Hot dog cu varza si ceapa

Hot dog cu varza si ceapa din: drojdie uscată, lapte, făină, ulei, sare, crenvurşti, ceapă mică, ulei, varză. Ingrediente: 1 linguriţă drojdie uscată 200 ml lapte 500 g făină 50 ml ulei 1 linguriţă sare Pentru umplutură: 10 crenvurşti 1 ceapă mică 2-3 lin­guri ulei 1/2 kg varză     Mod de preparare: Faci o maia din drojdie, 2-3 linguri cu făină şi 100 […]

Rulada de sunca cu broccoli si patrunjel

Rulada de sunca cu broccoli si patrunjel din: şuncă presată, broccoli, margarină sau unt, făină, lapte, sare, piper alb, nucsoara, frunze de pătrunjel   Ingrediente: 8 felii şuncă presată 250 g broccoli 150 g margarină sau unt 1 lingură făină 100 ml lapte sare piper alb măcinat nucşoară 1 legătură mică frunze de pătrunjel Mod […]

Crochete de carne cu ciuperci

Crochete de carne cu varza si ou

Crochete de carne cu varza si ou din: varză albă, carne, ceapa, pâine, făină, ouă, lapte, sare, piper negru macinat, marar, pesmet, unt sau untură. Ingrediente: 1/2 kg varză albă 200 g carne 2 cepe 150 g pâine 100 g făină 3 ouă 200 ml lapte sare piper negru măcinat 2 legături mărar 50 g pesmet 100 ml unt […]

Tartine cu pasta picanta

Tartine cu pasta picanta din: oua,  smântână pentru gă­tit, zeama de lamaie, unt, jambon afumat, hrean ras conservat in otet, mustar, sare, piper, boia, mere sau ardei capia mici. Ingrediente: 2 ouă 1 lingură smântână pentru gă­tit  zeama de la 1/2 lămâie 150 g unt 100 g jambon afu­mat 1 lingură hrean ras conservat jn oţet […]

retete

Paella cu melci, iepure si pui

Paella cu melci, iepure si pui din: ulei de măsline, pui, carne de iepure, praf de pătmnjel, usturoi, ardei roşu, roşii, fasole albă, bob proaspăt, apă, melci, orez, şofran, lapţi proaspeţi (dâton, peşte-sabie etc.), icre de peşte proaspete (ton, anghilă imperială, anghilă mică, hering etc.), fasole verde, sare, piper negru.   Ingredinete:  250 ml ulei de măsline […]

Retete

Carne inabusita cu sofran, piper si usturoi

Carne inabusita cu sofran, piper si usturoi din: coadă de taur, testicule de taur, ceapa, usturoi, rosii, morcov, sofran, piper-roşu, vin alb sec, sare.   Ingrediente:  500 g coadă de taur 2 testicule de taur 1 ceapă mare 3 căţei de usturoi 2 roşii bine coapte 1 morcov 1 praf de şofran 1 praf de piper-roşu 500 ml […]

Burger de pui cu salata

Burgeri de pui cu avocado in stil mexican

Burgeri de pui cu avocado in stil mexican din: copane de pui, pătrunjel proaspăt, condiment Cajun, maioneză, ulei de măsline, rosii, avocado, ardei iute, ulei de măsline extra virgin, zeamă de lămâie, chifle pentru burgeri. Ingrediente: 600 g copane de pui, tocate 1 mână de pătrunjel proaspăt, tocat 2 linguriţe condiment Cajun 1 lingură maioneză 1 lingură ulei de măsline 2 roşii mari, tocate […]

retete

Legume la cuptor cu ou si jambon

Legume la cuptor cu ou si jambon din: usturoi, ceapă, morcovi, inimă de anghinare, fasole verde, bob (de preferinţă proaspăt), sos tomat, boia de ardei, ouă, mazăre, jambon crud, chorizo, sare.   Ingrediente:  2 căţei de usturoi 1 ceapă 50 g morcovi 50 g inimă de anghinare 50 g fasole verde 50 g bob (de preferinţă proaspăt) 1 […]

