Iepure la cuptor cu bacon

Iepure la cuptor cu cimbru si bacon

Iepure la cuptor cu cimbru si bacon din: iepure, cartofi, ceapă, bacon neafumat, usturoi, cimbru proaspăt, foaie dafin, vin alb sec, ulei, sare, piper. Iepure la cuptor cu cimbru si bacon Ingrediente: 1 iepure 1 kg cartofi noi 1 ceapă mare 150 g cuburi de bacon neafumat 3 căţei usturoi 1 crenguţă cimbru proaspăt 1 foaie dafin 100 ml vin alb sec 100 […]

Tigaie aromata cu legume si carnati

Tigaie aromata cu legume si carnati din: cartofi noi, cârnaţi de casă, morcovi, ardei gras, ceapă uscată, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 2 cârnaţi de casă 200 g morcovi mici 1 ardei gras 1 ceapă uscată 1 crenguţă rozmarin 150 ml ulei sare piper Mod de preparare: Morcovii se pun la fiert în apă cu un praf cte sare şi, între […]

Pacheţele picante de varză roşie

Pachetele picante cu carne si praz

Pachetele picante cu carne si praz din: foi de orez sau foi de plăcintă, carne tocată, ceapă, praz (partea albă), morcovi, ţelină, usturoi pudră, muguri de soia (opţional), zahăr, chili uscat, sare, ulei.   Ingrediente: 15 foi de orez sau 200 g foi de plăcintă 250 g carne tocată 1 ceapă mică 1/2 fir praz (partea albă) 2 morcovi 1/2 ţelină mică 1 linguriţă usturoi […]

Ciorba de fasole cu carnati si tarhon

Ciorba de fasole cu carnati si legume

Ciorba de fasole cu carnati si legume din: fasole boabe, cărnaţi de casă, ardei gras, morcovi, cartofi, conservă roşii cuburi, suc de roşii, foi dafin, cimbru, pătrunjel, mărar, sare, piper, suc de lamaie, ceapa, smantana. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cărnaţi de casă 1 ardei gras 2 morcovi 2 cartofi potriviţi 1 conservă roşii cuburi 750 ml suc de roşii 2 […]

Aripioare picante cu boia, usturoi si miere

Aripioare picante cu boia, usturoi si miere din: aripioare de pui, piper, sare, boia picanta, usutroi praf, usturoi, ulei, suc de roşii, miere, ceapă, zahăr, muştar, sos Worcestershire. Ingrediente: 12 aripioare de pui piper sare boia picantă usturoi praf Pentru sos: 3 căţei usturoi o lingură ulei 300 ml suc de roşii 2 linguri miere o ceapă 2 linguriţe zahăr 2 linguriţe muştar […]

Paste cu iepure, ierburi aromatice si smantana

Paste cu iepure, ierburi aromatice si smantana din: frunze proaspete de cimbru, sare, piper negru, coaja de lamaie, pulpe de iepure, usturoi, ceapă roşie, vin alb, smântână dulce, paste pappardelle,  parmezan.   Ingrediente: 2 mâini bune de frunze proaspete de cimbru sare şi piper negru proaspăt măcinat ulei de măsline coaja rasă de la 2 lămâi 4 pulpe de iepure 1 […]

Reteta zilei: Sandwich-uri cu bacon, ou si rucola

Sandwich-uri cu bacon, ou si rucola din: prosciutto, rucola, ulei de masline, sare, piper, oua, rosii uscate, branza de capra, chifle, unt. Poate te intereseaza si: Sandwich-uri cu vita si branza cheddar Sandwich-uri cu carne de porc, sunca si branza Sandwich-uri cu somon afumat si sos pesto   Ingrediente: 250gr prosciutto 1 ½ cani rucola […]

