet aluat pentru foitaj 12 cârnaţi semiafumaţi muştar rozmarin uscat mărunţit mălai 1 ou Mod de preparare: Cu aproximativ 8 ore înainte de preparare, ai grijă să decongelezi aluatul lent, în frigider. A doua zi, îl întinzi pe masa […]