Dovlecei umpluti cu carne tocata si orez

Dovlecei umpluti cu carne tocata si orez din: dovlecei, carne tocata, orez, ceapa, patrunjel, sare, piper, ulei, apa, bulion si verdeata. Ingrediente: 10 dovlecei 200 g carne tocată 12 linguri orez prefiert 2 cepe o legătură pătrunjel sare piper Pentru sos: o ceşcuţă ulei o lingură bulion apă verdeaţă   Mod de preparare: Carnea, orezul, […]

Ceapa umpluta cu carne si cascaval

Ceapa umpluta cu carne si cascaval din: ceapa, carne tocata, patrunjel, supa, unt, cascaval, sare si piper.   Ingrediente: 6 cepe mari 300 g carne tocată amestec o legătură pătrunjel 300 ml supă 10 g unt pentru tavă 50 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Se curăţă cepele de stratul exterior şi se purnla […]

Tarta cu sparanghel si sunca

Tarta cu sparanghel si sunca din: sparanghel alb sau verde, sare, sunca, aluat de foi refrigerat, faina, caşcaval Emmentaler, boabe de piper. Ingrediente: 500 g sparanghel alb sau verde sare 100 g şuncă 400 g aluat de foi refrigerat făină pentru tapetat planşeta 300 g caşcaval Emmentaler 1 linguriţă boabe de piper pisate Mod de preparare: Se curăţă […]

retete

Iepure la ceaun cu rozmarin, cimbru, salvie si lamaie

Iepure la ceaun cu rozmarin, cimbru, salvie si lamaie din: iepure, lamaie, sare, piper negru, rozmarin, cimbru, ulei de masline, unt, salvie, usturoi, vin alb, Ingrediente: 1 iepure 1 lămâie sare şi piper negru proaspăt măcinat 1 lingură cu vârf de rozmarin tocat 1 lingură cu vârf de cimbru tocat 1 lingură de ulei de măsline 1 […]

retete

Rata inabusita la cuptor cu miere si sos de stridii

Rata inabusita la cuptor cu miere si sos de stridii din: miere, sos de stridii, rate, tulpini de telină, ceapă verde, usturoi, frunze de dafin, frunze de busuioc, ardei iute roşu, sare, piper negru. Ingrediente: 4 linguri zdravene de miere parfumată 8 linguri de sos de stridii 2 rate de 680-900 g fiecare 2 tulpini de telină tăiate fin 4 fire de ceapă […]

Retete simple si rapide

Salata cu jambon, piept de pui si mascarpone

Salata cu jambon, piept de pui si mascarpone din: grepfruit, limbă în saramură, jambon, pipet de pui, telina, morcov, mascarpone (sau frişcă), sos Worcester, maioneza, frunze de lăptucă foarte fragede, ridichi. Ingrediente: 1 grepfruit 50 g limbă în saramură 50 g jambon fiert 1 piept de pui mic fiert 1 fir de telină 1/2 morcov 2 linguri […]

Pate de caprior cu bacon si rozmarin

Pate de caprior cu bacon si rozmarin din: făină, oua, untura, sare, zahar, coniac, pulpa de căprior dezosată, bacon, slănină crudă, smântână proaspătă, suc de lamaie, pătrunjel, ceapa, rozmarin, cimbrisor, sare, piper, vin de Xeres, lapte, migdale, seminţe de coconar. Ingrediente pentru aluat: 350 g făină 1 ou 100 g untură 1 linguriţă de sare 1 praf de zahăr 1/2 pahar de […]

Sufleu de cartofi cu chorizo

Sufleu de cartofi cu chorizo din: cartofi, lapte, unt, ulei de masline, cimbru, bacon, masline, salam chorizo, ceapa si cascaval.   Ingrediente: 700 g cartofi decojiţi 250 ml lapte 1 lingură unt moale 150 ml ulei de măsline 2 linguriţe frunzuliţe de cimbru 80 g bacon 100 g măsline negre fără sâmburi 150 g salam […]