retete

Prepelita cu ciuperci si vin alb

Prepelita cu ciuperci si vin alb din: prepeliţe, ulei de măsline, ceapa, tulpine de felină, roşii mici, coniac,  vin alb sec, apă, foi de dafin, ciuperci (de preferinţă mânătărci), sare, piper negru.   Ingrediente:  2 prepeliţe ulei de măsline 2 cepe 2 tulpine de felină 2 roşii mici bine coapte puţin coniac 1 pahar de vin alb sec 500 ml apă 1 […]

Paste cu ciuperci sau masline

Potarniche si iepure cu cimbrisor si boia de ardei

Potarniche si iepure cu cimbrisor si boia de ardei din: potâmiche roşie, iepure de câmp, iepure de casă, pui, ulei de măsline, ceapa usturoi, ardei verde, cimbrişor, frunze de dafin, boia de ardei, ghimbir, cuişoare, sos de tomate, apă, biscufi cu hrişcă. Ingrediente: 1 potâmiche roşie dezosată 250 g carne de iepure de câmp 250 g carne de iepure de casă 260 g carne de pui 500 ml […]

Salata de mazare cu bacon

Reteta zilei: Salata de mazare cu bacon

Salata de mazare cu bacon din: smantana, maioneza, sare, piper, otet, mazare, bacon, ceapa rosie, branza cheddar, patrunjel.   Ingrediente: 1/3 ceasca smantana 1 lingura maioneza sare si piper 1 lingura otet alb 4 căni mazăre 8 felii bacon, prajit si maruntit 1/2 ceapa rosie, feliata subțire 240gr branza cheddar, cuburi 3 linguri patrunjel tocat […]

Conopida gratinata cu cartof, carne si busuioc

Conopida gratinata cu cartof, carne si busuioc din: cartofi, conopidă, morcovi, supa de vita, busuioc,  ulei, carne tocată, brânză, roşii decojite, piper măcinat, sare, bulion. Ingrediente: 500 g cartofi 1 conopidă mică 2 morcovi 250 ml supă de vită 8 frunze de busuioc 4 linguri de ulei 500 g carne tocată 100 g brânză rasă 400 g roşii decojite piper măcinat sare 2 […]

Ciorba de gaina

Ciorba de gaina cu galuste

Ciorba de gaina cu galuste din: tacam de gaina, ceapa, ardei, morcovi, pastarnac, bors, rosii, oua, gris, piper, sare, leustean.   Ingrediente:  tacâmurile de la 1 găină (aripi, picioare, cap, pipote, coşul pieptului, spate, gât) 2 cepe 2 ardei 2 morcovi 1 păstârnac 1 l borş 1/2 kg roşii condiment din legume uscate 2 ouă […]

Rulada de porc cu garnitura de cartofi

Rulada de porc cu slaninuta impanata

Rulada de porc cu slaninuta impanata din: carne de porc, untura, ceapa, usturoi, mustar dijon, slaninuta impanata, spanac, cartofi, mere. Ingrediente:  1400 g carne de porc s 2 linguri untură de porc 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 linguri muştar de Dijon 100 g slăninuţă împănată 2 legături frunze de spanac 8 cartofi 2 […]

retete

Perisoare cu masline si sos de smantana

Perisoare cu masline si sos de smantana din: carne tocată, supa de legume, vin alb, ou, franzelă, ceapa, patrunjel, sare, smantana, brânză topită.   Ingrediente: 500 g carne tocată 250 ml supă de legume 250 ml vin alb 100 g măsline verzi umplute 1 ou 2 felii franzelă 1 ceapă pătrunjel sare Pentru sos: 150 […]

retete

Crenvursti in foitaj cu susan si mustar

Crenvursti in foietaj cu susan si mustar din: pachet aluat foitaj, cren­vurşti, oua, seminte de susan, mustar.   Ingrediente:  1 pachet aluat foitaj 15 cren­vurşti 1 ou seminţe de susan muştar       Mod de preparare: Pe masa de lucru desfaci alu­atul decongelat. Ungi aluatul pe toată suprafaţa cu o pen­sulă cu muştar şi tai 15 […]