Mancare de mistret cu vin rosu si mamaliguta

Mancare de mistret cu vin rosu si mamaliguta din: pulpă de mistreţ, telină, morcov, ceapă, vin roşu, supă caldă, arome (ienupăr, dafin, rozmarin, boabe de piper negru), malai, sare, apa.   Ingrediente: 800 g pulpă de mistreţ Pentru marinadă: telină morcov ceapă tăiate in cubuleţe mici 1 litru de vin roşu supă caldă arome (ienupăr, dafin, rozmarin, boabe de piper negru) […]

Cum se prepara Plăcintă verde cu carne (VIDEO)

Cum se prepara Plăcintă verde cu carne – un preparat delicios, care combină o umplutură bogată de carne cu o crustă fragedă, adesea aromată cu ierburi proaspete. Această plăcintă poate fi preparată cu diverse tipuri de carne, precum carne de vită, porc sau pui, și este perfectă pentru o masă de familie sau pentru a […]

Lipie cu sunca si ceapa

Lipie cu sunca si ceapa din: faina, drojdie, apa sau lapte caldut, ulei de masline, zahar, sare, sunca de porc sau salam, ceapa rosie si branza sarata cu smantana sau cascaval   Ingrediente: 250 g făină 15 g drojdie 150 ml apă sau lapte călduţ 2-3 linguri ulei de măsline 1 vârf cuţit zahăr sare Pentru […]

Iepure cu ciocolata

Iepure cu bere si bacon

Iepure cu bere si bacon din: iepure, bere blonda, bacon afumat, rozmarin uscat, foi de dafin, sare, piper negru. Ingrediente: 1 iepure 500 ml bere blondă 3 felii bacon afumat 6 câţei de usturoi 1 lingură rozmarin uscat 3 foi de dafin sare piper negru macinat     Mod de preparare: Porţionezi iepurele şi îl […]

Tortellini cu bacon si branza

Tortellini cu bacon si branza din: tortellini, mozzarella, mazare, bacon, unt, ceapa, parmezan, vin alb, sare si piper.   Ingrediente: 400 g tortellini 250 g mozzarella 100 g mazăre congelată 100 g bacon 20 g unt 1 ceapă mică 2 linguri parmezan ras 50 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Fierbi […]

Cârnăciori la cuptor cu varză

Carnaciori la cuptor pe pat de aluat

Carnaciori la cuptor pe pat de aluat din: ulei, cabanoşi, oua, lapte, sare, faina. Ingrediente: ulei 12 cabanoşi 2 ouă 180 ml lapte sare 140 g făina   Mod de preparare: Se aşază cârnăciorii într-o tavă unsă cu ulei şi se dau la cuptor; se coc cca 10 min. la 180 °C. Intre timp se bat ouăle […]

Varza rosie cu mere

Carnati cu salata de varza rosie si mere

Carnati cu salata de varza rosie si mere din: varză roşie, oţet de mere, suc deportocale, miere, ceapa verde, ulei de nuca, carnaciori, mere, muştar. Varza roșie este o sursă excelentă de vitamine și minerale. Conține vitamina C, vitamina K, vitamina A, vitamina E și vitaminele din complexul B. De asemenea, este bogată în fibre, potasiu, fier, calciu și […]

Carnati cu oua si legume

Carnati cu oua si legume din: cartofi fierţi, cârnăciori, ardei gras roşu, ceapă, untoua, pătrunjel verde.   Ingrediente: 600 g cartofi fierţi in coajă 4 cârnăciori 1 ardei gras roşu 1 ceapă tocată 3 linguri unt 4 oua 1-2 linguri pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Se taie cuburi cartofii, cârnaţii şi ardeiul gras. Se pră­jesc cartofit în 2 linguri […]

Tarta fina cu branza Camembert

Tarta cu gulii, branza si sunca

Tarta cu gulii, branza si sunca din: unt, ceapă, frunzuliţe de cimbru, şuncă de Praga, gulii, brânză cedar, mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 85 g unt 1 ceapă 1 lingură frunzuliţe de cimbru 5 felii şuncă de Praga 1,5 kg gulii tăiate felii subţiri 70 g brânză cedar rasă 125 g mozzarella bine scursă sare piper   Mod de preparare: încinge cuptorul […]