Perisoare cu varza de Bruxelles

Perisoare cu varza de Bruxelles din: varza de Bruxelles, morcov, ceapa, orez, ulei de masline, supa de carne, sare, praf chili, carne tocata, ou, faina, usturoi si piper.   Ingrediente: 400 g varză de Bruxelles 1 morcov 1 ceapă 200 g orez cu bob lung 2 linguri ulei de măsline 700 ml supă de carne […]

Vanat cu stelute de patiserie

Vanat cu stelute de patiserie din: carne de vanat, boabe de piper, ienupar, dafin, rozmarin, cimbru, vin rosu, bacon, ulei de masline, ceapa, usturoi, faina, ketchup, supa de legume sau de vita, telina, morcovi, unt, ciuperci, aluat foietaj, lapte si boia.   Ingrediente: 1 kg carne de vânat, tăiată în bucăţi 1 linguriţă cu boabe […]

Cartofi umpluti cu carnati

Cartofi umpluti cu carnati, costita si verdeata

Cartofi umpluti cu carnati, costita si verdeata din: cartofi mijlocii, cârnaţi afumaţi, costiţă afumată, ulei, sare, piper, sos de rosii, apa calda, verdeata tcata.   Ingrediente: 8-10 cartofi mijlocii 400 g cârnaţi afumaţi 200 g costiţă afumată ulei sare piper 1 cană sos de roşii apă caldă verdeaţă tocată   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi de coajă […]

Ceapa de apa umpluta cu orez

Ceapa umpluta cu carnati si orez

Ceapa umpluta cu carnati si orez din: ceapa, carnati, orez, rosii, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 6-8 cepe mari 200 g cârnaţi 1 ceaşcă orez 2 roşii decojite 1 ceaşcă ulei sare şi piper     Mod de preparare: Cârnaţii îi tai în felii lungi de 10 cm şi îi prăjeşti, apoi îi scoţi pe […]

Pate fin

Pate fin din: unt, ficat de pui, vin de Madeira, ceapa rosie, usturoi, cimbru verde, smantana, sare si piper.   Ingrediente: 225 g unt 400 g ficăţei de pui 45-60 ml vin Madeira (sau rom alb) 3 cepe roşii mari 2 căţei de usturoi 1 lingură de cimbru verde 2 linguri de smântână grasă sare […]

Rulada cu piureu de cartofi cu roşii

Rulada cu piure de cartofi

Rulada cu piure de cartofi din: cartofi, faina, ciuperi, sunca presata, ardei, oua, ceapa verde si sare.   Ingrediente: 1/2 kg cartofi 200 g făină 150 g ciuperci 100 g şuncă presată 2 ardei 2 ouă 3 fire ceapă verde 1 praf de sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă în apă cu […]

Placinta cu pastrama, carnaciori si cascaval

Placinta cu pastrama, carnaciori, marar si cascaval

Placinta cu pastrama, carnaciori, marar si cascaval din: foi de plăcintă, pastramă de porc, cârnăciori de bere, caşcaval, oua, ceapa, marar, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 250 g pastramă de porc 250 g cârnăciori de bere 300 g caşcaval clasic 5 ouă 2 cepe 1 legătură mărar ulei sare piper     Mod […]

Reteta supa crema de linte

Supa-crema de linte cu bacon si smantana

Supa-crema de linte cu bacon si smantana din: linte rosie, ardei morcov, ceapa, dovlecel, telina, unt, bacon, patrunjel verde, smantana lichida.   Ingrediente: 200 g linte rosie 1 ardei 1 morcov 1 ceapă 1 dovlecel 1 felie ţelină unt bacon pătrunjel verde 100 ml smântână lichidă   Mod de preparare: Căleşti legumele în unt, iar […]