Reteta zilei: Supa cu carne de carnati si rosii

Supa cu carne de carnati si rosii din: ulei de masline, carne de carnati, cartofi, ceapa, usturoi, rosii, supa de pui, busuioc, spanac baby, sare, piper.   Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 240gr carne de carnati 350gr cartofi feliati 1 ceapa, felii subtiri 3 catei de usturoi, felii subțiri 1 cutie rosii zdrobite 6 […]

Placinte cu salam, telemea si iaurt

Placinte cu salam, telemea si iaurt din: apă caldă, lapte, iaurt, ou, bicarbonat, faina, sare, salam, telemea.   Ingrediente: 50 ml apă caldă 50 ml lapte cald 1 iaurt mic 1 ou 1 vârf cuţit bicarbonat 400 g făină sare salam 100 g telemea   Mod de preparare: Apa, laptele, oul şi iaurtul le mixezi împreună cu […]

retete

Supa de legume cu costita afumata

Supa de legume cu costita afumata din: morcovi, rădăcină de pătrunjel, ceapă verde, cartofi, dovlecei, fasole verde,  roşii decojite în suc de roşii, costiţă afumată, ulei, pătrunjel verde, sare, lamaie. Ingrediente: 3 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură ceapă verde 3 cartofi 2 dovlecei 1 ceaşcă fasole verde 250 g roşii decojite în suc de roşii 4 felii costiţă afumată […]

retete

Cuscus cu legume, carne de ied si salata de castraveti

Cuscus cu legume, carne de ied si salata de castraveti din: cuşcuş, ardei rosu, ardei galben, ceapă roşie, mazăre, sare, piper, carne de ied, sare, piper, usturoi, ulei de măsline, măghiran, marar, cimbru, frunze de telina, castravete, iaurt, zeama de lamaie.   Ingrediente:  250 g cuşcuş 1 ardei roşu 1 ardei galben 1 ceapă roşie 200 g mazăre fiartă sare piper […]

Spaghete cu carne de curcan si sos de rosii

Spaghete cu carne de curcan si sos de rosii din: spaghete, piept de curcan, ou, faina, lapte, sare, rosii, ulei, apa, unt, zahar, pătrunjel verde.   Ingrediente:  150 g spaghete 150 g piept de curcan fiert 1 ou  1/2 linguriţă făină 2 linguri lapte sare Pentru sos: 500 g roşii 2 linguriţe ulei 1/2 linguriţă făină 2 […]

retete

Praz cu sunca afumata si ceapa caramel

Praz cu sunca afumata si ceapa caramel din: praz, ceapă roşie, costiţă afuma­tă, vin roşu desert, miere, unt, rachiu de secară sau vodcă, roşii, ardei roşu sau gogoşar, sare, piper, cimbru, nucşoară, salată verde, sau frunză de lobodă, sau de sfeclă.   Ingrediente:  5 fire sănătoase de praz 400 g ceapă roşie 600 g costiţă […]

retete

Tocanita bulgareasca cu rata

Tocanita bulgareasca cu rata din: raţă, ceapă roşie, cartofi, ardei graşi roşii, pastă de tomate, ulei, sare, piper, pătrunjel.   Ingrediente:  1 raţă potrivit de mare ceapă roşie 1/2 kg cartofi 2 ardei graşi roşii pastă de tomate ulei sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi speli raţa şi o tai apoi în bucăţi mici. […]