Burta si bacon in alaut

Burta si bacon in aluat

Burta si bacon in aluat din: usturoi, pătrunjel, ceapă, cuişoare, foi de dafin, cimbru, vin alb, sare de mare, piper, arei iute, foaie de aluat minune, ou. Ingrediente: 1 căţel de usturoi tocat 1 mâna pătrunjel 1 ceapă tăiată felii 2 cuişoare 2 foi de dafin 1 praf cimbru 200 ml vin alb sare de […]

Taitei cu carne de porc si menta

Reteta zilei: Taitei de orez cu carne si legume

Taitei de orez cu carne si legume din: pui, porc, ulei, ceapa, usturoi, varza, morcov, taitei de orez, condimente, sare, piper alb, sos de soia, ceapa verde, limeta. Poate te intereseaza si: Friptura de porc cu ciuperci si sos de rosii pe pat de taitei de orez Legume cu taitei de orez si carne de […]

Supa de salata cu paste

Supa de salata cu paste din: carnati afumati, paste scurte, salata, ceapa, usturoi, morcov, radacina de patrunjel, lamaie, iaurt gras, faina, galbenusuri, ulei, verdeata, sare si piper negru.   Ingrediente: 250 g cârnaţi afumaţi 200 g paste scurte 1 căpăţână salată 1 ceapă de dimensiune medie 4 căţei de usturoi 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel […]

Paste cu costita, bacon si ciuperci

Paste cu costita, bacon si ciuperci din: paste colorate, prosciutto sau bacon, costiţă afumată (pancetta), ceapa, morcov, telina, unt, ciuperci, nucşoară, vin alb, mazăre din conservă sau congela­tă, supă de legume, sare, piper, parmezan, roşii în bulion.   Ingrediente: 250 g paste colorate 50 g prosciutto sau bacon 50 g costiţă afumată (pancetta) 1 ceapă 1 morcov 1 tijă de ţelină 50 g unt […]

Spaghete cu kaizer, rosii si sos de usturoi

Spaghete cu kaizer, rosii si sos de usturoi din: spaghete, kaizer, usturoi, ulei de măsli­ne, bulion, sare, cimbr, frunze de valeriană, rosii. Ingrediente: 500 g spaghete 4 felii groase de kaizer 5 căţei de usturoi 1 linguriţă ulei de măsli­ne 1 lingură bulion sare cimbru proas­păt câteva frunze de valeriană câteva roşii mici   Mod de preparare: Pui spaghetele la […]

Tarta rustica cu salam, varza si mar

Tarta rustica cu salam, varza si mar din: făină, ou, unt, sare, apa rece, varza, ceapa, ulei, salam uscat, măr, lapte, ouă, nucsoara, maghiran.   Ingrediente: 250 g făină 1 ou 100 g unt 1 linguriţă sare 2 linguri apă rece Pentru umplutură: 700 g varză 1 ceapă 1 lingură ulei 80 g salam uscat feliat 1 măr […]

Cartofi cu snitel

Cartofi cu snitel din: cartofi, unt, sare, cascaval, usturoi, sare, carne de porc, oua, piper, faina si ulei.   Ingrediente: 3 cartofi 2 linguri unt sare 200 g caşcaval ras fin 2 căţei de usturoi sare 500 g carne macră de porc, feliată şi bătută pentru şniţele 4 ouă piper 3 linguri făină 200 ml […]

Paste cu bacon, parmezan si rozmarin

Paste cu bacon, parmezan si rozmarin din: melcişori sau rigatoni (tubuleţe), ulei de măs­line, bacon sau şuncă slabă, ceapă, morcov, rădăcină de ţelină cu tot cu tulpini, vin alb sec, roşii mari, rozmarin verde, parmezan, sare, piper.   Inrgediente: 350 g melcişori sau rigatoni (tubuleţe) 2 linguri ulei de măs­line 100 g bacon sau şuncă […]