Mini placinte de carne tocata

Mini placinte de carne tocata din: aluat foietaj, faina, lapte, carne tocata, zahar si lamaie.   Ingrediente: 250 g aluat foietaj decongelat puţină făină pentru presărat puţin lapte 8-10 linguri de carne tocată o formă rotundă cu diametrul de 4,5 cm Pentru glazura: 50 g zahăr pudră puţin suc de lămâie   Mod de preparare: […]

Orez cu carnati si legume

Reteta zilei: Orez cu carnati si legume

Orez cu carnati si legume din: carnati, ulei, ceapa verde, usturoi, mazare, orez, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper. Poate te intereseaza si: Orez cu legume, ou si sos de soia Orez cu legume si patrunjel Orez cu legume si ou prajit   Ingrediente: 2 carnati, fara piele, carnea maruntita 1 lingura ulei […]

Chec vanatoresc cu carnaciori si sos de branza

Chec vanatoresc cu carnaciori si sos de branza din: făină (nu din cea pentru patiserie), apa, sare, drojdie uscata, untură sau unt, cârnăciori vânătoreşti (de mistreţ sau cabanos), ceapă, chimen, pastramă (facultativ), ulei, brânză de vaci, caşcaval afumat, smântână grasă, mirodenii uscate (mărar, cimbru, oregano, busuioc, mentă, pătrunjel), sare, zeama de lamaie, piper alb. Ingrediente: 370 g făină (nu din […]

Galuste la cuptor cu mazare, branza si afumatura

Galuste la cuptor cu mazare, branza si afumatura din: cartofi, oua, ceapa, faina, morcovi, pastrama afumata, unt, supa, lapte, mazare, branza de oi, sare.   Ingrediente: 400 g cartofi 2 gălbenuşuri 2 ouă 1 ceapă 5 linguri făină 2 morcovi 400 g pastramă afumată 50 g unt 250 ml supă 4 linguri lapte 250 g mazăre […]

Limba de vita cu sos Bordeaux

Limba rasol cu hrean si patrunjel

Limba rasol cu hrean si patrunjel din: limba, cartofi, unt, ceapa, morcov, telina, smântână pentru frişcă, hrean, otet, pătrunjel, zahar.   Ingrediente: 1 kg limbă 400 g cartofi 300 g unt 1 ceapă 1 morcov 1/2 ţelină 150 ml smântână pentru frişcă 30 g hrean 1 lingură oţet 1 legătură pătrunjel zahăr Mod de preparare: Limba o […]

Tarta rapida cu legume 

Tarta cu sunca, bacon si cascaval

Tarta cu sunca, bacon si cascaval din: aluat de foitaj, bacon afumat, şuncă, caşcaval, oua, smantana, sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 200 g bacon afumat 150 g şuncă 50 g caşcaval 4 ouă 400 ml smântână sare piper Mod de preparare: Aluatul se întinde cu sucitorul, se transferă în forma de copt şi se dă la […]

Dovleac la cuptor cu cascaval si bacon

Dovleac la cuptor cu cascaval si bacon din: dovleac, franzela, caşcaval şi brânză, usturoi, bacon,  smântână, nucşoară, sare, piper. Ingrediente: un dovleac de un kg 1/2 franzelă 300 g caşcaval şi brânză, după gust 2 căţei usturoi 4 felii bacon o lingură cimbru 200 g smântână 1/2 linguriţă nucşoară sare piper Mod de preparare: Dovleacului i se taie […]

Tarta cu ciuperci si carnati picanti

Tarta cu ciuperci si carnati picanti din: foitaj, ciuperci de pădure,  cârnati picanţi, oua, lapte, smantana, ardei iute, cimbru proaspăt, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: un pachet foitaj 250 g ciuperci de pădure 2 cârnati picanţi 3 ouă 150 ml lapte 150 ml smântână 1 ardei iute puţin cimbru proaspăt 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Aluatul se întinde […]