Chiftelute picante cu carnati si verdeata

Chiftelute picante cu carnati si verdeata din: cârnaţi proaspeţi, paine, cartof, oua, pesmet, ulei, sare, piper, mărar verde, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g cârnaţi proaspeţi 2 felii pâine cartof ouă linguri pesmet ulei sare piper pătrunjel verde mărar verde     Mod de preparare: Desfaci cârnaţii proaspeţi din pieliţă, îi amesteci cu pâinea înmuia­tă în apă, cu […]

retete

Carnati cu bere, ardei si oregano

Carnati cu bere, ardei si oregano din: ulei de măsline, cârnaţi proaspeţi, ardei graşi roşii, ardei graşi verzi, ceapa roşie, usturoi, bere, pastă de tomate, oregano, sare, piper.   Ingrediente:  3 linguri ulei de măsline 1 kg cârnaţi proaspeţi 3 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 2 cepe roşii mari 3 căţei de usturoi […]

Legume la gratar cu carne si verdeata

Legume la gratar cu carne si verdeata din: dovlecel verde gros, dovlecel pentru plăcintă (galben), ciuperci champignon mari, roşii cherry, carne tocată de pui, usturoi, sare, piper, ouă, pesmet, verdeaţă, ulei.   Ingrediente: 1 dovlecel verde gros 1 dovlecel pentru plăcintă (galben) 12 ciuperci champignon mari 12 roşii cherry 500 g carne tocată de pui 2 […]

Crenvursti in aluat – usor de preparat

Crenvursti in aluat din: crenvurşti, ouă, lapte gras, apă minerală, mălai, făină, sare, piper, făină pentru crenvurşti, ulei. Ingrediente: 16 crenvurşti 2 ouă 1 ceaşcă lapte gras 1 ceaşcă apă minerală 3/4 ceaşcă mălai 2 ceşti făină sare piper 2 linguri făină pentru crenvurşti ulei pentru prăjit     Mod de preparare: Amesteci ouăle cu […]

Supa de legume cu sofran

Supa de legume cu sofran din: ceapa, usturoi, ulei de masline, fasole, dafin, supa de legume, sunca, boia, sofran, salam picant, otet. Ingrediente:  1 ceapă 4 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline 1 conservă de fasole albă (500 g) 1 foaie de dafin 100 ml supă de legume 50 g şuncă 1/2 linguriţă […]

Tarta cu salam si maghiran

Tarta cu salam si maghiran din: faina, ou, unt, sare, apa rece, varza, ceapa, ulei, salam uscat, mar, lapte, nucsoara, maghiran.   Ingrediente blat:  250 g făină 1 ou 100 g unt 1 linguriţă sare 2 linguri apă rece Ingrediente umplutură: 700 g varză 1 ceapă 1 lingură ulei 80 g salam uscat feliat 1 […]

Cornulete cu sunca de pui si lapte

Cornulete cu sunca de pui si lapte din: faina de buna calitate, zahar, lapte, oua, ulei de masline, drojdie uscata, sunca de pui, unt, sare.   Ingrediente: 500 g faina de buna calitate 2 lingurite zahar 150 ml lapte 3 oua 6 linguri ulei de masline 1 pilc drojdie uscata 300 g felii subtiri sunca de pui 80 g unt 1 praf […]

Tarta sarata cu carnat si pastrama

Tarta sarata cu carnat si pastrama din: oua, faina, ulei, lapte, parf de copt, sare, piper, carnat afumat, pastramă, unt. Ingrediente: 6 ouă 500 g făină 5 linguri ulei 400 ml lapte 1 praf de copt 1 praf de sare piper 1 cârnat afumat 2 ouă fierte tari 200 g pastramă 1 cubulet unt     Mod […]

Tarte cu sunca si patrunjel

Tarte cu sunca si patrunjel din: ou, lapte batut, unt topit, faina, praf de copt, patrunjel, sare, piper, masline, salam, sunca Ingrediente:  1 ou 265 ml lapte bătut 30 g unt topit 250 g făină 1/2 plic praf de copt 4 linguri pătrunjel tocat sare, piper 150 g măsline verzi fără sâmburi sau umplute cu […]