Linte cu carnati

Reteta zilei: Mancare de linte cu carnati si rosii

Mancare de linte cu carnati si rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, carnati, linte, rosii, supa de legume, sare, oregano, patrunjel, ardei copt, busuioc, parmezan. Poate te intereseaza si: Mancare de linte cu ardei si rosii Mancare de linte verde Mancare de linte, naut si orez cu sos iute   Ingrediente: 2 linguri […]

Reteta zilei: Paste cu carnati si broccoli

Paste cu carnati si broccoli din: paste, ulei de masline, carnati, usturoi, supa de pui, broccoli, sare, fulgi de ardei iute, unt, parmezan.   Poate te intereseaza si: Paste cu carnati si sos de rosii Paste cu carnati si legume Paste cu carnati de pui si spanac     Ingrediente: 400gr paste orecchiette 5 linguri […]

Piept de rata in sos de chili cu orez

Piept de rata in sos de chili cu orez din: piepţi de raţă (cu piele), sare, piper negru, ardei iuţi roşii, zahăr, oţet de vin alb, orez, coaja de lamaie. Ingrediente: 4 piepţi de raţă (cu piele) 1 bob piper negru 3 ardei iuţi roşii 6 linguri zahăr 3 linguri oţet de vin alb 300 g orez coaja rasă de la 1 […]

Mazare verde cu sos cu miere si vin

Paste verzi cu mazare si sos de telina

Paste verzi cu mazare si sos de telina din: paste verzi cu spanac, mazare, telina, lapte, smantana, sare, pipe negru, nucsoara si sunca de Parma.   Ingrediente: 200 g paste verzi cu spanac 70 g mazăre congelată 1/2 ţelină mare 100 ml lapte dulce pasteurizat 100 ml smântână pentru gătit sare piper negru măcinat nucşoară […]

Budinca cu telina, kaizer si smantana

Budinca cu telina, kaizer si smantana din: făină, drojdie, zahăr, unt moale, vin alb, ceapă, unt, ulei, ţelină, kaizer afumat, smântână, caşcaval, oua, piper, chimen, pătrunjel tocat Ingrediente: 300 g făină 1/2 cub drojdie 1/2 linguriţă zahăr 50 g unt moale 120 ml vin alb 1 ceapă 2 linguri unt 2 linguri ulei 2 rădăcini medii de ţelină […]

Pizza cu cartof, cascaval si rozmarin

Pizza cu cartof, cascaval si rozmarin din: făină, apa, ulei, sare, drojdie, zahar, cartofi, cascaval, rozmarin, carnat afumat. Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 3 linguri ulei sare 1 cub (40 g) drojdie 1 linguriţă zahăr 3 cartofi de dimen­siune mijlocie 5 linguri ulei de măsline 200 g caşcaval 2-3 fire de rozmarin 1 […]

Pizza cu mozzarella si ciuperci

Pizza cu dovlecel, sunca si ciuperci

Pizza cu dovlecel, sunca si ciuperci din: făină integrală, făină albă, drojdie, lapte, apa, ulei de masline, zahar, sare, bulion sau pastă de roşii, oregano uscat, busuioc uscat, şuncă ţărănească sau prosciutto, dovlecel, caşcaval sau mozzarella, ardei, ciuperci.   Ingrediente: 200 g făină integrală 300 g făină albă 1/2 cub drojdie 100 ml lapte 150 ml apă 100 ml ulei de măsli­ne 1 […]

Lasagna cu spanac, carne si cimbru

Lasagna cu spanac, carne si cimbru din: foi de lasagna, sare, ulei de masline, ceapă franţuzească, unt, usutroi, carne tocată (de pasăre sau de vită), ou, piper, frunze de spanac, lapte, foaie de dafin, boabe piper, ceapă, cimbru, pătrunjel, făină, nucşoară,  caşcaval. Ingrediente: 12 foi de lasagna sare 1/2 lingură ulei de măsline 1 ceapă franţuzească 1 lingură unt 3 căţei de […]