Varza cu linte si carnati

Varza cu linte si carnati din: varza murată, morcovi, carnati picanti, linte, untura de gasca, verdeata, sare, piper. Ingrediente: o varză mică, murată 2 morcovi raşi 2 cârnaţi picanţi 100g linte 2 linguri untură de gâscă verdeaţă, după gust sare piper Mod de preparare: Intr-o lingură de untură se pun cârnaţii rondele la călit. Se scot şi se […]

Plăcintă cu cartofi si ceapa

Placinta umpluta cu cartofi, praz si carnati

Placinta umpluta cu cartofi, praz si carnati din: foaie aluat foitaj, faina, cartofi, ciuperci, praz, ulei, mărar, patrunjel, carnati, nucsoara, sare, piper, ou, ardei gras roşu. Ingrediente: 1 foaie aluat foitaj făină Pentru umplutură: 4-5 cartofi 200 g ciuperci 1 fir de praz 4 linguri ulei 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2 carnaţi nucşoară sare piper 1 […]

Rulouri cu branza si verdeata

Rulouri cu sunca si crema de branza cu ierburi

Rulouri cu sunca si crema de branza cu ierburi din: pâine albă, frunze de pătrunjel,  frunze de busuioc, ulei de măsline, brânză ricotta, şuncă de Parma, sare de Himalaya, piper cu lamaie. Ingrediente: 8 felii de pâine albă 1 mână de frunze de pătrunjel 1 mănă de frunze de busuioc 1 lingură cu ulei de măsline 150 g brânză ricotta […]

Supa-crema de mustar cu bacon

Supa-crema de mustar cu bacon din: bacon afumat, ceapa, unt sau ulei de masline, apa, concentrat de supă de pasăre, ardei iute, smântână pentru gătit, cremă de brânză, muştar boabe, amidon, sare, piper, frunze de pătrunjel. Ingrediente: câteva felii de bacon afumat 1 ceapă 1 lingură unt sau ulei de măsline 1 l apă 2 cuburi concentrat de supă de pasăre 1 ardei […]

Broccoli cu ceafa afumata pe pat de legume

Broccoli cu ceafa afumata pe pat de legume din: cartofi, unt, lapte, sare, piper, broccoli, ameste mexican de legume, ceafa afumata sau crenvursti, pesmet, smantana, cascaval. Ingrediente: 1 kg cartofi 130 g unt 300-400 ml lapte sare piper 300 g broccoli 300 g amestec mexican de legume congelate 100 g ceafă afuma­tă sau 3 crenvurşti 2-3 […]

Conopida cu carne

Conopida umpluta cu carne tocata si patrunjel

Conopida umpluta cu carne tocata si patrunjel din: conopida, carne tocata, ceapa, ulei, oua, pesmet, patrunjel verde, smântână, sare, piper, cascaval,   Ingrediente: 1 conopidă mare (de 1-1 1/2 kg) 500 g carne tocată 2 cepe de dimensi­uni medii 2 linguri ulei 3 ouă 2 linguri pesmet 1 legătură pătrunjel verde 200 g smântână sare piper […]

Cum se prepara Tocanita de mangalita cu varza murata (VIDEO)

Cum se prepara Tocanita de mangalita cu varza murata – Carnea de mangaliță este renumită pentru gustul său deosebit și textura fragedă, iar combinată cu varza murată, acest preparat devine un adevărat deliciu. Este ideal pentru o masă de iarnă, fiind hrănitoare și sățioasă. Ingrediente: 800 g carne de mangaliță (spată sau ceafă de mangaliță), […]

Musaca de conopidă si cartofi

Musaca de cartofi, conopida si smantana

Musaca de cartofi, conopida si smantana din: conopida, cartofi, oua, ceapa, usturoi, bulion, carne tocata, caşca­val, smân­tână, ulei, condiment din legume, margarină, sare, piper, pătrunjel verde. Ingrediente: 1 conopidă de circa 500 g 5 cartofi 6 ouă 2 cepe 5 căţei de usturoi 1 lingură bulion 500 g carne tocată 100 g caşca­val 2 linguri smân­tână 30 ml ulei 1 linguriţă […]